Sebija All about

Post Reply
Better Man

#6001 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

Haris Zahiragić, nepismeni idiot i teški fašista, rasista itd. Takve likove treba ignorisati ili ih staviti tamo gdje im je mjesto.
Logovan

#6002 Re: Sebija All about

Post by Logovan »

A vidi što se skupilo lajkova. Mašala.
Obi Wan Bosnian

#6003 Re: Sebija All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Kad dođe u moje godine i on će se kupati jednom sedmično. :oops:
vješalica

#6004 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

Podaprat ce se vlaznom maramicom
JThomas

#6005 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ko ne lajkuje nije mumin, hej hej hej...
Dozer

#6006 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

:lol: :lol:
sumirprimus

#6007 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

sreca sinoc bila nedelja hehe
a i ustedilo se ovu heftu na struji peskirima samponu i safunu..
Roccohljup

#6008 Re: Sebija All about

Post by Roccohljup »

JThomas wrote:ko ne lajkuje nije mumin, hej hej hej...
..... a cafire i muafike džehenemske vatre će da griju hej hej hej.....
seln

#6009 Re: Sebija All about

Post by seln »

Sta je ovo, meneDjerka stoljeca prima sadaku? A ustedjene milijarde?
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i generalna direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo (UKCS) Sebija Izetbegović potpisali su danas protokol o realizaciji granta toj zdravstvenoj ustanovi u iznosu od 10.000 KM koje je Općina Centar izdvojila iz svog budžeta.
PAZI

#6010 Re: Sebija All about

Post by PAZI »

Čitajući većinu ovih vaših "stručnih, moralnih i građanski odgovornih komentara" na račun prof.dr Sebije Izetbegović, nije mi nimalo bilo ugodno kada su mi prije nešto više od mjesec dana odavde iz Travnika, uputili suprugu na neuro hirušku operaciju u KBC Sarajevo. Očekivao sam u najmanju ruku jedan sveopći haos na KBC Koševo kako u organizacionom tako u stručnom smislu i to sve kao poslijedicu samovolje, egoizma i prepotentnosti prof dr. Izetbegović.I gle čuda!Prilikom dogovornog konsultantskog pregleda supruge(čija operacija nije nimalo bila bezazlena čak šta više kao i svi slični neurohiruški zahvati iuzetno komplikovana i zahtjevna) prim dr. Haso Sefo je tako profesionalno i odgovorno obavio prvi pregled, preporučio daljnje potrebne nalaze i lično uzeo broj i mog i telefona supruge da bi nas obavjestio o slobodnom terminu.Kada je prvi put zvao supruga je imala menstruacioni ciklus tako da ga je zamolila za par dana odgode termina što je on sa razumijevanjem uvažio i pomjerio termin operacije za pet dana.Dan prije samog operativnog zahvata otišli smo ja i supruga a glavna sestra na neurohirurgiji i dežurni ljekar su pokazali takvu ljubaznost, odgovornost i profesionalnost da sam to do sada rijetko doživio ne samo u zdravstvenim nego i u bilo kojim drugim ustanovama.Iako su trebale najmanje dvije doze krvi, videći odakle dolazimo nisu uopšte to problematizirali.Ovdje u Travniku da se razumijemo neće nokat skinuti a kamo li šta drugo uraditi.ako se ne obezbjede najmanje dvije doze krvi..Sam operativni zahvat dr. Sefo sa svojim timom je uspješno obavio a post operativni nadzor i kontrola pacijentice su prosto za ne povjerovati..Od same direktorice koja je svaki dan u tih pet dana dolazila da obiđe sve pacijente na neuro hirurgiji pa do svih doktora, medicinskih tehničara i sestara a urednost i higijena prostorija kao i kvalitet obroka hrane su daleko bolji nego recimo u OSBiH čiji sam uposlenik. Na kraju oni su orgaqnizovali transport tako teškog pacijenta i ništa nitzi sam kome platio niti mi je ko šta tražio E jesam doduše primjetio da se u odnosu na prije nešto više od tri godine(kada sam prijatelju dolazio u posjetu) promjenilo nekih stvari.Pa tako recimo pred ulazom nema punih smetljara i smrdljivih opušaka, nema kafea unutar objekta, nema teatralnih paradiranja svakih pet minuta "velikih doktorina", nema vuče za rukav i onoga.."Buraz mogu ti ja to završiti ali mora nešto kafu..itd..itd..U neobaveznom časkanju sa pacijentim sa "višegodišnjim stažom" svi odreda se slažu da su se na dr Izetbegović obrušili svi oni koji nisu navikli na svakodnevnu radnu i profesionalnu disciplinu kao i nekolicina "marketinški"isforsiranih velikih stručnjaka, a naravno i sujetnih i zajedljivih skorojevića koji opet pa se gotovo razumiju u sve i svašta.Ovo što sam napisao smmatram svojom moralnom obavezom i ljudskim dugom kako prema dr Izetbegović tako i prema dr Sefi i njegovom timu i ISTINSKO I VELIKO IM HVALA ZA SVE ŠTO SU I KAKO SU UČINILI za ipak po vašim forumaškim kriterijima jednu totalno beznačajnu ženu i njenu familiju.. :bih:
uglavnomja

