SEAT CORDOBA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

AdnanSA

#26 Re: SEAT CORDOBA

Post by AdnanSA »

maxell_sarajevo wrote:Auto je super,vidi se da je limarija ocuvana.Neka je sa srecom i zelim ti sto vise predzenih kilometara, i pusti ove odgovre tipa "skup je bogdu, grdne ti felge, nikad nebih uzeo auto preko 100000" to ti je bosanska ljubomora...
Ljubomora je moje srednje ime.
sabanss

#27 Re: SEAT CORDOBA

Post by sabanss »

maxell_sarajevo wrote:Auto je super,vidi se da je limarija ocuvana.Neka je sa srecom i zelim ti sto vise predzenih kilometara, i pusti ove odgovre tipa "skup je bogdu, grdne ti felge, nikad nebih uzeo auto preko 100000" to ti je bosanska ljubomora...
Jes' vala bas ljubomora... Vozim bolje auto od Cordobe tako da ne znam nasta bih mogao biti ljubomoran?

Sto se tice komentara da je preskup, jeste. Cordoba 2005. je nedavno u ASA PSS-u bila za 18000 i to sa predjenih 30K km. Licno meni vrijedi 5000 KM vise.
Sto se tice kilometraze, ne znam da li vozis ili odrzavas auto koje vozis, ali pitaj nekog iskusnijeg za koliko poraste cijena odrzavanja nakon te cifre? Mogu auta preci i 500 000 pa cak i vise samo je pitanje koliko je voznja rentabilna?

Vidim da si ti kao pravi strucnjak ocijenio limariju koja je mislim najmanje bitna kod auta iako nosi najvise "izgleda", u kakvom je stanju motor, podvozje, sistem upravljanja to je izgleda manje vazno.
VR6

#28 Re: SEAT CORDOBA

Post by VR6 »

Ako je auto pazen a presao je stvarnih 130.000 km, to je smjesna kilometraza i ne vidim zasto bi imao razloga brinuti oko bilo cega. Autic je fin, nije najeftiniji, al kakve odrone od auta ljudi prodaju stare samo par godina, to je za nepovjerovat. Ako valja, ne treba se brinuti sto je cijena veca i 1000-2000 KM od drugih auta iz oglasa, koji su ko zna kakvi...
mitarmiric

#29 Re: SEAT CORDOBA

Post by mitarmiric »

VR 6
Drago mi je da ima ljudi koji realno razmisljaju.

pozdrav svima. :)
DoradO

#30 Re: SEAT CORDOBA

Post by DoradO »

...super je, meni samo kod ovih seata ovi zavrsetci kod blatobrana izgledaju malo hmm nedovrseno inace lijep autic ... nek je sa srecom i daBogda ga nikad ne ogrebo' :D
_tulumba_

#31 Re: SEAT CORDOBA

Post by _tulumba_ »

hajd da malo ozivim temu :)

Stari trazi neko auto, (moglo bi se reci vec duze vrijeme)..i evo, naletio na Seat Cordobu, 2001.g. 1.9 tdi..kaze full oprema osim klime..ima neke zezancije, ali nema klime..no, nije toliko ni bitna.Boja je plava a covjek tvrdi da je presla 147 000 km...Nego, pitanje je da li je preskupa/prejeftina ako je covjek cijeni 10 500 KM? Ja vec neko vrijeme pratim ovo oko tog novog zakona, sto bi trebao biti poslije nove god. i povremeno starog obavjestavam o tome...I sam sam u dilemi da li ce to ista biti povoljnije poslije, nakon sto smanje carinu (a "natovare" nam druge troskove)...Ova ponuda mi ne izgleda lose, (naravno jedino ako je sve ok sa autom)..

Misljenja?
Unaprijed hvala!
_tulumba_

#32 Re: SEAT CORDOBA

Post by _tulumba_ »

poz svima
da ne bih otvarao novu temu, moze li mi iko napisati, gdje sve u Sa se moze izvrsiti pregled auta, odnosno Seat Cordobe...
Nisam iz Sa, a treba mi info., tako da bih molio sve one koji znaju servise gdje se moze izvrsiti pregled auta. Radi se o tome, da otac uskoro ide u Sa, da pogleda tog Seata, ali posto nismo iz Sa, ne znamo tacno gdje se moze to uraditi, i gdje je najpovoljnije...Pretpostavljam da u ASA Auto to rade, ako neko zna koliko se otprilike krece taj osnovni pregled, hvala unaprijed svima na odgovorima!
pozz
TheGodfather001

#33 Re: SEAT CORDOBA

Post by TheGodfather001 »

