ama fleksibilni su nazovi reci nije problem vjeruj, a i imaju jos 6 pasa od juce plus danasnji !meni rekli da dodjem kad god do kraja sademice , jer nisam uhvatila one moje jucedarprirode wrote:Danas u 13.00 h je termin za moja tri cukca,ne znam hocu li moci izaci s posla, zao bi mi bilo da propadne termin ima li iko da bi se mjenjao za termin od 16.00 pa nadalje,molim vas!
Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Moderator: anex
-
duboka_misao
#26 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
- *miara*
#27 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
jeste li to isli po butmirske jutros?duboka_misao wrote:ama fleksibilni su nazovi reci nije problem vjeruj, a i imaju jos 6 pasa od juce plus danasnji !meni rekli da dodjem kad god do kraja sademice , jer nisam uhvatila one moje jucedarprirode wrote:Danas u 13.00 h je termin za moja tri cukca,ne znam hocu li moci izaci s posla, zao bi mi bilo da propadne termin ima li iko da bi se mjenjao za termin od 16.00 pa nadalje,molim vas!
- *miara*
#28 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
ako oni na stupu imaju vremena i mjesta i ako im SLUCAJNO zafali pasa, znam ja gdje imaju jos dvojica veoma pitomih. i njih sam jedno vrijeme hranila i mazila, ali nisam mogla na sve strane...
znam gdje ima i jedna grupa pasa za koje ljudi govore da su agresivni, napadaju sve, bijesni, ludi, nenormalni, cudovista itd. a ja nista od toga nisam ni vidjela ni cula iako zivim 500 metara zracne linije odatle.
znam gdje ima i jedna grupa pasa za koje ljudi govore da su agresivni, napadaju sve, bijesni, ludi, nenormalni, cudovista itd. a ja nista od toga nisam ni vidjela ni cula iako zivim 500 metara zracne linije odatle.
-
duboka_misao
#29 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
ja rintam tako da nisam, amela i azra rekle ici jutros prije posla da vide koga jos mogu uhvatiti...juce pokusavale moje da uhvatimo, ma nema sanse to i drogirano trci brze od mene ..al et rekli mi da do kraja sedmice imam fore nevazno za termin, samo da ih uhvatim.
P.S saznali smo da je nasa draga Cupka zapravo musko ...
rasplet ko u Dinastiji
P.S saznali smo da je nasa draga Cupka zapravo musko ...
-
duplo_golo
#30 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Pazite se veterinarske stanice Stup!!!
Juče je moja komšinica imala termin u veterinarskoj stanici Stup za njenu kujicu.Došla je na vrijeme ali su joj rekli da nemogu 'odraditi' Đinu (tako se zove terijerka) i još dva psa,kao kraj je radnog vremena.Rekli su im da ostave pse u boxove do sutra i da im se neće ništa dogoditi,te da će ih pozvati sutra,tj. danas.
Jutros oko 10h su pozvali komšinicu i rekli da je Đina nestala.Komšinica je otišla da vidi šta je u pitanju.
Žena plače i ne dolazi sebi nakon riječi one žgube koja radi u vet. stanici Stup....rekla joj je ovim riječima
-MA NE INTERESUJE ME UOPŠTE TVOJA DŽUKELA,ŠTO SI JE OSTAVLJALA
Možda se oslobodila iz boxa,mada ne vjerujem,prije će biti da je ukradena ili da je podlegla pri operaciji.Molim vas da ako neko zna nešto o tom psu da javi...
Komšinica od šoka i od tuge nije mogla da pozove policiju i sad ne zna šta da radi.
MOLIM VAS POMAGAJTE
Juče je moja komšinica imala termin u veterinarskoj stanici Stup za njenu kujicu.Došla je na vrijeme ali su joj rekli da nemogu 'odraditi' Đinu (tako se zove terijerka) i još dva psa,kao kraj je radnog vremena.Rekli su im da ostave pse u boxove do sutra i da im se neće ništa dogoditi,te da će ih pozvati sutra,tj. danas.
Jutros oko 10h su pozvali komšinicu i rekli da je Đina nestala.Komšinica je otišla da vidi šta je u pitanju.
Žena plače i ne dolazi sebi nakon riječi one žgube koja radi u vet. stanici Stup....rekla joj je ovim riječima
Možda se oslobodila iz boxa,mada ne vjerujem,prije će biti da je ukradena ili da je podlegla pri operaciji.Molim vas da ako neko zna nešto o tom psu da javi...
