Sebija All about

Post Reply
Cherry-Cherry

#4376 Re: Sebija All about

Post by Cherry-Cherry »

Dozer wrote:Naravno da je usteda. Zar nije?
150 ljudi van bolnice = usteda na troskovima za njihovo lezanje, za lijekove, itd. Sve ce to KCUS uredno povuci iz ZZO.
Dugorocnija usteda = svaki od njih koji umre, ne treba vise na njega trositi nista, ni jedan resurs, ni jedan lijek, nista. A KCUS ce ga uredno i dalje voditi neko vrijeme na listi, i naravno - povuci lovu iz ZZO za njega.
A i to je jedan nezaposleni građanin manje. :-D
Ali to što je umro, ga ne sprečava da glasa na izborima. :-D Za SDA naravno. :bih:
uglavnomja

#4377 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

ih da hoce ... ali puno ce vode do sutra proteci ... naci ce se zackoljica da se dnevni red ne moze prosiriti, poltroni ce glasati protiv nove tacke blabla ... sve vec poznato

jedno pitanje, fali mi informacija ...

je i kosevo kantonalna, entitetska ili drzavna ustanova?
julisiz es grant

#4378 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

uglavnomja wrote:

ih da hoce ... ali puno ce vode do sutra proteci ... naci ce se zackoljica da se dnevni red ne moze prosiriti, poltroni ce glasati protiv nove tacke blabla ... sve vec poznato

Federalna.
uglavnomja

#4379 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

julisiz es grant wrote:
uglavnomja wrote:

Federalna.
ok. hvala

a medicinski fakultet?
znam da je na budzetu ks, ali u apsurdistanu je sve moguce
uglavnomja

#4380 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

a u medjuvremenu ... nasla krpa zakrpu ...

Image
julisiz es grant

#4381 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

Već oko dva mjeseca na KCUS-u se pacijenti ne liječe radioaktivnim jodom, jer istoga nema. Pacijenti se upućuju u Banju Luku, a onda njihov KC ispostavlja fakturu matičnom zavodu.
PM72

#4382 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

Alijino đubre nije ni svjesno da će ga najviše sjebat vlastita žena...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4383 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Matzan wrote:Lijepo je sanjati. :D
Sega, sala...
yellow cat

#4384 Re: Sebija All about

Post by yellow cat »

julisiz es grant wrote:Već oko dva mjeseca na KCUS-u se pacijenti ne liječe radioaktivnim jodom, jer istoga nema. Pacijenti se upućuju u Banju Luku, a onda njihov KC ispostavlja fakturu matičnom zavodu.
Istina. Mislim cak i duze od 2 mjeseca. Moja mama iz USK bezveze dosla na konzilij u Sarajevo da bi joj rekli da nema joda, ne znaju kad ce doci i da pokupi papire i posalje ih u Banja Luku. To su nam mogli i telefonski reci, a ne da uzalud putujemo 350 km.

Nazvali Banja Luku, ljudi ljubazni, sve telefonski dogovorili.
Matzan

#4385 Re: Sebija All about

Post by Matzan »

Chmoljo wrote:
Matzan wrote:Lijepo je sanjati. :D
Sega, sala...

SDP ublehe, i tako to...
Chisum

#4386 Re: Sebija All about

Post by Chisum »

pici wrote: :thumbup: :bih:

drzava to sam ja

Image
O cemu li ovo dvoje nezasitih balija razmislja kada se ovako samozadovoljno cerekaju.... O nevidljivim putevima? Nevidljivim radnim mjestima? Mozda pisanju po sirotinji? Ili, pak, nekom drugom SDA dostignucu. Bilo ih je...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4387 Re: Sebija All about

Post by pici »

uglavnomja wrote:a u medjuvremenu ... nasla krpa zakrpu ...

