Alfons Kauders wrote:
Simbiotski odnos SDA i Sarajeva
nakon dugo dugo vremena od srca sam se nasmijala..................hvala ti forumašu
Alfons Kauders wrote:
Simbiotski odnos SDA i Sarajeva
Vrijedi ponoviti.mg wrote:Leže prijave protiv Gavrankapetanovića već godinama. Čovjek glat za zatvora i nikom ništa.
Tužilaštvo KS je odavno pod apsolutnom kontrolom politike.
Samo je stvar u tome, sa promjenom vlasti, ne dolazi do osvete, niti se istražuje kriminal prethodnika, već se istom matricom nastavlja raditi dalje.
Jer biti na vlasti u BiH znači ostvarivati lične i uske interese stranke, a nikako raditi za dobrobit sviju. To nikog ne zanima.
Ukoliko zaista fale reagensi, ne rade aparati itd. ukoliko zaprimi prijavu, tužilaštvo bi moralo ispitati takve navode, ali što Mašić recimo nije podnjeo prijavu? Ako je već inicijativu?
Pa uhljeb već 20 godina jaše sistem vrlo uspješno, ankerovan za beton...ta neće se u rodno selo vratiti...
bumerangss wrote:E da vas vidim sutra na protestima svi vi koji kukate na Sebiju!
I ja sam medju vama jer 4 mjeseca cekam reagense za spolne hormone!
Hajmo ovako. Nudim se da gospodji Pisker platim fizicku zastitu par dana. Neka i ostali forumasi ulete, da angazujemo neke zastitare.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ata/431113
SARAJEVO - Nije dovoljno što su teško bolesni pacijenti prošli kroz pakao jer nisu imali zračenje, što im se lagalo, što su zamajavani, što su ih htjeli šutnuti napolje kao posljednji otpadak, nego im se sada želi dati do znanja da o tome ne smiju ni pričati, sada se zastrašuju. Ovo je zaista jezivo, kaže Lidija Pisker. Ona je kćerka Zdenke Šarić-Pisker, jednog od više desetina pacijenata sa Klinike za onkologiju i ostalih klinika Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKCS) koji prethodnih sedam dana prolaze veliku životnu dramu. Naime, za oko 150 ovih pacijenata menadžment bolnice i direktorica Sebija Izetbegović bili su pripremili otpusnicu iz UKC-a, što bi za većinu njih značilo sigurnu smrt. Ovaj dosad nezabilježeni potez u bh. zdravstvu pravdali su time "da su se pokvarila dva aparata za zračenje", poručivši im da se sada snalaze sami u Tuzli i Mostaru. U sve su se "umiješali" i mediji, pa su Izetbegovićeva i njeni saradnici pod medijskim pritiskom popustili. Rezultat toga je da je jedan od aparata "preko noći" ponovo proradio (niko ne zna kako), no, sa druge strane, počelo je "šikaniranje" pojedinih pacijenata, a najveći pritisak i neku vrstu zastrašivanja trpi Zdenka Šarić-Pisker, koja je svih ovih dana bila svojevrsni predstavnik ovih žena i jedina smogla hrabrosti da nazove stvari pravim imenom. No, ona je sada, kako navodi njena kćerka, jako uznemirena zbog svega. "U petak popodne bolnički sekjuriti je spriječio ekipu N1 da im moja mama da izjavu unutar kruga bolnice. Pozdravili su se s mamom i ona je krenula nazad ka onkologiji. Tad joj je prišlo jedno od vozila koja su ranije opkolila ekipu N1 i od nje su tražili ime i prezime. Ona ga je odbila dati, javila je šta se desilo N1 i sada je vijest, umjesto da je aparat za zračenje proradio, nezakoniti pokušaj legitimacije, zastrašivanje pacijenata", priča Lidija Pisker. Pojašnjava da onkološki bolesnici koji leže na UKCS moraju potpisati saglasnost da do kraja terapije neće izlaziti izvan kruga bolnice. "Sada moja mama i njene cimerke, zbog ove pauze, u UKCS moraju ostati i duže od dva mjeseca bez šanse da igdje izađu. Da li je to praksa igdje u svijetu? Horor se nastavio i juče ujutro kad je link s prilogom N1 o legitimisanju moje mame, koji je veliki broj ljudi podijelio na svojim FB profilima, skinut sa Facebooka, jer je prijavljen kao uvredljiv sadržaj (abusive). Javila sam N1 o tome i od njih čula da im se isto u posljednje vrijeme dešava i sa drugim pričama koje se tiču UKCS. Bilo bi zanimljivo istražiti ko su ljudi koji FB-u to prijavljuju", naglašava Piskerova. Ipak, ona kaže da je, nakon velikog broja primjedaba poslanih Facebooku da taj sadržaj ne sadrži ništa uvredljivo, link ponovo postao vidljiv. Podsjećamo, nakon popravke jadnog aparata iz UKC-a su najavili da će raditi u tri smjene, te da je za 42 pacijenta "planiran ubrzani kurs zračenja sa softverskim preračunavanjem doze, kako bi optimalna doza radioterapije bila ispoštovana", iako prevladavaju mišljenja da je ovo opasno. Zbog neradnog dana, iz UKCS juče nismo dobili odgovor o ovim "mjerama".
