Sebrojicni dermatitis -lijecenje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Halchy

#1 Sebrojicni dermatitis -lijecenje

Post by Halchy »

Zdravo znam da vec postoji tema o sebrojicnom dermatitisu. sa sebrojicnim dermatitisom (na tjemenu) imam problema od nove godine prvo je pocelo kao obicni perut pa se stanje pogorsavalo, nisam svato ozbiljno sve dok se nije prosirilo i po nogama. Onda sam otisao doktoru rekao je da uzmem rekonazol sampon i da ce se stanje popraviti ali ipak mi je doktor uputio dermatologu. Ona mi je pogledala i propisala Sinoderm gel za tjeme i didermal kremu za tjelo(noge). Nakon 15 dana koristenja sinoderm gela i rekonazola nije se osjetilo poboljsanje. Onda sam nasao na internetu da je soda bikarbona dobra za perut pa sam poceo sodom da perem kosu (po mojoj nekoj logici posto je i ovo jedan oblik peruti). U pocetku sam prao kosu sodom skoro svaki dan ali sam i prao drugim samponima, drzao sam pod kontrolom ali nije bilo ni pogorsanja ni napretka, (cak sam pokusavao da mjesam sodu i head sholders sto mi takode nije pomoglo). Onda sam odlucio da perem samo sodom. U pocetku i do tri puta dnevno uzmem cca dvije velike kasike sode i nanesem na kosu ostavim 2-3 min i isperem kao kad perem samponom. vec nakon 10 dana osjetio sam napredak. Stim da nisam nicim drugim prao kosu samo sodom (cak i kad se kupam nanesem sodu na tjeme a ostatak tjela sampon). U pocetku je soda jako ujedala za tjeme ali svremenom sve manje i manje. Izbjegavao sam bilo kakvu iritaciju tjemena. Proslo je skoro mjesec dana kako perem kosu sa sodom i 99% je nestalo jos uvjek ima ali samo kao obicna perut, nisam primjetio nista stetno kod koristenja sode.

Nadam se da ste shvatili posto mi pisanje tekstova nije jaca strana :lol: :lol: :lol: :lol: Ako nesto niste tu sam pitaj te :D
_thedude

#2 Re: Sebrojicni dermatitis -lijecenje

Post by _thedude »

Halchy wrote:Zdravo znam da vec postoji tema o sebrojicnom dermatitisu. sa sebrojicnim dermatitisom (na tjemenu) imam problema od nove godine prvo je pocelo kao obicni perut pa se stanje pogorsavalo, nisam svato ozbiljno sve dok se nije prosirilo i po nogama. Onda sam otisao doktoru rekao je da uzmem rekonazol sampon i da ce se stanje popraviti ali ipak mi je doktor uputio dermatologu. Ona mi je pogledala i propisala Sinoderm gel za tjeme i didermal kremu za tjelo(noge). Nakon 15 dana koristenja sinoderm gela i rekonazola nije se osjetilo poboljsanje. Onda sam nasao na internetu da je soda bikarbona dobra za perut pa sam poceo sodom da perem kosu (po mojoj nekoj logici posto je i ovo jedan oblik peruti). U pocetku sam prao kosu sodom skoro svaki dan ali sam i prao drugim samponima, drzao sam pod kontrolom ali nije bilo ni pogorsanja ni napretka, (cak sam pokusavao da mjesam sodu i head sholders sto mi takode nije pomoglo). Onda sam odlucio da perem samo sodom. U pocetku i do tri puta dnevno uzmem cca dvije velike kasike sode i nanesem na kosu ostavim 2-3 min i isperem kao kad perem samponom. vec nakon 10 dana osjetio sam napredak. Stim da nisam nicim drugim prao kosu samo sodom (cak i kad se kupam nanesem sodu na tjeme a ostatak tjela sampon). U pocetku je soda jako ujedala za tjeme ali svremenom sve manje i manje. Izbjegavao sam bilo kakvu iritaciju tjemena. Proslo je skoro mjesec dana kako perem kosu sa sodom i 99% je nestalo jos uvjek ima ali samo kao obicna perut, nisam primjetio nista stetno kod koristenja sode.

Nadam se da ste shvatili posto mi pisanje tekstova nije jaca strana :lol: :lol: :lol: :lol: Ako nesto niste tu sam pitaj te :D
Stress prijatelju, regulisi kolicinu stresa.
To sto imas na nogama, mazi malo sa domacim jabulovim sircetom.
Ovo sirce ce ubiti gljivicu.

Inace jesi primjetio kako ti je koza masna na tom dijelu gdje ga imas na nogama?
Znaci,

1.More, i more.
2.Hrana voce i povrce.
3.Nadji neki sistem za bornu protiv stresa ( meditacija, klasicna muzika, relaksacija misica, setnja, ribolov, trcanje )

Dok ne nadjes uzrok dzabe ti ovo kreme.
Nemoj da tebe to brine, samo sa tim jos gore, nego se opusti. Znam smeta, ali probaj.
Da sam na tvom mjestu kanio bih se ovih sampona, 2 mjeseca samo prao koprivom.Znas ona teretna, velika.
Osisao glavu sto krace da sunce dodje do tjemena. Ne stavljaj kremu, ulje. gel - nista.

Pozdrav,
Halchy

#3 Re: Sebrojicni dermatitis -lijecenje

Post by Halchy »

ja sam sadasnjom situacijom prezadovoljan jer je skoro sve nestalo. A didermal mast rijesava problem na nogama. A ispitivo sam ja sa svim i svacim, kuhao zile od koprive pa prao kosu, cajem od smreke, sircetom (domacim), kabas sapunom razi samponi, limun pa cak sam probao i sa luksijom. Ali nista mi nije pomoglo jedino od cega mi je bolje je SODA BIKARBONA. I ja sam samo zelio da na ovom forumu kazem kako sam ja rijesio problem a ne da trazim rijesenje. pa ko zna mozda nekom i pomogne :-D
drag_gost

#4 Re: Sebrojicni dermatitis -lijecenje

Post by drag_gost »

Pozdrav, hajde molim te pisi na ovoj temi, ima mnogo vise iskustava, a i bice preglednije da sve stavimo na jednu temu:
http://www.klix.ba/forum/seboreicni-der ... #p10105789

Hvala mnogo i zelim ti mnogo srece. Mnogo ljudi tamo pise svoja iskustva i ohrabrujuce je da se vec iskristaliziralo odredjeno misljenje o lijecenju seboreicnog dermatitisa. Nazalost, moze se samo kontrolisati i zalijeciti, ali i to je nesto. :thumbup:

"Prebacio" sam vase postove na tu temu, nadam se da se slazete.
Post Reply