Sebija All about

Post Reply
orinoco

#3576 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

Boli? Jbg, izvini, da sam znao da će te pogoditi, ne bih pisao :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3577 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:I ti se, psi'ijatrE maksuz registrovo da nam to sve objasnis. Valja l' sendvic?
Danas dobivaju full. Kiseli krastavcici ukljuceni. "Prica se" "cuo sam" "javna tajna"....danasnje upute
GeeTnT

#3578 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:I ti se, psi'ijatrE maksuz registrovo da nam to sve objasnis. Valja l' sendvic?
Danas dobivaju full. Kiseli krastavcici ukljuceni. "Prica se" "cuo sam" "javna tajna"....danasnje upute
..i casa vode!
Innovation

#3579 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

orinoco wrote:
Ona. Očito je da ima kompleks niže vrijednosti, da prati javnost i da je svjesna netrpeljivosti koju Sarajlije imaju prema njoj, i prije i poslije postavljanja na direktorsku stolicu KCUS-a. Djeluje kao psihički nestabilna osoba, s izvjesnom dozom neurotične deformacije u ponašanju, prepuna pakosti i neke osvete, nekom, nečemu, ko zna. Žena zrači negativno, udara svojom zlobom :(

Čovjek bi se sažalio na onog Bakira joj, ali ko ga jebe, nije ni on puno bolji, pičić njen. Priča se da ga maltretira u kući, da od nje ne smije ni pisnuti. Onomad, dobio je udarac u oko, nosio je danima tamne naočare, da prikrije felgu :D
Sta se jos prica, sta se jos prica, kazi nam :navijacica: :sretan:

:mrgreen:
orinoco

#3580 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

Innovation wrote:
orinoco wrote:
Ona. Očito je da ima kompleks niže vrijednosti, da prati javnost i da je svjesna netrpeljivosti koju Sarajlije imaju prema njoj, i prije i poslije postavljanja na direktorsku stolicu KCUS-a. Djeluje kao psihički nestabilna osoba, s izvjesnom dozom neurotične deformacije u ponašanju, prepuna pakosti i neke osvete, nekom, nečemu, ko zna. Žena zrači negativno, udara svojom zlobom :(

Čovjek bi se sažalio na onog Bakira joj, ali ko ga jebe, nije ni on puno bolji, pičić njen. Priča se da ga maltretira u kući, da od nje ne smije ni pisnuti. Onomad, dobio je udarac u oko, nosio je danima tamne naočare, da prikrije felgu :D

Pa ti si SDA-ovka od pamtivjeka, kako ne znaš šta ti šefica radi :D
Innovation

#3581 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

Ma nije to nista prema ovome /samo on ne zna sta se prica :( /.
Dozer wrote:
Ovo ne Dnevniku D je bila jedna toliko ocito dogovorena farsa, da je zaista nevjerovatno da se ni voditeljica ni Sebija nsu bar malo zacrvenile. Valjda radi previse pudera.
Rezime je da je Sebija opet izbjegla dati konkretne odgovore na pitanja odakle je tacno vratila 63,5 miliona, i kome. Ustede o kojima je pricala nidu ni 5% ove cifre. A ni novinarka joj nije ni postavila ovakvo pitane, iako je ono bilo sasvim logicno.
A za one koji hoce da se malo zabave i analiziraju njen govor tijela po FBI metodama, evo par vodilja, od kojih je ona imala bar pola...

