"Sejdić i Finci protiv države "
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Jos da neko tuzi drzavu sto se i mi koji se BOSANCIMA pisemo ne mozemo kandidovati,onda bi bio komplentan ugodjaj... 
- Compact
#2 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Na kladionici je kvota 9,00 na Fincija!
-
hadzofield
#3 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Compact wrote:Na kladionici je kvota 9,00 na Fincija!
hmm jevrej tuzi ....
ja bih rekao da je 1.05 na fincija
jaki su oni ...
- Vares City
#4 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Ako je Finci tuzio proces je u naprijed dobijen,...razlozi poznati samo njemu i sudijama 
- GandalfSivi
#5 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Neka je tuzio i treba da tuzi, nema nigdje na svijetu da neko ne moze biti biran za clana predsjednistva. Aparthejd mrtvi...
-
F.G.R.
#6 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Joj ovaj Finci ima jedno 10 funkcija i opet se buni nesto...
fakat mi je ljigav!
fakat mi je ljigav!
- Compact
#7 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
U Derbiju kvota 2,90 na Fincija!
- KemooSA
#8 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Imaju moju podrsku !

-
F.G.R.
#9 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Finci k'o Gojer...Compact wrote:U Derbiju kvota 2,90 na Fincija!
ovaj drugi trubi o ugrozenosti hrvata a sam ima 6 funkcija..pa hajde, budi kolegijalan, razduzi se, ostavi "samo" jednu sebi i odmah 5 manje ugrozenih hrvata...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#10 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Sejdic i Finci nisu protiv drzave vec protiv onog rugla od dejtonskog ustava i one tri nacionalisticke oligarhije koje su se dogovarale oko njega i potpisale ga. Demokratija bi trabala da znaci pravo svakom gradjaninu, a ne samo odabranima. Jos da je nekako ukinuti ovu nakazu od troclanog predsjednistva pa da se onda bira samo jedan izmedju kondidata koji su sposobni i uz to odani BiH.
Bravo Finci!

Bravo Finci!
- kockica_kockica
#11 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Fincija za predsjednika 

-
HomeArt
#12 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Pa eno Serbezovskog u skupstini kantona, ko zna mozda dogura i do predsjednistva pa da zapjevamo malo 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
ma da valjaju pozicije bahir i branko bi ugurali svoje ljude tuF.G.R. wrote:Finci k'o Gojer...Compact wrote:U Derbiju kvota 2,90 na Fincija!
ovaj drugi trubi o ugrozenosti hrvata a sam ima 6 funkcija..pa hajde, budi kolegijalan, razduzi se, ostavi "samo" jednu sebi i odmah 5 manje ugrozenih hrvata...
-
Basta
#14 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Kako se svaka tema svede na presipanje iz supljeg u prazno, mahalanje, izvaljivanje, budalesanje ... Nigdje trunke ozbiljnosti, razgovora, prijedloga, konstrukcija... Kakva drzava, takav narod....
- Truba
#15 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
amen
to je naša sudbina i treba se pomiriti s tim
to je naša sudbina i treba se pomiriti s tim
- nokia6170
#16 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
postoji vec, samo sto je prva odluka koncipirana tako da ostavi utisak na sudije...jevreji konstantno ugrozena vrsta i osjetljivo pitanje za evropu, a romi sada hit ugrozena nacija o cijim se pravima u zadnje dvije godine intenzivno raspravlja u svim evropskim institucijama.-LIBERO- wrote:Jos da neko tuzi drzavu sto se i mi koji se BOSANCIMA pisemo ne mozemo kandidovati,onda bi bio komplentan ugodjaj...
p.s. zanimljivo je spomenuti da ce prava bosanaca da brani bosanka...ne kaze se dzaba da je zena stub kuce
-
callmethebreeeze
#17 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
krasno kako ova tema odma posluzi za prosipanje gluposti i malo antisemitizma. ovo je odlican potez i fincija i sejdica jer su na jednostavan nacin ukazali svu nakaradnost danasnjeg sistema. prije 60 godina obamin babo nije mogao popiti kafu gdje htio, danas je njegov sin predsjednik amerike. kod nas je izgleda obrnuto, mi uvodimo, i ustavom cementiramo, segregaciju.
- Truba
#18 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
koliko bi ova zemlja bila bolja da imamo onih desetak milja židova što pobiše

