Sebija All about
- Mishelinke
#18801 Re: Sebija All about
Pa dobro, uvjerenje mijenja diplomu.
Ima i dokaz da nisu sve diplome odštampane.
Haj i to je ok.
E sad što nema dokumentacije, ruku na srce, student tu i ne može uticati. Tražili smo diplomu, pokazala je uvjerenje što predstavlja pandan diplomi. Ima i index koji prati to uvjerenje (neću ulaziti u to jel falsifikat ili ne, to ne znamo sa sigurnošću).
Iskreno, ona ima sve ono što student i može imati.
Sad dolazimo do tih prijava i dokumenata u Sa i Zg. Tih dokumenata nema, što je činjenica, ali činjenica je i to da za nedostatak dokumenata ne može biti student odgovoran.
Postoji mogućnost da su ti dokumenti zaista i uklonjeni iz dosijea. Jeste sve to nategnuto, ali ruku na srce, nije nemoguće.
Recimo može se desiti hipotetički, da neki novinar otkrije neku aferu protiv dekana filozofskog ili nekog drugog fakulteta gdje je taj novinar studirao i dekan iz osvete uzme sve dokumente iz dosijea, spali ih, sazove presicu i kaže da taj novinar nema legalnu diplomu. Nije nimalo nemoguće. I onda taj novinar ima sve ono što ima i Sebija, ima diplomu/uvjerenje, ima index, ali nema dokumentacije i poništi mu se diploma i zvanje.
Jednim dijelom je i u pravu onaj teolog iz komisije što nije potpisao zaključak. Ovo može otvoriti pandorinu kutiju i može se desiti haos. Dokumenti mogu početi samo tako nestajati i diplome se poništavati i onda imamo pravu katastrofu.
A realno, koliko je HDZ-u bitan izborni zakon, ne smijem se zakleti da je i u ZG sve čisto.
Sada, kada su oduzete titule, treba istražiti ko je izdao to uvjerenje koje Sebija posjeduje, ispitati ga na osnovu čega je izdato, kao i najvažnije pitanje, gdje su dokumenti (ekvivalencija, prijave, prepisi,....), ako treba i na poligrafu.
Ne ulazeći u priču vezano za datume upisa, potpise iz indexa i sl. nisam forenzičar, Sebijina priča drži vodu, priznali mi to ili ne.
Ako se kojom slučajem i utvrdi da je neko zaista i uništavao dokumentaciju, taj ko je to uradio je za vješanja. Jebo evropske konvencije, fino kod SCC-a postaviti vješala i javno hop. Ovo su stvari toliko opasne i gnusne, da ih je nemoguće i zamisliti. Ko god da je u pitanju, uništiti njegov trud i rad jednim uništavanjem dokumenata je samo za vješanja.
Sad idu napadi na mene sa druge strane, međutim svako ko je realan, realno će i sagledati stvari.
Haj i to je ok.
E sad što nema dokumentacije, ruku na srce, student tu i ne može uticati. Tražili smo diplomu, pokazala je uvjerenje što predstavlja pandan diplomi. Ima i index koji prati to uvjerenje (neću ulaziti u to jel falsifikat ili ne, to ne znamo sa sigurnošću).
Sad dolazimo do tih prijava i dokumenata u Sa i Zg. Tih dokumenata nema, što je činjenica, ali činjenica je i to da za nedostatak dokumenata ne može biti student odgovoran.
Postoji mogućnost da su ti dokumenti zaista i uklonjeni iz dosijea. Jeste sve to nategnuto, ali ruku na srce, nije nemoguće.
Recimo može se desiti hipotetički, da neki novinar otkrije neku aferu protiv dekana filozofskog ili nekog drugog fakulteta gdje je taj novinar studirao i dekan iz osvete uzme sve dokumente iz dosijea, spali ih, sazove presicu i kaže da taj novinar nema legalnu diplomu. Nije nimalo nemoguće. I onda taj novinar ima sve ono što ima i Sebija, ima diplomu/uvjerenje, ima index, ali nema dokumentacije i poništi mu se diploma i zvanje.
