Secesionisticka politika Srba u BIH
- It_is_a_Leclerc
#76 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Da sam ja Milorad Dodik sjedio bih i bio tiho. Jer i bošnjačko strpljenje ima limite, a poslije toga, i u ovim uslovima, sa ovim saznanjima i sjećanjima, ne treba puno da isfrustriranom bošnjačkom narodu dokundiše. A onda, kud koji, mili moji.
-
kljuc_
#77 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
I ovo je nazalost tacno.uglavnom.Fudo387 wrote:Jadnici, bas su bili ugrozeni. Desetak procenata stanovnistva drzalo 70% hrvatskog sup-a, 80% vojnog stambenog fonda i onda im odjednom doslo da kolju po Ovcari jer im je neko rekao da to nije u redu i da vise ne moze tako.
Hrvatska ih je imala pravo ispaliti na Mars a ne u Srbiju nakon svega sto su joj uradili. Mada je to igra bekana i zloce iz Beograda koji ih je onako mahnite i corave zalozio za svoje ciljeve. Bas kao sto citavo vrijeme radi sa bosanskim Srbima, prije ili kasnije naselice ih oko Kragujevca ako se sta ne promijeni u njihovim divljackim svijetonazorima. Jebo ih je na Kosovo, jebo ih je u Hrvatskoj, jebace ih SANU i u Bosni kad tad.
-
kljuc_
#78 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ovo sto trkelja Radmanovic i Baja Ronhil je blef i fol kao i sve do sada. Ali eto.
- ILVIIR
#79 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
bravo. najbolji potez je ignorisati pomahnitalog lika, koji totalno gubi kompas. nadam se da ce stranke i politicari u fbih uspjeti kolko tolko ovo izignorisati. ali sumnjam da ce uspjeti. prije da ce se naloziti kao hrvati na seselja.Država wrote:Dodika samo treba ignorisati. Zašto tu ideju o nezavisnosti ne pokuša progurati kroz institucije RS-a ili BiH, nego na nekim stranačkim skupovima. Čist populizam...
-
YVOD
#80 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
It_is_a_Leclerc wrote:Da sam ja Milorad Dodik sjedio bih i bio tiho. Jer i bošnjačko strpljenje ima limite, a poslije toga, i u ovim uslovima, sa ovim saznanjima i sjećanjima, ne treba puno da isfrustriranom bošnjačkom narodu dokundiše. A onda, kud koji, mili moji.

- GeeTnT
#81 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ne kontam koju si poruku htio da pošalješ sa slikom.. Leclerc je opisao sasvim ok bošnjački sabur (strpljenje), a druga je stvar što to ne razumiju oni koji to nisu. Bošnjaci su svjedoci propasti srpske imperije u proteklom ratu, naravno, srbi se neće složit sa tim jer žive na lažima i to je u velikoj mjeri pomoglo da ih se danas prezire kako od susjeda Hrvata, tako i od Bošnjaka i cijelog svijeta.YVOD wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Da sam ja Milorad Dodik sjedio bih i bio tiho. Jer i bošnjačko strpljenje ima limite, a poslije toga, i u ovim uslovima, sa ovim saznanjima i sjećanjima, ne treba puno da isfrustriranom bošnjačkom narodu dokundiše. A onda, kud koji, mili moji.
Meni iskreno ponašanje srba iz BiH uveliko liči na ponašanje Šešelja, tj. palio bi i žario, ali ga niko ne smatra ozbiljnim...čak šta više, svi su uvjereni da je bolestan...
...što uistinu i jeste.
- bh.tornjak
#82 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Mirno spavajte......(nastavak znate)
- zateznistub
#83 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Mislim da ovdje ima i te kako istine.... Dodik jeste "ranjena zvijer" a takvi su najopasniji. Svasta ce on biti u stanju uraditi...bh.tornjak wrote:Mirno spavajte......(nastavak znate)
Druga je stvar kome je do puske i ubijanja i ranjavanja mozda ovi ladi što i ne pamte zadnji, ono bi nesta...