#6011 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

tvojoj zeni bez oporavak :thumbup:

a sad se malo presaberi, kazes direktorica svaki dan obilazi sve pacijente :? :lol: :D :izet:
a sta ce ona po odjeljenjima? ona je administrativni sef, menadzer, svakako sa medicinom veze nema ... u biti bi joj trebalo to biti zabranjeno :D
ali valja strahovladu uvesti, kontrolu ... veliki brat na djelu (ako je to bila ona :D )

kao da direktor skole, koji nije nastavnik po struci ili je nastavnik recimo likovnog i dolazi da obilazi svu djecu po razredima :-)

i znaci ona obilazi, dusa slatka,a ostali dokotri paradiraju :thumbup:

i naravno, uspjeh je sto nema opusaka pred ulazom, to je vrhunac uspjeha i razlog postojanja bolnice.

i zasto se zahvaljujes NJOJ :?:
sto je obilazila odjeljenja?

:run:
Last edited by uglavnomja on 19/11/2017 19:49, edited 1 time in total.
muha_sa

#6012 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

fala bogu pa do sad nemam ama baš nikakvog dodira sa KCUS :-D tako da veze nemam kako je tamo--osim citajuci ovu temu i "Avaz"
mene jedno zanima :) da li bi da je na celu ove ustanove supruga nekog anonimusa ova tema postojala :?
PAZI

#6013 Re: Sebija All about

Post by PAZI »

uglavnomja wrote:tvojoj zeni bez oporavak :thumbup:

a sad se malo presaberi, kazes direktorica svaki dan obilazi sve pacijente :? :lol: :D :izet:
a sta ce ona po odjeljenjima? ona je administrativni sef, menadzer, svakako sa medicinom veze nema ... u biti bi joj trebalo to biti zabranjeno :D
ali valja strahovladu uvesti, kontrolu ... veliki brat na djelu

kao da direktor skole, koji nije nastavnik po struci ili je nastavnik recimo likovnog i dolazi da obilazi svu djecu po razredima :-)

i znaci ona obilazi, dusa slatka,a ostali dokotri paradiraju :thumbup:

i naravno, uspjeh je sto nema opusaka pred ulazom, to je vrhunac uspjeha i razlog postojanja bolnice.

i zasto se zahvaljujes NJOJ :?:
sto je obilazila odjeljenja?

