Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#501 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Cherry-Cherry wrote:
fidoremilienko wrote:Ma ima ljudi pa im krivo što ima ljudi što rade na budgetu! :D
:mrgreen: :thumbup: Srž. :thumbup:
Ja se iskreno nadam da trolas.
gidra

#502 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by gidra »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ako smo svi ravnopravni kad treba platiti porez, onda bismo trebali biti ravnopravni i u pogledu sansi za dobijanje posla finansiranog od tog poreza.
to je to. Jednaka šansa bez "štele", ko prođe, prošao je, ko ne, nije i tačka... Na zapadu se zna koliko treba učiti za koje zanimanje u državnoj službi (na primjer za državnog advokata jedno 5 godina učenja po 15 sati dnevno , spartanski život, poslije plaća haos), ali se boduje i nikada nije bio slučaj da je bilo "štele". Imaš ispit, bodove i to je to.
Ovdje komisija, famozna komisija koja iza sebe ne ostavi ni video ni audio trag intervjua, izabere kao uspješnog :-) :-) Za pojedina mjesta , na primjer glavni inspektor se zna da su politička, tako da je cca. 2% ljudi tamo bez štele. Hajd, što su sa štelom, ali su mahom, fakat nesposobni i besposleni i lijeni.,
Je li to po zakonu, odnosno je li po zakonu da se prvi sa liste ne mora primiti na traženo radno mjesto? Jeste.
Onda ne možemo govoriti o nezakonitom zapošljavanju na budžet, kad je sve po zakonu odrađeno :D .
Od revizije zapošljavanja nema ništa jer bi bila neefikasna, oni koji su zapošljavalji (upravni odbori, direktori) budite sigurni da su sve dobro izučili i proučili svaki zakon, to je nešto što su za ovih 20 godina od poslije rata usavršili, u tome ne griješe.

Ali fol je u tome da zakon treba mjenjati, a ko će to promjeniti? Sa ovakvim mentalitetom naših ljudi, nikad niko.
Bodkin

#503 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Bodkin »

Ljakan wrote:Nije im to krivo nego im je krivo sto su pojedini dobili poso na guzove, preko stranke,preko kurca....dok su neki marljivo ucili zavrsavali fakultete pa sad kuci sjede,od ovih ne mogu na red doci.Ko se postenim putem zaposlio aferim.
Ti marjivi i pametni trebaju bjezati od budzeta. Pacijenti i snase sto tamo rade te spuste na njihov parazitski nivo i do kraja zivota si sjeban da radis u normalnoj firmi
Bodkin

#504 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Bodkin »

KatarinaKosaca wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ako smo svi ravnopravni kad treba platiti porez, onda bismo trebali biti ravnopravni i u pogledu sansi za dobijanje posla finansiranog od tog poreza.
to je to. Jednaka šansa bez "štele", ko prođe, prošao je, ko ne, nije i tačka... Na zapadu se zna koliko treba učiti za koje zanimanje u državnoj službi (na primjer za državnog advokata jedno 5 godina učenja po 15 sati dnevno , spartanski život, poslije plaća haos), ali se boduje i nikada nije bio slučaj da je bilo "štele". Imaš ispit, bodove i to je to.
Ovdje komisija, famozna komisija koja iza sebe ne ostavi ni video ni audio trag intervjua, izabere kao uspješnog :-) :-) Za pojedina mjesta , na primjer glavni inspektor se zna da su politička, tako da je cca. 2% ljudi tamo bez štele. Hajd, što su sa štelom, ali su mahom, fakat nesposobni i besposleni i lijeni.,
Na zapadu niko nece da radi za drzavu jer je to najmanje placeno i totalno nestimulativno okruzenje gdje pecatiras po cijeli dan. Koja bi budala tamo trcala? Samo kod nas je drzavna sluzba sveti gral. Para laka, a posla nema. I da ima ne mora se raditi. Fuj. A ti se ufatila drzavne advokature. Mozda 0.1% poslova drzavnih
Drinski

#505 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Drinski »

ma zakon je biti svoj gazda....

A ko je ovaj Ćesko, mangup je tip, ovako je kompromitovao sve buduće slične dolaske u Sarajevo...sada ce svi tim nevoljnicima kazati da su dzabalebarosi...a sto doduse nije niti daleko od istine u vecem broju slučajeva.
julisiz es grant

#506 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by julisiz es grant »

Drinski wrote:ma zakon je biti svoj gazda....