- Sezam
#84 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Mehkdonalds je razgulio iz Banjaluke, a kazu gdje su oni nema rata i obratno.
- bh.tornjak
#85 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
U obojenom i jeste opasnost.....Dodik zna kakav je puls naroda....ljutnja,gnjev...itd....i smijem se kladit da ce on to pokusati da "preusmjeri" na drugu stranu....zateznistub wrote:Mislim da ovdje ima i te kako istine.... Dodik jeste "ranjena zvijer" a takvi su najopasniji. Svasta ce on biti u stanju uraditi...bh.tornjak wrote:Mirno spavajte......(nastavak znate)
Druga je stvar kome je do puske i ubijanja i ranjavanja mozda ovi ladi što i ne pamte zadnji, ono bi nesta...
- GeeTnT
#86 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
..sad izvuci tt-ejca iz latice ko risto u dnevniku i prisloni na čelo....bh.tornjak wrote:Mirno spavajte......(nastavak znate)
...ako ide ona Dervišhalidovićeva...sve je lažžž.
-
sumirprimus
#87 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
haj bar je sarajvo deblokirano.
in case...
in case...
-
prog321
#88 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Pro BiH stranke moraju pokazati zube ako hoce respekt.
Isto onako kako je HR uradila sa Seseljem.
Ako dopuste da ovaj debeli glavonja sere po drzavi kako hoce, svijet a i narod ce razumiti da im nije do nje toliko stalo.
Ako dopuste da ovaj debeli glavonja sere po drzavi kako hoce, svijet a i narod ce razumiti da im nije do nje toliko stalo.
-
VCorp
#89 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Nije u Jugi uvijek tako biloEdin H. wrote:U bivsoj JugoslavijiVCorp wrote:Koja smo mi smijurija, da se financira iz budžeta države stranka koja hoće da uništi istu tu državuĐE TO IMA JEBEM MU TUFNU
-
VCorp
#90 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Nije Dodik problem već zatucani Srbi desničari koji glasaju za njega. Isto tako je i sa našim SDA -a ovcima i HDZ Rvatinama. Recimo da imamo normalno uređenje države, zamislite da je SDA glavna stranka u državi ? Pa ja da sam Srbin ili Hrvat pucao bih na sve što se zeleni, čak i na borove 
- GeeTnT
#91 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Mislim da je u tvom slučaju najbolje biti daltonista...
-
bole1st
#92 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ovdje jedino Incko moze reagirat na pravi nacin, tzv. Pro BiH stranke mogu samo kazat da se ne slazu sa Dodikom.prog321 wrote:Pro BiH stranke moraju pokazati zube ako hoce respekt.
-
sumirprimus
#93 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
kaki zubi,200 kerma po zubu jeftinija varijanta,zeno draga slatka mila..prog321 wrote:Pro BiH stranke moraju pokazati zube ako hoce respekt.
- It_is_a_Leclerc
#94 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Svi Srbi u RS-u su desničari. Izuzetke možemo naći npr. u Srđanu Puhalu, Svetlani Cenić, Ivani Korajlić, ali generalno, svi Srbi u RS-u, u, po pitanju potpune podrške srednovjekovnom pravilu "krvi i ognja", i principu - "Eius regio cuius religio", te ksenofobiji spram prvenstveno Bošnjaka, ideje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, - desničari.
Prema tome, govoriti da u RS-u postoje "zatucani desničari" i šatro-ljevičari je smiješno.
Prema tome, govoriti da u RS-u postoje "zatucani desničari" i šatro-ljevičari je smiješno.