Za sutra 21.06 proteste su najavili dijalizni pacijenti KCUS-a i pozivaju sve one koji nisu zadovoljini zdravstvom u KSNovak20 wrote:bumerangss wrote:E da vas vidim sutra na protestima svi vi koji kukate na Sebiju!
I ja sam medju vama jer 4 mjeseca cekam reagense za spolne hormone!
Kakvi protesti, gdje, kad ???
Ha ja, sta ce joj ako nece moci glasati na sljedecim izborima?Doktor za RnR wrote:kaže sebija svakako je rok tih pacijenata istekao i neće da troši pare na njih
Misliš stoka sitnog zuba?bumerangss wrote:Predlažem da se i ovi borci sutra prikljuce protestima protiv Sebije (SDA) jer je ta stranka uclanila u registar boraca 200000 ljudi koji su rat proveli u Berlinu. Oslu, Parizu.... a da bi dobili privilegije, donacije....
malo obzira sta piseteDoktor za RnR wrote:kaže sebija svakako je rok tih pacijenata istekao i neće da troši pare na njih
dječak sa šibicama wrote:Strucni saradnikexhtc wrote:Sebija vodi racuna o SDA kadru.. Haris Zahiragic, bivsi predsjednik SPUS-a, koji se zalagao da se ukine Studentska poliklinika kao nagradu postaje strucni saradnik pri Upravnom odboru Zavoda za zdravstveno osiguranje KS. Aferim mafijo zelena!
Oni vise ni ne skrivaju svoje necasne namjere i radnje.
Chisum wrote:
Da si ti ziv i zdrav, haveru, nigdje on nije otisao...
Eto ti ga uskoro, na bijelom konju, na ulazu u neko od ministarstava.
Alfons Kauders wrote:Hajmo ovako. Nudim se da gospodji Pisker platim fizicku zastitu par dana. Neka i ostali forumasi ulete, da angazujemo neke zastitare.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ata/431113
SARAJEVO - Nije dovoljno što su teško bolesni pacijenti prošli kroz pakao jer nisu imali zračenje, što im se lagalo, što su zamajavani, što su ih htjeli šutnuti napolje kao posljednji otpadak, nego im se sada želi dati do znanja da o tome ne smiju ni pričati, sada se zastrašuju. Ovo je zaista jezivo, kaže Lidija Pisker. Ona je kćerka Zdenke Šarić-Pisker, jednog od više desetina pacijenata sa Klinike za onkologiju i ostalih klinika Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo (UKCS) koji prethodnih sedam dana prolaze veliku životnu dramu. Naime, za oko 150 ovih pacijenata menadžment bolnice i direktorica Sebija Izetbegović bili su pripremili otpusnicu iz UKC-a, što bi za većinu njih značilo sigurnu smrt. Ovaj dosad nezabilježeni potez u bh. zdravstvu pravdali su time "da su se pokvarila dva aparata za zračenje", poručivši im da se sada snalaze sami u Tuzli i Mostaru. U sve su se "umiješali" i mediji, pa su Izetbegovićeva i njeni saradnici pod medijskim pritiskom popustili. Rezultat toga je da je jedan od aparata "preko noći" ponovo proradio (niko ne zna kako), no, sa druge strane, počelo je "šikaniranje" pojedinih pacijenata, a najveći pritisak i neku vrstu zastrašivanja trpi Zdenka Šarić-Pisker, koja je svih ovih dana bila svojevrsni predstavnik ovih žena i jedina smogla hrabrosti da nazove stvari pravim imenom. No, ona je sada, kako navodi njena kćerka, jako uznemirena zbog svega. "U petak popodne bolnički sekjuriti je spriječio ekipu N1 da im moja mama da izjavu unutar kruga bolnice. Pozdravili su se s mamom i ona je krenula nazad ka onkologiji. Tad joj je prišlo jedno od vozila koja su ranije opkolila ekipu N1 i od nje su tražili ime i prezime. Ona ga je odbila dati, javila je šta se desilo N1 i sada je vijest, umjesto da je aparat