Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
theTruePath

#1 Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by theTruePath »

Kako je moguce da najveci autoritet sunni islama dodje u BIH a da o tome nni "a" u nasim medijima? :-) :shock: :shock: ja se iznenadih kad sam procitao na rijaset.ba da je posjetio reisa!!!
bijela

#2 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by bijela »

theTruePath wrote:Kako je moguce da najveci autoritet sunni islama dodje u BIH a da o tome nni "a" u nasim medijima? :-) :shock: :shock: ja se iznenadih kad sam procitao na rijaset.ba da je posjetio reisa!!!
ja bih se iznenadila kada bi to bilo na vijestima :D
vjerovatno nije radio ništa javnije, tipa govora, konferencija...?
ne sjećam se da je išta bilo na medijima kada je prije 3 godine bio, a tada je imao javne nastupe :-?

nejse, jel otiš'o? zna li ko je li šta još radio osim što se sreo sa reisom?
beautyfool

#3 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by beautyfool »

Bio je sinoc neki program za arape u jednom od sarajevski hotela :) bio je i J.Qaradawi tu, nisam sigurna ali cini mi se da je to bio razlog dolazka ili bar jedan od razloga.
I mene cudi sto nema nista u medijima :? vjerovatno ne znaju ko je on pa im se to cini nebitnim.
theTruePath

#4 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by theTruePath »

vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima

inace,evo teksta,,ne znam jel i sad tu

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 7&Itemid=1
nista novo

#5 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by nista novo »

theTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima

Pa vjerovatno sto to nikoga ne interesuje, osim tebe :)
theTruePath

#6 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by theTruePath »

nista novo wrote:
theTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima

al zato svakoga interesuje sto je dosao neki vatikanac..da.al malo sutra :lol: 8-)

itekako mnoge interesuje dolazak Kardawija
nista novo

#7 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by nista novo »

theTruePath wrote:
nista novo wrote:

al zato svakoga interesuje sto je dosao neki vatikanac..da.al malo sutra :lol: 8-)

itekako mnoge interesuje dolazak Kardawija

Ne interesuje nikoga ni kad neko dodje iz Vatikana, osim tebe izgleda :)
detroit-mercy

#8 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by detroit-mercy »

A ko mu bi taj Kardawi ako se moze znati?
blinker13

#9 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by blinker13 »

nista novo wrote:

Još jedan dokaz kako uvažavamo druge i njihova razmišljanja, jer iz ovog komentara na sve strane naprosto 'pršti' višak intelekta... :roll:

Blago nama da nas ovakvi još obilaze, valjda ima nade :bih:
Chisum

#10 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by Chisum »

detroit-mercy wrote:A ko mu bi taj Kardawi ako se moze znati?

Torabijev haver.
nista novo

#11 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by nista novo »

blinker13 wrote:
nista novo wrote:

Još jedan dokaz kako uvažavamo druge i njihova razmišljanja, jer iz ovog komentara na sve strane naprosto 'pršti' višak intelekta... :roll:

Blago nama da nas ovakvi još obilaze, valjda ima nade :bih:
Zar nije malo previse vjere i boziji poslanika na ovom forumu, malo,pa malo se isticu i to vecinom teme vezane za islam ko da je ovo forum samo za vjerske teme...
detroit-mercy

#12 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by detroit-mercy »

Chisum wrote:
detroit-mercy wrote:A ko mu bi taj Kardawi ako se moze znati?

Torabijev haver.
To sam i ja skontao, vjerovatno dosao da pruzi ispomoc Mehkom post jadnik ne moze da ispipa sam sve one zenetine po Zetri :mrgreen: .
bijela

#13 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by bijela »

koja ignorancija i ponos sa istom.
blinker13

#14 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by blinker13 »

nista novo wrote:
Zar nije malo previse vjere i boziji poslanika na ovom forumu, malo,pa malo se isticu i to vecinom teme vezane za islam ko da je ovo forum samo za vjerske teme...
Ja sam mislio da je ovo sbf religija, ali vjerovatno je moja greška ;-). Osim toga, nemojte brkati bioenergičara i alima, to je gore od krušaka i jabuka :-D
detroit-mercy

#15 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by detroit-mercy »

bijela wrote:koja ignorancija i ponos sa istom.
Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.
blinker13

#16 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by blinker13 »

detroit-mercy wrote:
Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.
I opet pokazujemo da se kod nas sve ponajprije svodi na interes. Drag si mi samo ako od tebe mogu 'hajrovati' :roll:
theTruePath

#17 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by theTruePath »

detroit-mercy wrote:

nije bilo koja osoba,vec osoba vazna za sunni islam-onaj islam kojem vecina bosnjaka pripada
nista novo

#18 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by nista novo »

Baby Blue wrote:
nista novo wrote:Zar nije malo previse vjere i boziji poslanika na ovom forumu, malo,pa malo se isticu i to vecinom teme vezane za islam ko da je ovo forum samo za vjerske teme...
Forum nije, al ako nisi primijetio podforum jeste :D Pravo pitanje je sta ti radis ovdje kad te sve to ne zanima :D ?[/quote

Pa razmisljam koliko je U Bosni vjerenika, a vjernici su nesto najcasnije sto postoji na kugli zemajskoj i tako dolazim do zakljucka kako je Bosna raj na zemlji, drzava u kojoj nema nikakvog zla, sve po Bozijem redu ;-)
bijela

#19 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by bijela »

theTruePath wrote:
detroit-mercy wrote:

nije bilo koja osoba,vec osoba vazna za sunni islam-onaj islam kojem vecina bosnjaka pripada
ma nije uopšte važno što neko nije čuo za njega - ljudi se ne bave time, ali kad se spomene neko nepoznato mi ime - izguglam ga, ne prosipam šale na račun vlastitog neznanja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by Chmoljo »

i time bismo završili današnji program :D
Ahmmed

#21 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by Ahmmed »

Čuj, neko se usudio da na podforumu religija, piše o religiji. Pa , usput, još se odvažio o islamu pisati :-) :-)

Čudna sorta ovi vjerEnici :D I zaista se slažem sa nekima od uvaženih forumaša sa nekih od prethodnih tema, da ovoj zemlji treba više škola, nego džamija....

Glede uvaženog profesora Qardawi-ja, njegovog uticaja u islamskom svijetu i općenito među muslimanima.....Dozvolite nam da imamo autoritete kojima je razumijevanje prioriteta na prvom mjestu njihovoga djelovanja....I svi vi koji pljuckate po njemu, bili biste,skoro potpuno sam siguran, očarani susretom i razgovorom sa tim čovjekom. Koji ne koristi energiju sa pete planete i ne energizira vodu u pakovanju od litar i po.
detroit-mercy

#22 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by detroit-mercy »

bijela wrote:
theTruePath wrote:
detroit-mercy wrote:

ma nije uopšte važno što neko nije čuo za njega - ljudi se ne bave time, ali kad se spomene neko nepoznato mi ime - izguglam ga, ne prosipam šale na račun vlastitog neznanja.[/quote]
A ti znaci svo svoje znanje kupis na Googl-u, i po tebi sada bilo ko ko posjeti BiH mi treba da smo ushiceni. Na kraju dosao u privatnu posjetu kod uleme i kao takva posjeta je i bila tretirana. I sta bi trebalo sada sa se iscudjujemo tome. Pored toga, to kako je ta vijest prosla ti govori dovoljno koliko u principu te teme zanimaju Bosanske Muslimane. Ne kazem da ne postoje osobe koje zanimaju ali izgleda da veliku vecinu bas pretjerano i ne intersuje. Prema tome nemate se cemu ibretiti kako to da niko nije registrovao posjetu Kardavija za koga vjerujem da 99% Bosanskih Muslimana nikada nije culo. I hoces li sada sve te ljude nazvati neznalicama :mrgreen:
nista novo

#23 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by nista novo »

Baby Blue wrote:
nista novo wrote:Pa razmisljam koliko je U Bosni vjerenika, a vjernici su nesto najcasnije sto postoji na kugli zemajskoj i tako dolazim do zakljucka kako je Bosna raj na zemlji, drzava u kojoj nema nikakvog zla, sve po Bozijem redu ;-)
Slabo razmisljas, slaba ti je i logika, a pravopis katastrofalan :(

Sto se tice logike, nemas ti sta o tome da se javljas, vidi ti se logika u navedenoj temi. A sto se tice pravopisa, mozda se podkrade i koja greska kao ono veliko U, ali nisam znao da je ovo forum za pravopis, inace bi pisao pravilno. I jos nesto uzalud je svaki pokusaj da se raspravlja sa onima za koje postoji samo jedna istina. Ugodna ti vecer ;-)
bijela

#24 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by bijela »

detroit-mercy wrote: A ti znaci svo svoje znanje kupis na Googl-u, i po tebi sada bilo ko ko posjeti BiH mi treba da smo ushiceni. Na kraju dosao u privatnu posjetu kod uleme i kao takva posjeta je i bila tretirana. I sta bi trebalo sada sa se iscudjujemo tome. Pored toga, to kako je ta vijest prosla ti govori dovoljno koliko u principu te teme zanimaju Bosanske Muslimane. Ne kazem da ne postoje osobe koje zanimaju ali izgleda da veliku vecinu bas pretjerano i ne intersuje. Prema tome nemate se cemu ibretiti kako to da niko nije registrovao posjetu Kardavija za koga vjerujem da 99% Bosanskih Muslimana nikada nije culo. I hoces li sada sve te ljude nazvati neznalicama :mrgreen:
stvarno ti neću ništa replicirati jer si - daleko.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??

Post by Chmoljo »

:roll:
Locked