-
AkHolic
#95 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Zato što ih ugrožava velikobošnjačka politika kao što je i velikosrpska politika ugrožavala druge narode u vrijeme Jugoslavije,kao i što je i velikočeška politika ugrožavala Slovake,velikoruska ...It_is_a_Leclerc wrote:Svi Srbi u RS-u su desničari. Izuzetke možemo naći npr. u Srđanu Puhalu, Svetlani Cenić, Ivani Korajlić, ali generalno, svi Srbi u RS-u, u, po pitanju potpune podrške srednovjekovnom pravilu "krvi i ognja", i principu - "Eius regio cuius religio", te ksenofobiji spram prvenstveno Bošnjaka, ideje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, - desničari.
- It_is_a_Leclerc
#96 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
To su takve gluposti, da se ja moram s mjesta pomjeriti.AkHolic wrote:Zato što ih ugrožava velikobošnjačka politika kao što je i velikosrpska politika ugrožavala druge narode u vrijeme Jugoslavije,kao i što je i velikočeška politika ugrožavala Slovake,velikoruska ...It_is_a_Leclerc wrote:Svi Srbi u RS-u su desničari. Izuzetke možemo naći npr. u Srđanu Puhalu, Svetlani Cenić, Ivani Korajlić, ali generalno, svi Srbi u RS-u, u, po pitanju potpune podrške srednovjekovnom pravilu "krvi i ognja", i principu - "Eius regio cuius religio", te ksenofobiji spram prvenstveno Bošnjaka, ideje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, - desničari.
Ko ugrožava Srbe u BiH trenutno ?! U ovom ustavno-pravnom okviru gdje imaju skoro sve što ima i država ? Ovdje gdje su više puta prokazani kao rušilački faktor u ovoj državi, faktor opstrukcije, nazadovanja, faktor sprečavanja prosperiteta građana koji žele EU i NATO, ali se svejedno srpski političari uzimaju kao ozbiljni partneri i s njima se traži kompormis ?!
Uostalom, skratimo priču. Navedite mi DVA političara (dakle, ozbiljna političara iz tri-četiri najveće pro-bosanske stranke) koji su u zadnjih 10 godina rekli - "Da, RS treba ukinuti", a ja ću vam reći koliko srpskih političari mrtvi-hladni pozivaju na rastakanja države BiH.
-
kljuc_
#97 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Kamo srece da si u pravu.Kamo srece da ima zrno istine u ovom. Kamo srece. Ali nema od toga nista. Da je ovo istina poljubio te u guzicu.Sanjam dan i zivim za dan kada ce ova tvoja laz postati istina. Sanjam dan kada ce Bosnjaci liciti na Srbe barem 2 % . Kada budu licili na Srbe 3 %( a to se nece desiti u ovom mileniju ) ostaci Srba ce se moci naci u muzeju negdje u Kini.I svi ce stati u jednu telefonsku govornicu.Bosnjaci su jedini narod u Evropi koji nema desnicu.Nema desnu stranku nema desnicare politicare ni u poziciji ni u opoziciji.To je jedan od rijetkih naroda koji nikad nikoga nije ugrozavao u cijeloj svojoj povijesti. Sta vise svako je u Bosni mogao biti sta hoce i kako hoce pored njih. Pored Bosnjaka. Kao da su balvani bili a ne ljudi. Uopste ne raugaju na podrazaj. Kao drvo. Nadam se da su nesto naucili. Cak i citajuci tebe koji podmeces oni mogu izvuci jos koju lekciju.AkHolic wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Svi Srbi u RS-u su desničari. Izuzetke možemo naći npr. u Srđanu Puhalu, Svetlani Cenić, Ivani Korajlić, ali generalno, svi Srbi u RS-u, u, po pitanju potpune podrške srednovjekovnom pravilu "krvi i ognja", i principu - "Eius regio cuius religio", te ksenofobiji spram prvenstveno Bošnjaka, ideje BiH kao države ravnopravnih naroda i građana, - desničari.
