SkyLimit wrote:Nema sela u BiH da nema anegdotu kako su oni jednom porokali "Niške specijalce".
Meni je više zanimljiva priča o fantomskim srpskim vojnicima sa nekakvim pancirima do koljena koje pogodi metak, padnu i opet ustanu i nastave naprijedMožda su stvarno Srbi supermeni, ima ona pjesma
Više puta sam čuo o takvim događajima na različitim lokacijama. U strahu su velike oči.
Sefer Halilovic ili Rasim Delic
- spreca
#176 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
- ljevoruki
#177 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Haj dobro, ja sam junac a ti sve znas.PM72 wrote:
Ja ti napišem šta je i kako bilo a ti ko junac.Stavim ti i spisak poginulih tog dana a ti opet ko junac.Nisi čak ni bolje vaspitan jer da jesi ne bi napisao da mi je žao izginulih četnika.Znači,kvrno i hinjski provociraš.Tražio si - dobio si.
Niški specijalci nisu nigdje ratovali u Sarajevu.Bio je zaštitini puk armijske oblasti koji su imali maskirne pancire i SMB beretke ali to nisu niški specijalci.Pripadnici 72 brigade VJ izginuli su na Betaniji i Orahovom brijegu u decembru 1993.
Niski specijalci su bili u Sarajevu, 100% tacno i provjereno.
Dalje necemo, ne vidim svrhe a necu ni da me se vrijedja bez razloga.
- SkyLimit
#178 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Jedan moj rod je bio u nekakvoj "Titovoj gardi", oni obučeni u plavo, kao izabrali ga jer je bio lijep, visok, takve su tu tražili
Sad ne znam jesu oni bili kakvi specijalci ili je njihov zadatak bio samo da budu lijepi 
-
junior3
#179 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Spreča niški specijalac, nemoj se vaditi sad, kao samo služio u istoj kasarni.spreca wrote: Prenapuhan je mit o Niskim padobrancima.......jesu obuceniji od drugih vidova vojske ali nista posebno.....sluzio sam u istoj kasarni sa njima.....u Nisu na aerodromu je bio jos i vod za gerilsko i protiv diverzantsko ratovanje(takvi vodovi su bili prakticno po svim aerodromima po jugi).......imali istu obuku kao i padobranci ali bez skokova........imali smo jednu izdvojenu strazu na Cumurliji gdje se uglavnom skladistile avio bombe i bas ovaj vod je isao na eventualne intervencije -uzbune koje nisu bile lazne.......iz dezurane se je uzimao sanduk sa bojevom municijom svaki put a ovi vodovi su osnovani posle upada Bugojanske grupe u Yu odnosno prvi put je osnovan negdje 1973
-
PM72
#180 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Halo.Bio sam tu.I ne trebaš me ti ubjeđivati oko toga.Na moj doprinos i žrtvu neće se niko pišati.Ako ćemo argumentovano i činjenično - bujrum.Ako ćeš provocirati onda...ljevoruki wrote:Haj dobro, ja sam junac a ti sve znas.PM72 wrote:
Ja ti napišem šta je i kako bilo a ti ko junac.Stavim ti i spisak poginulih tog dana a ti opet ko junac.Nisi čak ni bolje vaspitan jer da jesi ne bi napisao da mi je žao izginulih četnika.Znači,kvrno i hinjski provociraš.Tražio si - dobio si.
Niški specijalci nisu nigdje ratovali u Sarajevu.Bio je zaštitini puk armijske oblasti koji su imali maskirne pancire i SMB beretke ali to nisu niški specijalci.Pripadnici 72 brigade VJ izginuli su na Betaniji i Orahovom brijegu u decembru 1993.
Niski specijalci su bili u Sarajevu, 100% tacno i provjereno.
Dalje necemo, ne vidim svrhe a necu ni da me se vrijedja bez razloga.
-
TheMule
#181 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Kornjace su bile na stupu, ovo mi je potvrdjeno iz par izvora. Naravno, nece Srbi to priznati, jedan od razloga je i presuda o agresiji, a drugi, da su dobili po nosu.SkyLimit wrote:Nema sela u BiH da nema anegdotu kako su oni jednom porokali "Niške specijalce".
