šef idiot

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spokojan

#1 Re: šef idiot

Post by spokojan »

kakavdanakneiskustvu wrote:radim u državnom organu,odnosno kantonalnom,imam za šefa osobu koja misli da ima pravo galamiti kad mu nešto nije po volji,danas sam se posvađao sa njim zbog toga,baš posvađao,ne dam da galami na mene,nisam ništa pogriješio,i do sada sam mislio i govorio da je idiot 1/1,ima li neko sličnih iskustava
Nisam.

Sta radis u kantonalnom organu. Trazi neki izazovniji posao tipa u jakoj revizorskoj kuci, p&g, coca-cola, banka, telecom ...
KadSeMrtviProbudimo

#2 Re: šef idiot

Post by KadSeMrtviProbudimo »

kakavdanakneiskustvu wrote:radim u državnom organu,odnosno kantonalnom,imam za šefa osobu koja misli da ima pravo galamiti kad mu nešto nije po volji,danas sam se posvađao sa njim zbog toga,baš posvađao,ne dam da galami na mene,nisam ništa pogriješio,i do sada sam mislio i govorio da je idiot 1/1,ima li neko sličnih iskustava
Kakav danak neiskustvu ! :D
S šefom se nikad nemoj tako svađati, malo je koristi od toga. Sad si mu u memoriji, i ako je kvaran do kraja iskoristiće tvoju prvu grešku, nepažnju.
mrtva kokoš

#3 Re: šef idiot

Post by mrtva kokoš »

nemoj da rizikujes posao u kantonalnom organu :-D
Skyfox

#4 Re: šef idiot

Post by Skyfox »

Netreba sutiti ali ni svada nije rijesenje. Ako vec mozes galamiti na njega onda mu ga sukni svaki put kad se pruzi priilika.
Iz vlastitog iskustva nista nije bolje nego kad se neko zapjeni a ti galantno suknes sa laganim smjeskom. tek kad vidi da se ne palis krene im para na usi

:D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#5 Re: šef idiot

Post by Pera Trta »

Utjesi se s onom svojom kolegicom :D ...ako jos radite zajedno :D
Skyfox

#6 Re: šef idiot

Post by Skyfox »

Cuj u takvim situacijama je najbitnije zadrzati hladnu glavu i ostat stalozen. Vjeruj mi prosao sam sito i reseto s nekim ljudima znam sta govorim. Nikad mi svada i galama nisu pomogle. A kad god sam odcoolirao bilo je rezultata. Naoruzaj se cinjenicama i argumentovano odgovaraj.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7 Re: šef idiot

Post by PipiDugaDevetka »

Ma, neka si se i ti izgalamio na njega,...Dosta je više!

I ja sam imao nedavno ''okršaj", ali bezazleniji,...Jedna osoba me u samoposluzi nije persirala kada mi se kao nepoznatom obratila.
Skyfox

#8 Re: šef idiot

Post by Skyfox »

PipiDugaDevetka wrote:Ma, neka si se i ti izgalamio na njega,...Dosta je više!

I ja sam imao nedavno ''okršaj", ali bezazleniji,...Jedna osoba me u samoposluzi nije persirala kada mi se kao nepoznatom obratila.
ti si moja legenda :)
muha_sa

#9 Re: šef idiot

Post by muha_sa »

šef ti garant ima diplomu 92-96 :D
jeben vakat--podobni sjebaše sposobne :-) il su sposobni u mišjoj rupi---sakrili se ko pacovi :-)

ps.
--hajd-vrijedi trpit zbog radne kolegice :D
respo

#10 Re: šef idiot

Post by respo »

imam iskustva u tome i to ihihi

uglavnom u sluzbi u kojoj radim jedino ja odgovaram sefu i jedan se s njim pobio :D jer ostali ili nece ili ne smiju
a inace je galamdzija psuje sve nesto na silu neku
e posto se ne mogu tuci sa njim jer je troduplo veci od mene ja mu fino odgovorim al kulturno a ponekad i povisim glas
jednom me htio prebiti koliko sam ga naljutio a ja njemu fino rijecima i ona sam izasao iz zgrade :D

ali sam primjetio da te nekako vise postuju kad im odgovoris nego kad si ulizica sluga ili sta vec

nije sef jedini kojem sam odgovorio tu spada i zamjenik generalnog direktora i direktor jednog sektora :D
flamethrower

#11 Re: šef idiot

Post by flamethrower »

Kad porastem, zelim biti sef!
respo

#12 Re: šef idiot

Post by respo »

ne zanima ni mene ali vidis po postupcima kako se ponasa prema tebi prije i kasnije
exliberal

#13 Re: šef idiot

Post by exliberal »

kakavdanakneiskustvu wrote:
respo wrote:ne zanima ni mene ali vidis po postupcima kako se ponasa prema tebi prije i kasnije

slažem se,meni zaprijetio da će me poslati na disciplinsku komisiju,bez ikakvog razloga,jer nisam dao da galami na mene,tri dana kasnije se povukao.

