Sebija All about

Post Reply
Hamolj

#1576 Re: Sebija All about

Post by Hamolj »

Kad mi oni što su u komunizmu prodali identitet, čast, vjeru i porodicu za partijsku knjižicu počnu pričati o ponosu i onima koji su poslije rata zbog lizanja guzova sistemu postali čivije. :-)
izgubljena dusa

#1577 Re: Sebija All about

Post by izgubljena dusa »

Dozer wrote:
hrasno38 wrote: Jebo majku ja tolike godine u guzicu sprco pa ne upoznadoh nikoga u zivotu ko je otisao u cuzu radi price a sad svaki drugi ispade da je bio u cuzi radi price!!!! Mislim znas kome mozes valjati te macice ispod lavora........je li tebi jasno da je nas normalne gradjane bivse drzave bolio kurac koliko Tito i za sta trosi pare! Znas li zasto? Zato sto smo i mi imali ono sto danas mozemo samo da sanjamo. I dan danas jasemo 90% onoga sto je nastalo u tom vremenu. Covjece jel tebi jasno da ja kada sam radio preko studentskog servisa ljeti nisam mogao potrositi pare na ljetovanju (naravno mogao sam da sam isao kockati ili se kurcio na najbizarnije nacine). Zar vam bolan nije dosta vise lazi o tim jebenim zatvorima i o tom "mrskom komunistickom sistemu za vrijeme Tita" za kojeg sam siguran da bi sad momentalno potpisalo da se vrati vise od 50% gradjana BiH.....naravno osim minderlija koji sebi ne znaju drukcije hljeba zaraditi osim prevarom i kradjom i kontsantnom pricom o ugrozenosti.
:thumbup:
Usput - ne nerviraj se...

Ovi danasnji ublehasi, koji su istovremeno i nekakva "elita", u onom sistemu su bili golje... Jad i bijeda.
Onda dodje rat (koji upravo oni zakuhase), i ona stara narodna se ispostavi 1000% tacnom - nekom rat, nekom brat.

Danas je vise nego jasno kome je taj rat bio zaista rat, a kome brat. I upravo ovi kojima je bio brat, danas tupe o tome kako im je onaj sistem bio fuj, tortura, teror, diktatura, i sva ostala nebulozna sranja.
A svi "zaboravljaju" da su u onom sistemu polozili i neke zakletve (koje hladno pogazise, sto dovoljno govori o njihovom integritetu kao osoba), da im je onaj sistem omogucio vise nego kvalitetno skolovanje (zaista besplatno), da im je pruzao mogucnosti da rade, zarade i normalno zive (to sto su bili tokmaci i nisu znali ni to iskoristiti, samo je do njih i njihovih mentalnih sklopova, za koje danas vidimo kakvi su i zasto ni onda nisu bili nista vise od ispljuvaka).

Ali, nemoj ih slucajno pitati da ti argumentovano dokazu da je istina sve sto trune (citaj: bezocno lazu, a sve veliki vjernici), jer tada ces naici samo na tupe telece poglede, zamuckivanje, lupetanje gluposti tipa "rek'o ovaj, rek'o onaj", nakon cega obavezno slijedi podizanje tona i ulazak u raspravu (valjda misle da na taj nacin sami sebi i onome sto lazu daju na znacaju).

A ni u toj raspravi i dalje nisu u stanju dati ni jedan smislen odgovor, niti navesti neku realnu cinjenicu na pitanja poput:
- A gdje je sve to sto je Tito pokrao?
- Ko su zaista bili ti koje je Tito potamanio, i zasto ih je potamanio (i neka je, steta sto ih nije potamanio sve)?
- Na koji je to tacno nacin vrsio bilo kakvu represiju u smislu da je nekome branio da bude vjernik, ide u dzamiju/crkvu, i sl.?
- Koliko je to dzamija/crkvi poruseno u tom omrazenom sistemu diktature (ne pitaj koliko je izgradjeno, to ih boli)?
- Sta konkretno u tom kompletnom sistemu nije valjalo, a vezano za ekonomiju, obrazovanje, zdravstvo, socijalni sistem...?

Onda, kada na sve ovo nemaju nikakav odgovor i samo ih iziritiras da se pocnu besmisleno svadjati, svjesni da su u teskom supljaku, samo im treba postaviti jedno jedino pitanje, a ono glasi:
- Navesti samo 3 stvari koje su danas bolje u ekonomskom, socijalnom, obrazovnom i ukupnom drustvenom smislu, nego onda.

I tu je kraj price. Ne postoji ni jedna jedina stvar koja danas bolje funkcionise nego onda. Tacka k'o Fahraonov toranj.
:thumbup:

Ovi ne mogu da okrece ono sto su prethodni napravili :pisnuo: (cinjenica i dodatak na tacku)

Al' eto jos se nadaju zlatnim kasikama, a dolaskom sebije - bice i zlatnih "iladža" :hihihi:
julisiz es grant

#1578 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

hrasno38 wrote:
Jebo majku ja tolike godine u guzicu sprco pa ne upoznadoh nikoga u zivotu ko je otisao u cuzu radi price a sad svaki drugi ispade da je bio u cuzi radi price!!!! Mislim znas kome mozes valjati te macice ispod lavora........je li tebi jasno da je nas normalne gradjane bivse drzave bolio kurac koliko Tito i za sta trosi pare! Znas li zasto? Zato sto smo i mi imali ono sto danas mozemo samo da sanjamo. I dan danas jasemo 90% onoga sto je nastalo u tom vremenu. Covjece jel tebi jasno da ja kada sam radio preko studentskog servisa ljeti nisam mogao potrositi pare na ljetovanju (naravno mogao sam da sam isao kockati ili se kurcio na najbizarnije nacine). Zar vam bolan nije dosta vise lazi o tim jebenim zatvorima i o tom "mrskom komunistickom sistemu za vrijeme Tita" za kojeg sam siguran da bi sad momentalno potpisalo da se vrati vise od 50% gradjana BiH.....naravno osim minderlija koji sebi ne znaju drukcije hljeba zaraditi osim prevarom i kradjom i kontsantnom pricom o ugrozenosti.
Ostah ti dužan za izjavu za Debejkija. Za rečenicu "Zar jedan Debejki da mu dolazi, ko zna koliko je to miliona koštalo", i još niz kritičkih verbalnih ispada, advokat Žarko Aleksić iz Doboja je 1980 osuđen na sedam godina zatvora. Odležao je četiri (pustili ga ranije jer je u ljepoti zeničkog zatvora preživio dva infarkta).
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1579 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

julisiz es grant wrote:
hrasno38 wrote:
Jebo majku ja tolike godine u guzicu sprco pa ne upoznadoh nikoga u zivotu ko je otisao u cuzu radi price a sad svaki drugi ispade da je bio u cuzi radi price!!!! Mislim znas kome mozes valjati te macice ispod lavora........je li tebi jasno da je nas normalne gradjane bivse drzave bolio kurac koliko Tito i za sta trosi pare! Znas li zasto? Zato sto smo i mi imali ono sto danas mozemo samo da sanjamo. I dan danas jasemo 90% onoga sto je nastalo u tom vremenu. Covjece jel tebi jasno da ja kada sam radio preko studentskog servisa ljeti nisam mogao potrositi pare na ljetovanju (naravno mogao sam da sam isao kockati ili se kurcio na najbizarnije nacine). Zar vam bolan nije dosta vise lazi o tim jebenim zatvorima i o tom "mrskom komunistickom sistemu za vrijeme Tita" za kojeg sam siguran da bi sad momentalno potpisalo da se vrati vise od 50% gradjana BiH.....naravno osim minderlija koji sebi ne znaju drukcije hljeba zaraditi osim prevarom i kradjom i kontsantnom pricom o ugrozenosti.
Ostah ti dužan za izjavu za Debejkija. Za rečenicu "Zar jedan Debejki da mu dolazi, ko zna koliko je to miliona koštalo", i još niz kritičkih verbalnih ispada, advokat Žarko Aleksić iz Doboja je 1980 osuđen na sedam godina zatvora. Odležao je četiri (pustili ga ranije jer je u ljepoti zeničkog zatvora preživio dva infarkta).
hm interesantno je da o tome nema nigdje ni slova.....valjda i danas UDBA to prati i brise gdje se god pojavi!!! Vjerovatno je bio puno veci problem u ovom nastavku "i jos niz kritickih verbalnih ispada".......ne znam stvarno sta pokusavas da mi dokazes kad apsolutno ne postoji nacin na koji mi mozes zgaditi to vrijeme kada je Stari bio ziv. Ali zato za ovo danas mi i ne trebas davati razloge...dovoljno je reci SEBI-JA!!!
julisiz es grant

#1580 Re: Sebija All about

Ima malo više slova...u knjizi dr Rajka Danilovića "Upotreba neprijatelja" na stranicama 357-363.
hrasno38

#1581 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

julisiz es grant wrote:Ima malo više slova...u knjizi dr Rajka Danilovića "Upotreba neprijatelja" na stranicama 357-363.
Ha da ti kazem ima u knjigama svasta i svasta se pise ali drzim do toga da ipak bi trebao da bude jedan jedini rezultat o tome na google a nema ni jedan!! Koliko vidim ovaj advokat je bio usko vezan sa svim onima koji su rovarili protiv YU tako da vidjevsi sta su nam takvi donjeli kada su dosli na vlast pisanje ovog advokata me interesuje kao lanjski snijeg.
kakonako

#1582 Re: Sebija All about

Post by kakonako »

Oni sto vjeruju da je sve sto procitaju u knjigama istinina gori su od onih sto nikako ne citaju.Parafraziro sam Andricevu misao iz "Travnicke hronike".
hrasno38

#1583 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

kakonako wrote:Oni sto vjeruju da je sve sto procitaju u knjigama istinina gori su od onih sto nikako ne citaju.Parafraziro sam Andricevu misao iz "Travnicke hronike".
"Dr. Rajko Danilović, je branio mnogobrojne političke krivce kao što su oni u Sarajevskom procesu pred vojnim sudom u Sarajevu. Na Kosovu je branio Azema Vllasija i Selima Vllasija. Branio je i Vuka Draškovića 1999. i mnoge druge. Danas zastupa porodicu ubijenog Zona Đinđića."
julisiz es grant

#1584 Re: Sebija All about

hrasno38 wrote:
kakonako wrote:Oni sto vjeruju da je sve sto procitaju u knjigama istinina gori su od onih sto nikako ne citaju.Parafraziro sam Andricevu misao iz "Travnicke hronike".
"Dr. Rajko Danilović, je branio mnogobrojne političke krivce kao što su oni u Sarajevskom procesu pred vojnim sudom u Sarajevu. Na Kosovu je branio Azema Vllasija i Selima Vllasija. Branio je i Vuka Draškovića 1999. i mnoge druge. Danas zastupa porodicu ubijenog Zona Đinđića."
...i dosljedan opozicionar Slobodanu Miloševiću i protivnik velokosrpskih agresija kao osnivač Liberalnog foruma sa takvim imenima kao što su Bogdan Bogdanovic, Filip David, Mirko Kovač...
hrasno38

#1585 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

julisiz es grant wrote:
hrasno38 wrote:
...i dosljedan opozicionar Slobodanu Miloševiću i protivnik velokosrpskih agresija kao osnivač Liberalnog foruma sa takvim imenima kao što su Bogdan Bogdanovic, Filip David, Mirko Kovač...
Mislim da bi mogli u nedogled ispisivati nesto sto neme veze sa temom o zeni koja nikako ni po cemu nije zasluzila da bude ovo sto jeste. @katarina po obicaju je zamutila malo vodu spominjuci kao da josj je urodjena mana mrske "crvene kmere" mada se godinama prodaje kao ljevicar. Ali i to nije bitno za temu jer najduze ubjedljivo na ovoj klinici, citav 12 godina je isto bio covjek iz vrha SDA, Gavrankapetanovic, tako da stvarno minorno izgleda svo ostalo vojevanje "crvenih kmera" po KCUSU.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1586 Re: Sebija All about- mythbusting

Post by dr.gog »

Sebija je energična, sposobna žena, uradila je dobar posao za ljude i u Općoj bolnici, prije toga je bila jako dobar operater, profesor, ginekolog, jedan od najobjavljivanijih autora u BiH.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-i ... /170121069

Jao Bake kakva mina...

Ima li iko informaciju da je Sebija "jedna od najobjavljivanijih autora"? :)
belfy

#1587 Re: Sebija All about- mythbusting

Post by belfy »

dr.gog wrote:
Sebija je energična, sposobna žena, uradila je dobar posao za ljude i u Općoj bolnici, prije toga je bila jako dobar operater, profesor, ginekolog, jedan od najobjavljivanijih autora u BiH.

Jao Bake kakva mina...

ima - Bake. :D
The BEN10

#1588 Re: Sebija All about- mythbusting

Post by The BEN10 »

dr.gog wrote:

Jao Bake kakva mina...

http://www.webometrics.info/en/node/173
Pogledati dno liste. ;-)
sunceKOtepsija

#1589 Re: Sebija All about

Post by sunceKOtepsija »

jedan od evropskih najvecih naucnih pregalaca i boginja zdravstva :thumbup:
hrasno38

#1590 Re: Sebija All about- mythbusting

Post by hrasno38 »

The BEN10 wrote:
dr.gog wrote:

Jao Bake kakva mina...

http://www.webometrics.info/en/node/173
Pogledati dno liste. ;-)
Pa posto je kod Baketa sve naopako on i listu gleda na taj nacin :D
lacrima

#1591 Re: Sebija All about

Post by lacrima »

Pričao nam birvaktile jedan asistent na ginekologiji, da ga je šefica pustila na kongres ako i nju potpiše na rad :D :D i opet zadnja :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1592 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Dosla partijski. Nepotizam. Ovi prije nje javnim natjecajem maybe? Nema lijekova, maramica, flastera u bolnici. Prije bilo maybe? Studirala dugo. Kako je studirao Sanko? Prije doktori isli u 12h sa posla u privatnu praksu. Sad? Koliko je KCUS zaduzio Sanko i Aganovic, a koliko je vratila Sebija?- I nemojte mi samo sad, sendvicari, pisati kako je bilo lijekova i zavoja unjihovo vrijeme jer iz prve ruke znam da nije. I ne samo to...odnesem bolesniku ljekove, trakice za secer, vlazne maramice itd, pola pokradu sestre. U to zlatno doba Sanke, Aganovica I SDP kadra.
seln

#1593 Re: Sebija All about

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:Dosla partijski. Nepotizam. Ovi prije nje javnim natjecajem maybe? Nema lijekova, maramica, flastera u bolnici. Prije bilo maybe? Studirala dugo. Kako je studirao Sanko? Prije doktori isli u 12h sa posla u privatnu praksu. Sad? Koliko je KCUS zaduzio Sanko i Aganovic, a koliko je vratila Sebija?- I nemojte mi samo sad, sendvicari, pisati kako je bilo lijekova i zavoja unjihovo vrijeme jer iz prve ruke znam da nije. I ne samo to...odnesem bolesniku ljekove, trakice za secer, vlazne maramice itd, pola pokradu sestre. U to zlatno doba Sanke, Aganovica I SDP kadra.
Ja sam otvorio temu i tema se zove "Sebija all about".
Otvori vlastitu koja ce se zvati "Sanko, komunjare, crveni kmeri, pizda materina.. al about".
Ali prestani razvodnjavati ovu.
KatarinaKosaca

#1594 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

:D
Better Man

#1595 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:Dosla partijski. Nepotizam. Ovi prije nje javnim natjecajem maybe? Nema lijekova, maramica, flastera u bolnici. Prije bilo maybe? Studirala dugo. Kako je studirao Sanko? Prije doktori isli u 12h sa posla u privatnu praksu. Sad? Koliko je KCUS zaduzio Sanko i Aganovic, a koliko je vratila Sebija?- I nemojte mi samo sad, sendvicari, pisati kako je bilo lijekova i zavoja unjihovo vrijeme jer iz prve ruke znam da nije. I ne samo to...odnesem bolesniku ljekove, trakice za secer, vlazne maramice itd, pola pokradu sestre. U to zlatno doba Sanke, Aganovica I SDP kadra.
A koliko je UKCS zadužio Gavrankapetanović? Taj je najviše uništio UKCS. Seka je tu postavljena da dovrši posao uništavanja.
KatarinaKosaca

#1596 Re: Sebija All about

Post by KatarinaKosaca »

Zaduzio Gavrankapetanovic, nastavio Aganovic, tacku na I stavio Sanko. Ona nije vratila koliko.Bake kaze, ali.jeste jedina nesto.od pobrojanih.
hrasno38

#1597 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Opet se gubis...sta ti je Kato pitam se da li si to ti??? Mesihovic je rodjen 1964 a medicinu zavrsio 1988 pa ti skontaj koliko je studirao tj. da li je zavrsio u roku ili ko Sebi-ja za 11 godina!!!! Meni je pokojni otac lezao 10-tak godina po KCUS-u, sin mi je lezao 2 puta i nikada mi niko nije rekao da donese kesicu sode bikarbone a kamo li sta drugo. Tu ruku koja te informisala momentalno polomi mada ja zaista ne branim ni Sanku ni Aganovica ali je jako bezobrazno od tebe i indikativno da ne spominjes 12-godisnji boravak Gavrankapetanovica na funkciji direktora kada su se i napravila najveca dugovanja. Postala si kao Senad Avdic potparol SDA mada mi nije jasno iz kojih razloga. SDA kadar je vladao bolnicom 3x duze nego kadrovi SDP-a ali ti si stvarno postala toliko nerealna da ne mogu da vjerujem da ovo ti pises.
Zgoljo

#1598 Re: Sebija All about

Post by Zgoljo »

Pa Kata je upravu.
Hoce vam reci da vas se ne moze smatrati realnim i nepristrasnim,a samim tim ni vasu argumentaciju relevantnom, jer niko od vas nije otvorio temu Šanko-all about jer da je otvorio kritikovanje Sebije bi imalo smisla i ne bi bilo tek puko ideolosko prepucavanje.
Jer kad je problem ideolski moze Seka pozlatiti klinicki svejedno ne bi nikad valjalja.

Mislim kako je moguce da neko ko ima nadimak Šanko moze uopste biti direktor klinickog centra i da takav nema temu na klix forumu.
hrasno38

#1599 Re: Sebija All about

Post by hrasno38 »

Zgoljo wrote:Pa Kata je upravu.
Hoce vam reci da vas se ne moze smatrati realnim i nepristrasnim jer niko od vas nije otvorio temu Šanko-all about jer da je otvorio krikikovanje Sebije bi imalo smisla i ne bi bilo tek puko ideolosko prepucavanje.
Jer kad je problem ideolski moze Seka pozlatiti klinicki svejedno ne bi nikad valjalja.

Mislim kako je moguce da neko ko ima nadimak Šanko moze uopste biti direktor klinickog centra i da takav nema temu na klix forumu.
Sta si ti sad napisao Znaci po tvojoj logici da se za svako govno iz SDA mora traziti pandam u SDP ili poznata Karadziceva i Srpska prica o gradjanskom ratu i podjednakoj krivici. Bolje da nisi nista napisao nego sto si napisao ovo. Kao sto rece Seln ovo je tema o Sebiji, rijetko vidjenom nepotizmu predsjednika jedne drzave, studentici sa 11 godina staza i jos nekim totalnim nejasnocama u svom studentskom zivotu, zeni koja je lagodno izbjegla rat u BiH i umjesto da krpi borce drkala kurac po Zagrebu sa Vucijakom dok joj je suprug cuvao skute svoga ali zaista u odnosu na njega "velikog" babe. Ovo je prica o zeni koja se kurci da varca dugove koje su prije svega napravili njeni kucni prijatelji a ne sumnjam da ima mogucnost vracanja jer samo uzima iz sehare u kojoj se nalzi ukradeno.
I koga boli kurac za Mesihovicev nadimak......znaci ti bi po nadimku sudio kvalitetu ljudi....bas onako dubokoumno. Ne bi ti vjerovatno smetalo da umjesto Sanko se zove ABU-Rusmir.......
Zgoljo

#1600 Re: Sebija All about

Post by Zgoljo »

Ja znam tacno sta sam napisao,suštinu.
Post Reply