10 nepogrešivih znakova laži
Pojačano znojenje, mlataranje rukama, nervoza, uzimanje raznih predmeta
Dodirivanje usana i predjela oko usana, tj. mjesta odakle laž “izlazi”
Skretanje pogleda u stranu pri izgovaranju neistine
Tamne naočale koje se ne skidaju tijekom razgovora
Česta upotreba neodređenih termina
Česta upotreba riječi “svi” ili “netko”, upotreba zamjenice “mi” umjesto “ja”, bezlične konstrukcije tipa “priča se” i slično
Mnoštvo nepotrebnih detalja i informacija koje nemaju veze s temom
Dugi i neizravni ili kratki, ali isključivi odgovori
Češće pauze i duže rečenice
Povišen ton

FBI metode:
Nepotrebni detalji, boja glasa i zamjenice toliko su pouzdani znaci laganja da im FBI vjeruje više neo detektoru. Lažljivci se često odlično izražavaju

Zahvaljujući magnetskoj rezonanci, mozak nepogrešivo odaje laž - tijekom skeniranja zasvijetle područja koja ne rade dok govorimo istinu, pokazalo je istraživanje. No kako laganje iscrpljuje i um i tijelo, lašca se može prepoznati i bez modernih uređaja.

Mozgu je potrebno mnogo energije da osmisli laž. Zato lažovi rade osjetne pauze prije no što odgovore

Otkrivanje na temelju sadržaja priče teži je ali siguran način detekcije neistine. Toliko je pouzdan da ga je oduvijek rabio i FBI. Ljudi koji govore istinu daju kratke, izravne i jasne odgovore, a čovjek koji laže primjenjuje “strategiju opširnosti” - navodi bezbroj nepotrebnih detalja, preuveličava i preskače bitne informacije. Lažac dakle govori puno, a ne kaže ništa.

Ako sumnjate da vam netko laže, tražite ga da ispriča svoju verziju obrnutim redoslijedom

U FBI-evu slučaju silovanja osumnjičeni je izgovorio više od 300 riječi prije nego što je rekao: “Poričem da sam to učinio!”. Istraga je pokazala da je lagao. No strategija opširnosti odnosi se samo na lazova koji je imao vremena isplanirati svoju laž. Ako sugovornik postane sumnjičav, lažac brzo mijenja strategiju i u strahu da bi mogao biti raskrinkan, pribjegava isprobanom pravilu: “Što manje detalja navedem, to su manji izgledi da me uhvate u laži”.
Skrivaju se iza kamenog lica

Ako se vaš sugovornik ugodno zavalio, opušten je te naginje glavu na jednu i drugu stranu - on na pitanja odgovara iskreno. Lažljivcu su pitanja prijetnje te se drži uspravno i jako ukočeno. Također, i lice čovjeka koji laže je ukočeno i ozbiljno. Jedan od znakova laganja je boja glasa koja nije u skladu s izrazom lica, pa kamenim stavom nastoji prikriti laganje.
Vješti lašci govore ‘metalno’

Nevješti lašci govore povišenim tonom, glas im zvuči “piskavo” jer ne uspijevaju prikriti uzbuđenje. Prave kraće pauze, ponavljaju ili “gutaju” riječi. Iskusni lašci, koji planiraju svaku svoju laž, nastoje kontrolirati boju svoga glasa ne znajući da je upravo to ono što ih odaje jer glas im postaje dublji nego inače i dobiva “metalni” prizvuk.
:oops:
Innovation

#3582 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

GeeTnT wrote:
KatarinaKosaca wrote:
..i casa vode!
alkalne! :oops:
Innovation

#3583 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

orinoco wrote:
Innovation wrote:
orinoco wrote:

Pa ti si SDA-ovka od pamtivjeka, kako ne znaš šta ti šefica radi :D
Pa dobro sad to :mrgreen: , ali STA SE JOS PRICA kazi nam, kazi nam, mooolim te. :stidljiv: :trep: :meza1:
orinoco

#3584 Re: Sebija All about

Post by orinoco »

Innovation wrote: STA SE JOS PRICA kazi nam, kazi nam, mooolim te. :stidljiv: :trep: :meza1:
Ponašaj se pristojno, ne dolikuje ti godinama i društvenom statusu ovakvo kreveljenje i ruganje. Znaju te ljudi :-)
Innovation