...nek si mu odgovorio...i ja sam tako par puta uradio i drugacije te odmah gledaju. Ja sam radio u drzavnim organima i bio je jedan idiot koji se tako derao....i ja mu jednom odgovorim..skusaj ja znam da ste vi sa planina imate jak glas jer ste se morali dozivat i stoku ganjat ali ja te sasvim dobro cujem....zato smanji dozivljaj....tito dragi nikad mi to nije oprostio ali ko ga jebe...dobio je nogu kasnije jer se ispostavili da nije znao sta radi pa mu je galama bila dimna zavjesa.
MokeQc

#14 Re: šef idiot

Post by MokeQc »

Ma hebo shefa, ja sam ocito propustion tu kolegicu, kakva je to pa da forum o njoj prica ? :))
ajde_vise

#15 Re: šef idiot

Post by ajde_vise »

sa sefovima nemam :D

ali .. ne podnosim da iko galami na mene i lijeci svoje zivce

ako se to stalno ponavlja, trebas odreagovat - jer:

izlozen si tudjim sranjima, vremenom ces toliko stresa nakupit, pocet ce sa nespavanjem, istersanjem na ukucanima .. trazenjem savjeta i optercenoscu tim kako na dobar nacin da pristupis osobi koju uopste nije briga za tebe.. poput djeteta koje pokusava ugodit histericnim roditeljima...

polako ces se unistavat

dakle napominjem, ako je bas cesto tako - svaki put kad ocutis - pojeo si jedno veliko zlo govno :D

izbaci ga nazad.. i fino cist .. na kraju radnog vremena... isetaj iz prostorija .. i uzivaj :)

sutradan ce se vec sve zaboravit .. mozes i kafu sutra sa sefom popit .. to ti je ta vrsta ljudi
Alfons Kauders

#16 Re: šef idiot

Post by Alfons Kauders »

nadji novi posao... onda ga prebij na poslu ko budalu... samo nasamo, pa reci da je on tebe zapravo napao, posto svi vec znaju da je urlao na tebe...
Patron of Formello

#17 Re: šef idiot

Post by Patron of Formello »

Imam ja.Imao takvog idiota.Sacekao ga nakon posla na ulici opalio mu dvije masne samarcine sad me zaobilazi u sirokom luku.Sada tlaci druge koji nemaju svoje ja.
gurabija78

#18 Re: šef idiot

Post by gurabija78 »

pitaj ga hebe li on ista osim podredjenih? po mogucnosti pred vise podredjenih! meni je jednom upalilo :D
Patron of Formello

#19 Re: šef idiot

Post by Patron of Formello »

Alfons Kauders wrote:
nadji novi posao... onda ga prebij na poslu ko budalu... samo nasamo, pa reci da je on tebe zapravo napao, posto svi vec znaju da je urlao na tebe...
Bolje na ulici.Napad na poslu podlijeze krivicnom zakonu.A ostali radnici kakvi su poltroni podrzace sefa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20 Re: šef idiot

Post by Truba »

ja se ne znam svađat (odmah bi nogom u glavu ili gušio)
pa šutim i trpim :mrgreen:
jazzer

#21 Re: šef idiot

Post by jazzer »

@ kakavdanakneiskustvu

Dok god radis svoj posao profesionalno, na vrijeme, onako kako se zahtijeva od tebe,
nemoj mu popustati. To su tvoji najjaci argumenti u sukobu sa sefom. Cak da vasa svadja,
prepirka (sta vec) dodje na razmatranje na visu instancu, to su tvoji argumenti. Tvoja rijec protiv njegove, a njegov najjaci argument
si mu svojim radom izbio iz ruke.
Klodovik

#22 Re: šef idiot

Post by Klodovik »

Najbolje ti je da postaneš šef, pa onda sa svima lijepo, bez galame i halabuke.
nosara

#23 Re: šef idiot

Post by nosara »

Patron of Formello wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bolje na ulici.Napad na poslu podlijeze krivicnom zakonu.A ostali radnici kakvi su poltroni podrzace sefa.
Ja sam sef jednog organa ( :-D )... A vama, vidim, nedostaje smisao za poniznost... :zoka:

Snimaj, brate... Sve snimaj na mobitel... Ko da si neosvjesten...

Ja cim mi sef pridje, o'ma ukljucim snimac... Otkako koristim taj metod, postao sam pajtos sa rukovodecim strukturama... :D
Macak U Cizmama

#24 Re: šef idiot

Post by Macak U Cizmama »

Arogantan i svadljiv sef je siguran signal strucne nesposobnosti istog tog sefa, Ako si mu odgovorio istom mjerom to se takodje odnosi i na tebe,. Zakljucak, obojica ste nesposobni za obavljanje svojih zadataka, u visini koliko se agresivno svadjate i prepirete. Drugi aspekt je nekultura, odnosno asocijalno ponasanje obojice. Ne poznajete kako licne, privatne, tako ni profesionalne granice., sto znaci da ste socijalno neizgradjne osobe bez obzira na stepen obrazovanja. 8 g. osnovne + 4 g. gimnazije + 4 g. fakulteta ste utrosili da bi pronasli da se znate kvalitetno svadjati.
pusapusa

#25 Re: šef idiot

Post by pusapusa »

Mislim da se ne trebas nadvikivati.Pusti ga nek se izgalami i najozbiljnijim tonom ga pitaj ima li neki civilizovan nacin da se komunicira na poslu?Koliko dugo on misli da ce radnici trpiti njegovu galamu?Da li on misli da ce nepostovanjem radnika on sam biti postovan?On je ocito neki neurozno/siledzijski tip,vjerovatno nesiguran i on mora naci rjesenje za te stvari unutar sebe,a ne galameci na ljude.Neka se on zapita za sta njega placa,kako on treba da se ponasa.Ja bih mu isprinto sva ova misljenja koja si dobio i stavio mu ih na sto-nek' cita.
Post Reply