SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
MeriR
#1 SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Molim sve one koji se razumiju i koji su imali iskustva sa ovim autom, kakva su?! Ima li dijelova za kupiti? Je li skupo odrzavanje? Imaju li nekih specificnih mana? Kupujemo auto i imamo ponudu za ovo, pa nismo bas najbolje upuceni u ovaj model... Hitno nam trebaju odg, ujutu idemo gledati auto, a gledamo ovo auto jer je od povjerljive osobe.
- relax11
#2 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Mogu ti reci da ti je to auto kao golf 4, dijelova uvjek ima, nisu skupi..iako ja nisam imao problem nikada sa tim
, nikada mi nista nije otislo osim sto su me zezali podizaci stakala, to je sve!
-
MeriR
#3 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Pa iskreno i ja sam cula da im je elektronika slaba, al mi neku mi sumnju napravise rekose mi da ih nema bas puno i da su im dijelovi skupi i tesko za naci...znaci to nije istina?! Jesi li vozio ovo auto?!
- relax11
#4 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Auto kod mene bilo 4,5 godine, nebi ga nikada ni mijenjao, ali terenac mi je neophodan bio tako da je morao otici, za male pare sam ga dao.. prodao ga prije 3 godina za 7k, a danas im je ta cijena!
Tada ih je bas rijetko bilo kada sam ja vozao rijetko si ih mogao vidjeti po gradu, dok ih danas ima na stotine.
Za dijelove i cijenu se u opste ne moras brinuti!
Auto ide lijepo, fino preporuke za kupnju!
Poz i sretno
Tada ih je bas rijetko bilo kada sam ja vozao rijetko si ih mogao vidjeti po gradu, dok ih danas ima na stotine.
Za dijelove i cijenu se u opste ne moras brinuti!
Auto ide lijepo, fino preporuke za kupnju!
Poz i sretno
-
MeriR
#5 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Hvala najljepsa na odgovoru!!!
- hopi
#6 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
ma ok auto, provjerena mehanika i motor
opšte stanje i pređeni km
manje atraktivno za ukrasti od golfa 4
ne bi trebala biti velika cijena ipak je auto staro 12 godina
-
MeriR
#7 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Pa cijene ga 7000KM... Hvala na odg...hopi wrote:ma ok auto, provjerena mehanika i motor
-
jefferson
#8 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Golf4. Mane Golfa 4 su mane Toleda.MeriR wrote:Molim sve one koji se razumiju i koji su imali iskustva sa ovim autom, kakva su?! Ima li dijelova za kupiti? Je li skupo odrzavanje? Imaju li nekih specificnih mana? Kupujemo auto i imamo ponudu za ovo, pa nismo bas najbolje upuceni u ovaj model... Hitno nam trebaju odg, ujutu idemo gledati auto, a gledamo ovo auto jer je od povjerljive osobe.
Mislim da je generalno daleko upotrebljivi od Golfa a nije bas na meti lopova.
-
milojicabrzi
#9 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Imao ovo auto, nije lose, mada obrati paznju u kakvom je stanju turbina.
Mislim da je onaj od 66 kW, bolja opcija od 81 kW, moje subjektivno misljenje.
Kao sto neko rece, mane su mu one kao i kod ostalih vozila iz VW grupacije. Dakle, pogledati turbinu, dizne, kvacilo i zamajac.
Djelovi su kao za Golfa i opcenito VW vozila dakle u istom su rangu, jedino karoserijski djelovi (blatobran, hauba itd), to ne znam, jer nisam nikad imao potrebu za tim.
Ovo za elektricne podizace prozora je istina, nema ih tog godista, da im bar 1-2 el. podizaca nisu popravljanja.
Senzor protoka zraka, cesto je radjen na tim motorima na preko 100 000 km. Zna zezati i daljinsko otkljucavanje i centralna, ima ljudi kojima je to svejedno, medjutim ima ljudi koji su "picajzle", pa ih i najmanji nedostatak nervira.
Auto je dosta udoban, ima dosta prostora, uglavnom, konacna odluka treba ovisiti o pregledu dobrog majstora i opcem stanju vozila.