#3585 Re: Sebija All about

Post by Innovation »

orinoco wrote:
Innovation wrote: STA SE JOS PRICA kazi nam, kazi nam, mooolim te. :stidljiv: :trep: :meza1:
Ponašaj se pristojno, ne dolikuje ti godinama i društvenom statusu ovakvo kreveljenje i ruganje. Znaju te ljudi :-)
Sto me naruzi / tako sam ti umiljato treptala/, a jos me ljudi znaju. :stidljiva: :cutim:
vješalica

#3586 Re: Sebija All about

Post by vješalica »

Image
belfy

#3587 Re: Sebija All about

Post by belfy »

vješalica wrote:Image
zato jer je nesto tri godine novo...
zato jer oni nisu dio istog tala protiv kojeg se ovdje pise...
naravno s prirodom....
cvrčak_na_hedonizmu

#3588 Re: Sebija All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Innovation wrote:
Pa dobro sad to :mrgreen: , ali STA SE JOS PRICA kazi nam, kazi nam, mooolim te. :stidljiv: :trep: :meza1:
Ništa posebno, rekli bi klasika.

SDA halka odrodjena od stvarnosti, dzabojedi standardno bezobrazni, narod retardirano nepismen, neobrazovan i pokvaren, država propada, nema vode, zagađenje, sve nesposobno, givikt bi pokvarili i tako te sitnice.

Bojim se da postajem zlurad, jedva čekam da MMF zakuca na vrata sa pričom o rezanju plata i otpustanju pola administracije.

Ne znam kako vam nije jasno da je, sa ovakvim nesposobnim debilima koji vode državu, samo pitanje trenutka kada će sve otići u hendek.

Bosnje, najveći glupani u Europi. Više puta dokazano.
GeeTnT

#3589 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Innovation wrote:

SDA halka odrodjena od stvarnosti, dzabojedi standardno bezobrazni, narod retardirano nepismen, neobrazovan i pokvaren, država propada, nema vode, zagađenje, sve nesposobno, givikt bi pokvarili i tako te sitnice.

Bojim se da postajem zlurad, jedva čekam da MMF zakuca na vrata sa pričom o rezanju plata i otpustanju pola administracije.

Ne znam kako vam nije jasno da je, sa ovakvim nesposobnim debilima koji vode državu, samo pitanje trenutka kada će sve otići u hendek.

Cvrle jesi li ti Bosnjo? Jesi li glup? Jesi li u EU....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3590 Re: Sebija All about

Post by JoseMujica »

fino reko Gospodar ovog 20%BiH svijeta u Pošnjaka Don Neonko Izmetbey: Narod je kriv.

i biće kriv sve dok glasa za ove polupismene nehljebe ala Neonka, Sene Memlije i ostale ćobanije i drži ih tamo dže jesu :roll:

a pored "alternative" poput Tornjaka, stid me da kažem....neka Don Neonka :jbt: odo se kamenom u glooovu samozatuč :facepalm:
mario001

#3591 Re: Sebija All about

Post by mario001 »

orinoco wrote:
Prica se da je znaju
KatarinaKosaca

#3592 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Ma, nije. Pa, otac mu je ateisticki sahranjen. Prica se drugacije. Javna je tajna da je to Alija iz mezara radio...Nije Sanko, nije....
KatarinaKosaca

#3593 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

orinoco wrote:
Jel te sramota? U nedostatku argumenta ti.u.licni atak...Koga ti znas, jado sendvicarski?
Chisum

#3594 Re: Sebija All about

Post by Chisum »

hrasno38 wrote:http://www.karakter.ba/ekonomija/353-me ... -pretvorio

Ovako razmisljaju SDA vizionari koji sade jabuke izmedju kolovoznih traka :lol: :lol: :lol: :lol:
Greska je od ovoga praviti satiru... kao da stvari vec same, onakve kakve jesu, nisu za povracanje.