Komšinica od šoka i od tuge nije mogla da pozove policiju i sad ne zna šta da radi.
MOLIM VAS POMAGAJTE
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#31 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
mozes li postaviti sliku psa? mozda je neko vidjeo negdje.
- *miara*
#32 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
mora policiju zvati, nema druge. nek sa policijom udje tamo gdje cuvaju mrtve pse (ako to uopste postoji), nek pozove radio i kaze da se pas izgubio i neka napravi letke i oblijepi svugdje. na vet stanici se desavalo posljednih dana da pas izadje iz boxa. ja se nadam da se samo izgubila. nek ne gubi nadu, obavezno policiju zvati.duplo_golo wrote:Pazite se veterinarske stanice Stup!!!
MOLIM VAS POMAGAJTE
-
duplo_golo
#33 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa

Đina je ona desna,leži.
Veoma je agresivna.Ne podnosi strance niti druge pse iliti mačke
Policija kontaktirana.....rekoše pogrešna adresa...a kad smo rekli da je ostavljena na čuvanje tek su onda rekli da će se postarati za taj slučaj. Nisam kontaktirala komšinicu jer joj se ugasio mobitel a ona je upućena na kliniku Koševo
- Dogman
#34 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Mogu samo reci da je ovaj projekt jedan veliki promasaj. Jos uvijek se ne zna tocan broj pasa koji su umrli pri operaciji, a takodjer se ne zna kod koliko su pasa ispala crijeva poslije operacije tijekom oporavka. Mnogi psi, lutalice i privatni psi, vracani su nakon operacije na Stup da bi se ponovno zasili, jer su nestrucno operirani. Ovo se desavalo svaki dan, a izgleda da ce se nastaviti i nakon zavrsetka projekta, jer su justos dvojica hitno dovezena u Veterinarsku stanicu na Stupu da im se rane zasiju jer postoji mogucnost da im organi ispadnu van.
Tijekom cijele kampanje promoviranja ove akcije voditeljice projekta uvjeravale su sve zainteresirane vlasnike pasa da ce doci doktori iz Austrije i da ce oni obaviti sve operacije, a da ce lokalni doktori samo asistirati. Nazalost od ovoga nista nije bilo, nego su sve operacije obavljali lokalni veterinari i jedna Bugarka. Naravno da nije bitno iz koje su zemlje doktori, ali ocito je da su ovi svoj posao nestrucno obavili.
Prijatelji zivotinja su promovirali cijelu akciju, ali niti jedan njihov clan nije sudjelovao u njoj, nego su sve poslove obavili dobrovoljni volonteri.
Tijekom cijele kampanje promoviranja ove akcije voditeljice projekta uvjeravale su sve zainteresirane vlasnike pasa da ce doci doktori iz Austrije i da ce oni obaviti sve operacije, a da ce lokalni doktori samo asistirati. Nazalost od ovoga nista nije bilo, nego su sve operacije obavljali lokalni veterinari i jedna Bugarka. Naravno da nije bitno iz koje su zemlje doktori, ali ocito je da su ovi svoj posao nestrucno obavili.
Prijatelji zivotinja su promovirali cijelu akciju, ali niti jedan njihov clan nije sudjelovao u njoj, nego su sve poslove obavili dobrovoljni volonteri.
-
jaca78
#35 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
i psima s Dobrinje koje sam licno odvela na kastraciju konci su se odvezali. Nadam se da ce piti vode to sto sam im odmah pocela davati antibiotike. sreca pa su u pitanju muzjaci, inace i komplikacije, vjerujem, bile i vece
- anjusha
#36 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Upravo sam htjela da pitam kako je sve to proslo, ali nazalost vidim da je pitanje nepotrebno. Uzas! Cula sam neke glasine bila jos tokom prosle sedmice da to bas ne ide sve kako treba, ali nisam mogla da vjerujem. Ipak, ljudi, to su vise- manje rutinske operacije pri kojima se tako nesto ne bi smjelo nikako desavati. Sta da su u pitanju bile operacije ozbiljnije vrste? I na kraju su napravili ljudima vise stete nego koristi. Hem ubijenih clanova porodice, hem pare i vrijeme koje se treba dati za njihovo lijecenje, sekiracija....