Jednim dijelom je i u pravu onaj teolog iz komisije što nije potpisao zaključak. Ovo može otvoriti pandorinu kutiju i može se desiti haos. Dokumenti mogu početi samo tako nestajati i diplome se poništavati i onda imamo pravu katastrofu.
A realno, koliko je HDZ-u bitan izborni zakon, ne smijem se zakleti da je i u ZG sve čisto.
Sada, kada su oduzete titule, treba istražiti ko je izdao to uvjerenje koje Sebija posjeduje, ispitati ga na osnovu čega je izdato, kao i najvažnije pitanje, gdje su dokumenti (ekvivalencija, prijave, prepisi,....), ako treba i na poligrafu.
Ne ulazeći u priču vezano za datume upisa, potpise iz indexa i sl. nisam forenzičar, Sebijina priča drži vodu, priznali mi to ili ne.
Ako se kojom slučajem i utvrdi da je neko zaista i uništavao dokumentaciju, taj ko je to uradio je za vješanja. Jebo evropske konvencije, fino kod SCC-a postaviti vješala i javno hop. Ovo su stvari toliko opasne i gnusne, da ih je nemoguće i zamisliti. Ko god da je u pitanju, uništiti njegov trud i rad jednim uništavanjem dokumenata je samo za vješanja.
Sad idu napadi na mene sa druge strane, međutim svako ko je realan, realno će i sagledati stvari.
- Mishelinke
#18802 Re: Sebija All about
Uvjerenje ipak nije nebitan dokument. On mjenja doplomu 1 na 1. Diploma je više ceremonijalni dokument, za ukrasa na zidu, ali uvjerenje je ozbiljan dokument koji svi mi imamo i koji je jedini validan za prijavu na konkurs ili posao.problemnatravunu wrote: ↑15/03/2023 06:22 kako samo zamazuje oči i obmanjuje svoje primitivno krezubo stado... pokazuje javno po svojim TV kanalima sve neke nebitne papire, potvrde i slično, a nikako da pokaže ono šta joj se traži...ona stvarno misli da je neko glup (osim njihovog stada, koje očito puši ova njihova "vađenja")
Meni na poslu niko nije tražio diplomu, samo uvjerenje da imam VSS, odnosno uvjerenje o diplomiranju što ona i posjeduje. Na diplomi mi je bar pola centa prašine, ne sjećam se kada sam je i vadio zadnji put.
- skafiskafsnjak
#18803 Re: Sebija All about
Mishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:51Uvjerenje ipak nije nebitan dokument. On mjenja doplomu 1 na 1. Diploma je više ceremonijalni dokument, za ukrasa na zidu, ali uvjerenje je ozbiljan dokument koji svi mi imamo i koji je jedini validan za prijavu na konkurs ili posao.problemnatravunu wrote: ↑15/03/2023 06:22 kako samo zamazuje oči i obmanjuje svoje primitivno krezubo stado... pokazuje javno po svojim TV kanalima sve neke nebitne papire, potvrde i slično, a nikako da pokaže ono šta joj se traži...ona stvarno misli da je neko glup (osim njihovog stada, koje očito puši ova njihova "vađenja")
Meni na poslu niko nije tražio diplomu, samo uvjerenje da imam VSS, odnosno uvjerenje o diplomiranju što ona i posjeduje. Na diplomi mi je bar pola centa prašine, ne sjećam se kada sam je i vadio zadnji put.
De uozbilji se
- Mishelinke
#18804 Re: Sebija All about
Ne znam šta je smiješno, al zaista.skafiskafsnjak wrote: ↑15/03/2023 06:56Mishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:51
Uvjerenje ipak nije nebitan dokument. On mjenja doplomu 1 na 1. Diploma je više ceremonijalni dokument, za ukrasa na zidu, ali uvjerenje je ozbiljan dokument koji svi mi imamo i koji je jedini validan za prijavu na konkurs ili posao.
