SEAT CORDOBA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- corsa
#51 Re: SEAT CORDOBA
Ma nemam pojma da su iz istog koncerna, prvi put cujem!
Znam ja sve to, ali ipak mislim da nisu to bas sve ista auta. I prije bih uzeo malo opremljenijeg audija A3 1.6, nego tu Ibizu. Ali ne mora biti iz VW koncerena. Za 44.000 mozes kupiti Ford Focus 2.0 16V, 145 KS, sa Titanium X opremom, znaci vrh vrhova! Pa mi sad ti reci sta bi ti uzeo kada bi birao između ovo dvoje?
- Qler
#52 Re: SEAT CORDOBA
pa vala ni seat nije jeftin za odrzavanje. tj nema novog a jeftinog za odrzavanje. i skoda je sad "skupa" u servisu
a znamo gdje je VW a gdje ford,
valjda zato i preporucuje forda 
a znamo gdje je VW a gdje ford,
- burek_in_space
#53 Re: SEAT CORDOBA
Hvala!VR6 wrote:Izadje 44.000 KM sa PDV-om, pravo joj je spala cijena od nove godine, ko zeli zvjerku sa 240 KS, dobar izborburek_in_space wrote:Neshto mi govori da znash cijenu,pa je podijeli sa mnom/nama,ako ti nije teshko!
- fa84
#54 Re: SEAT CORDOBA
da li je neko zainteresiran za kupovinu seat cordoba crni 2002 godiste
- _tulumba_
#55 Re: SEAT CORDOBA
cisto informativno, daj neke osnovne podatke, cijena, motor, registracija....ako imas i sliku, mozda neko i naleti...fa84 wrote:da li je neko zainteresiran za kupovinu seat cordoba crni 2002 godiste
Ja sam se prije par mjeseci usrecio Cordobom, ali eto...
- fa84
#56 Re: SEAT CORDOBA
ne fakat ozbiljan sam, nego 'prodaje mi rodjak,ajd postavim onda kasnije sve to.. i sa slikom..
- VR6
#57 Re: SEAT CORDOBA
Covjece to nije Ibiza nego Leon, i to Leon Cupra. U prevodu, najjaci model sa 2.0 Turbo motorom i 240 KS...corsa wrote:44 000 za Ibizu????Pa to samo budala moze dati. Pa za te pare mozes audi A3 kupiti! A da ne pricamo recimo o nekom Focusu, sa ful opremom i dobrim motorom! Uglvnom,preskupo da je 100 puta cupra!
Ko trazi takav auto, nece ga zadovoljiti Audi sa 140 KS kojeg moze uzeti za te pare, pa makar imao 3 Audijeva znaka na haubi.
- corsa
#58 Re: SEAT CORDOBA
Jbg, do mene, nisam dobro pogledao sliku! A ja kontam to mi je bas previse za Ibizu, da je ober cupra. Ali mislim da Leona cupru ne mozes dobiti za 44 hiljade.VR6 wrote:Covjece to nije Ibiza nego Leon, i to Leon Cupra. U prevodu, najjaci model sa 2.0 Turbo motorom i 240 KS...corsa wrote:44 000 za Ibizu????Pa to samo budala moze dati. Pa za te pare mozes audi A3 kupiti! A da ne pricamo recimo o nekom Focusu, sa ful opremom i dobrim motorom! Uglvnom,preskupo da je 100 puta cupra!
Ko trazi takav auto, nece ga zadovoljiti Audi sa 140 KS kojeg moze uzeti za te pare, pa makar imao 3 Audijeva znaka na haubi.
@Her Flick
Nisam te odmah skontao kad si reako da je u pitanju Altea ili Leon.
- VR6
- _tulumba_
#61 Re: SEAT CORDOBA
Opet belaj sa mojim ljubimcem
E ovako ,ljudi, opet savjet mi treba...odnosno misljenje..
Ima evo vec par dana kako mi se desava da auto gubi vucu
U pitanju je Seat Cordoba 1,9 tdi 66 kw 99.god.
Znaci, normala voznja, u drugu prebacim gas pritisnem, ubrzanje 0, ja imam osjecaj da se turbina uopce ne pali
Ovo mi se desava samo kad je vani toplo, valjda se pored normalne temperature motora, jos i ova vrucina pa nesto se poremeti, zagrije
.
Ovo moram napomenuti, izjutra, kad je hladnije a naravno i motor hladan, pici normalno tj. super za motor te snage.Osjeti se razlika itekako.Dok recimo u 13 ili 14 h, kad je vruce, motor na normalnoj radnoj temperaturi, nece pa nece...Evo vozio iz Viteza prema Ze kuci, nisam se smio usuditi preteci auto koje ide relativno sporo..Nema snage pa hajd.
Znam da ce mi servis naravno sve reci i sve objasniti i kako sta, al' bih volio prije toga, ako je neko imao ranije slicna iskustva ili ako neko poznaje ovu promletiku, da me uputi..Inace, nece recimo u 4. brzini preko 2100 obrtaja
Koji mu je vrag, da mi je znati??