:run:
Ja sam se itekako presabrao odnosno nisam ni imao potrebe za tim.Da obilazila je pacijente koji su u post operativnom tretmanu ležali na neuro hirurgiji ako znaš ili naslučuješ o kakvim se(mahom nepokretnim) pacijentima radi i oni se u medicinskoj doktrini i trebaju najčešće obilaziti od sveg zdravstvenog osoblja,pa samim tim i direktora(za druge odjele ne znam niti sam ih spominjao) to što lupaš da ona nebi trebala obilaziziti zato što je menadžer ili ti kako kažeš administrator(a onda dvosmisleno i naravno zlurado tvrdiš da ionako sa medicinom veze nema-bitno je da opet imaš ti i slični tebi) je u najmanju ruku polublesavo.Čuj trebalo bi doktorici profesoricfi zato što je direktor zabranjeno ti si stvarno krelac par ekselans i to samo zato što je žena uvela reda rada i discipline.I to tebi i tako sitnim dušama koji se pale na jeftine šou programe liči na diktaturu i "velikog brata". Dalje ne budi bezobrazan i ne izvrči riječi nego citiraj korektno ono što sam napisao i o dr Sefi i o ostalima, a da ako te je zaboljelo poređenje od prije tri godine mogu ti ako hoćeš uglavu svakog "ufuranog doktorčinu paradera" navesti iz tog doba koji je u poila sahata znao najmanje pet puta navratiti u kafe restoran u holu. Opušci i ostali hamelj su bili ogledalo svega ostalog u unutrašnjosti a PONOVO SE ZAHVALJUJEM I NJOJ I DR SEFI I SVIMA OSTALIMA.., jer zaboga "opet ti" i mnogi drugi ovdje ste ih predstavili kao monstrume koji samo što ne jedu živo rođenu djecu..O da zaboravio sam napomenuti bolnu iznenada spoznatu istinu..Ima i sterilnih rukavica, i sterilnih gaza, kompresa, zavojnog materijala, terapije koja se ne naplaćuje--Ma ja "opet ti" ćeš to protumačiti na svoj način samo zato što si očigledno a najvjerojatnije bezrazložno "strsašno ljut"na dr. Izetbegovič..P.S.Nije mi namjera polemisati sa tobomj i tebi sličnima niti koga braniti, ali mi ni ti ni tebi slični nećete niti možete zbog svojih patoloških devijacija zabraniti da se zahvalim ljudima koji to zaslužuju i to upravo iz razloga što se tendenciozno i neutemeljeno blate, ogovaraju i vređaju.Isto kao što sam nedavno pozitivno doživjeo sa bolesnom suprugom na UKC Koševo prije nešto više od godinu dana doživjeo sam poslije u Centru za srce Tuzla KOD PROFESORA KABILA I NJEGOVOG TIMA..i ZAŠTO DA IM SE NE ZAHVALJUJEM..to je najmanje što mogtu sa svoje strane jer "opet ti" znaj ja ne pripadam tvome soju i ne živim da bih jeo nego jedem da bih živjeo.
seln

#6014 Re: Sebija All about

Post by seln »

PAZI wrote:Čitajući većinu ovih vaših "stručnih, moralnih i građanski odgovornih komentara" na račun prof.dr Sebije Izetbegović, nije mi nimalo bilo ugodno kada su mi prije nešto više od mjesec dana odavde iz Travnika, uputili suprugu na neuro hirušku operaciju u KBC Sarajevo. Očekivao sam u najmanju ruku jedan sveopći haos na KBC Koševo kako u organizacionom tako u stručnom smislu i to sve kao poslijedicu samovolje, egoizma i prepotentnosti prof dr. Izetbegović.I gle čuda!Prilikom dogovornog konsultantskog pregleda supruge(čija operacija nije nimalo bila bezazlena čak šta više kao i svi slični neurohiruški zahvati iuzetno komplikovana i zahtjevna) prim dr. Haso Sefo je tako profesionalno i odgovorno obavio prvi pregled, preporučio daljnje potrebne nalaze i lično uzeo broj i mog i telefona supruge da bi nas obavjestio o slobodnom terminu.Kada je prvi put zvao supruga je imala menstruacioni ciklus tako da ga je zamolila za par dana odgode termina što je on sa razumijevanjem uvažio i pomjerio termin operacije za pet dana.Dan prije samog operativnog zahvata otišli smo ja i supruga a glavna sestra na neurohirurgiji i dežurni ljekar su pokazali takvu ljubaznost, odgovornost i profesionalnost da sam to do sada rijetko doživio ne samo u zdravstvenim nego i u bilo kojim drugim ustanovama.Iako su trebale najmanje dvije doze krvi, videći odakle dolazimo nisu uopšte to problematizirali.Ovdje u Travniku da se razumijemo neće nokat skinuti a kamo li šta drugo uraditi.ako se ne obezbjede najmanje dvije doze krvi..Sam operativni zahvat dr. Sefo sa svojim timom je uspješno obavio a post operativni nadzor i kontrola pacijentice su prosto za ne povjerovati..Od same direktorice koja je svaki dan u tih pet dana dolazila da obiđe sve pacijente na neuro hirurgiji pa do svih doktora, medicinskih tehničara i sestara a urednost i higijena prostorija kao i kvalitet obroka hrane su daleko bolji nego recimo u OSBiH čiji sam uposlenik. Na kraju oni su orgaqnizovali transport tako teškog pacijenta i ništa nitzi sam kome platio niti mi je ko šta tražio E jesam doduše primjetio da se u odnosu na prije nešto više od tri godine(kada sam prijatelju dolazio u posjetu) promjenilo nekih stvari.Pa tako recimo pred ulazom nema punih smetljara i smrdljivih opušaka, nema kafea unutar objekta, nema teatralnih paradiranja svakih pet minuta "velikih doktorina", nema vuče za rukav i onoga.."Buraz mogu ti ja to završiti ali mora nešto kafu..itd..itd..U neobaveznom časkanju sa pacijentim sa "višegodišnjim stažom" svi odreda se slažu da su se na dr Izetbegović obrušili svi oni koji nisu navikli na svakodnevnu radnu i profesionalnu disciplinu kao i nekolicina "marketinški"isforsiranih velikih stručnjaka, a naravno i sujetnih i zajedljivih skorojevića koji opet pa se gotovo razumiju u sve i svašta.Ovo što sam napisao smmatram svojom moralnom obavezom i ljudskim dugom kako prema dr Izetbegović tako i prema dr Sefi i njegovom timu i ISTINSKO I VELIKO IM HVALA ZA SVE ŠTO SU I KAKO SU UČINILI za ipak po vašim forumaškim kriterijima jednu totalno beznačajnu ženu i njenu familiju.. :bih:
Oblog maska - idealno resenje!