za zračenje proradio, nezakoniti pokušaj legitimacije, zastrašivanje pacijenata", priča Lidija Pisker. Pojašnjava da onkološki bolesnici koji leže na UKCS moraju potpisati saglasnost da do kraja terapije neće izlaziti izvan kruga bolnice. "Sada moja mama i njene cimerke, zbog ove pauze, u UKCS moraju ostati i duže od dva mjeseca bez šanse da igdje izađu. Da li je to praksa igdje u svijetu? Horor se nastavio i juče ujutro kad je link s prilogom N1 o legitimisanju moje mame, koji je veliki broj ljudi podijelio na svojim FB profilima, skinut sa Facebooka, jer je prijavljen kao uvredljiv sadržaj (abusive). Javila sam N1 o tome i od njih čula da im se isto u posljednje vrijeme dešava i sa drugim pričama koje se tiču UKCS. Bilo bi zanimljivo istražiti ko su ljudi koji FB-u to prijavljuju", naglašava Piskerova. Ipak, ona kaže da je, nakon velikog broja primjedaba poslanih Facebooku da taj sadržaj ne sadrži ništa uvredljivo, link ponovo postao vidljiv. Podsjećamo, nakon popravke jadnog aparata iz UKC-a su najavili da će raditi u tri smjene, te da je za 42 pacijenta "planiran ubrzani kurs zračenja sa softverskim preračunavanjem doze, kako bi optimalna doza radioterapije bila ispoštovana", iako prevladavaju mišljenja da je ovo opasno. Zbog neradnog dana, iz UKCS juče nismo dobili odgovor o ovim "mjerama".
E onda, kada je sljedeci put SDA gamad pokusa legitimisati, neka racunaju da ce ih zastitari poslati na ortopediju i maksilofacijalnu.
Druga stvar... Za ovo je trebalo zvati policiju na licu mjesta i podnijeti krivicnu prijavu protiv obezbjedjenja bolnice, pa nek onda na sudu objasnjavaju odakle im pravo za zadrzavaju i legitimisu ljude po ulici...
Doduse, govna tako smiju sa zenom koja se bori s rakom. Da mene probaju zaustaviti i legitimisati na cesti, zavrsili bi na haubi.
jok, samo o hobotnici sa sda na celu
Uz dužno poštovanje, mislim da je scenario malo drugačiji. Po meni, Sud će se potruditi da se postupak okonča što prije. Dok je na vlasti ova garnitura, valja iskoristiti priliku za olakšavajuće okolnosti. Sve će se završiti jednom lijepom uvjetnom osudom Gavrankapetanovića do maksimalno 1/2 - godinu dana. Niko neće vratiti ni pare za retroaktivne menadžerske ugovore ni za bilo šta drugo.Dozer wrote:Tako to ide, zar ne...
https://www.klix.ba/vijesti/bih/predmet ... /170620073
Znaci, Gavrankapetanovic je, s ostalom SDA podobnom bratijom medju kojom je bila, gle cuda, i vrla naj-menadzerka u BiH, zalopatao na X nacina kroz taj KCUS, i ojadio ga za sicu od 23 miliona (to je ono sto se zna, za sada).
Onda, kada se pokrenula istraga, nadlezni tuzilac naprasno bude unaprijedjen. Logicno, time ga se skloni sa slucaja, a slucaj onda zapne u nekoj ladici.
Sad se pojavi "novi" tuzilac, tj. Burzicka, za koju se vec zna da pretenduje na neku visu poziciju, i slucaj se reaktivira i nastavi.
Da se kladimo da ce i ona uskoro biti unaprijedjena i transferovana na neku visu poziciju, cime ce istraga opet zavrsiti u nekoj ladici...?
A na KCUS, oni koji su zdruzeno ojadili taj isti KCUS na razne nacine, sada tamo vladaju upravo - oni. I to po istom principu kao i u tuzilastvu - svi koji su bili u kolu pljacke, sada su na jos visim pozicijama, tj. sefovskim, savjetnickim i, podrazumijeva se, vrhovnim menadzerskim.
Logicno. Tako se najbolje i najlakse mogu prikriti sve nebuloze koje su radili ranije.