Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Razgovarali su sa vise politicara, u vezi kupovine domacih proizvoda.
Svi odreda su odgovorili da kupuju domace, jedino je napirlitana Seada na direktno pitanje cije sokove kupuje odgovorila
"Fructal, jer su stvarno najbolji".
Ne znam je li moja reakcija pretjerana, ali da sam mogao siju bi joj zavrnuo u tom momentu. U zemlji u kojoj uvoz sije izvoz za 6 milijardi km i taj negativni trend se povecava iz godine u godinu, mislim da je jedan politicar duzan makar slagati kad se radi o promovisanju domace proizvodnje. Ako gospodja nije u stanju naci domaci vocni sok koji joj odgovara, e onda jebi ga.........
Jadan je narod sa ovakvom vlasti
Last edited by zzzzz on 18/01/2005 16:51, edited 1 time in total.
ma boli mene briga koji ona sok najbegenise... trebala bi biti (kao politicar) dovoljno promucurna, pa da pazi sta prica. treba forsirati u prici domace, pa makar i naopako. jer ona daje primjer drugima (barem onima koji su glasali za nju. ja, sucur Allahu, nisam, niti bih ikada...).
U svakom slucaju kako god da joj je ime, gospodja je zabila auto-go cijeloj kampanji za promovisanje domace proizvodnje.
Da ce nekom odgovarati za ovo, vjerovatno je smjesno ocekivati a trebalo bi s obzirom koliko su love potrosili za tu kampanju.
Tesko se Fructalu sa Seadinom reklamom..., mada je to najmanja greska koju je napravila. Mnogo opasnije greske koje je napravila bi trebalo njoj na nos nataketi.
Ima i jedna uzrečica: "to su samo palavre". Kasnije sam skontao da je PALAVRE riječ španskog porijekla i znači PRIČE.
Kako li je samo zalutala do nas?
by Eldar @ 2003-10-04
zzzzz wrote:Razgovarali su sa vise politicara, u vezi kupovine domacih proizvoda.
Svi odreda su odgovorili da kupuju domace, jedino je napirlitana Seada na direktno pitanje cije sokove kupuje odgovorila
"Fructal, jer su stvarno najbolji".
Ne znam je li moja reakcija pretjerana, ali da sam mogao siju bi joj zavrnuo u tom momentu. U zemlji u kojoj uvoz sije izvoz za 6 milijardi km i taj negativni trend se povecava iz godine u godinu, mislim da je jedan politicar duzan makar slagati kad se radi o promovisanju domace proizvodnje. Ako gospodja nije u stanju naci domaci vocni sok koji joj odgovara, e onda jebi ga.........
Jadan je narod sa ovakvom vlasti
Ne znam da li se sjećate kad je bila afera sa Alpskim mlijekom prije jedno 2 godine kad je drugi put u dva mjeseca bilo potvrđeno da mlijeko ima veću količinu nekog antibiotika, ne znam mu ime više, kojim uopšte više nije dozvoljeno liječenje životinja jer izaziva deformitete kod novorođenčadi. Slovenci su povukli sve zalihe iz prodaje u tom momentu, u Sloveniji i svim zemljama gdje je to mlijeko prodavano, osim kod nas naravno. I EU je uzela uzorke za ispitivanje jer su tad Slovenci bili na vratima EU-a a kod nas gđa. Palavrić isti dan u dnevniku u 22:30 izađe i mrtvo - hladno izjavi: " U ovom mlijeku nema ništa štetno i možete ga bez problema konzumirati..."!
Kuda idu divlje svinje?
Dugo sam koristio Alpsko, čak i u vrijeme ove afere sa zabranjenim hloramfenikolom. Za svaki slučaj, provjeravao sam mlijeko i uvijek od dijela kupljenog mlijeka sam pravio probiotičko kiselo mlijeko uz pomoć čaše ab kulture ili acidofila. Uvijek pod istim uslovima i ista količina (temp. rerne oko 40 gradi). Prošle godine, sam par puta bezuspješno pravio svoju alpsku ab kulturu. Mlijeko obogaćeno antibioticima se teško ukiseli. Sada trošim Megle,MIG i Milkos mlijeko i mliječne proizvode.
ovo je fakat sramotno, da smo u normalnoj zemlji koja ima slicne probleme u razvoju ovo bi predstavljalo cisto politicko samoubistvo... stvarno ne znam sta nije uredu sa tom zenom...