- nokia6170
#19 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
A sto se tice same teme...pa recimo da je sazvakana vec prije godinu i po i to bas na ovom forumu i to na puno profesionalniji i ozbiljni nacin nego sto se sa ovom temom bavio ijedan medij u bosni i hercegovini...razumljivo, jer na medijima ne rade profesionalci i ljudi od struke iz ove oblasti, vec puki izvjestavaci..a i ono malo istrazivackog novinarstva gura u pogresnom pravcu.
p.s. to je jedan od razloga zasto se ustavna reforma gura sada da se uradi hitno, odnosno da se otklone upravo ove diskriminatorske negativnosti ustava bih na koje se sejdic i finci zale pred Evropskim sudom za ljudska prava.
p.s. to je jedan od razloga zasto se ustavna reforma gura sada da se uradi hitno, odnosno da se otklone upravo ove diskriminatorske negativnosti ustava bih na koje se sejdic i finci zale pred Evropskim sudom za ljudska prava.
-
callmethebreeeze
#20 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
slazem se. i da se vrati onih hiljadu-dvije sto odose uz ovaj rat....komi wrote:koliko bi ova zemlja bila bolja da imamo onih desetak milja židova što pobiše![]()
![]()
![]()
![]()
-
foucault
#21 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Dobro jutro, doktore Nokia
Nego, ko placa ove americke advokate koji se pojavljuju kao zastupnici Sejdica?
- Truba
#22 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
ne znam ko je taj sejdić
ali znam da bi država bila mnogo bolja da se židovima da neki udio u vlasti
ako treba da platimo povratak i onima što pobjegoše u ratu
ipak su ljudi sposobni šta gd misli o njima
-
callmethebreeeze
#23 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
dovoljno je samo pogledati sta je ko uradio u sarajevu u proslom i pretproslom vijeku. ljekare, arhitekte, akademike pa ce biti jasan uticaj jevreja na razvoj sarajeva i bih...komi wrote:ne znam ko je taj sejdić
- nokia6170
#24 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Znam da Evropski sud za ljudska prava pokriva djelimicno troskove zastupanja aplikanata...ali mislim da se u njihovom slucaju radi ili "doniranim" advokatima...Jevrejska zajednica je strahovito jaka u Evropi, a pogotovo u samom Strasbourg-u. Uopste ne sumnjam da je ovoj dvojici aplikanta bilo tesko naci novac za zastupanje. Jevreju i Romu (u paketu) su najmanji problem novac u ovom predmetu.foucault wrote:Dobro jutro, doktore Nokia![]()
p.s. drzava je u ovom predmetu nemocna i neodbranjiva...jer evo jedan slikovit primjer: ured za zastupanje BiH u ovom predmetu bi trebao, logicki, da brani Ustav i pokusava da opravda krsenje tih ljudskih prava bla bla bla pricom...i sta se desi...dodje Silajdzic, clan predsjednistva BiH, na zasjedanje Vijeca Evrope (a Evr. sud je tijelo Vijeca Evrope) i pocne sa pricom kako BiH i njen Ustav krse ljudska prava. Kako da ured koji zastupa BiH u ovom predmetu odbrani nesto kada predsjednik drzave dodje i sam prizna povredu, koju ured treba da negira
-
bonn
#25 Re: "Sejdić i Finci protiv države "
Ne bih imao ništa protiv, ali... U Izraelu ISKLJUČIVO SAMO JEVREJ može biti predsjednik a skoro sve države svijeta moraju usvojiti zakon po kojem Jevrej može biti predsjednik. MORAJU imati sva prava kao i većinski narodi, a u Izraelu za druge narode nema ni osnovnih ljudskih prava.