Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
-
theTruePath
#1 Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Kako je moguce da najveci autoritet sunni islama dodje u BIH a da o tome nni "a" u nasim medijima?
ja se iznenadih kad sam procitao na rijaset.ba da je posjetio reisa!!!
- bijela
#2 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
ja bih se iznenadila kada bi to bilo na vijestimatheTruePath wrote:Kako je moguce da najveci autoritet sunni islama dodje u BIH a da o tome nni "a" u nasim medijima?![]()
![]()
ja se iznenadih kad sam procitao na rijaset.ba da je posjetio reisa!!!
vjerovatno nije radio ništa javnije, tipa govora, konferencija...?
ne sjećam se da je išta bilo na medijima kada je prije 3 godine bio, a tada je imao javne nastupe
nejse, jel otiš'o? zna li ko je li šta još radio osim što se sreo sa reisom?
- beautyfool
#3 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Bio je sinoc neki program za arape u jednom od sarajevski hotela
bio je i J.Qaradawi tu, nisam sigurna ali cini mi se da je to bio razlog dolazka ili bar jedan od razloga.
I mene cudi sto nema nista u medijima
vjerovatno ne znaju ko je on pa im se to cini nebitnim.
I mene cudi sto nema nista u medijima
-
theTruePath
#4 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima
inace,evo teksta,,ne znam jel i sad tu
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 7&Itemid=1
-
nista novo
#5 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Pa vjerovatno sto to nikoga ne interesuje, osim tebetheTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima
-
theTruePath
#6 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
nista novo wrote:Pa vjerovatno sto to nikoga ne interesuje, osim tebetheTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima
al zato svakoga interesuje sto je dosao neki vatikanac..da.al malo sutra
itekako mnoge interesuje dolazak Kardawija
-
nista novo
#7 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
theTruePath wrote:nista novo wrote:Pa vjerovatno sto to nikoga ne interesuje, osim tebetheTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima
al zato svakoga interesuje sto je dosao neki vatikanac..da.al malo sutra![]()
![]()
itekako mnoge interesuje dolazak Kardawija
Ne interesuje nikoga ni kad neko dodje iz Vatikana, osim tebe izgleda
-
detroit-mercy
#8 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
A ko mu bi taj Kardawi ako se moze znati?
- blinker13
#9 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Još jedan dokaz kako uvažavamo druge i njihova razmišljanja, jer iz ovog komentara na sve strane naprosto 'pršti' višak intelekta...nista novo wrote:Pa vjerovatno sto to nikoga ne interesuje, osim tebetheTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima
Blago nama da nas ovakvi još obilaze, valjda ima nade
- Chisum
#10 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
detroit-mercy wrote:A ko mu bi taj Kardawi ako se moze znati?
Torabijev haver.
-
nista novo
#11 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Zar nije malo previse vjere i boziji poslanika na ovom forumu, malo,pa malo se isticu i to vecinom teme vezane za islam ko da je ovo forum samo za vjerske teme...blinker13 wrote:Još jedan dokaz kako uvažavamo druge i njihova razmišljanja, jer iz ovog komentara na sve strane naprosto 'pršti' višak intelekta...nista novo wrote:Pa vjerovatno sto to nikoga ne interesuje, osim tebetheTruePath wrote:vjerovatno ali zato kad dodje neki random nepoznati biskup preplave medijima
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 7&Itemid=1![]()
Blago nama da nas ovakvi još obilaze, valjda ima nade
-
detroit-mercy
#12 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
To sam i ja skontao, vjerovatno dosao da pruzi ispomoc Mehkom post jadnik ne moze da ispipa sam sve one zenetine po ZetriChisum wrote:detroit-mercy wrote:A ko mu bi taj Kardawi ako se moze znati?
Torabijev haver.
- bijela
#13 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
koja ignorancija i ponos sa istom.
- blinker13
#14 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Ja sam mislio da je ovo sbf religija, ali vjerovatno je moja greškanista novo wrote:
Zar nije malo previse vjere i boziji poslanika na ovom forumu, malo,pa malo se isticu i to vecinom teme vezane za islam ko da je ovo forum samo za vjerske teme...
-
detroit-mercy
#15 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.bijela wrote:koja ignorancija i ponos sa istom.
- blinker13
#16 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
I opet pokazujemo da se kod nas sve ponajprije svodi na interes. Drag si mi samo ako od tebe mogu 'hajrovati'detroit-mercy wrote:Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.bijela wrote:koja ignorancija i ponos sa istom.
-
theTruePath
#17 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
detroit-mercy wrote:Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.bijela wrote:koja ignorancija i ponos sa istom.
nije bilo koja osoba,vec osoba vazna za sunni islam-onaj islam kojem vecina bosnjaka pripada
-
nista novo
#18 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Forum nije, al ako nisi primijetio podforum jesteBaby Blue wrote:nista novo wrote:Zar nije malo previse vjere i boziji poslanika na ovom forumu, malo,pa malo se isticu i to vecinom teme vezane za islam ko da je ovo forum samo za vjerske teme...