A ko je ovaj Ćesko, mangup je tip, ovako je kompromitovao sve buduće slične dolaske u Sarajevo...sada ce svi tim nevoljnicima kazati da su dzabalebarosi...a sto doduse nije niti daleko od istine u vecem broju slučajeva.
Jedan iz prve generacije privatnih "biznismena" u Sarajevu skraja 80-ih (zajedno sa Alemkom, Brajlovićem, Delimustafićima, većina porijeklom iz istočne Bosne), lanac prodavnica "Ćeskopromex" držao, imo košarkaški klub, bio "drmator"...sada spao na direktora propale državne firme. "Tako prolazi slava svijeta".
hladan.preminger

#507 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by hladan.preminger »

ćiribiribela wrote:Tesko je to brati Ridjobrki, izgrebes ruke, dobijes onaj baustelski ten, nisu uplaceni doprinosi, ne ide radni staz. :mrgreen:
To je najbolji ten na svitu, kad poslije toga odem na more bidem najgaraviji na plaži. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#508 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Na zapadu niko nece da radi za drzavu jer je to najmanje placeno i totalno nestimulativno okruzenje gdje pecatiras po cijeli dan. Koja bi budala tamo trcala? Samo kod nas je drzavna sluzba sveti gral. Para laka, a posla nema. I da ima ne mora se raditi. Fuj. A ti se ufatila drzavne advokature. Mozda 0.1% poslova drzavnih
Nije tako Bodkine. Ima izuzetno izazovnih drzavnih poslova. Pa ne zavrsava se administracija sa tetom koja ti udari ulazni pecat. Fazon je u tome da je tu plata redovna i sigurna i da se postuju sva radnicka prava, sto se u 80% privatnih firmi moze samo sanjati.

Zato ti usporedba sa zapadom ne stoji. Tamo i privatnik mora postovati sva pravila igre i ko je sposoban, bujrum pokazi se u trzisnoj utakmici. Ovdje te kod privatnika smatraju malo bolje od vola za oranje.
Bodkin

#509 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
Nije tako Bodkine. Ima izuzetno izazovnih drzavnih poslova. Pa ne zavrsava se administracija sa tetom koja ti udari ulazni pecat. Fazon je u tome da je tu plata redovna i sigurna i da se postuju sva radnicka prava, sto se u 80% privatnih firmi moze samo sanjati.

Zato ti usporedba sa zapadom ne stoji. Tamo i privatnik mora postovati sva pravila igre i ko je sposoban, bujrum pokazi se u trzisnoj utakmici. Ovdje te kod privatnika smatraju malo bolje od vola za oranje.
Tih poslova nema ni 5%. Nemoj samo da ulazimo u sistem nagrqdjivanja. Ne mozes ni gore ni dole. Atmosfera je odron. Dakle fuj. A isto tako im puno firmi koje se korektno odnose prema radnicima. Jebiga mora se raditi, a ne samo piti kafa ali eto
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#510 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» vivak, Bambi_na_kofeinu, KatarinaKosaca, Cherry-Cherry

2 hefte

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» trktamo, Neil Robertson

trajno
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#511 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Tih poslova nema ni 5%. Nemoj samo da ulazimo u sistem nagrqdjivanja. Ne mozes ni gore ni dole. Atmosfera je odron. Dakle fuj. A isto tako im puno firmi koje se korektno odnose prema radnicima. Jebiga mora se raditi, a ne samo piti kafa ali eto
Ima i vise nego sto mislis, kakvih 5%. Radio sam staziranje u organu uprave i vjeruj da ima ljudi koji se slomise od posla, ali ima i onih koji ne rade nista. Ali ovih prvih je puno vise od 5 %.

Nadalje niko ne trazi da pije kafu cijeli dan, ali trazi platu, doprinose, slobodne dane, godisnji odmor, radno vrijeme, dakle nesto sto bi se trebalo podrazumijevati. Kod nasih privatnika, em radis ko konj bez radnog vremena, em potpisujes da si bio na godisnjem, a nisi, potpises da si dobio topli obrok, a nisi. Ako neces, 400 000 ljudi na birou, ima gazda odakle novog zaposliti.
Bodkin

#512 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
Ima i vise nego sto mislis, kakvih 5%. Radio sam staziranje u organu uprave i vjeruj da ima ljudi koji se slomise od posla, ali ima i onih koji ne rade nista. Ali ovih prvih je puno vise od 5 %.

