cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ko je postavio sistem, ko je umjesto da otvara radna mjesta pokrao sve što se moglo pokrasti, jal u ratu, jal poslijeratnom privatizacijom. Umjesto da su pomagali borcima da se zaposle ovi im davali neku crkavicu, kupovali glasove, od našeg budžeta napravili švedski na kub budžet ( socijalni ), ko god se prijavio da je bio borac dobio je neke naknade. Imali smo boraca ko da smo ratovali od Sarajeva do Vladivostoka. Sad se toga ne možeš riješiti i da hoćeš, jer nema poslova, niti će ih biti ( hem što smo nesposobni, hem što se počelo zveckati oružjem pa i ono malo budala iz inostranstva što bi investiralo novac u BiH sada to neće učiniti ).Navikli su nas da u bolnicama nema infuzije i gaza, da nema vode u gradu koji leži na vodi, da je zagađenje ko da smo Peking i to bez industrije, da 15-20 drotova + kantonalno tužilaštvo ofirno kriju ubice, da doktori uzimaju iz očiju, nepotizam, korupcija, nema etike, morala i empatije su normalna stvar, a san, haman, cijelog stanovništva je da kupi posao u državnoj firmi i riješi egzistenciju. Jebena tragedja. Narod mi se odavno gadi, ljigavi, neobrazovani podanički poltroni bez svijesti o bilo čemu. Da budem jasan, nabijem i SDP/DF/SBB na polni organ, a još više mi se gade internet gnjide koje nas ubjeđuju da je pravna država od ponedeljka i da je za sve kriva "prošla vlast". Treba bježati iz BiH, nema nafake ni prosperiteta ovdje.
slazem se ja u poptunosti s tobom, sve je u kurcu od najmanje do najvece cestice, ali vise nema smisla otkrivat toplu vodu jer je to svima jasno odavno.
u principu ja pisem iz dvije perspketive - uglavnom iz opste kao sto je ova tvoja i sa kojoj se slazem, a to je da je sve sranje.
a druga je ona mikro da u tom sranju ipak zivim i to vec decenijama pa se nekad, kao recimo veceras, osvrnem na nesto konkretno. na mirko planu uglavnom serem o redukcijama vode jer me to najvise pogadja a traje vec 3,4 godine, a bolnice sam se dotakao jer sam posljednjih 2-3 godine cuo i vidio toliko prica, a i po firmi se pare skupljale za par ljudi, da nekako ne mozes ostat imun na suze
ali nemam nikakve ideje i rjesenja pa seruckam ovako za svoju dusu
odoh sad spavat, jedan sat