De uozbilji se![]()
-
skoronikako
#18805 Re: Sebija All about
Koliko znam, uvjerenje o diplomi važi do izdavanja diplome, a najviše godinu dana. Nakon toga više nije validno i moraš imati diplomu.
Nije moguće da fakultet, a posebno tako ozbiljan poput Medicine, nema u arhivi diplomu s kojom je neko upisao magistarski, prijave ispita, ocjene i u konacnici odbranu kao i diplomu o magistriranju. Makar mora biti zavedeno u nekim knjigama kao neka evidencija, ako vec ne postoje fizicki primjerci. A ako je zavedeno, mora imati svoj redni broj i sve ono ostalo i tu nema "spaljivanja" jer se onda vidi nedosljednost u brojevima i slicno.
Nego, ima jedan mali konflikt u ovome svemu. Nije nikad podigla diplomu, ali zato ima svaki kurs na koji je isla. Malo kontradiktorno.
Nije moguće da fakultet, a posebno tako ozbiljan poput Medicine, nema u arhivi diplomu s kojom je neko upisao magistarski, prijave ispita, ocjene i u konacnici odbranu kao i diplomu o magistriranju. Makar mora biti zavedeno u nekim knjigama kao neka evidencija, ako vec ne postoje fizicki primjerci. A ako je zavedeno, mora imati svoj redni broj i sve ono ostalo i tu nema "spaljivanja" jer se onda vidi nedosljednost u brojevima i slicno.
Nego, ima jedan mali konflikt u ovome svemu. Nije nikad podigla diplomu, ali zato ima svaki kurs na koji je isla. Malo kontradiktorno.
-
The BEN10
#18806 Re: Sebija All about
Hehe, bravo!haubica_i_to_teshka wrote: ↑15/03/2023 00:54 Da sam na njenom mjestu, ne bih se sa vama zaye…
Pokupio svoje”krpice” (hocu rec indexe, diplome, etc) i predao molbu da radim negdje i kao prof na Univ i kao specijalista (moze i kod brace arapa) pa ako priznaju, ko smo mi da osporimo
.Engleski joji nije problem (magistrat radila na Eng) toliko tih naucnih knjiga izdala/napisal / objavila u medicinskim zurnalima (ne moze se izlistati) ne kao koautor ono po 2, 3) to ne racunam).
Specijalizacija..toliko ima tog rada sa pacijentima (sve se moze vidjeti u sluzbenih biljeskama),“profesionalnog usavrsavanja” (vidjeti pod onom diplomom iz Ciriha ) i sama vjerovatno ne zna koliko je seminara posjetila, radionica zavrsila.. ... Dobila bi “cifru” koju hoce, braca arapi ne pitaju, samo da dodje..niko ne moze postaviti pitanje o porijeklu imovine., a puna ko brod. Sad bake je u penziji, da imaju za staracke dane.. grehota da zive kao do sad.
Svima dobro.
Ima samo jedan problemcic..
Još Alijina snaha - pa tačno bi imala 50 milja mjesečno. Mogla bi dvaput mjesečno dolaziti u Sarajevo avionom.
- skafiskafsnjak
#18807 Re: Sebija All about
Sve sto si napisao da opravdas heroinu. Eto sta je smijesno.
Mijenja diplomu do izdavanja.
I uostalom, ako je neko zavrsio fakultef, kako nema diplome ? Eto ona je nema... kako je nema u arhivi fakulteta ?
- MarlboroGold
#18808 Re: Sebija All about
Kako god da se hoće ovo što prije završiti. I Sebija je dosadila.
-
konami666
#18809 Re: Sebija All about
Nije ni meni niko trazio diplomu još od prvog posla ali da me probude u 2 sata ujutro i kažu pokaži šta imas prvo bi zbunjeno pokazao budalu a onda kada bi rekli da misle na diplome, ustao bi i izvadio bi diplomu iz fascikle, ispis svih ocjena sa potpisom i pečatom univerziteta te opisom predmeta, skenirane kopije sve moguće sa Google drive-a, kopije sa Cold storage-a, itd, itd. I onda bi tek kao zadnju opciju kontaktirao univerzitet nakon sto bi im opet pokazao budalu jer me bude u 2 sata ujutro sa glupostima.