_tulumba_ wrote:poz svima
da ne bih otvarao novu temu, moze li mi iko napisati, gdje sve u Sa se moze izvrsiti pregled auta, odnosno Seat Cordobe...
Nisam iz Sa, a treba mi info., tako da bih molio sve one koji znaju servise gdje se moze izvrsiti pregled auta. Radi se o tome, da otac uskoro ide u Sa, da pogleda tog Seata, ali posto nismo iz Sa, ne znamo tacno gdje se moze to uraditi, i gdje je najpovoljnije...Pretpostavljam da u ASA Auto to rade, ako neko zna koliko se otprilike krece taj osnovni pregled, hvala unaprijed svima na odgovorima!
pozz
ASA auto na Alipasinom, ili AC Quattro na Pofalicima. Ljudi rade super, pregled traje oko pola sata, kosta oko 35 KM. Tu je uracunato lasersko mjerenje dubine laka, dijagnostika vozila, pregleda podvozja, motora, ostalih potrosnih materijala, i naravno ako je auto servisirano u ovlastenim servisima, mogu po broju sasije vidjeti u centralnoj bazi sta je na auto radjeno i kada, i sada ako se dogovoris sa mehanicarima mogu jos pregledati sta te zanima, sve zavisi koliko imaju vremena i volje.sretno!
_tulumba_

#34 Re: SEAT CORDOBA

Post by _tulumba_ »

@theGodfather001

Hvala drug puno! Bas ovo mi je trebalo, da znam tacno gdje se moze uraditi to, cijena (nije skupo, cijena je sasvim ok) i sta sve ulazi u taj pregled.Jos jednom, hvala puno :)
_tulumba_

#35 Re: SEAT CORDOBA

Post by _tulumba_ »

opet ja :) i opet molba :)
da ne bih otvarao novu temu, ovako je bolje...a tice se ovog auta...
Naime, nedavno je otac pazario onaj Seat i provjerio u ASA-i, hvala svima na info..Ali opet mi treba par info..
Problem je rezervni kljuc. Uz auto, naravno pored onog "glavnog" kljuca sa tipkama za daljinsko otkljucavanje, dosao je i onaj normlani rezervni kljuc, za koji se izgleda uspostavilo da nije "normalan" :-) ..
Sustina problema je da rezervnim kljucem, auto se moze i otkljucati i upaliti, medjutim kad se pusti kljuc, nakon startanja motora, isti se ugasi..Na kontrolnoj tabli, upali se "lampica" kljuca, znaci blinka signal sa nacrtanim kljucem...Ja nisam nisam nikakav strucnjak, pa bih opet molio sve one koji znaju bilo sta o ovome, da se jave :-D ..
Pretpostavljam da je nesto oko tih kodova, pa mozda kljuc nije prilagodjen autu ili sta vec...Kazem nisam strucnjak, tako da mi je sve to nejasno..Zbog cega, kako?Kljucem se znaci moze i otkljucati i upaliti motor, ali se ugasi odmah nakon sto se upali...Naravno, opet sa orginalnim kljucem, sve normala..Vjerujem da ima negdje da neko ovo radi, pa eto, svaki savjet ili prijedlog dobrodosao:)
Ranije sam vec pisao, nisam iz Sa, ali pretpostavljam da u Sa postoji adekvatna radnja za ovakve probleme, pored ovih servisa...

p.s. u knjizi o autu, pokusavao sam naci, ali je na njemackom, tako da nisam nista skontao..da je bar engleskom :)
hvala unaprijed!
davidigolijat

#36 Re: SEAT CORDOBA

Post by davidigolijat »

Tu je u pitanju elektronski kod kljuca, koji auto ne prepoznaje i zato se odmah ugasi, to je zastita od kradje.

Kad se restartira centralno zakljucavanje (na mom Seatu ga nedavno popravljao) onda se trebaju i medjusobno kodirati kljucevi na nacin da se rezervni stavi u bravu i onda klika neka kombinacija sa ovim glavnim (uglavnom treba ti racunar sa vw programom i vecina ovih servisa koji rade VW, ne moraju biti ovlasteni, to znaju). Opcija ti je i da pitas nekog od majstora koji ugradjuju alarme i popravljaju centralne, uglavnom svi to znaju. Za to moras dovesti auto i imati oba kljuca kod sebe.

Ako si u Sredisnjoj Bosni, ja ti mogu pomoci sa par lokacija.
EdnaMaric

#37 Re: SEAT CORDOBA

Post by EdnaMaric »

Ja vozim Seat Cordobu karavan vec dvije godine. 2000.godina.
Extra je. Dijelovi za Polo. Ne kvari se.
Toplo preporucujem.
_tulumba_

#38 Re: SEAT CORDOBA

Post by _tulumba_ »

davidigolijat wrote:Tu je u pitanju elektronski kod kljuca, koji auto ne prepoznaje i zato se odmah ugasi, to je zastita od kradje.

Kad se restartira centralno zakljucavanje (na mom Seatu ga nedavno popravljao) onda se trebaju i medjusobno kodirati kljucevi na nacin da se rezervni stavi u bravu i onda klika neka kombinacija sa ovim glavnim (uglavnom treba ti racunar sa vw programom i vecina ovih servisa koji rade VW, ne moraju biti ovlasteni, to znaju). Opcija ti je i da pitas nekog od majstora koji ugradjuju alarme i popravljaju centralne, uglavnom svi to znaju. Za to moras dovesti auto i imati oba kljuca kod sebe.