Meni je više zanimljiva priča o fantomskim srpskim vojnicima sa nekakvim pancirima do koljena koje pogodi metak, padnu i opet ustanu i nastave naprijedMožda su stvarno Srbi supermeni, ima ona pjesma
Više puta sam čuo o takvim događajima na različitim lokacijama. U strahu su velike oči.
-
PM72
#182 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
To je bila garda.Morao si biti visok najmanje 185 cm da bi te zapala počasna straža na titinom grobu i na postrojavanjima.Nisu bili ništa posebno obučavani.SkyLimit wrote:Jedan moj rod je bio u nekakvoj "Titovoj gardi", oni obučeni u plavo, kao izabrali ga jer je bio lijep, visok, takve su tu tražiliSad ne znam jesu oni bili kakvi specijalci ili je njihov zadatak bio samo da budu lijepi
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#183 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Sta sad znaci derat cemo po zivima a necemo po mrtvima iako nisu valjali......ja logike!!!!ušće wrote:Ne trpaj me tamo gdje nisam ...hrasno38 wrote:Kako kome......eto nek je tebi zakletva onaj koji je sisao u SA tek kada su ga ovi potjerali sa brda!!!ušće wrote: Živ izdrav bio ne trpaj đubre među ljude ...to nikada i nigdje nisam rekao ,jedino ne volim pljuvati po mrtvima...
Odeš fino u centralu SDA i nehebeš im se mamice ...i mirna Bosna a i ti ...
- spreca
#184 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ja sam sluzio Titu i nije mi zaojunior3 wrote:Spreča niški specijalac, nemoj se vaditi sad, kao samo služio u istoj kasarni.spreca wrote: Prenapuhan je mit o Niskim padobrancima.......jesu obuceniji od drugih vidova vojske ali nista posebno.....sluzio sam u istoj kasarni sa njima.....u Nisu na aerodromu je bio jos i vod za gerilsko i protiv diverzantsko ratovanje(takvi vodovi su bili prakticno po svim aerodromima po jugi).......imali istu obuku kao i padobranci ali bez skokova........imali smo jednu izdvojenu strazu na Cumurliji gdje se uglavnom skladistile avio bombe i bas ovaj vod je isao na eventualne intervencije -uzbune koje nisu bile lazne.......iz dezurane se je uzimao sanduk sa bojevom municijom svaki put a ovi vodovi su osnovani posle upada Bugojanske grupe u Yu odnosno prvi put je osnovan negdje 1973
-
PM72
#185 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
A šta su bile kornjače?TheMule wrote:Kornjace su bile na stupu, ovo mi je potvrdjeno iz par izvora. Naravno, nece Srbi to priznati, jedan od razloga je i presuda o agresiji, a drugi, da su dobili po nosu.SkyLimit wrote:Nema sela u BiH da nema anegdotu kako su oni jednom porokali "Niške specijalce".
Imala ih srpska garda na Ilidži.Oni su operisali po Otesu i Stupu.
-
TheMule
#186 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
PM72 wrote:A šta su bile kornjače?TheMule wrote:Kornjace su bile na stupu, ovo mi je potvrdjeno iz par izvora. Naravno, nece Srbi to priznati, jedan od razloga je i presuda o agresiji, a drugi, da su dobili po nosu.SkyLimit wrote:Nema sela u BiH da nema anegdotu kako su oni jednom porokali "Niške specijalce".
oni sa pancirima?
Ne znam sta su bili, samo kazem, nije to bas mitologija o tim kornjacama ko sto skylimit pise.
-
junior3
#187 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Bogati pm, kakva je bila ta srpska garda ilidza?PM72 wrote:
A šta su bile kornjače?oni sa pancirima?
Što sam čuo da ih kod mene dosta hvale, al' naši su pa ne čudi.
- spreca
#188 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Nevjerujem da su kornjace bile tu( ako mislis na ljude zabe)....to su uglavnom oficiri(ne podoficiri)koji vjerovatno nebi sebe toliko ponizili da sjede u rovovima oko SA....oni su bili naj sposobniji i naj obuceniji kadar u YU taj ti nebi se mrznuo po rovovima.......to je bila samo jedna grupa nije ih bilo mozda 50TheMule wrote:Kornjace su bile na stupu, ovo mi je potvrdjeno iz par izvora. Naravno, nece Srbi to priznati, jedan od razloga je i presuda o agresiji, a drugi, da su dobili po nosu.SkyLimit wrote:Nema sela u BiH da nema anegdotu kako su oni jednom porokali "Niške specijalce".
