Zali se meni moja komsinica na svog muza, inace oboje su legende ljudi, imaju oko nekih 35-36 godina, imaju jedno dijete, zive preko puta mene i pocesto pijem kafu s njima.
No sve to nije bitno, bitan je problem koji im se javio ( samo da se zna,nije nikakvo mahalanje, cijela zgrada, a mozda i sire zna za to i svi to prate ko onomad "Esmeraldu" i svima to zabavno i smijesno)
Naime, vec neko vrijeme, njen muz obicava sjesti za poker aparat i uz kafu potezati rucicu ili dugmic aparata. Nikad prije nije nista slicno cinio, cak ne igra ni sportsku kladionicu, ali sad je nasao nacin da uludo baca novac i ujedno nju dovede do stanja u kom bi ga ona najradije zalijepila za tu masinu.
Nakon sto je ona shvatila sta cini i radi i nakon silnih razgovora, a i svadja, rasprava, psovki, ona skonta da je tu bitku izgubila i primjeni taktiku "Seksualne redukcije", tj. svaki put kad ga uhvati da je igrao pokera ili joj konobar iz kafica, gdje on obicno pije kafu, a odnedavno igra pokera, javi da je on za aparatom, ona mu uvede "redukciju" od nekoliko dana i ako ga u tom periodu opet skonta, redukcija raste na njegovu stetu, a ona se mudro smijesi i prepusti uzivanju u plodovima smisljene taktike.
Nakon par dana, muz joj valjda odvalio, sto od bijesa sto mu ona nece "dati" ako opet stane za poker masinu, sto od prozivki od strane komsiluka, prijatelja, a najvise pobjesnio sto ga je nadmudrila i umjesto dugih i ispraznih svadja koje mu je priredjivala i na koje ja bio navikao, kojim se mogao oduprijeti i koje mu nisu smetale da nastavi sa svojim hobijem, udarila tamo gdje je najslabiji i gdje ga jako "boli".
Boga mi, sretnem ja komsiju, vidim da je nikakav, nekako mi snuzden, potisten, ko da je s ratista pobjego, kontam ja: mora da redukcija traje
Ne znam koliko ce joj metoda biti uspjesna, ali kaze da osjeti da se komso primirio. Nadam se da ce se okrenuti na bolje.
Uglavnom, pricu sam spomenula usput. Zanima me kako vi rjesavate sporove sa svojim partnerima??? Koje metode i taktike primjenjujete kada shvatite da od rijeci i svadje nemate velike koristi i da on/ona, upravo rijeci, a nikakvu drugu reakciju ne ocekuje od vas??? Rado uvazavam i primam sve savjete i vase isprobane metode
Unaprijed zahvalna...