Ovako otprilike prosjecan visokopozicionirani SDA balijander iz centrale, sa sve priglupom mindercadi koja mu aplaudira, zamislja drzavu, kulturu, ekonomiju...
Red hotela, red bespravne gradnje, red Dine Merlina, red lazi - pa sve ispocetka.
ultima_palabra

#3595 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Chisum wrote:

Ovako razmisljaju SDA vizionari koji sade jabuke izmedju kolovoznih traka :lol: :lol: :lol: :lol:
Greska je od ovoga praviti satiru... kao da stvari vec same, onakve kakve jesu, nisu za povracanje.

Ovako otprilike prosjecan visokopozicionirani SDA balijander iz centrale, sa sve priglupom mindercadi koja mu aplaudira, zamislja drzavu, kulturu, ekonomiju...
Red hotela, red bespravne gradnje, red Dine Merlina, red lazi - pa sve ispocetka.
Jel to pises zbog sendvica? :mrgreen:
izgubljena dusa

#3596 Re: Sebija All about

Post by izgubljena dusa »

Innovation wrote:

:thumbup:
dobro napisano I na zalost tacno...hoce li ikad pamet doci na ove prostore ili je ta strasna nepismenost i inertnost dio tradicije i mentalnog sklopa vecine ljudi koji zive ovde.... :place1:
Banksy

#3597 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Chisum wrote:

Tačno. Satira je za pojedinačne, smiješne, popravljive stvari koje strše.
Tamo gdje živiš takvu bijednu, ali čvrstu i skoro nepromjenjivu stvarnost, satiri nema mjesta.

Odličan intervju, sve rečeno, šteta što ga nema na netu.

Dr. Kulenović: Sebija Izetbegović polako potapa i Bakira i SDA

INTERVJU - Dr. Fahrudin Kulenović, predsjednik Ljekarske komore KS: Neću sageti glavu pred Sebijom, bolje je umrijeti!
http://www.avaz.ba/clanak/275259/dr-kul ... kira-i-sda
cvrčak_na_hedonizmu

#3598 Re: Sebija All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

GeeTnT wrote:
Innovation wrote:

Cvrle jesi li ti Bosnjo? Jesi li glup? Jesi li u EU....
Sarajlija, rodjen, živim i radim. Bio bih Bosanac da mogu, al' s tim da ustav ne poznaje tu kategoriju na popisu se izjasnio ko Bošnjak.

Glupan, jasta sam, kad i dalje živim ovdje, a mogao sam ( i dalje mogu ) da odem, al neki inat mi ne da. To bih smatrao porazom.

Mislio sam da su nam cetnici i ustaše najveći neprijatelji, sada sam u dilemi i polako zaključujem da smo sami sebi najveći dušmani.

SDP/DF/SBB su isto govno, glasacu za NS ( iako ne dijelim njihovu ideologiju ili stavove u većini slučajeva, niti sam pobornik liberalizma ).

Jel te još nešto zanima ?
GeeTnT

#3599 Re: Sebija All about

Post by GeeTnT »

Jahh....ljekarska komora koja vec godinama samo sluzi za izdavanje "eticke saglasnosti" kako bi dosli lakse do zaposlenja u inostranstvu...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3600 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

KatarinaKosaca wrote:
Ma, nije. Pa, otac mu je ateisticki sahranjen. Prica se drugacije. Javna je tajna da je to Alija iz mezara radio...Nije Sanko, nije....
Daj dokaz sa suda a ne iz Avaza koji je tada kada je ovo objavljeno lizao supak Bakiru a derao po SDP-u......nemoj me razocarati jer prevrces ko golub....cas ti je Avaz ljigavo glasilo cas ga uzlimas za relevantnog,
I tebi i @vjesalici ........dajte presudu a ne clanke iz Avaza jer ako ja pocnem vaditi clanke iz Avaza protiv SDA koji su se objavljivali i koji polako se opet objavljuju necemo nigdje stici.
Na zalost @kato bas si me razocarala ne sa stavom kojim branis Sebiju nego sto si se priklonila vise nego ocitom dupevlakacu ovdje na temi o Sebiji.....nije to tvoj stil nikako!!!
Post Reply