Ako si u Sredisnjoj Bosni, ja ti mogu pomoci sa par lokacija.
Hvala. Samo pisi, jos bolje ako je Travnik, Zenica, Vitez:) Znaci, to ne bi trebalo kostati puno :)
davidigolijat

#39 Re: SEAT CORDOBA

Post by davidigolijat »

Ja sam na drugom kraju Kantona :)
Probaj kod svakog boljeg majstora koji radi VW ili kod ovih što ugrađuju alarmne sisteme... sigurno znaju.

Ako budes navracao kroz Kiseljak, kod Skore ti ima momak koji to radi, a imas i Fidelsa na Brnjacima koji radi sa alarmima...
davidigolijat

#40 Re: SEAT CORDOBA

Post by davidigolijat »

Zaboravih,

To je posao od par minuta i obicno kosta cca 10 KM, naravno, ako nije neki ozbiljniji kvar u pitanju...
Meni su popravljali i rastavljali cijelu centralnu u koju je bila usla voda i napravila spoj, radili par sati i sve je bilo 70 KM.
_tulumba_

#41 Re: SEAT CORDOBA

Post by _tulumba_ »

@davidigolijat hvala puno:) Drago mi je cuti da ne kosta puno :) Mislim i ja da nije nikakav kvar, bar nista sto se mehanike tice, sigurno nije...Jedan kolega mi je dao prijedlog, u blizini Zenice ima neki lik koji ugradjuje alarme, pa cu vidjeti da li radi i ovo...Pretpostavlja da radi...Hvala jos jednom, javim se ubrzo, kad ovo (ako Bog da) rjesim. :)
hotazmaj

#42 Re: SEAT CORDOBA

Post by hotazmaj »

Odlican auto. Nek je sa srecom. Gazda ima istu samo sdi vec 7-8 godina. Nisam jos cuo da se zali, cak naprotiv hvali ga na sve strane.
Neko predlozi ibizu 1.4i... Ja koliko znam to je naj gori moguci motor, lose su se pokazali,a tek sto im je odrzavanje skupo to je za ne povjerovat. Najbolji drug ima ibizu, kuka svaki dan.
ChupoJasa

#43 Re: SEAT CORDOBA

Post by ChupoJasa »

Ja sam se danas zaljubio...
Nova, u salonu SEAT-a na Skenderiji...
Image
Image
Image
Image
VR6

#44 Re: SEAT CORDOBA

Post by VR6 »

Sta ti je?! U tri teme si iste slike stavio... :)

Fin je auto, to nije upitno. I ide odlicno ;-)
burek_in_space

#45 Re: SEAT CORDOBA

Post by burek_in_space »

VR6 wrote:Sta ti je?! U tri teme si iste slike stavio... :)

Fin je auto, to nije upitno. I ide odlicno ;-)
Neshto mi govori da znash cijenu,pa je podijeli sa mnom/nama,ako ti nije teshko! :)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#46 Re: SEAT CORDOBA

Post by corolla02 »

Pa bolan zar mu retrovizori nisu crveni!?
Bas onako odbija od cijelog auta, a inace kao autic fin!
VR6

#47 Re: SEAT CORDOBA

Post by VR6 »

burek_in_space wrote:Neshto mi govori da znash cijenu,pa je podijeli sa mnom/nama,ako ti nije teshko! :)
Izadje 44.000 KM sa PDV-om, pravo joj je spala cijena od nove godine, ko zeli zvjerku sa 240 KS, dobar izbor :)
corsa

#48 Re: SEAT CORDOBA

Post by corsa »

44 000 za Ibizu???? :shock: Pa to samo budala moze dati. Pa za te pare mozes audi A3 kupiti! A da ne pricamo recimo o nekom Focusu, sa ful opremom i dobrim motorom! Uglvnom,preskupo da je 100 puta cupra!
corsa

#49 Re: SEAT CORDOBA

Post by corsa »

Her Flick wrote:
corsa wrote:44 000 za Ibizu???? :shock: Pa to samo budala moze dati. Pa za te pare mozes audi A3 kupiti! A da ne pricamo recimo o nekom Focusu, sa ful opremom i dobrim motorom! Uglvnom,preskupo da je 100 puta cupra!
mislim da je u ovom slucaju u pitanju altea ili leon
Ma O.K., znam da su oni u pitanju, ali kazem da se mogu za te pare mogu kupiti i bolje marke od Seata.
ChupoJasa

#50 Re: SEAT CORDOBA

Post by ChupoJasa »

Ovo sam slučajno juče uslikao... onaku u prolazu...
Mislim da je Leon..
Cijenu ne znam jer je ovaj već prodat...
Ali samo znam da je auto zvjerka...
I da imam te pare ne bih se mislio sekunde... ali...
Post Reply