E ovako ,ljudi, opet savjet mi treba...odnosno misljenje..
Ima evo vec par dana kako mi se desava da auto gubi vucu
Znaci, normala voznja, u drugu prebacim gas pritisnem, ubrzanje 0, ja imam osjecaj da se turbina uopce ne pali
Ovo moram napomenuti, izjutra, kad je hladnije a naravno i motor hladan, pici normalno tj. super za motor te snage.Osjeti se razlika itekako.Dok recimo u 13 ili 14 h, kad je vruce, motor na normalnoj radnoj temperaturi, nece pa nece...Evo vozio iz Viteza prema Ze kuci, nisam se smio usuditi preteci auto koje ide relativno sporo..Nema snage pa hajd.
Znam da ce mi servis naravno sve reci i sve objasniti i kako sta, al' bih volio prije toga, ako je neko imao ranije slicna iskustva ili ako neko poznaje ovu promletiku, da me uputi..Inace, nece recimo u 4. brzini preko 2100 obrtaja
- VR6
#63 Re: SEAT CORDOBA
Moze bit da ti se otkacilo kakvo crijevo u motoru, a vrlo vjerovatno da ti je otisao senzor protoka zraka (ode pod obavezno na TDI motorima do 100.000 km). Novi je oko 500 KM, zamjenis i vozis bez problema jos par godina, dok je opet ne zaprlja, onda ga ponovo mjenjas i sve tako 
- _tulumba_
#64 Re: SEAT CORDOBA
Hvala! Evo citam na nekom forumu, vidim neki su cistili taj senzor, kazu da moze..Je l' to ok?VR6 wrote:Moze bit da ti se otkacilo kakvo crijevo u motoru, a vrlo vjerovatno da ti je otisao senzor protoka zraka (ode pod obavezno na TDI motorima do 100.000 km). Novi je oko 500 KM, zamjenis i vozis bez problema jos par godina, dok je opet ne zaprlja, onda ga ponovo mjenjas i sve tako
U jednu ruku si me i utjesio, vise bih naravno volio da je to nego ne daj Boze turbina ili nesto vece.
- karanana
#65 Re: SEAT CORDOBA
Ova Cupra za 44 hiljade je bagatela. dobiti tu snagu za te pare ne mozes ni na jednom drugom autu. nisam nikad vozio cupru, vozio sam leona tdi i to je daleko najbrze auto koje sam ikad vozio, odnosno ima najbolji start. u prvoj te zelijepi za sjediste. nisam ljubitelj seatovog interijera, mada ova cupra izgleda jebozovno i unutra, ali ova snaga.....pokakim se na audi a3 ili na tdi vw sesticu kojeg mozes za ove pare uzeti.
- Qler
#66 Re: SEAT CORDOBA
moj karanana, pa nije valjda da ti je taj leon jos TDI najbrze sto si vozio?
kad bi provozao ovu cupru pishno od uzbudjenja
:D
- VR6
#67 Re: SEAT CORDOBA
TDI daje osjecaj da je brzi, vozio sam nesto kratko Cupru, taj auto vuce pravo ujednaceno, nema onog naglog naleta snage kao TDI. Iako je mnogo brzi od TDIa, kad vidis brzinomjer, jasno ti je da IDE. Cupra je meni skroz korektan autic bila 
_tulumba_ prvo provjeri da budes siguran da je otisao bas taj senzor, pa onda mjenjaj. Sumnjam da je turbo, jer ti auto vuce dobro na hladnom, kad turbo ne radi da valja, onda nebi radio ni po hladnom. A znam vise slucajeva gdje su ljudi mjenjali taj senzor, al nisam cuo da ga je neko ocistio i da mu je to radilo. Mozda je to i moguce, taj senzor je pravo jednostavan, stvarno mi nije jasno sto je toliko skup kod vozila VW koncerna. Isti senzor, primjera radi za Citroen C4 kosta samo 90-ak KM.
_tulumba_ prvo provjeri da budes siguran da je otisao bas taj senzor, pa onda mjenjaj. Sumnjam da je turbo, jer ti auto vuce dobro na hladnom, kad turbo ne radi da valja, onda nebi radio ni po hladnom. A znam vise slucajeva gdje su ljudi mjenjali taj senzor, al nisam cuo da ga je neko ocistio i da mu je to radilo. Mozda je to i moguce, taj senzor je pravo jednostavan, stvarno mi nije jasno sto je toliko skup kod vozila VW koncerna. Isti senzor, primjera radi za Citroen C4 kosta samo 90-ak KM.
- _tulumba_
#68 Re: SEAT CORDOBA
Hvala drug,bio si u pravu!Otisao sam kod majstora, servis ustvari, u Ze, prikopcali su auto, on je ustanovio da je taj dio "prolupao"VR6 wrote:TDI daje osjecaj da je brzi, vozio sam nesto kratko Cupru, taj auto vuce pravo ujednaceno, nema onog naglog naleta snage kao TDI. Iako je mnogo brzi od TDIa, kad vidis brzinomjer, jasno ti je da IDE. Cupra je meni skroz korektan autic bila
Hvala na savjetu, jos jednom.