Nadalje niko ne trazi da pije kafu cijeli dan, ali trazi platu, doprinose, slobodne dane, godisnji odmor, radno vrijeme, dakle nesto sto bi se trebalo podrazumijevati. Kod nasih privatnika, em radis ko konj bez radnog vremena, em potpisujes da si bio na godisnjem, a nisi, potpises da si dobio topli obrok, a nisi. Ako neces, 400 000 ljudi na birou, ima gazda odakle novog zaposliti.
Jedan radi 10 odmara. Nemoj @bata ziv bio :) a vidi, ima govana naravno ali ima i dobrih firmi. E sad, problem je sto ljudi hoce da mijesaju kapitalizam i socijalizam. Na zapadu nemas radnog vremena nego rwdis ako ima posla. Postoje takozvani all in ugovori gdje sve bremena sto radis ulazi u platu i nema prekovremenog. Dakle radis 12 sati dnevno za platu koju si potpisao. Topli obrok isto ne daju sve firme. Pola ih ne zna sta je to vani. Jedino gdje se slazem su plata i doprinosi. Ali raditi od 8 do 4, imati pauzu o ocekivati 2 milje maraka je nerealno
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#513 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Jedan radi 10 odmara. Nemoj @bata ziv bio :) a vidi, ima govana naravno ali ima i dobrih firmi. E sad, problem je sto ljudi hoce da mijesaju kapitalizam i socijalizam. Na zapadu nemas radnog vremena nego rwdis ako ima posla. Postoje takozvani all in ugovori gdje sve bremena sto radis ulazi u platu i nema prekovremenog. Dakle radis 12 sati dnevno za platu koju si potpisao. Topli obrok isto ne daju sve firme. Pola ih ne zna sta je to vani. Jedino gdje se slazem su plata i doprinosi. Ali raditi od 8 do 4, imati pauzu o ocekivati 2 milje maraka je nerealno
Bez uvrede, ali ti si ono u Australiji? Mislim da je nepristojno da me ubjedjujes u nesto u sta sam gledao 2 duge godine ;-) Nije da nema toga o cemu govoris, ali nije 1 radi 10 odmara, nego bih ja rekao da na jednog koji radi i slomi se od posla, dvojica hodaju po dzumama i kafama. Bar ovdje gdje sam ja radio i gdje sam obilazio poslom.

To o cemu pricas nije zakonito po vazecem Zakonu o radu kod nas, i ponavljam ti, ne uporedjuj babe i zabe. Ovdje po zakonu radniku moras dati pauzu, dnevni, sedmicni i godisnji odmor, kao i topli obrok (nekad i prevoz) i regres ako poslujes u plusu.

2 milje ne ocekuje niko realan, ali prosjecnu platu od 800 do milje vecina. Ali ovdje se ljudi izrabljuju za 400 KM.
Drinski

#514 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Drinski »

Bodkin wrote: Na zapadu nemas radnog vremena nego rwdis ako ima posla.
Daj ne seri, allaha ti...
Drinski

#515 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
Bez uvrede, ali ti si ono u Australiji? Mislim da je nepristojno da me ubjedjujes u nesto u sta sam gledao 2 duge godine ;-) Nije da nema toga o cemu govoris, ali nije 1 radi 10 odmara, nego bih ja rekao da na jednog koji radi i slomi se od posla, dvojica hodaju po dzumama i kafama. Bar ovdje gdje sam ja radio i gdje sam obilazio poslom.

To o cemu pricas nije zakonito po vazecem Zakonu o radu kod nas, i ponavljam ti, ne uporedjuj babe i zabe. Ovdje po zakonu radniku moras dati pauzu, dnevni, sedmicni i godisnji odmor, kao i topli obrok (nekad i prevoz) i regres ako poslujes u plusu.

