sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by mIRCerka »

Sedmogodišnjoj Ivani Švabić nedavno je dijagnosticirana leukemija. U ponedjeljak je dvojevojčica u veoma teškom stanju iz Tuzle,prebačena na kliniku u Sarajevo. Za dalje liječenje djevojčice,potrebno je obezbjediti sredstva,za što nezaposleni roditelji nisu u mogućnosti. Prije dvadeset dana sedmogodišnjoj djevojčici Ivani Švabić iz Tuzle,opaka bolest uskratila je pravo na radost,igru i školske obaveze.Kako je dijagnosticirano na UKC Tuzla riječ je o akutnoj mijetoblasnoj leukemiji. U ponedjeljak je Ivana,u teškom stanju sanitetom prebačena u Klinički centra u Sarajevo. Ivanina majka,Aleksandra Švabić rekla nam je,da je djevojčica trenutno u jako lošem stanje i još uvijek se rade analize kako bi se potvrdilo o kojem obliku bolesti je riječ. Za dalje liječenje djevojčice potrebno je obezbjediti novčana sredstva,što nezaposleni roditelji Dragan i Aleksandra Švabić nisu u mogućnosti. Apel za pomoć uputila je Ivanina,mama Aleksandra Švabić,koja je pozvala sve ljude dobre volje da pomognu liječenje njene djevojčice. Akciju prikupljanja pomoći za liječenje sedmogodišnje Ivane Švabić pokrenula je i Osnovna škola Tušanj,gdje Inava redovno pohađa drugi razred devetogodišnje škole,rekao nam je direktor OŠ Tušanj Senad Mulić direktor OŠ Tušanj.Takođe,akcija je proslijeđena i u ostale škole u Tuzli. Apelujemo na sve ljude dobre volje,da pomognu da se spasi još jedan mladi život. Sredstva možete uplatiti na žiro račun roditeljskog vijeća OŠ Tušanj 1321000309122033 ili na štedni račun roditeljskog vijeća škole NLB tuzlanska banka 101000006659- 0
mIRCerka

#2 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by mIRCerka »

Apelujemo na sve ljude dobre volje,da pomognu da se spasi još jedan mladi život
HAVANA

#3 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by HAVANA »

Mislim da neće ići samo sa ovim podacima,daj još nešto adresu...
mIRCerka

#4 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by mIRCerka »

HAVANA wrote:Mislim da neće ići samo sa ovim podacima,daj još nešto adresu...
cekam i ja detaljnije podatke, za sad sam dobila samo ovo...
fukara_tz

#5 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by fukara_tz »

Nema vise nista objavljeno i ja sam trazio, ako gdje ugledam postiram.
zastava101

#6 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by zastava101 »

Kaze bh telecom:

Švabić Josip (035) 554-064 SARAJEVSKA 11-3, Lukavac - jedini Švabić
zastava101

#7 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by zastava101 »

Cula sam se s njenim ocem. Ivana je sada u Sarajevu i u teskom je stanju. Svaka pomoc je dobrodosla.

Adresa škole
JU OŠ "Tušanj" Tuzla
Ulica Pašage Mandžiæa br. 33
75000 Tuzla
HAVANA

#8 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by HAVANA »

Samo da javim da sam uplatio.
Malo je komplikovano sa računom ali našla mi je u banci.
Ovako:

Uplata pomoći za Ivanu Švabić
Poziv:1010000066590

NLB Banka
Roditeljsko vijeće škole

Račun primaoca:1321000309122033
HAVANA

#9 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by HAVANA »

Mirci,haj ti ove teme stavi na politiku,vjeru...biće posjećenije :(
Možda nekog od onih VELIKIH ... prenese pa nešto i uplati.
Pearl

#10 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by Pearl »

@Hamajlija
slican post si vec ostavila na Hajrijinoj temi. Obrisala sam ga ovdje jer bi mogla da ga napises na svakoj temi na ovom podforumu.

Upozorenje stoji: prije uplate novca, raspitajte se za slucaj za koji uplacujete.. i ako vec uplacujete nekom drugom ko je posrednik, najavite mu da ste se ili cete se cuti i sa osobom kojoj pomazete, da najavite koji iznos i od koga da ocekuje.. i sacuvajte uplatnicu. na taj nacin necete prenositi spekulacije, vec cinjenice...

HAVANA, obrisala sam i tvoj post, da se ne udaljavamo od teme.. tema je pomoc ivani svabic... za ostale nedoumice, upozorenja i sl, molim da otvorite novu temu..
Pearl

#11 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by Pearl »

Upoznala sam Ivanu i njenu mamu Aleksandru, i evo nekih novijih informacija, kao i racun za uplate na ime Ivanine mame

Ivani je prvo dijagnosticirana leukemija. Hitno je u veoma teškom stanju iz Tuzle, prebačena na kliniku u Sarajevo, gdje je pala i u komu. Nakon niza dijagnostičkih pregleda, utvrđeno je da dijagnoza nije leukemija, već izuzetno rijetko akutno životno-ugrožavajuće stanje: "Sy aktivacije makrofaga". Kako mi je Ivanina mama rekla, samo 3 slucaja su zabiljezena u BiH, a doktori u Tuzli bez potrebne dijagnosticke opreme nisu mogli ni prepoznati oboljenje koje se manifestira slicno kao prvobitno dijagnosticirana mijetoblasna leukemija.
Mora izbjegavati sve moguće izvore infekcije, tako da ne može ići ni u školu, već uči kod kuće, a ne smije se ni igrati sa ostalom djecom.

Ivana često mora dolaziti u Sarajevo na terapije, gdje po minimalno par dana boravi sa majkom na pedijatrijskoj klinici. Osim troškova čestih putovanja do Sarajeva, mjesečno za lijekove izdvajaju oko 150 KM.

Ivani možete pomoći uplatom na račun:
Raiffeisen bank
Račun banke: 1610250000000047
Broj računa: 13250152057
primalac Švabić Aleksandra (Ivanina mama)
kolobok

#12 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by kolobok »

"Porodici mjesečno treba oko 150 KM, do sada nije bilo uplata."

Preneseno sa http://dobro.ba/?p=2332&cpage=1#comment-3101
dzan

#13 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by dzan »

Dragi Bosanci i Hercegovci sirom svijeta, probudite se i pomozite Meliki, Ivani i malom Vedadu.......!
kolobok

#14 Re: sedmogodisnjoj Ivani Svabic potrebno lijecenje

Post by kolobok »

"Naša volonterka je u razgovoru sa Ivaninom mamom saznala da je i dalje potrebna suma od oko 150 KM mjesečno za trošove prevoza od Tuzle do Sarajeva za Ivanine preglede i kontrole. Uplate koje sada stižu su oko 10-20 KM mjesečno.
Molimo sve one koji su u mogućosti da se odazovu i pomognu Ivaninoj porodici."

Preuzeto sa http://dobro.ba/?p=2332&cpage=1#comment-6334
Post Reply