PipiDugaDevetka wrote:Vipavino mlijeko, a ne Alpsko je bilo u pitanju.
alpsko!
u alpskom mlijeku sa slovenackom dekleracijom je naden hloramfenikol
Dobro, eto, obogaćeno mlijeko je bilo Alpsko. Bitno je to da niko ništa ne kontroliše. Ni domaće, ni strano. Krivci - političari. Naša djeca i dalje odlaze u inostranstvo na liječenje opakih bolesti. Hloramfenikol je zabranjen jer ima negativnog utjecaja i na kičmenu moždinu.
FEDERACIJA GUBI STANOVE JER JE ZASTUPA PRIUCENA PRAVNICA SEADA PARAVLIC
Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je da stanarsko pravo u Hrvatskoj nije vlasnicko pravo, te da izbjeglice koje su pocetkom rata '91. godine napustile svoje stanove nemaju pravo na njihov povrat i otkup. Izvjesna Kristina Blecic iz Zadra je tuzila naime Hrvatsku pred Sudom u Strazburu zahtijevajuci povrat stana koji je napustila pocetkom rata. Sud je medjutim dao za pravo hrvatskim vlastima koje su Kristinin stan, nakon sto je sest mjeseci bio napusten, proglasile trajno napustenim pa su ga dodijelile drugoj osobi koja je u medjuvremenu stan otkupila.
Sud za ljudska prava u BiH, koji bi se po definiciji morao rukovoditi istim nacelima kao i onaj u Strazburu, stanarsko pravo u BiH je izjednacio sa imovinskim pravom, pa su na osnou takve logike sve izbjeglice imale pravo na povrat stana i njegov kasniji otkup. To je pravo u BiH priznato i oficirima bivse JNA, cak i onima koji nisu drzavljani BiH i koji su se prikljucili vojsci Srbije ili Republike Srpske !
Kako je moguce da sudovi za ljudska prava na identicnim slucajevima primjenjuju dijametralno razlicite arsine ?
Moguce je:
Hrvatsku je pred Sudom u Strazburu zastupao iskusan tim pravnih eksperata, a Federaciju BiH pred Sudom za ljudska prava zastupala je priucena pravnica (po osnovnoj vokaciji tvornicka cistacica) Seada Palavric !!
Bojkotujmo sve strano a pogotovo slovenacko....eno izdaju i kasetu o Muji I Hasi, kako god okrenes Slovenci na nasim ledjima prave pare a Ljubljanska banka se jos uvijek luda pravi sto se tice vracanja deviza stedisama. A taj "fructal" je takva laz da ne moze gora biti, 70% svakog gustog soka se sastoji od tikve a ostalo je boja, ukusi hemijski naravno i jos stosta sto oni ne prijavljuju. Sve treba bojkotovat strano i samo domace furat, nemaju politicari sta s tim, "market se pravi potraznjom a ne ponudom". Samo stanovnistvo BiH diktira ekonomiju iste a ne vlada i Slovenci.
stickitout wrote:A taj "fructal" je takva laz da ne moze gora biti, 70% svakog gustog soka se sastoji od tikve a ostalo je boja, ukusi hemijski naravno i jos stosta sto oni ne prijavljuju.
??
Alaj ti lupetas !! Seada ti nije ni do koljena.
Bravo tehnolog !! Znas li ti uopste kakve rigorozne kontrole kvalitete prolaze ti sokovi iz Ajdovscine !! Znas li ti da je Fructal jedan od znakova prepoznavanja Slovenije u Svijetu bas kao i Gorenje, ili Podravkina Vegeta za Hrvatsku.
Ajdovscina, malo slovensko mjesto gdje se proizvode Fructalovi sokovi je poznatija u svijetu po tim sokovima, nego bilo koje mjesto u BiH po bilo cemu (iskljucujuci rat).
Last edited by Fair Life on 19/01/2005 04:10, edited 1 time in total.
Sta ti mislis da svjeze voce dolazi non-stop u fructal a pogotovo tokom rata iz hercegovine i makedonije. Odi malo procitat zurnale po Pub-Med, pa da vidis sta naucnici pisu o svjetski poznatom fructalu iz ajdovscine...tehnolog
A ako nisi svjestan po cemu je BiH sve poznata po svijetu sem jebenog rata mozda nisi bio u skoli taj dan.
Stari, Travnicki sir se prodaje u Harrods-u, najskupljem shoping centru na svijetu, ali nema fructalovih sokova, doduse ima ih svuda po svijetu i samo nasa dijaspora se davi njima, da vidis samo kakvih sokova ima, cjedjenih na tvoje oci koje mozes kupit, pa mislis da na zapadu zapadnjacima treba fructal...hahahaha....zbog takvih ko ti se i uvozi to smece.....kolega tehnolog
A kad mene vec sa Seadom poredis, ti volis fructal ko i ona pa hajte lijepo na jedan sokic.....tehnolog