2 milje ne ocekuje niko realan, ali prosjecnu platu od 800 do milje vecina. Ali ovdje se ljudi izrabljuju za 400 KM.
ma lik nas zeza, naredni post ce biti da poslodavci hrane radnika.
hladan.preminger

#516 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by hladan.preminger »

Cuj nema pauze u toku radnog vremena. Pa u zatvoru ljudi imaju pauzu da jedu.
Rizvan

#517 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Rizvan »

Dok je sarajevska javnost zauzeta bavljenjem Šefikovog i Džemalovog slučaja, u međuvremenu.....
Bukvarević poništava Helezovu odluku, vraća invalidnine članovima HVIDRA-e
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/26775 ... IDRA-.html
A. A. 14/04/2015 20:05:00

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH razmatrat će na današnjoj sjednici Prijedlog odluke o prestanku važenja Odluke o privremenoj obustavi ličnih invalidnina za korisnike prava iz općina Grude, Posušje, Široki Brijeg i Ljubuški, piše novinska agencija Patria.

Radi se o obećanju resornog ministra Salke Bukvarevića, nakon sastanka održanog sa predstavnicima HVIDRA-e od prije nekoliko dana.

Njegov prethodnik na mjestu ministra za boračka pitanja Zukan Helez, nakon provedene revizije, iz prava je izveo i bez mjesečnih naknada ostavio bivše pripadnike HVO-a iz ove četiri hercegovačke općine.

(Vijesti.ba/NAP)
Bodkin

#518 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:

Vidi, nije tako. Necemo se sloziti oko brojeva ali i da tvoje uzmemo to je uzas. Ti ljudi nista ne doprinose i svo troje izdrzava reani sektor.

Dalje, niko nije rekao da radis bez pauze. Citaj fino, a ne sa unaprijed smisljenim odgovorom. Kazem ti fino kako je vani. I ne, nije ovako u australiji. Dobijes ugovor gdje ne pise radno vrijeme nego radis koliko radis. Ima ugovora gdje ti je obavezno 10 prekovremenih sati da odradis.
I nemoj me praviti tolikom budalom. Radio sam u tri firme u sarajevu. Uslovi su ok. Ne kazem da nema idiota. Kazem da ima normalnih. Najveci problem su male prijavljene plate.

P.s. Kakva bolan australija
Bodkin

#519 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Bodkin »

Drinski wrote:
Bodkin wrote: Na zapadu nemas radnog vremena nego rwdis ako ima posla.
Daj ne seri, allaha ti...
To ti tati tako
Hajvan

#520 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Hajvan »

Đe na zapadu, Dobrice ti Ćosića istinotog vaistinu???

Primjeri, primjeri,, primjeri- potkrijepljeni dokazima u vidu linkova..
Linkovi stranica na bosanskom jeziku opskurnih web portala poput blic, b92 i sličnih se ne računaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#521 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Vidi, nije tako. Necemo se sloziti oko brojeva ali i da tvoje uzmemo to je uzas. Ti ljudi nista ne doprinose i svo troje izdrzava reani sektor.

Dalje, niko nije rekao da radis bez pauze. Citaj fino, a ne sa unaprijed smisljenim odgovorom. Kazem ti fino kako je vani. I ne, nije ovako u australiji. Dobijes ugovor gdje ne pise radno vrijeme nego radis koliko radis. Ima ugovora gdje ti je obavezno 10 prekovremenih sati da odradis.
I nemoj me praviti tolikom budalom. Radio sam u tri firme u sarajevu. Uslovi su ok. Ne kazem da nema idiota. Kazem da ima normalnih. Najveci problem su male prijavljene plate.

P.s. Kakva bolan australija
Nisam ni rekao da je dobro.

I sam sam kao platisa poreza i privrednik ljut na njih sto rade tako kako rade, ali opet znam iz prve ruke iskustvo i sa druge strane barikade i smatram da je nepristojno da me ubjedjujes u nesto o cemu nemas licnog iskustva, za razliku od mene.
Zamisli da te ja ubjedjujem kako je bilo na nekom tvom bivsem poslu.

Opet ti sa pricom kako je vani. Kakve to veze ima sa BiH. Dok se ne promijene vazeci Zakon o radu i Kolektivni ugovor, pravila igre su jasna i uporedba sa Australijom je irelevantna.