Uzas...
Nemam rijeci, stvarno nemam rijeci. Zgrozena sam, dodje mi da placem i fuj fuj fuj i fuj. Mislim organizatora treba krivicno goniti zbog toga. Tuziti da im ne ostane 5 pf- u dzepu!I bez obzira sto su to radili lokalni veternari- svi znamo da medju njima ima nekih jako kvalitetnih kojima se tako nesto nikada ne bi moglo desiti- ali to su ocigledno bili neki teski pocetnici, neki koji jos nikada nisu drzali skalpel ili vec sta drugo u rukama. Cuj konci pucali?????!! Ne mogu da vjerujem. Crijeva izlazila!!
Uh.... u skladu sa politikom foruma ne smijem da psujem i lose se izrazavam, ali onaj ko zna da cita razumjece iduce: %&)#?=/)% &(&)T 6&)??/=/&) po spisku!
Uzas...
Nemam rijeci, stvarno nemam rijeci. Zgrozena sam, dodje mi da placem i fuj fuj fuj i fuj. Mislim organizatora treba krivicno goniti zbog toga. Tuziti da im ne ostane 5 pf- u dzepu!I bez obzira sto su to radili lokalni veternari- svi znamo da medju njima ima nekih jako kvalitetnih kojima se tako nesto nikada ne bi moglo desiti- ali to su ocigledno bili neki teski pocetnici, neki koji jos nikada nisu drzali skalpel ili vec sta drugo u rukama. Cuj konci pucali?????!! Ne mogu da vjerujem. Crijeva izlazila!!
Uh.... u skladu sa politikom foruma ne smijem da psujem i lose se izrazavam, ali onaj ko zna da cita razumjece iduce: %&)#?=/)% &(&)T 6&)??/=/&) po spisku!
- Dogman
#37 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
To je jos jedna tuzna stvar u ovoj prici. Kad doticnim organizatoricama ovog projekta izneses i najmanju kritiku u vezi projekta, one to shvate kao osobni napad i za sve imaju opravdanje. Po njima je sve savrseno obavljeno. Ne prihvacaju kritiku za koju postoji opravdanje.anjusha wrote: Mislim organizatora treba krivicno goniti zbog toga. Tuziti da im ne ostane 5 pf- u dzepu!
-
duboka_misao
#38 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
najgore je to sto je od jednog perspektivnog projekta napravljena klaonica na traci , znaci najvaznije je bilo `odraditi` sto vishe pasa bez obzira na kasnije komplikacije. uzas 
-
jaca78
#39 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
ja zaista ne zelim govoriti o strucnosti ili nestrucnosti veterinara. nisam kompetentna za tako nesto. ali moglo se i trebalo ocekivati da ce psi pocupati konce cim budu imali prvu priliku za to. to su i uradili. govorim, jasno, sada o onome sto se desavalo nakon operacija
- SenSen
#40 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Da nisu slucajno ovo osobe iz udruzenja Prijatelji Zivotinja? Ko god da je, ako ne znaju prihvatiti konstruktivnu kritiku trebaju se vratit u obdaniste iz kojeg su pobjegle.Dogman wrote:To je jos jedna tuzna stvar u ovoj prici. Kad doticnim organizatoricama ovog projekta izneses i najmanju kritiku u vezi projekta, one to shvate kao osobni napad i za sve imaju opravdanje. Po njima je sve savrseno obavljeno. Ne prihvacaju kritiku za koju postoji opravdanje.anjusha wrote: Mislim organizatora treba krivicno goniti zbog toga. Tuziti da im ne ostane 5 pf- u dzepu!
Inace ne znam sta da kazem na ovo osim
- anjusha
#41 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
AMa ljudi moji to je rutinska operacija u pitanju. Kao kad mi vi otisli (ne dao Bog) da vam izvade slijepo crijevo i onda cujete poslije operacije da su vam sva crijeva krenula van sa tim jednim. Ili odete na porod, na carski rez i onda cujete takve stvari-- fuj! Ama nikako to ne mogu da svarim, mislim na to cijeli dan! Uzas!