Izgleda smesno, ali deluje.

Od kada mi je jedan covjek javio siguran sitem za kladionicu, zaradio sam 3500 maraka.
Novak20

#6015 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

Banksy

#6016 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Novak20 wrote:Avaz ne posustaje. A ni Sebija. :D

http://avaz.ba/vijesti/bih/323901/sebij ... a-sastanak
Pa što joj sad ne valja ni ta koju je postavila...?
Novak20

#6017 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

Banksy wrote:
Novak20 wrote:Avaz ne posustaje. A ni Sebija. :D

http://avaz.ba/vijesti/bih/323901/sebij ... a-sastanak
Pa što joj sad ne valja ni ta koju je postavila...?
Novopostavljena izgleda odlučila da radi po zakonu i bezbeli nekome stala na prste.
Dozer

#6018 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ko li je taj "neko", pitam se... :zoka:
JThomas

#6019 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

a šta je ova hudnica mislila, da će nju zaobići "zavođenje reda" i "jebe ne vadi"... :lol:
XXS

#6021 Re: Sebija All about

Post by XXS »

Meghan Markle, buduca hanuma princa Harry-ja, je najavila da dolazi na kafu kod Sebije. Hoce da sazna kako od princa napraviti poslusnog papucara. :evil:
stranacc

#6022 Re: Sebija All about

Post by stranacc »

Opa bato

Sta cemo sad?

Pojela maca jezik?

P.s. Ma lazu garant, a povrh i nadasve svi pacijenti su pomrli anyway
muha_sa

#6023 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

jutros mi od prijatelja stari bio na "programu" za operaciju bruha-----sabah zorom svoje nazvo i reko im da idu u apoteku kupit neku mrežicu i da je donesu na hirurgiju u roku pola sata, ako ne donesu ništa od operacije :-) covjeku 70 godina
ljudi se o jadu zabavili :-) trci u apoteku i kupuj tu neku mrežu--140 maraka :-) :-)
JThomas

#6024 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

i on vjeruje tim što su mu to rekli, a ne zvaničnom saopštenju koje kaže da toga nema...ccccccccccc.
stranacc

#6025 Re: Sebija All about

Post by stranacc »

Ma znam ja da nije sjajno

Nego ide li na bolje..
Bitan je pravac kretanja...

Do neki dan se pricalo o potopu.

Je li moguce da bas i nije tako crno?
Post Reply