Ima i normalnih, to niko ne spori. Ali su u debeloj manjini.
York Light 100`s

#522 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by York Light 100`s »

trktamo wrote:
York Light 100`s wrote::lol: da vidim i da se i Bakir brani na jednoj temi, "nesposobni naći posao pa kontaju Bake će to srediti" da nema Bošnje trebalo bi ga izmisliti :-)
Bake i takvi su nas upravo i doveli do ovoga, šta veli ovaj nije PTSP nego je alkoholičar, pa i alkohol može biti posljedica rata, dok vi koji kritikujete gladite jaja za računarom koji imate 20. godina neki od ovih ljudi u tim godinama vidjeli i krvi i mrtvih i ljude bez nogu i ruku, neko od toga poludi, neko se ubije, neko postane depresivan, neko nastavi normalno živjeti a neko se oda alkoholu. Čak da su i ova dvojica totalni prevaranti ne možete generalizirati.
Neko je odmah poslije rata skinuo uniformu i nastavio sa životom a neki (pogotovo ovi što su izbjegli iz RSa) su morali život ispočetka početi. šta će neko sa 40 godina koji je izašao iz rata i ne može se vratiti u svoje jer to pripada drugom entitetu? Ko će njega primiti sa 40 kraj toliko omladine, neće ni zapad.
Šta kaže čeka milosti od Baketa umjesto da zavrne rukave i traži posao, pa što kukamo na ovu vlast kada svako može naći posao ko hoće, do nas je znači, nije do SDA. Što onda sami sebe demantujete kada kažete "da budete glasali za iste" kada očito nije do vlasti nego nas. Ispada da sva omladina što ode na zapad su jedne obične ljenčuge koji odjednom postanu vrijedni i pokažu se kao najbolji radnici (Klix portal objavljuje redovno pozitivne priče kako su naši primjer u svim oblastima), kako to kada nije do vlasti nego do nas? Bježe ljenčuge svaki dan iz ove zemlje na zapad jer tamo ne moraš raditi.

Što ste glasali protiv SDA na ovim izborima ljenčuge? To hoćete vlast koja nije kao ova "ima posla ko hoće raditi". Šta hoće ovi borci? Pa ima u komšije cijepati drva, njiva za oranje, dnevnicu zaraditi. Pa nisu ovi borci završili samo 4. razreda osnovne pa da budu sretni što mogu danas gdje 20 maraka zaraditi. Većina tih ljudi imaju više škole od vas, što bi uređivanje vrta komšiji šupku koji je 92. godine zbrisao za Njemačku bio znak "eto sredio sam život hvala Bogu, ide život poslije rata dalje", ljudi hoće svoja prava samo neka zapale one koji su odgovorni za ovo umjesto sebe.
Umjesto da toliko razmišljamo koliko je boraca alkoholičara ili šehida umrlo od neke bolesti što se ne pozabavimo izdajicama iz 92. dezerterima? Umjesto da razmišljamo koliko para su ova dvojica uzela što ne razmišljamo o svoti para koju niti jedan dezerter nije platio svojoj domovini?
Da te izdajice dezerteri imaju imalo savjesti zapalili bi oni prvi same sebe od stida
dezerteri i izdajice ti svaki dan sjede u parlamentu i šefuju strankama eto pa izvoli cepaj, pametan svak ko je otišo odavde.
Ja ne moram da cijepam, bio sam dijete u ratu tako kada sam završio školu u miru i snašao sam se, moj otac je cijelo vrijeme bio u ratu, ostao normalan, nije mogao se vratiti u staru firmu jer ona je pripadala genocidnoj šumskoj, radio po godinu dvije u različitim firmama dok nije skupio dovoljno staža + ratno + staž prije rata i danas je penzioner, nije se pokušavao ubiti, nije izlazio na ulicu, nije nikako kao ova dvojica
ali ima nešto što se zove empatija, LeClerc što sere po ovoj temi i zna očigledno bolje nego njihova porodica i koliko su tačno maraka na rakiju potrošili i kakvi su u kući a taj isti LeClerc zna dobro koliko malo treba u ratu da skreneš sa puta. kao npr. odati se alkoholu. Ljudi se odaju alkoholu u miru kada udare nekoga svojim autom ili kada imaju pritisak na poslu a ko neće se odati kada se svašta nagledaju u ratu.
Vaša logika je "šta ona cura što je silovana glumi? Ja znam dosta cura što su silovane pa se udale i žive normalan život. Što ne može ova prepotentna krava?"

Za ove ostale "samo budale ratuju i nije to bio moj rat" koji vas onda qurac interesuje ovo? Niste u ratu htjeli imati išta sa ovom državom a hoćete u miru da pametujete o stvarima vezane za ovu državu. Ove "fukare" koje vi ismijavate su veći muškarci i imaju veća muda nego vaš babo koji je svo vrijeme bio u Njemačkoj i koliko god ovi popili ne mogu popiti koliko su vaši "muškarci" u familiji pili tamo za Bajram uz roštilj uz Cecu dok su u isto vrijeme Arkanovci klali.