-
amelino
#42 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Sve pse koje smo mi odvele na Stup pratimo - osim 2 kojima se gubi trag na ulici a koje je neko od organizatora doveo dole- jedna velika beba sarplaninca i mali aspekovac kojeg ce @duboka_misao pratiti ako ga nadjemo. Na Stupu je ostao. Ostale pratimo - dio u Hrasnom prati @dar_prirode, dio je u pansionu kod Nenada, dio na Butmiru. Losa je situacija:( I tuzna jako, ja 24h mislim na njih i na jihove rane i ko mahnita ih obilazim...
Tuzno , tuzno, tuzno
Ovo je trebalo biti rutinska stvar ali se jako zakomplikovalo u skoro svakom slucaju...
Tuzno , tuzno, tuzno
Ovo je trebalo biti rutinska stvar ali se jako zakomplikovalo u skoro svakom slucaju...
- SenSen
#43 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Samo da razjasnim: ta dva psa kojima se gubi trag su "velika beba sarplaninca i mali aspekovac"? Ili neki drugi?amelino wrote:Sve pse koje smo mi odvele na Stup pratimo - osim 2 kojima se gubi trag na ulici a koje je neko od organizatora doveo dole- jedna velika beba sarplaninca i mali aspekovac kojeg ce @duboka_misao pratiti ako ga nadjemo. Na Stupu je ostao. Ostale pratimo - dio u Hrasnom prati @dar_prirode, dio je u pansionu kod Nenada, dio na Butmiru. Losa je situacija:( I tuzna jako, ja 24h mislim na njih i na jihove rane i ko mahnita ih obilazim...
Tuzno , tuzno, tuzno![]()
![]()
![]()
Ne mogu da vjerujem da su veterinari tako nekompetentni
- *miara*
#44 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
u prvom planu , kao sto sam ja shvatila, su trebale biti lutalice da se stabilizira njihov broj. znajuci to, oni su trebali biti krajnje profesionalni i praviti sto manje rezove. zenke imaju rezove od oko 20 cm a muzjaci najmanje 10 cm. nisam uzimala linijar da bas provjerim, al tu je negdje. meni je to neshvatljivo. oni su znali da ce ti psi biti na ulici u roku par dana i da rana mora biti sto manja da bi sto brze zaraslo.
- SenSen
#45 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Nista me ne cudi od nasih "veterinara". Pogotovo kako ima onih koji nece ni da pomognu povrijedjenim zivotinjama, jos se izderu na telefon da to nije njihov posao
Ima toliko takvih slucajeva o kojima su ljudi pisali na forumu. I to bas sto se tice veterinarske stanice Stup.. Ja mislim da puno ovih "doktora" uopste nema postovanja za svoje pacijente, pogotovo lutalice.. Ja definitivno dobro znam bar jednog veterinara (nazalost rodjaka) koji se podsmjehuje mojim tetkama kada mu dovedu svog bolesnog psa/macku ili pitaju za zdravstveni savjet. Jedino sto zna je krknuti im vakcinu k'o da su krave, i naplatiti 
- waterfall
#46 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Dogman wrote:Mogu samo reci da je ovaj projekt jedan veliki promasaj. Jos uvijek se ne zna tocan broj pasa koji su umrli pri operaciji, a takodjer se ne zna kod koliko su pasa ispala crijeva poslije operacije tijekom oporavka. Mnogi psi, lutalice i privatni psi, vracani su nakon operacije na Stup da bi se ponovno zasili, jer su nestrucno operirani. Ovo se desavalo svaki dan, a izgleda da ce se nastaviti i nakon zavrsetka projekta, jer su justos dvojica hitno dovezena u Veterinarsku stanicu na Stupu da im se rane zasiju jer postoji mogucnost da im organi ispadnu van.
Nema sumnje da je svakom veterinaru ovakva vrsta operacije jos jedno iskustvo ali ovo me zaista potreslo.
-
duboka_misao
#47 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
jel` ko sta cuo za aspekovca ili ga vidjeo ? nadam se da je dobro , fino se oporavljao samo da su ga kao i sve ostale zadrzali dole bar 4 dana, to bi im puno znacilo za oporavak.
- Dogman
#48 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Jutros je jos jedan pas koji je kastriran prije 9 dana, hitno dovezen kod veterinara jer mu se rana otvorila!
-
amelino
- samrichakk
#50 Re: Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Steta sto se od tolikih ljudi koji su defilirali vet.stanicom niko nije zainteresirao za ovog Sejtancica...Zaista divan pas!