Image
jbt bolji od mene :shock:
kakavdanakneiskustvu

#4388 Re: Sebija All about

Post by kakavdanakneiskustvu »

Amazonka27 wrote:znaci, ljudi, ja se jedva suzdržavam da ne zaplačem...majke mi....

prvo sto znam koliko je teško dobiti krevet gore...drugo polažeš sve nade u te doktore a oni ti dadnu otpusno pismo jer aparat ne radi :(

i gotovo...evo plačem

moja mama jedna od tih žena
Amazonka27

#4389 Re: Sebija All about

Post by Amazonka27 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Amazonka27 wrote:znaci, ljudi, ja se jedva suzdržavam da ne zaplačem...majke mi....

prvo sto znam koliko je teško dobiti krevet gore...drugo polažeš sve nade u te doktore a oni ti dadnu otpusno pismo jer aparat ne radi :(

i gotovo...evo plačem

:( :( :(
uglavnomja

#4390 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:

i gotovo...evo plačem

:sad:
sunceKOtepsija

#4391 Re: Sebija All about

Post by sunceKOtepsija »

pici wrote:
uglavnomja wrote:a u medjuvremenu ... nasla krpa zakrpu ...

Image
jbt bolji od mene :shock:
zato je On tu gdje jeste :thumbup:
Image
Novak20

#4392 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

ODGOVORNOST DIREKTORICE IZETBEGOVIĆ: Za održavanje onkoloških aparata izdvojeno samo 14 hiljada maraka!

http://www.zurnal.info/novost/20519/za- ... ada-maraka

Za stanje na Odjelu onkologije Kliničkog centra kriva je isključivo direktorica Sebija Izetbegović. Za dvogodišnje servisiranje aparata uložila je samo 14 hiljada maraka, dok su njeni prethodnici izdvajali milionske sume

Piše: Avdo Avdić
Dokumenti koje objavljuje u njoj bliskim, porodičnim medijima, najviše inkriminiraju nju - menadžericu godine Sebiju Izetbegović.

ODBRANA I ZAŠTITA

Kada je jutros desetak pacijentica, oboljelih od karcinoma, izašlo u krug KCUS-a, da javnosti kaže da nemaju lijekove, da im se ne pruža usluga zračenja, da loše jedu, da im žohari hodaju po krevetu, priča o najuspješnijoj menadžerici u historiji Bošnjaka pretvorila se u običnu laž. Ustvari, uvijek je bila laž, fino upakovana u medijima koji se bore da „narod zna“.

Pritisnuta očajem stotinjak onkoloških pacijenata, koji danima ne primaju terapiju, generalna direktorica napokon je morala priznati da na KCUS-u nije idealno stanje.

„Na odjelu za radijacijsku onkologiju, iz tehničkih razloga, 24. maja 2016.godine prestao je sa radom aparat linearni akcelerator“, saopćio je, po ovlaštenju generalne direktorice, šef Klinike za onkologiju Samir Bešlija.

A onda je započela odbrana lika i djela profesorice Izetbegović. U bivšim menadžmentima, koji su službovali prije skoro dvije godine, Bešlija i Profesorica našli su krivca za katastrofalno stanje na KCUS-u. Ali, dokumenti objavljeni na službenoj stranici KCUS-a i na neslužbenoj stranici porodice Izetbegović svjedoče da je jedini krivac – profesorica Sebija Izetbegović.

KOLIKO JE ULOŽENO U SERVISIRANJE

U dokumentu objavljenom na stranici KCUS-a navedeno je da je tokom direktorskog mandata profesorice Sebije Izetbegović (2016. i 2017.) za servisiranje dva linearlna akceleratora izdvojeno – 14 hiljada i 800 maraka. Iz objavljene tabele sasvim je jasno su svi prethodni direktori izdvojili znatno više novca za servisiranje ovih aparata potrebnih pacijentima oboljelim od karcinoma.