Drugim rijecima, ako je auto preslo 300-400 hiljada km, vozilo ga vise vozaca, a ulje mijenjano na 20 hiljada, nece mu pomoci ni da se zove 3x Seat Toledo, ili ne znam kako
Sto znaci, dobar Dacia Logan je bolji od izraubovanog Toleda, kao sto je i ocuvan Citroen, bolji od BMW kojem su nalozeni vozaci przili obrtaje
Sretno!
Kao sto neko rece, mane su mu one kao i kod ostalih vozila iz VW grupacije. Dakle, pogledati turbinu, dizne, kvacilo i zamajac.
Djelovi su kao za Golfa i opcenito VW vozila dakle u istom su rangu, jedino karoserijski djelovi (blatobran, hauba itd), to ne znam, jer nisam nikad imao potrebu za tim.
Ovo za elektricne podizace prozora je istina, nema ih tog godista, da im bar 1-2 el. podizaca nisu popravljanja.
Senzor protoka zraka, cesto je radjen na tim motorima na preko 100 000 km. Zna zezati i daljinsko otkljucavanje i centralna, ima ljudi kojima je to svejedno, medjutim ima ljudi koji su "picajzle", pa ih i najmanji nedostatak nervira.
Auto je dosta udoban, ima dosta prostora, uglavnom, konacna odluka treba ovisiti o pregledu dobrog majstora i opcem stanju vozila.
Drugim rijecima, ako je auto preslo 300-400 hiljada km, vozilo ga vise vozaca, a ulje mijenjano na 20 hiljada, nece mu pomoci ni da se zove 3x Seat Toledo, ili ne znam kako
Sto znaci, dobar Dacia Logan je bolji od izraubovanog Toleda, kao sto je i ocuvan Citroen, bolji od BMW kojem su nalozeni vozaci przili obrtaje
Sretno!
-
MeriR
#10 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Hvala na iscrpnim savjetima, poslusat cemo vas, i obratit ćemo pažnju na sve što ste nam rekli...milojicabrzi wrote:Imao ovo auto, nije lose, mada obrati paznju u kakvom je stanju turbina.
Sretno!
-
milojicabrzi
#11 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
....za Vase dobro, nemojte bas previse slusati savjete po forumu, oslonite se vi na dobrog majstora, koji ce u sat vremena pregledati auto i reci vam kako stvari stoje.
Nemojte ocekivati da ce auto biti bez ulaganja... ako su mu dobri amortizeri, ne valjaju gume, ako su i gume dobre, nije dobar akumulator, ako je turbina dobra, kvacilo je pri kraju.
Auto staro 12 godina, je po sistemu - dobio na mostu, zijanio na cupriji. Budite spremni, da na svako auto koje uzmete, ulozite jos cca 1000 KM, da se dovede u stanje, da mozete bez straha zapucati u npr. Zagreb i nazad.
Najvaznije je da ne naletite na izraubovano auto, koje zahtjeva puno ulaganja, a ni tada nece biti u sigurno ispravnom stanju...
Sretno!
Nemojte ocekivati da ce auto biti bez ulaganja... ako su mu dobri amortizeri, ne valjaju gume, ako su i gume dobre, nije dobar akumulator, ako je turbina dobra, kvacilo je pri kraju.
Auto staro 12 godina, je po sistemu - dobio na mostu, zijanio na cupriji. Budite spremni, da na svako auto koje uzmete, ulozite jos cca 1000 KM, da se dovede u stanje, da mozete bez straha zapucati u npr. Zagreb i nazad.
Najvaznije je da ne naletite na izraubovano auto, koje zahtjeva puno ulaganja, a ni tada nece biti u sigurno ispravnom stanju...
Sretno!
-
MeriR
#12 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Hvala svima na odgovorima, znali smo na sta da bas obratimo paznju, auto kod majstora pregledano, zeleno svjetlo nam je dato...tako da smo i kupili...aBd da nas sluzi i nigdje ne ostavi...
-
milojicabrzi
-
jefferson
#14 Re: SEAT TOLEDO 1,9 TDI 2001 g ISKUSTVA hitno
Sa srecom. drzite se servisne knjizice, ulja koja su propisana, intervala izmjene ulja, filtere i slicno i gasMeriR wrote:Hvala svima na odgovorima, znali smo na sta da bas obratimo paznju, auto kod majstora pregledano, zeleno svjetlo nam je dato...tako da smo i kupili...aBd da nas sluzi i nigdje ne ostavi...