Pa razmisljam koliko je U Bosni vjerenika, a vjernici su nesto najcasnije sto postoji na kugli zemajskoj i tako dolazim do zakljucka kako je Bosna raj na zemlji, drzava u kojoj nema nikakvog zla, sve po Bozijem redu
- bijela
#19 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
ma nije uopšte važno što neko nije čuo za njega - ljudi se ne bave time, ali kad se spomene neko nepoznato mi ime - izguglam ga, ne prosipam šale na račun vlastitog neznanja.theTruePath wrote:detroit-mercy wrote:Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.bijela wrote:koja ignorancija i ponos sa istom.
nije bilo koja osoba,vec osoba vazna za sunni islam-onaj islam kojem vecina bosnjaka pripada
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
i time bismo završili današnji program 
- Ahmmed
#21 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Čuj, neko se usudio da na podforumu religija, piše o religiji. Pa , usput, još se odvažio o islamu pisati
Čudna sorta ovi vjerEnici
I zaista se slažem sa nekima od uvaženih forumaša sa nekih od prethodnih tema, da ovoj zemlji treba više škola, nego džamija....
Glede uvaženog profesora Qardawi-ja, njegovog uticaja u islamskom svijetu i općenito među muslimanima.....Dozvolite nam da imamo autoritete kojima je razumijevanje prioriteta na prvom mjestu njihovoga djelovanja....I svi vi koji pljuckate po njemu, bili biste,skoro potpuno sam siguran, očarani susretom i razgovorom sa tim čovjekom. Koji ne koristi energiju sa pete planete i ne energizira vodu u pakovanju od litar i po.
Čudna sorta ovi vjerEnici
Glede uvaženog profesora Qardawi-ja, njegovog uticaja u islamskom svijetu i općenito među muslimanima.....Dozvolite nam da imamo autoritete kojima je razumijevanje prioriteta na prvom mjestu njihovoga djelovanja....I svi vi koji pljuckate po njemu, bili biste,skoro potpuno sam siguran, očarani susretom i razgovorom sa tim čovjekom. Koji ne koristi energiju sa pete planete i ne energizira vodu u pakovanju od litar i po.
-
detroit-mercy
#22 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
ma nije uopšte važno što neko nije čuo za njega - ljudi se ne bave time, ali kad se spomene neko nepoznato mi ime - izguglam ga, ne prosipam šale na račun vlastitog neznanja.[/quote]bijela wrote:theTruePath wrote:Sta sad, treba svaki puta kada neka osoba iz svijeta svrati u BiH da umirem od ushicenja. Generalno, kako ce se posjeta Kardavija odraziti na kvalitet zivota BH Muslimana npr.detroit-mercy wrote:
A ti znaci svo svoje znanje kupis na Googl-u, i po tebi sada bilo ko ko posjeti BiH mi treba da smo ushiceni. Na kraju dosao u privatnu posjetu kod uleme i kao takva posjeta je i bila tretirana. I sta bi trebalo sada sa se iscudjujemo tome. Pored toga, to kako je ta vijest prosla ti govori dovoljno koliko u principu te teme zanimaju Bosanske Muslimane. Ne kazem da ne postoje osobe koje zanimaju ali izgleda da veliku vecinu bas pretjerano i ne intersuje. Prema tome nemate se cemu ibretiti kako to da niko nije registrovao posjetu Kardavija za koga vjerujem da 99% Bosanskih Muslimana nikada nije culo. I hoces li sada sve te ljude nazvati neznalicama
-
nista novo
#23 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
Slabo razmisljas, slaba ti je i logika, a pravopis katastrofalanBaby Blue wrote:nista novo wrote:Pa razmisljam koliko je U Bosni vjerenika, a vjernici su nesto najcasnije sto postoji na kugli zemajskoj i tako dolazim do zakljucka kako je Bosna raj na zemlji, drzava u kojoj nema nikakvog zla, sve po Bozijem redu
Sto se tice logike, nemas ti sta o tome da se javljas, vidi ti se logika u navedenoj temi. A sto se tice pravopisa, mozda se podkrade i koja greska kao ono veliko U, ali nisam znao da je ovo forum za pravopis, inace bi pisao pravilno. I jos nesto uzalud je svaki pokusaj da se raspravlja sa onima za koje postoji samo jedna istina. Ugodna ti vecer
- bijela
#24 Re: Sejh Jusuf Qardawi u Bosni??
stvarno ti neću ništa replicirati jer si - daleko.detroit-mercy wrote: A ti znaci svo svoje znanje kupis na Googl-u, i po tebi sada bilo ko ko posjeti BiH mi treba da smo ushiceni. Na kraju dosao u privatnu posjetu kod uleme i kao takva posjeta je i bila tretirana. I sta bi trebalo sada sa se iscudjujemo tome. Pored toga, to kako je ta vijest prosla ti govori dovoljno koliko u principu te teme zanimaju Bosanske Muslimane. Ne kazem da ne postoje osobe koje zanimaju ali izgleda da veliku vecinu bas pretjerano i ne intersuje. Prema tome nemate se cemu ibretiti kako to da niko nije registrovao posjetu Kardavija za koga vjerujem da 99% Bosanskih Muslimana nikada nije culo. I hoces li sada sve te ljude nazvati neznalicama
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji