seln wrote:pemanapemani wrote:
Dobra vam zajebancija kad je čovjek raspoložen.
Jebi ga, @Alfons kaže da ima bruku para, a @Seln vani.
Nekako će i moja malenkost, recimo, naći lovu da ode kod privatnika na operaciju, ali većina populacije BiH to ne može i vjerovatno neće moći za života, a ne glasaju svi za SDA.
Mislim, nije za zajebanciju kada neko mora moljakati kamiondžije ili rizikovati krivičnu prijavu zbog prenošenja citostatika preko granice u BiH da bi mogao odraditi zadnju turu terapije.
Nekako imam isharet da se radi upravo o onima koji su te spodobe i doveli na vlast.
Ako SDA dobije 300.000 glasova... nece biti da su to sve uhljebi i njihovi clanovi porodice.
Ne, to je upravo ta fukara, zene sa najlon kesama koje biraju muza zene koja nosi Louis Vuitton, rudari koji na posao nose hladnu pitu od juce dok se trio fantastikus gosti po mejhanama sirom jedne nam jedine...
ako ih oni biraju, zasto ne bih ja?
Zube sam otupio pokusavajuci ubijediti komsije da ne biraju svoje katile... eto, ne morate fucking SDP, birajte nekoga drugog...
jebote, oni me ismijavali.
Pa, sad cu se ja smijati.
Nije bas da imam bruku para, ali se znam snaci. Znaju i moji... Zato jer nismo okot stranackih invalida rodjen sa zlatnim kasikama u ustima, pa jebiga, morali se snalaziti.
Ja nista ne trazim ni od naroda ni od drzave, samo da me se pusti na miru i ne jebe u zdrav mozak. A opet da mi je da bude bolje, ali ko sto kaze Seln, zube otupio i samo izgubio bruku vremena. Za sta? Za koga? Za narod koji boli kurac? Za stoku sitnog zuba sto ih kupe za par stoja? I ja se kao trebam boriti za neki kurac, mada u biti nemam nekih problema u zivotu (barem ne onih o kojim se ovdje najcesce prica). Meni ne bude mrsko glasati, ni pricati o politici, ni educirati ljude... A njima sa 10x vise vremena i 10x manjim primanjima se "ne da" i radije ce cijeli dan u kladionicu i kafanu?
Bujrum!
Nemoj nam nabijati guilt trip. Mi nismo odgovorni za ljude koji pate radi ovih - barem ne jos. Ali vjeruj mi, dogodine cu bez mrvice griznje savjesti zaokruziti SDA. Zato jer mogu. Zato jer je to moje pravo, jer mislim da narod jos uvijek zivi suvise dobro da bi se bunio. Narod treba nauciti redu i radu. Da li ce za to biti potrebno jos 8 ili 16 godina vladavine SDA i trabanata mi nije toliko bitno.
Da ne serem, ja bih da idemo u ekspresnu katarzu, a ne da se zamajavamo kojekakvim laznim opozicionarima i intelektualcima koje kupis za jeftin viski. Bolje odmah, da se ne patimo. Nek gori!