o da itekako moze, bosanci imaju monopol nad bosanstvom, nemoze srbin iz nisa biti bosanac ili hrvat iz crikvenice da bude bosanac, samim time bosanstvo je monopol stanovnika bosne...drugi je par opanaka sto neko ne zeli da bude bosanac, on to ima i pravo ali i obavezu da postuje bosnu i bosanstvo i njene zakone dokle god je stanovnik nase drzave...a da se nezna sta je bosanstvo, pa i bosnu su pokusali u posljednjih 200 godina da uniste sa slicnim pitanjima pa smo jos uvijek tu, a najbolje je na to odgovorio jedan od velikih sinova nase zemlje:Hephaistos wrote: Nemoze biti monopol nad bosanstvom, jer se nezna ni sta je, odakle je i kuda ide to bosanstvo. Postoji samo kao neka rijec i par floskula, zato to veliko nista niko neuzima u ruke, jer je svaka stranka uglavnom drzavnotvorna, zavisi samo kako i kakvu drzavu jedna ili druga stranka zamislja. Nece SDP nista, upravo da ista valja partija pobijedila bi, pa bi ukinula entitete, a ne cekati i nadati se da `torovska' SDA i SNSD ugase Entitete. Sta to koci tolike 'tajne' SDP-ove glasace u FBIH i RS da glasaju za SDP, ipak je glasanje tajno, cega li se boje?, ili ih nema? I gdje ja to spominjem da su SDP-ovci Bosanci ? Nigdje veze. Ali kada smo vec tu, vecina SDP-ovca su tkv. Bosanci.
Pitao jednom tako jednoga vrli pitac neki
A kto je ta šta je ta da prostiš
Gdje li je ta
Odakle je ta
Bosna
Rekti
A zapitani odgovor njemu hitan tad dade:
Bosna da prostiš jedna zemlja imade
I posna i bosa da prostiš
I hladna i gladna
I k tomu još
Da prostiš
Prkosna
Od
Sna
e sad, umjesto bosna ubaci bosanstvo, umjesto zemlja ubaci narod i dobio si definiciju bosanstva...vidis kako sve postoji u bosanskoj historiji, samo treba se drzati bosanstva
o strankama, ja nisam pricao da su neke stranke drzavotvorne neke ne (skoro sve danasnje u bosni to nisu), ja sam rekao da je bosanstvo jedino drzavotvorno jer izvire iz bosanstva, srpstvo, hrvatstvo, oni isticu iz drugih drzava (plus njihove drzavne religije), bosnjastvo nazalost iz religije, a kao sto vidis bosanstvo iz ljubavi prema bosni i hercegovini, to sam ja rekao...stranke, sluzbenici velikosrpskog projekta bez trunke bosanske drzavotvornosti...
a ovdje si sam sebi dao odgovor, jednostavno sam te procitao da tako razmisljas jer si ih pomenuo u tom kontekstu, indirektno, pa sam samo sastavio dva i dva, sto se pokazalo ispravno...
I gdje ja to spominjem da su SDP-ovci Bosanci ? Nigdje veze. Ali kada smo vec tu, vecina SDP-ovca su tkv. Bosanci.
a da, bosanci nisu tzv, bosanci su ZVANI.
ali da se vratimo na temu, kao sto rekoh, ovo je prvi korak ak gradjanskoj republici, samo ga treba podrzati i nedozvoliti iste mahinacije kao sa policijom i prudom (koji ce sada proglasiti propalim jer je fakticki odigrao ono radi cega je i pokrenut, verifikacija annex-a 4 DMU kojim automatizmom se priznaje genocidna tvorevina oteti vilajet). ako ovi velikosrpski majmuni izigraju i ovo a svijet im dozvoli onda je stvarno jasno da svijet prica jedno a radi drugu i da nikako neradi za nase dobro...klima se promijenila i za nadati se da ce amerika zavrsiti posteno ono sto je neposteno i nepravedno pocela, iako ni ona sam nije imala izbora zahvaljujuci nasim uhljubima koji su stvarali svoje nezavisnovazalne begovate zajedno sa veliksrpskim projektom.
pozdrav sejdicu i pozdrav finciju.