-
PM72
#189 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
I ja sam slušao priče kako četnici idu a naši pucaju.Ovi padaju i opet ustanu.Dok nisu uzeli tandžare (M48) pa ih gađali u koljena...ja sam jednom vidio četnike u pancirima i to onim teškim JNA.Idu jebli mater ko da ih nemaju na sebi.Nisam imao kad da ih nišanim.
nakon toga sam i ja obukao pancir,čisto da probam.To je vrhunska tegoba i nelagoda.Em što je teško em grebe ispod pazuha em ne možeš disati ko insan ...
nakon toga sam i ja obukao pancir,čisto da probam.To je vrhunska tegoba i nelagoda.Em što je teško em grebe ispod pazuha em ne možeš disati ko insan ...
-
ušće
#190 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Samo sa govnom od generala ostalima kapa do patosa...hrasno38 wrote:Sta sad znaci derat cemo po zivima a necemo po mrtvima iako nisu valjali......ja logike!!!!ušće wrote: Ne trpaj me tamo gdje nisam ...to nikada i nigdje nisam rekao ,jedino ne volim pljuvati po mrtvima...
Odeš fino u centralu SDA i nehebeš im se mamice ...i mirna Bosna a i ti ...
- hrasno38
#191 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
he imas snimaka po youtubu...ma karinasi ko i svaki drugi....jaki samo dok su dominantni kao i generalno svaka srpska jedinica a cim se snage izjednace nastane nevidjena bjezanija.junior3 wrote:Bogati pm, kakva je bila ta srpska garda ilidza?PM72 wrote:
- hrasno38
#192 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Bitka kod 11 Plavih je dobijena tandzarama i PAP-ovkamaPM72 wrote:I ja sam slušao priče kako četnici idu a naši pucaju.Ovi padaju i opet ustanu.Dok nisu uzeli tandžare (M48) pa ih gađali u koljena...ja sam jednom vidio četnike u pancirima i to onim teškim JNA.Idu jebli mater ko da ih nemaju na sebi.Nisam imao kad da ih nišanim.![]()
-
PM72
#193 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
klasika.Opremi i naoružaj do zuba pa pošalji na Bošnje koji nemaju ni metaka.Kad su ih osnivali dobili iz kasarne u Lukavici 11 oklopnih transportera i praga.A mi nemamo ni zolja.junior3 wrote:Bogati pm, kakva je bila ta srpska garda ilidza?PM72 wrote:
Kad smo se naoružali i opremili više se nisu čuli.Naši su im sjebali i zarobili sve oklope do 1994.
- spreca
#194 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Nesto ovakoPM72 wrote:I ja sam slušao priče kako četnici idu a naši pucaju.Ovi padaju i opet ustanu.Dok nisu uzeli tandžare (M48) pa ih gađali u koljena...ja sam jednom vidio četnike u pancirima i to onim teškim JNA.Idu jebli mater ko da ih nemaju na sebi.Nisam imao kad da ih nišanim.![]()

-
junior3
#195 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Žito ti jebem, pa ja mislio da je to jedna od najboljih jedinica SRK-a.PM72 wrote:klasika.Opremi i naoružaj do zuba pa pošalji na Bošnje koji nemaju ni metaka.Kad su ih osnivali dobili iz kasarne u Lukavici 11 oklopnih transportera i praga.A mi nemamo ni zolja.junior3 wrote:Bogati pm, kakva je bila ta srpska garda ilidza?PM72 wrote:
Kad smo se naoružali i opremili više se nisu čuli.Naši su im sjebali i zarobili sve oklope do 1994.
- Matzan
#196 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
qq lele, kuda baš oni izgidoše... bolje da je 'iljadu drugih.PM72 wrote:Ne samo da nemaš pojma nego si i glup ko štokrla.Wrong. Niski specijalci, kornjace, visili danima poslije na ogradi. I kod Elektroprivede su zaustavljeni, pobili ih k'o zeceve.