Samo za servisiranje jednog aparata 2013. godine je izdvojeno 50 hiljada maraka, 2014. i 2015. – 247 hiljada, dok je 2015. i 2016. izdvojeno 290 hiljada maraka. Onda je na čelo KCUS-a imenovana Sebija Izetbegović pa su izdvajanja KCUS-a za servisiranje tog istog aparata smanjena na svega 6 hiljada maraka.

Za servisiranje drugog aparata, prethodni direktori su izdvojili milion i po maraka, ali je za mandata profesorice Izetbegović izdvojeno tek osam hiljada maraka. Pritome, ugovor o servisiranju ova dva aparata, potpisan sa Siemensom, istekao je u aprilu prošle godine. Profesorica Izetbegović ni nakon 14 mjeseci nije pokrenula postupak javne nabavke. I sve to pod okriljem štednje.

KOJE PISMO JE LAŽNO

No, nisu ovo jedini dokumenti kojima je danas svoje pravo lice otkrila direktorica KCUS-a. U žurbi je jutros, sahatak nakon protesta pacijenata, porodični portal Faktor ekskluzivno „došao“ u posjed dopisa kojeg je profesorica Izetbegović poslala na adresu Siemensa i u kojem tu kompaniju kritikuje zbog njihovog pristupa održavanju opreme. Dokument je datiran – 13. juna 2017. godine. Dakle, današnji datum, bez pečata.

A onda su faktori stabilnosti SDA shvatili da je malo čudno da profesorica protestira zbog neodržavanja opreme koja je već – crkla. Sat poslije, oko podne, Faktor objavljuje novi dokument. Pečat je tu, sadržaj isti. Jedina razlika je – datum. Više nije 13. juni. Sad je direktorica Sebija pisala pismo Siemensu – 17. marta 2017. godine. Koje je od ova dva pisma, objavljena na Faktoru, vjerodostojno, očito samo zna direktorica Izetbegović.

Ali, jedno je sigurno lažno. Kao što je lažan podatak da je KCUS pod vodstvom Sebije Izetbegović za godinu uspio uštedjeti – osamdesetak miliona maraka. Zato su uštede jutros i stigle na naplatu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4393 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Matzan wrote:
SDP ublehe, i tako to...
umjesto da priznaju da je gospođa nedodirljiva, oni zarad političkih poena traže njenu smjenu... stvarno su grozni.
JThomas

#4394 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

No, nisu ovo jedini dokumenti kojima je danas svoje pravo lice otkrila direktorica KCUS-a. U žurbi je jutros, sahatak nakon protesta pacijenata, porodični portal Faktor ekskluzivno „došao“ u posjed dopisa kojeg je profesorica Izetbegović poslala na adresu Siemensa i u kojem tu kompaniju kritikuje zbog njihovog pristupa održavanju opreme. Dokument je datiran – 13. juna 2017. godine. Dakle, današnji datum, bez pečata.

A onda su faktori stabilnosti SDA shvatili da je malo čudno da profesorica protestira zbog neodržavanja opreme koja je već – crkla. Sat poslije, oko podne, Faktor objavljuje novi dokument. Pečat je tu, sadržaj isti. Jedina razlika je – datum. Više nije 13. juni. Sad je direktorica Sebija pisala pismo Siemensu – 17. marta 2017. godine. Koje je od ova dva pisma, objavljena na Faktoru, vjerodostojno, očito samo zna direktorica Izetbegović.
ma juče u fušu uradili i stavili samo svoj protokolarni pečat poslije...
putokaz1

#4395 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

Može SBB pričat šta hoće naša daga SEKA ostaje
Nema od smjene ništa
Prvo:sad će na BUKA.rs izaći snimak:NN lice i S.I. pričaju
NN: Draga izgleda da će te smijeniti
S.I.:Joj tebe Bolan,našli smo dva Papka iz Ljevice Naši su oni od ranije a sad ćemo ih aktivirat,naši budući ministri
Pa će MUP RS pretresti BUKA.RS i tražiti izvor ovog razgovora
Drugo zar mislite da je Bakir glup da dozvolu da njegova Begovica ostane bez te FOTELJE ,ma HAJTE MOLIM VAS,ko će da otpušta Lekare
Znači Sebija opstaje i poslije 2018
Bake je pametan vidjet ćete da će nadmudriti razdijeljenu ''Opoziciju'',daće neko dobit FOTELJU za Ruku
ultima_palabra