Da ima pravde svi borci, pa čak i ova dvojica bi danas hodali cestom i pljuvali a vi trčali i čistili za njima a da ne govorimo o ovoj pravdi
http://sh.wikipedia.org/wiki/Dezerterstvo

Veći je problem što su ova dvojica "olakšala" budžet nego što ovi decenijama to rade i troše na auta, putovanja i klopu.
Veći je problem što ovaj hoće sina zaposliti u rudniku samo zato što je bio na liniji nego što vam jedan peder od vaših para troši da se guzi po Milanu samo zato što mu je babo Zaim
Innovation

#523 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by Innovation »

Radoncic je jedini posteni politicar

Borci su jucer ponavljali da je Fahrudin Radoncic, predsjednik Saveza za bolju buducnost, druge najjace stranke u FBiH, jedini posteni politicar koji bi ih mogao razumjeti.
:mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#524 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by _BataZiv_0809 »

York Light 100`s wrote: Ja ne moram da cijepam, bio sam dijete u ratu tako kada sam završio školu u miru i snašao sam se, moj otac je cijelo vrijeme bio u ratu, ostao normalan, nije mogao se vratiti u staru firmu jer ona je pripadala genocidnoj šumskoj, radio po godinu dvije u različitim firmama dok nije skupio dovoljno staža + ratno + staž prije rata i danas je penzioner, nije se pokušavao ubiti, nije izlazio na ulicu, nije nikako kao ova dvojica
ali ima nešto što se zove empatija, LeClerc što sere po ovoj temi i zna očigledno bolje nego njihova porodica i koliko su tačno maraka na rakiju potrošili i kakvi su u kući a taj isti LeClerc zna dobro koliko malo treba u ratu da skreneš sa puta. kao npr. odati se alkoholu. Ljudi se odaju alkoholu u miru kada udare nekoga svojim autom ili kada imaju pritisak na poslu a ko neće se odati kada se svašta nagledaju u ratu.
Vaša logika je "šta ona cura što je silovana glumi? Ja znam dosta cura što su silovane pa se udale i žive normalan život. Što ne može ova prepotentna krava?"

Za ove ostale "samo budale ratuju i nije to bio moj rat" koji vas onda qurac interesuje ovo? Niste u ratu htjeli imati išta sa ovom državom a hoćete u miru da pametujete o stvarima vezane za ovu državu. Ove "fukare" koje vi ismijavate su veći muškarci i imaju veća muda nego vaš babo koji je svo vrijeme bio u Njemačkoj i koliko god ovi popili ne mogu popiti koliko su vaši "muškarci" u familiji pili tamo za Bajram uz roštilj uz Cecu dok su u isto vrijeme Arkanovci klali.

Da ima pravde svi borci, pa čak i ova dvojica bi danas hodali cestom i pljuvali a vi trčali i čistili za njima a da ne govorimo o ovoj pravdi
http://sh.wikipedia.org/wiki/Dezerterstvo

Veći je problem što su ova dvojica "olakšala" budžet nego što ovi decenijama to rade i troše na auta, putovanja i klopu.
Veći je problem što ovaj hoće sina zaposliti u rudniku samo zato što je bio na liniji nego što vam jedan peder od vaših para troši da se guzi po Milanu samo zato što mu je babo Zaim
Rijetko se sa tobom slazem, ali ovdje naklon do poda. :thumbup:

Non sequitur:

Tako je nekad iza rata, mojoj majci koja je bila vojni ljekar i nagledala se svega, odradila bezbroj amputacija, cak i bez anestezije, dosla smjena sa nacelnickog mjesta na bolnickom odjelu. Nije bila stranacki podobna, pa je na njeno mjesto dosao neko ko jeste, a rat je proveo u Njemackoj :run:
York Light 100`s

#525 Re: Šefik i Džemal-kažu posljednji putu za Sarajevo

Post by York Light 100`s »

Hvala Bato :D
Moram još napomenuti u vezi mog oca da jedina posljedica rata kod njega jeste što zna nekada u snu jaukati i neka imena pominjati, sutra kada mu to ispričamo on se ničega ne sjeća.
Moram mu drugi put reći da prestane glumiti i budalasati jer LeClerc kaže da njegov otac ne priča u snu :D
Post Reply