Nego, vidim zao ti ih
Ja sam učesnik bitke 21 aprila 1992 kad su četnici napali Trg Pere Kosorića i Elektroprivredu.Biću neskroman pa se pohvaliti da je nas 10-ak odbranilo Trg taj dan nakon čega je došla ispomoć sa svih strana.Nisu ni tad bili "niški specijalci" nego Brnetovi četnici i jajare sa Vraca i Lukavice.
Ti si tad vjerovatno bio u babinim mudima.jal u dijaspori čim bulazniš ovakve gluposti.
Grbavica, 7. oktobar 1992. godine. Krenula akcija oslobađanja Trga "Pere Kosorića", poznata još i kao akcija kod "Jedanaest plavih". Akcija je bila dojavljena muslimanima, pa su oni znali tačan plan i vrijeme napada.. .
Tog dana je na Grbavici izginulo deset pripadnika Prve romanijske pješadijske brigade. Njihove porodice iz Sokoca, Han Pijeska, Rogatice, Pala i Nevesinja će na ovaj dan do kraja života paliti svijeće i sjećati se svojih voljenih. Na taj dan živote su izgubili:
Slaviša Savčić
Milanko Đerić
Petar Petrovski
Manojle Borković
Dragan Savić
Vaso Glišić
Nedeljko Ninković
Velemir Delić
Milanko Kanostrevac
Vojislav Jovanović
- SkyLimit
#197 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Tipični primjer do zuba naoružanih pripadnika oružanih snaga RS:
(Odred Šekovići Specijalne brigade policije RS)

Kao odred imali su i svoja 2 tenka.
(Odred Šekovići Specijalne brigade policije RS)

Kao odred imali su i svoja 2 tenka.
-
TheMule
#198 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Ne mislim na neke specijalce, vec ova mitologija sto je spomenuta se odnosi na one pokrivene u pancire od glave do pete, kao sto gore opisa PM. Tad sam to cuo od par ljudi koji su bili na Stupskom ratistu, a onda sam zaboravio o tim "kornjacama" dok nisam na njih naletio prije pet-sest godina na blogu zelene beretke, gdje je opiso jedan takav napad, upravo na stupu, i tad mi se vratio film.spreca wrote:Nevjerujem da su kornjace bile tu( ako mislis na ljude zabe)....to su uglavnom oficiri(ne podoficiri)koji vjerovatno nebi sebe toliko ponizili da sjede u rovovima oko SA....oni su bili naj sposobniji i naj obuceniji kadar u YU taj ti nebi se mrznuo po rovovima.......to je bila samo jedna grupa nije ih bilo mozda 50TheMule wrote:Kornjace su bile na stupu, ovo mi je potvrdjeno iz par izvora. Naravno, nece Srbi to priznati, jedan od razloga je i presuda o agresiji, a drugi, da su dobili po nosu.SkyLimit wrote:Nema sela u BiH da nema anegdotu kako su oni jednom porokali "Niške specijalce".
Da li su to bilo lokalni ljudi ili neki malo jaci is Srbije, ne znam. Tesko mi je zamisliti Milana iz Zabrdja kako ide na liniju i stavlja pancir i u dobro uvjezbanoj formaciji ide hrabro naprijed u direktnu vatru iz kalasnjikova. Ali dobro, mozda je Milan bio pjan prije nego sto su ga nagovorili na takvu ludost. Ono, gusle, pecenje, SRNA, rakija, pa ajde napred u erojsku borbu
- ljevoruki
#199 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
TheMule wrote: Da li su to bilo lokalni ljudi ili neki malo jaci is Srbije, ne znam. Tesko mi je zamisliti Milana iz Zabrdja kako ide na liniju i stavlja pancir i u dobro uvjezbanoj formaciji ide hrabro naprijed u direktnu vatru iz kalasnjikova. Ali dobro, mozda je Milan bio pjan prije nego sto su ga nagovorili na takvu ludost. Ono, gusle, pecenje, SRNA, rakija, pa ajde napred u erojsku borbu![]()
-
TheMule
#200 Re: Sefer Halilovic ili Rasim Delic
Mozda, Trokadero je bio u nekoj interventnoj