Sedmica češkog filma u Sarajevu I Tuzli

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Hierarchia

Post by Hierarchia »

Tisina wrote:
repeater wrote:
Hierarchia wrote:Npr. svi zaposleni u eronetu dobiju mogucnost unaprijed kupiti (ili dobiju besplatno) karte jer je eronet sponzor, itd. Uglavnom, oni koji imaju najmanje love na kraju plate najvise. Takav je zivot.
pa i ovaj forum je u neku ruku sponzor, jer ga nick tisina, u ime organizatora, cesto iskoristava za besplatno reklamiranje. pitam se koliko je to uopste u skladu sa pravilima foruma. mozda bi nam za uzvrat mogao pokloniti nekoliko ulaznica.
to ti puno 3 km :)) za kulturu :P e kako se kod nas ide u kino dobro pa upst egzistiraju..
a to sto pisem uglavnom stoji kao obajest na svim gradskim portalima, vezano za kulturna desavanja u gradu :) e sad drugo je sto to neke uopste ne zanima :) ja ti lijepo u naslovu navedem o cemu je rijec :)
Pa jeste neka vrsta reklame, ali se slazem s njom da je prvenstveno obavijest. Meni je super sto sam to vidjela ovdje, mozda ne bih ni znala da su Cesi sad. Jedne godine sam ih tako promasila. Hvala, Tisina, ali ne reklamiraj vise :-)
alek

Post by alek »

Tisina wrote:Sedmica češkog filma, koja će biti upriličena u Sarajevu u kinu Unitic sa početkom u četvrtak, 16. novembra u 19h 30, te u kinu Art u Tuzli s početkom od četvrtka 23. novembra u 20h 00. nudi iznenađenje za sve istinske ljubitelje ove vrste umjetnosti.

U suradnji sa avio kompanijom CSA, Ambasada Republike Češke I Art Company poklanjaju vrijednu nagradu jednom, sretnom gledaocu čeških ostvarenja koja će biti prikazana tokom ovih 7 dana.

Nakon što filmovi budu prikazani u Sarajevu I Tuzli, sve kupljene ulaznice će imati mogućnost da osvoje vrijednu nagradu- povratnu avionsku kartu na relaciji Sarajevo- Prag.

O detaljima izvlačenja javnost će biti naknadno obavještena.

Image
cekaj, ovo sad vise nije samo obavijest na forumu o sedmici ceskog filma, ovo sa slibom je reklama CSA :D nimalo slucajna :D
Lisac

Post by Lisac »

jedna ruka ne pljeshce :D :D

unitic nije uopce losh, izuzmemo li (barem proshlogodishnje) rjeshenje sa titlovima 'u podrumu' i iznenadjujuce, po guzove, neprijateljski raspolozhene fotelje :D :D ili ce bit' da su mi guzovi razmazheni :D
alek

Post by alek »

unitic je jadan
i CSA isto

:D :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Pa logicno je da je CSA tu kad postoji i nagradna igra. Put u Prag za dvije osobe (njihovim avionom). Sto se tice otvaranja sinoc, bilo je prilicno dobro. Film je odlicna alegorija o ceskom drustvu, a nije u njega skrhano puno love (bosanski reziseri, ne treba puno drzavnih para da se napravi dobar film). Stolice su OK, titlovi malo kasne, ozvucenje OK.
alek

Post by alek »

pa i nije bas logicno... na forumu :D no dobro, ne radi se o mom marketinskom prostoru :D a cini se da reklama u postu nije ni princip foruma :oops:

ja sam gledala jedan sjajan poljski u isto vrijeme na boljem mjestu :D i sponzori djeluju na licu mjesta :D pa vi vidite :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Pa svi nesto reklamiraju, ovako ili onako. :) Ako nista, same sebe. :D A koje je mjesto u pitanju?
repeater

Post by repeater »

Hierarchia wrote:A koje je mjesto u pitanju?
jos bolje, koji je film ??
Jara

Post by Jara »

Hierarchia wrote:Pa logicno je da je CSA tu kad postoji i nagradna igra. Put u Prag za dvije osobe (njihovim avionom). Sto se tice otvaranja sinoc, bilo je prilicno dobro. Film je odlicna alegorija o ceskom drustvu, a nije u njega skrhano puno love (bosanski reziseri, ne treba puno drzavnih para da se napravi dobar film). Stolice su OK, titlovi malo kasne, ozvucenje OK.
I iz bureta točeni češki "budvajzer" na otvaranju je bio prilično dobar! :) Jesi li popila koju čašu?
Btw, slažem se za "Šampione"!
Gledala "Tamnoplavi svijet"? Fantastičan!
harač

Post by harač »

nisam ni našta otišao još :( nešto mi mrsko, a ništa ne znam o filmovima, šta je dobro šta nije... i nemojte mi "dobro je sve"...
repeater

Post by repeater »

ajde, hiri. ti cesto ides na projekcije. preporuci nam nesto ..
Hierarchia

Post by Hierarchia »

"Tmavomodry svet" mi nije bio bas nesto, komercijalan je previse, holivudski, po uzoru na "Engleskog pacijenta". Ovaj veceras je bio sjajan, tipicna ceska komedija. Sutra ce isto biti dobar -"Klipani". Ali sve manje ljudi na projekcijama. One prve veceri je bila guzovaca pa su se svi pojavili (a i kamere su bile tu). Narednu vecer - ni cetvrtina. Toliko o zainteresiranosti za cesko pivo / ceski film. :-)
repeater

Post by repeater »

da li neko raspolaže nazivima filmova na češkom? to bi mi olakšalo da ih pronadem na imdb.
shuriken

Post by shuriken »

"teget vilajet" nije holivudski nego evropski, tacnije ceski film

prava melodrama, fino te uvuce u likove
pa ti bude tesko zbog njih
pa ti bude drago zbog njih
fine ceske zajebancije
vrhunski isproducirano, holivudu bi trebalo barem deset puta vise love da napravi nesto slicno
odlicni dijalozi, gluma
lokacije fenomenalne
ritam, trajanje
sve na mjestu

i "Kolja" mu je melodrama
covjek odlicno radi melodrame
melodrame jesu cesto komercijalno uspjesne
i nisu jako cijenjeni zanr
ali mogu biti remek dijela
i po mom je ovdje taj slucaj
repeater

Post by repeater »

repeater wrote:da li neko raspolaže nazivima filmova na češkom? to bi mi olakšalo da ih pronadem na imdb.
našao --

Klipani - http://imdb.com/title/tt0314686/
Sekala treba ubiti - http://imdb.com/title/tt0163019/
Jedna ruka ne plješće - http://imdb.com/title/tt0366635/
Topla gnijezda - http://imdb.com/title/tt0167331/

sudeći po recenzijama ovo su sve "plitki" filmovi.
shuriken

Post by shuriken »

recenzije - schmecenzije
rekli bi neki ameri
Jara

Post by Jara »

Izbor filmova je takav da su zastupljeni različiti žanrovi.
U svakom od njih ima "tipičnog češkog humora", u komediji "Slučajevi običnog ludila" i u crnoj komediji "Šampioni" nimalo više nego u Teget vilajetu...
Tmavomodrý svět :thumbup: gledala sada drugi put, Pelišky ( Topla gnijezda) 8-) više puta i opet ću u Uniticu :).
Post Reply