Ona nema apsolutno ništa kod kuće, nigdje ispisa ocjena sa univerziteta u Zg, nema ništa kod kuće ali apsolutno ništa osim nekakvog certifikata sto je prisustvovala nekakvu prezentaciju iz 2012 sto joj je guzica malo vidjela puta, usput se malo i shoppingovalo u Harrods-u.
Znaci summa summarum, ona nema ništa od dokumentacije, univerziteti nemaju ništa od dokumentacije. Sa pravnog gledišta, dokaz da je ona nešto završila u Zagrebu ne postoji sto dalje dovodi do zaključka da ona nikad nije završila magisterij sto dalje vodi do zaključka da joj ni doktorat ne vazi.
Da je u UK, mogla bi raditi doktorat bez magistarskog ali da joj je prosjek ocjena bio 2:2 with Honors. Njoj je srednja žalost, raspali dvica đak tako da bi u realnosti jedino mogla raditi u domu zdravlja da drži onaj drveni štapić kada joj neka baba dođe sa grloboljom.
Ali budući da ima prezime, dogurala je do ravnateljice kliničkog bez ikakvog truda. Ona bi trebala izdržavati zatvorsku kaznu od 25 godina, u svakoj demokratiji ona bi već bila iza rešetaka, jedino u ovoj raspaloj banana republici ona pokazuje na televiziji nekakve certifikate sto je dobila sto je fizički se pojavila na nekom mjestu u UK i provela 3 dana u hotelu.
A sto je od svega ovoga iznad mnogo gore je to sto eto, uzeli su joj magisterij i doktorat i ona i dalje sve po starom, malo svijet ovdje prdi po forumu a niko da izađe na ulicu i traži ostavke i slično. To je taj mentalitet pogani podanički, pognutu glavu sablja ne siječe, vezi konja gdje ti aga kaže, dobro je samo nek ne puca. Mnogo teze je izvuci se iz tog stanja uma i bit će potrebne generacije i generacije dok se to ne promijeni ako a do tad gledajte i uživajte u sljedećoj epizodi serije “Ja,i?”.
-
iz zadnje klupe
#18810 Re: Sebija All about
Ja kada sam studirao, sa nama je "studirao" i tadašnji predsjednik omladine SDA na TK ( znači pod navodnicima studirao) tj. niko ga nikad nije vidio ni na predavanjima, vježbama, niti na polaganjima, ali kad izadju rezultati uvijek je u prvih 10
Mi studenti pričali među sobom, jel ga iko ikad vidio na polaganjima, svi potvrdili da nisu ( pošto svako izlazi na različitim rokovima, pa se jednoj ili dvije osobe može desiti da nikad ne vidi nekog kolegu, ali da ga niko nikad nije vidio, ali čovjek redovno čisti ispite
I to je bio treći ešalon SDA, ako ništa, čekao je četiri godine dok nije dobio diplomu
Ja čovjeku znam ime, ali ne smijem javno reći, jer je njegova diploma čista ko suza, on vjerovatno ima za svaki ispit i prijavu i ocjenu upisanu u index, tižiće me i dobiti na sudu ko keks
I sad nas neki uvjeravaju da Sebija, snaha najmoćnijeg čovjeka tada u BIH, je redovno studirala, magistrirala i doktorirala, i da je sve u redu s njenom diplomom
Mi studenti pričali među sobom, jel ga iko ikad vidio na polaganjima, svi potvrdili da nisu ( pošto svako izlazi na različitim rokovima, pa se jednoj ili dvije osobe može desiti da nikad ne vidi nekog kolegu, ali da ga niko nikad nije vidio, ali čovjek redovno čisti ispite
I to je bio treći ešalon SDA, ako ništa, čekao je četiri godine dok nije dobio diplomu
Ja čovjeku znam ime, ali ne smijem javno reći, jer je njegova diploma čista ko suza, on vjerovatno ima za svaki ispit i prijavu i ocjenu upisanu u index, tižiće me i dobiti na sudu ko keks
I sad nas neki uvjeravaju da Sebija, snaha najmoćnijeg čovjeka tada u BIH, je redovno studirala, magistrirala i doktorirala, i da je sve u redu s njenom diplomom
- ovo_malo_duse
#18811 Re: Sebija All about
Kako jedan kulturan BOT moze na finjaka ubacit sjeme sumnje a bez da se napregne.Mishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:47 Pa dobro, uvjerenje mijenja diplomu.
