Seada Palavrić i Mladi Muslimani

Post Reply
kub lajkan

#1 Seada Palavrić i Mladi Muslimani

Post by kub lajkan »

Svaka ideologija ima svoje temelje. Bivši YU-socijalizam se (između ostalog) temeljio na “Kapitalu”, “Manifestu Komunističke partije” i “Bombaškom procesu”.

Ideologija koja je oborila socijalizam morala je dokazati da je bolja od njega.

Jedan od stubova u temelju Nove Ideologije bio je i politički proces “Mladim Muslimanima”. Ne bih ulazio u to da li se ovo treba ocijeniti kao namještaljka ili ne. Uglavnom, Nova Ideologija je sebi (a i drugima) fino pojasnila: “Mladi Muslimani” su trebali poslužiti kao primjer kako treba sa vjerom i vjernicima. Ali ne samo to! Bio je to dokaz kako je Stara Ideologija postupala prema ljudima općenito. To je ustvari bio više nego jasan primjer kako su tu bila ugrožena LJUDSKA prava običnih građana. Dakle, SVI su bili ugroženi a ne samo MI.

Elem, to je poslužilo kao primjer da se kaže: eto vidite kako su tad SVI bili ugroženi, a mi smo takve brutalne metode ukinuli, tako da su sad SVI slobodni.

I sa čim sad ovo ima veze?

Pojavljuje se “afera Državni udar”. Ako uzmemo pretpostavku da je proces “Mladim Muslimanima” bio klasična politička namještaljka, onda bih sad upitao: “A kakva je razlika između PROCESA “MLADIM MUSLIMANIMA” i OPTUŽBI ZA DRŽAVNI UDAR?

Pa vrlo mala! Razlika je u tome što ova druga nije uspjela!
Golgeter nije imao svoj dan i nije uspio zicer pretvoriti u gol.

Šta dalje? Umjesto da uđu u fazu “tišu mišu, poklopi se ušima”, oni idu dalje i gore…

I tako dakle, oni su nam donijeli slobodu i ljudska prava koja prije nismo imali?

Ko ne zna stat’ ili polovit’ na “veća-manja” bolje nije ni zaslužio od onoga što ga čeka…
JahijaJilic

Post by JahijaJilic »

Naravno, nekako se kao mnogo slazem. A taj DRŽAVNI UDAR koliko se sjecam bio je "SUDSKO - DRZAVNA FARZA kriminalaca i siledzija"

Ako sam citati pogrijesio, ispravite me, molim.
Post Reply