Seat kao marka misljenja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Dmaster

#1 Seat kao marka misljenja

Post by Dmaster »

Pozz svima, kontam kupiti novu Seat Atecu, nikada nisam imao Seata, pa me zanima kakva su misljenja o ovome brendu (pouzdanost, odnos ulozeno-dobijeno, garancija, kvalitet), moze li mi reci neko iz prve ruke, ako ga ima? LP
starii

#2 Re: Seat kao marka misljenja

Post by starii »

imam seat alteu 1.9 TDI, zadovoljan, uprincipu sve ti je vw...
staradis

#3 Re: Seat kao marka misljenja

Post by staradis »

Komplikuješ bgm. Poznato da je to nesto jeftiniji vw. Uglavnom provjerene stvari.
Auta ok posebno ako kupuješ novo. Nek ti je sa srećom. Miran si godinama.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
mayab

#4 Re: Seat kao marka misljenja

Post by mayab »

Ti izgleda bas nista ne znas o Seatu kao brendu?
Jer da znas , znao bi da je to VW-Škoda-Audi tehnika, malo drugacije spakovana, podesena , i trzisno pozicionirana !
I tako dalje, i tako dalje, o tome imas pun internet
Vygor

#5 Re: Seat kao marka misljenja

Post by Vygor »

Brate Ateca je prelijep SUV,po meni najljepsi u klasi. Koristi platformu Tiguana,motori su isto iz VW grupacije. Gledao sam i citao dosta testova,obrada zavrsnih materijala unutra je konacno na nivou,prostranost,motori,sve za 10. Seat daje 4 godine garancije ili 120000,3 godine na lak,12 godina na hrdju,sto je odlicno,identicnu garanciju daje Napr. Audi. Def preporuka za Atecu,s tim da ti preporucujem da ne ides ispod Style opreme i motora od 150 ks,bilo benzin ili dizel,benzinac trosi litar vise,sto je zanemarivo
Seyfo

#6 Re: Seat kao marka misljenja

Post by Seyfo »

Sa VAG grupacijom dijeli i osobinu da se kradu.
Možda ne svi modeli, ja znam par primjera da su se krali Leoni (prepakovani golf).
Isto kao što se kradu golf i passat a od škoda Octavia, tako npr.rijetko ili nikakko ne kradu Polo, Touran, Sharan ili od Škoda Fabia ili Roomster.
Za pretpostaviti je da će tako biti i kod Seata.
Seyfo

#7 Re: Seat kao marka misljenja

Post by Seyfo »

dupli
lorente

#8 Re: Seat kao marka misljenja

Post by lorente »

Dmaster wrote:Pozz svima, kontam kupiti novu Seat Atecu, nikada nisam imao Seata, pa me zanima kakva su misljenja o ovome brendu (pouzdanost, odnos ulozeno-dobijeno, garancija, kvalitet), moze li mi reci neko iz prve ruke, ako ga ima? LP
imam ibizu i nemam problema s njom...kao sto je neko napisao to ti je vw-skoda-audi-seat mjesavina dijelova :D kod mene je motor vw, alternator npr i remenice imaju znak audia i skode na sebi...
Post Reply