Haj i to je ok.
E vidis Gumirani ovo sve sto si napisao nije moguce jer postoji registar ili ti knjiga u koju se sve ocjene svi ispiti unose redosljedom kojim se dolazi u studensku sluzbu. Nesto kao maticna knjiga za tekucu skolsku godinu.
Polozis ispit profesor upise ocjnu potpise. Odes fino u studetnsku i oni to protokolisu i opecate index. Dabi se neko odstranio i sakrio mora se svaki list tog regista uklonit a time bi se uklonila cjela stranica ili ti stranice tog regista sto bi izazvalo implikacije na kamaru ostalih studenata.
Znaci nije moguce...Moguce je doticnu zavest pod tudjim brojem e to se ovdje vise puta navodilo da ne trazim onog doktora cije se ime nalazi pod brojem koji ona tvrdi da je njen.
Na Masinskom u Sarajevu gdje sam ja studirao cak 95 Iako je vojska bila u zgradi . Studentska i registi su bili u zgradi ko se sjeca ili je dolazio i sve se fino zavodlio i upisivalao( Studentska bila u Staroj Biblioteci, Mala Maja i Shefica). Isti istem je bio na svim fakultetima / Univerzitetima u bivsoj jugi. Sto povlaci za sobom ako na Vilsonovom haman na prvoj liniji to radilo kako treba da se ne radi u Zagrebu pa eto kuku haman student nema nista osim Indexa i nekog uvjerenja. I niti jedan ispit u tom indexu opecacen. Da je bar jedan pa hajde mozda bi se moglo rec nije stigla. Da ne govorimo o vremenskom periodu od dolaska do polaganja. Vjezbe se slusaju jednom do dvaput sedmicno ( pa da su i intenzivne) traju po vise mjeseci i nek su i predavanja paralelno stim Nema teorije da mozes doc vidjet polozit sve ispite u 2-3 mjeseca. Ni Sheldon Kuper to nebi uspio a ne prosjecni stutend medicine kojoj je za diplomu trebalo 9 godina...
HOW YES NO.
I Hadzihafizbegovic ima uvjerenje da je LORD
- Dozer
#18812 Re: Sebija All about
Koliko je dobila glasova za Skupstinu....14.000? To je 0,93% od ukupnog broja Bosnjaka-biraca, ili 2,8% u KS.moonca wrote: ↑15/03/2023 00:33Da je osoba kakvu je opisujesh... zar bi bila vrijedna jedne teme na Forumu... dakle...njene zasluge su poznate.. chak je sad i u politici..poslanik. .ili tako neshto. i to je dobila nekom zaslugom... pa..ako su ti,koji joj dadoshe svoj glas... chast... zatucani/ nepismeni itd..( etikete) . u vechini.. ..ondakkk predaj se..![]()
gotovo je..
Kako rekoh - interesdzije, dupeuvlakaci, zatucani i nepismeni. Naravno, i stranacki botovi.
A tema na forumu..... pa i teoreticar postanka Ljubo ima svoju temu na forumu
- dr_Evil
#18813 Re: Sebija All about
Samo da dodam da je @Mishelinke dobar kolega forumas, i nije bot. Covjek ima pravo na svoje misljenje.ovo_malo_duse wrote: ↑15/03/2023 07:57
Kako jedan kulturan BOT moze na finjaka ubacit sjeme sumnje a bez da se napregne.
E vidis Gumirani ovo sve sto si napisao nije moguce jer postoji registar ili ti knjiga u koju se sve ocjene svi ispiti unose redosljedom kojim se dolazi u studensku sluzbu. Nesto kao maticna knjiga za tekucu skolsku godinu.
Polozis ispit profesor upise ocjnu potpise. Odes fino u studetnsku i oni to protokolisu i opecate index. Dabi se neko odstranio i sakrio mora se svaki list tog regista uklonit a time bi se uklonila cjela stranica ili ti stranice tog regista sto bi izazvalo implikacije na kamaru ostalih studenata.
Znaci nije moguce...Moguce je doticnu zavest pod tudjim brojem e to se ovdje vise puta navodilo da ne trazim onog doktora cije se ime nalazi pod brojem koji ona tvrdi da je njen.
Na Masinskom u Sarajevu gdje sam ja studirao cak 95 Iako je vojska bila u zgradi . Studentska i registi su bili u zgradi ko se sjeca ili je dolazio i sve se fino zavodlio i upisivalao( Studentska bila u Staroj Biblioteci, Mala Maja i Shefica). Isti istem je bio na svim fakultetima / Univerzitetima u bivsoj jugi. Sto povlaci za sobom ako na Vilsonovom haman na prvoj liniji to radilo kako treba da se ne radi u Zagrebu pa eto kuku haman student nema nista osim Indexa i nekog uvjerenja. I niti jedan ispit u tom indexu opecacen. Da je bar jedan pa hajde mozda bi se moglo rec nije stigla. Da ne govorimo o vremenskom periodu od dolaska do polaganja. Vjezbe se slusaju jednom do dvaput sedmicno ( pa da su i intenzivne) traju po vise mjeseci i nek su i predavanja paralelno stim Nema teorije da mozes doc vidjet polozit sve ispite u 2-3 mjeseca. Ni Sheldon Kuper to nebi uspio a ne prosjecni stutend medicine kojoj je za diplomu trebalo 9 godina...
HOW YES NO.
I Hadzihafizbegovic ima uvjerenje da je LORD![]()
![]()
ALi ja se ni pod razno ne slazem sa njim po pitanju ovoga
Nije normalno da neko nije podigao diplomu, i da to nije uradio 30 godina. Ako su bili u stanju da je odstampaju ovo uvjerenje vjerujem da su joj mogli i diplomu. Sporni su ispiti! Gdje je polagala, kako mozes imati polozene ispite kada nisi bila u Zagrebu, kako si ih mogla tako brzo poloziti, zasto index nije ovjeren, zasto Zagreb nema u maticnoj knjizi nista, sto te se profesori ne sjecaju. Gdje su ti kolege sa fakulteta da posvjedoce da ste zajedno bili na predavanjima, na ispitima, pa majka mu stara valjda je neko bi sa tom kad si polagala to, pa nisu svi doktori u stranci da niko ne posvjedoci.
I tako... rekao sam ja davno.. svi cemo mi na kraju morati Seki platiti za dusevnu bol, pronaci ce Baka sve papire!
- JohnnyS
#18814 Re: Sebija All about
Meni su za posao, specijalizaciju, doktorski studij, nostrifikaciju tražili isključivo ovjerenu kopiju diplome, nikakva uvjerenja tako da nema šanse da se može išta na osnovu uvjerenja upisati
- vjeshalica
#18815 Re: Sebija All about
Uvjerenje ne mijenja diplomu. Kakve sve gluposti moze covjek ovdje procitati.
- Gandalf
#18816 Re: Sebija All about
sultanija je toliko sigurna u sebe da njoj ni ne treba diploma, hoda žena po Sarajevu i ako ko upita gdje diploma, ona samo kaže: " haj me ispitaj, pa da vidiš, šta je doktorica". I jes vala baš, dobro kaže profesorka, ko zna zna, ko ne zna - diploma. Ha ja ba, ko će ba nosat' te papirčuge sa sobom.
-
kluz franjo
#18817 Re: Sebija All about
Sebijini pacijenti i naučna fantastika.
Puno fantastike, a malo nauke.
Ne postoji validan trag, a kamoli dokaz za navodnih 14 položenih ispita sa postdiplomskog.
Ne 1, ne 2, ne 3, 4, 5 ili 6... Svih četrnaest.
Nema traga zagrebačkim, ali ni sarajevskim ispitima.
Ne postoje. Dokazano.
I ne brani se ovdje Sebijina akademska titula.
Već naslijedno pravo dinastije da upravljaju milijardama i životima podanika.
"Selam, poslao me..."
Puno fantastike, a malo nauke.
Ne postoji validan trag, a kamoli dokaz za navodnih 14 položenih ispita sa postdiplomskog.
Ne 1, ne 2, ne 3, 4, 5 ili 6... Svih četrnaest.
Nema traga zagrebačkim, ali ni sarajevskim ispitima.
Ne postoje. Dokazano.
I ne brani se ovdje Sebijina akademska titula.
Već naslijedno pravo dinastije da upravljaju milijardama i životima podanika.
"Selam, poslao me..."
- vjeshalica
#18818 Re: Sebija All about
Kako razmisljas i pises nebuloze, ti nemas nikakvu VSS. Vjerovatno si u domenu PK radnika.Mishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:51Uvjerenje ipak nije nebitan dokument. On mjenja doplomu 1 na 1. Diploma je više ceremonijalni dokument, za ukrasa na zidu, ali uvjerenje je ozbiljan dokument koji svi mi imamo i koji je jedini validan za prijavu na konkurs ili posao.problemnatravunu wrote: ↑15/03/2023 06:22 kako samo zamazuje oči i obmanjuje svoje primitivno krezubo stado... pokazuje javno po svojim TV kanalima sve neke nebitne papire, potvrde i slično, a nikako da pokaže ono šta joj se traži...ona stvarno misli da je neko glup (osim njihovog stada, koje očito puši ova njihova "vađenja")
-
lacrima
#18819 Re: Sebija All about
Uvjerenje moze biti dokaz o diplomiranju, ali i ono mora sadrzavati barem titulu koja se stice diplomiranjem. Npr. Uvjerenje o diplomiranju na PMF mora sadrzavati titulu, tj. da li je diplomant sada biolog, matematicar ili hemicar.vjeshalica wrote: ↑15/03/2023 08:35Kako razmisljas i pises nebuloze, ti nemas nikakvu VSS. Vjerovatno si u domenu PK radnika.Mishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:51
Uvjerenje ipak nije nebitan dokument. On mjenja doplomu 1 na 1. Diploma je više ceremonijalni dokument, za ukrasa na zidu, ali uvjerenje je ozbiljan dokument koji svi mi imamo i koji je jedini validan za prijavu na konkurs ili posao.
U svakom slucaju nebitno, niko i ne dovodi u pitanje samo postojanje dokumenta (uvjerenja ili diplome na toalet papiru sa potpisom domara iz Spahine), nego uslove da se izadje na odbranu magistarskog, prije svega ispite iz Zagreba ali izgleda i iz Sarajeva.
A tek onda dolazi specijalizacija i sto pitanja oko nje.
- vjeshalica
#18820 Re: Sebija All about
Uvjerenje o diplomiranju JE PRIVREMENI DOKUMENT DO IZDAVANJA DIPLOME.lacrima wrote: ↑15/03/2023 08:40Uvjerenje moze biti dokaz o diplomiranju, ali i ono mora sadrzavati barem titulu koja se stice diplomiranjem. Npr. Uvjerenje o diplomiranju na PMF mora sadrzavati titulu, tj. da li je diplomant sada biolog, matematicar ili hemicar.vjeshalica wrote: ↑15/03/2023 08:35
Kako razmisljas i pises nebuloze, ti nemas nikakvu VSS. Vjerovatno si u domenu PK radnika.
U svakom slucaju nebitno, niko i ne dovodi u pitanje samo postojanje dokumenta (uvjerenja ili diplome na toalet papiru sa potpisom domara iz Spahine), nego uslove da se izadje na odbranu magistarskog, prije svega ispite iz Zagreba ali izgleda i iz Sarajeva.
Kod Sebije je sve sporno, pa i Uvjerenje koje je ocito dobila kao i sve "ocjene".
- dr_Evil
#18821 Re: Sebija All about
Mishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:51
Uvjerenje je validan dokument do izdavanja diplome, sto znaci do onog trenutka kad bacas kapu u zrak. Nikad me niko nije pitao uvjerenje, niti sam ga ikad igdje prilozio, ne vjerume da ga i imam vise, u svakom slucaju nemam ga svjesno. Dok za diplomu znam gdje mi stoji, kao i ovjerene kopije.
Diplomu sam redovno morao priloziti svaki put kad bi prosao sve krugove za posao, i onda kazu posalji diplome i certifikate.
- dr_Evil
#18822 Re: Sebija All about
To je to! Ako su joj izdali uvjerenje isto mogu i diplomu. Sporno je da ona nije dosla do diplome/uvjerenja na posten nacin jer nije mogla i nije polozila ispite u ZG, pa ni u Sarajevu.lacrima wrote: ↑15/03/2023 08:40Uvjerenje moze biti dokaz o diplomiranju, ali i ono mora sadrzavati barem titulu koja se stice diplomiranjem. Npr. Uvjerenje o diplomiranju na PMF mora sadrzavati titulu, tj. da li je diplomant sada biolog, matematicar ili hemicar.vjeshalica wrote: ↑15/03/2023 08:35
Kako razmisljas i pises nebuloze, ti nemas nikakvu VSS. Vjerovatno si u domenu PK radnika.
-
HelaS
#18823 Re: Sebija All about
Da, taj problemčić je Krivični zakon FBiH. Ona je počinila krivično djelo, i iz tog djela uzročila niz drugih djela, usput ostvarila i finansijsku dobit.haubica_i_to_teshka wrote: ↑15/03/2023 00:54 Da sam na njenom mjestu, ne bih se sa vama zaye…
Pokupio svoje”krpice” (hocu rec indexe, diplome, etc) i predao molbu da radim negdje i kao prof na Univ i kao specijalista (moze i kod brace arapa) pa ako priznaju, ko smo mi da osporimo
.Engleski joji nije problem (magistrat radila na Eng) toliko tih naucnih knjiga izdala/napisal / objavila u medicinskim zurnalima (ne moze se izlistati) ne kao koautor ono po 2, 3) to ne racunam).
Specijalizacija..toliko ima tog rada sa pacijentima (sve se moze vidjeti u sluzbenih biljeskama),“profesionalnog usavrsavanja” (vidjeti pod onom diplomom iz Ciriha ) i sama vjerovatno ne zna koliko je seminara posjetila, radionica zavrsila.. ... Dobila bi “cifru” koju hoce, braca arapi ne pitaju, samo da dodje..niko ne moze postaviti pitanje o porijeklu imovine., a puna ko brod. Sad bake je u penziji, da imaju za staracke dane.. grehota da zive kao do sad.
Svima dobro.
Ima samo jedan problemcic..
Hem što mora krivično odgovarati, i ona i njeni koji su je takvu podržavali, hem što mora vratiti pare!
- vjeshalica
-
HelaS
#18825 Re: Sebija All about
Pa dobro, ali ne mijenja. Uvjerenje je uvjerenje, diploma je diploma. Da mijenja, da je uvjerenjem dovoljno dokazati, diploma ne bi bila potrebna. Postoje propisi, odakle pravo Sebiji ili bilo kome da kreira svoje propise, tim SDA-ovskim pragmatizmom i unošenjem drskih, bahatih normiMishelinke wrote: ↑15/03/2023 06:47 Pa dobro, uvjerenje mijenja diplomu.
Haj i to je ok....