#4396 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Sarajlija '92 - '95 11:13 13.06.2017.
Tražili ste ove ljude, slavili i veličali uprkos tome što vas tlače i pljačkaju već 27 godina. Niste htjeli nikog drugog, htjeli ste "svoga". Znali ste kakvi su, znali ste za šta su sposobni, znali ste šta su vam radili. Uprkos tome izabrali ste njih, upecavši se na idiotske parole onih koji su već stoput slagali, nadajući se da ovaj put ipak neće slagati. Šta hoćete? Budite zadovoljni, zaiskali ste, eto vam ga.
Komentar sa N1...
jefferson

#4397 Re: Sebija All about

Post by jefferson »

Da ponovim ono sto sam nekoliko puta rekao ovdje na forumu:
Prije 15-17 godina sjedimo na kafi ja i prijatelj, i njegov otac nam se pridruzuje, cijenjeni doktor na zalasku karijere koji je ime jos u onoj drzavi napravio.
I tak prica oko politike, situacije, kaze on onako ocinski: draga djeco tesko vama ako se razbolite.
Toga sam se itekako sjetio kada sam otisao iz BiH, a nisam otisao jer nisam imao sta jesti.
Gledam naslove po nekim web portalima kako se ovo nema ni u Ruandi. Trenutno u organizaciji za koju radim imamo kontakata cvrstih i dobru saradnju sa nekim institutcijama u Ruandi, i da, ovo se ne moze desiti u Ruandi.
Alfons Kauders

#4398 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Sarajlija '92 - '95 11:13 13.06.2017.
Tražili ste ove ljude, slavili i veličali uprkos tome što vas tlače i pljačkaju već 27 godina. Niste htjeli nikog drugog, htjeli ste "svoga". Znali ste kakvi su, znali ste za šta su sposobni, znali ste šta su vam radili. Uprkos tome izabrali ste njih, upecavši se na idiotske parole onih koji su već stoput slagali, nadajući se da ovaj put ipak neće slagati. Šta hoćete? Budite zadovoljni, zaiskali ste, eto vam ga.
Komentar sa N1...
:thumbup:

Izbori su za godinu i kusur, a vi protestujte koliko vam volja. Na kraju opet glasate za SDA.
Amazonka27

#4399 Re: Sebija All about

Post by Amazonka27 »

Lično ne vjerujem u smjenu. Ako i bude to će da bude velika stvar...u suprotnom, samo još jedna propuštena prilika.

tražit će se odgoda ili neki rok a onda će se pojaviti donacija i to će biti to.

Žurnalu ne vjerujem baš svaku riječ. Ovo oko prepravljanja datuma nema dokaza a Siemens to može potvrditi ili demantovati. Ipak ih je prozvala za traljav rad.
Alfons Kauders

#4400 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Amazonka27 wrote:Lično ne vjerujem u smjenu. Ako i bude to će da bude velika stvar...u suprotnom, samo još jedna propuštena prilika.

tražit će se odgoda ili neki rok a onda će se pojaviti donacija i to će biti to.

Žurnalu ne vjerujem baš svaku riječ. Ovo oko prepravljanja datuma nema dokaza a Siemens to može potvrditi ili demantovati. Ipak ih je prozvala za traljav rad.
Ne treba je smijenjivati...

Nasa opozicija je poslovichno ogranicena i opsjednuta kratkorocnim PR ciljevima, pa ne kontaju koliko glasova bi im Sebija na celu KCUSa mogla donijeti na izborima
Post Reply