Prema tome, govoriti da u RS-u postoje "zatucani desničari" i šatro-ljevičari je smiješno.kao što je i velikosrpska politika ugrožavala druge narode u vrijeme Jugoslavije,kao i što je i velikočeška politika ugrožavala Slovake,velikoruska ...Zato što ih ugrožava velikobošnjačka politika
Last edited by kljuc_ on 10/04/2015 15:08, edited 1 time in total.
- Ali Kemal
#98 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Mora se shvatiti jedna prosta cinjenica, u BiH ne moze biti jednom narodu dobro, a drugom los. Kada bi to bilo moguce, onda bi to znacilo da BiH nije drzava ni u kom smislu.Haman wrote:Ako medjunarodna zajednica zeli obuzdati secesionisticku politiku Srba to moze uredati na jednostavan nacin. Nema kredita Rep. Srpskoj i oni propadaju sa par mjeseci.
Ljudima koje interesuje ekonomija i zivotni standard, a ne imaginarni nacionalni interesi i prebrojavanje, je sasvim jasno da jedino svi zajedno u BiH mogu da krenu naprijed.
Vodjenje drzave od stranaka koje su bazirane na naciji je idealno okruzenje za korupciju i drzavnu pljacku, sto je dokazano i teoretski i prakticno.
Dovoljno je na one koji dignu svoj glas protiv nepravilnosti baciti anatemu izdajnika i tako ih izuzetno lako eliminisati.
Cuj MZ instalirala vehabije, moze li koji argument, ko, kada, kako?Haman wrote:Ali nemojmo zaboraviti da je ta ista medjunarodna zajednica nametnula ovakav Dejtonski sporazum i to ne bez razloga, kao sto je i instalirala vehabije u BiH opet ne bez razloga.
- Ali Kemal
#99 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Neko sanja da dobije na lotu, neko sisatu plavusu da mu mjesa guzovima, neko sanja da putuje, neko svjetsku slavu,kljuc_ wrote:Kamo srece da si u pravu.Kamo srece da ima zrno istine u ovom. Kamo srece. Ali nema od toga nista. Da je ovo istina poljubio te u guzicu.Sanjam dan i zivim za dan kada ce ova tvoja laz postati istina. Sanjam dan kada ce Bosnjaci liciti na Srbe barem 2 % . Kada budu licili na Srbe 3 % ostaci Srba ce se moci naci u muzeju negdje u Kini.I svi ce stati u jednu telefonsku govornicu.
a ti sanjas da jedan narod istrijebi drugi, sta reci na to
-
kljuc_
#100 Re: Secesionisticka politika Srba u BIH
Ali Kemal
Ako mislis da si otkrio vrucu vodu ili kolubovo jaje varas se. To svaki Bosanac i Bosnjak zna. To znaju i ptice na grani i krtice u zemlji.Sada otidji na neki hrvatski ili srpski forum i to napisi. Yebace ti sve po spisku. Ne zato sto su glupi i sto ne shvataju tvoju ,, umotvorinu ,, nego zato sto to njih ne interesuje. Njih zanima secesija.Nadaju se da ce doci kad tad a ovo stanje smnatraju kao odksonu dasku koju ne treba demontirati.Kada shvate da od secesije nema nista molice ce gradjansku drzavu.Do tada ce sve uciniti da zagorcaju i nama i sebi.Mora se shvatiti jedna prosta cinjenica, u BiH ne moze biti jednom narodu dobro, a drugom los. Kada bi to bilo moguce, onda bi to znacilo da BiH nije drzava ni u kom smislu.
Ljudima koje interesuje ekonomija i zivotni standard, a ne imaginarni nacionalni interesi i prebrojavanje, je sasvim jasno da jedino svi zajedno u BiH mogu da krenu naprijed.
Vodjenje drzave od stranaka koje su bazirane na naciji je idealno okruzenje za korupciju i drzavnu pljacku, sto je dokazano i teoretski i prakticno.
Dovoljno je na one koji dignu svoj glas protiv nepravilnosti baciti anatemu izdajnika i tako ih izuzetno lako eliminisati.