Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Die Knappen müssen in den kommenden Monaten auf Sead Kolasinac verzichten. Copyright: firo sportphoto
Bei der 1:2-Niederlage am Samstag (23.8.) bei Hannover 96 musste Linksverteidiger Sead Kolasinac aufgrund von Kniebeschwerden ausgewechselt werden.
Die anschließend durchgeführte Kernspin-Untersuchung ergab, dass sich der Nationalspieler Bosnien-Herzegowinas einen Riss des vorderen Kreuzbandes im rechten Knie zugezogen hat.
Der 21-Jährige wird nun zum anerkannten Kniespezialisten Dr. Heinz Jürgen Eichhorn ins bayerische Straubing reisen und dort voraussichtlich am Dienstag (26.8.) operiert werden. Kolasinac dürfte erfahrungsgemäß dem FC Schalke 04 mindestens ein halbes Jahr nicht zur Verfügung stehen.
kao što znate jučer sam zadobio tešku povredu zbog koje ću u utorak biti operisan u Augsburgu i zbog koje bih van terena mogao biti i pola godine.
Imam sreću da će moje koljeno operisati jedan od najboljih svjetskih hirurga za ovakvu vrstu povreda, ali i da ću tokom oporavka imati najbolju moguću njegu stručnih lica.
Iskreno se nadam kako ću se iz ovog, za mene uistinu teškog perioda, vratiti još jači, bolji i kvalitetniji.
Jako mi je žao što neću biti na raspolaganju Schalkeu u izuzetno važnim utakmicama u narednim mjesecima, a riječima ne mogu opisati koliku tugu za mene predstavlja to što neću biti na raspolaganju selektoru Sušiću, našoj reprezentaciji i svim mojim Bosancima i Hercegovcima u mečevima naše reprezentacije protiv Kipra, Velsa, Belgije i Izraela.
Ponavljam, iz ovog svega se želim vratiti još jači, bolji i kvalitetniji i radiću što više kako bih svaki dan van terena iskoristio za ispunjenje tog cilja!
Na kraju, ali meni najvažnije, želim da se zahvalim svim navijačima, prijateljima i kolegama koji su mi poslali poruke podrške koje mi puno znače i koje će mi značajno olakšati proces oporavka!
Nažalost, ozljeda je teška, kako sam se i pribojavao. Anterironi ukršteni ligamenti koljena su osovina koja omogućuje gibanje koljenskog zgloba u četiri ravni, i bilo kakva njihova povreda onemogućuje ozbiljnije kretanje na duži period.
Ovo su, na veliku žalost, ozljede koje usporavaju, ako ne i prekidaju sportske karijere (osim ako si Janica Kostelić). Nadati se da će u Schaleku imati strpljenja sa Kolašincem čiji će posredni oporavak trajati 7-8 mjeseci, a neposredni i do godinu dana.
Ja jebiga digli ste se na momka koji ima tek dobrih 20 gidna te tenk te ove i one zajebancije, pretjerivanje nije dobro pogotovo u ovim godinama, steta jer bi se bas sad trebao dobro ustaliti... par puta je vec bio na ivici teze povrede bilo je pitanje vremena kad ce se ozljediti... on je jos mlad ne bi trebao biti preforciran kao sto ga neki vide...
legionar2010 wrote:Ja jebiga digli ste se na momka koji ima tek dobrih 20 gidna te tenk te ove i one zajebancije, pretjerivanje nije dobro pogotovo u ovim godinama, steta jer bi se bas sad trebao dobro ustaliti... par puta je vec bio na ivici teze povrede bilo je pitanje vremena kad ce se ozljediti... on je jos mlad ne bi trebao biti preforciran kao sto ga neki vide...
legionar2010 wrote:Ja jebiga digli ste se na momka koji ima tek dobrih 20 gidna te tenk te ove i one zajebancije, pretjerivanje nije dobro pogotovo u ovim godinama, steta jer bi se bas sad trebao dobro ustaliti... par puta je vec bio na ivici teze povrede bilo je pitanje vremena kad ce se ozljediti... on je jos mlad ne bi trebao biti preforciran kao sto ga neki vide...
Ja jos ne mogu da vjerujem da u modernom dobu u kojem zivimo ima toliko glupih ljudi koji vjeruju da neko nekome moze nesto ispehirati, pricama o rusenju, tenkovima i sl. uzrokovati povrede i sl. pustite se babinih gatki i budite malo pametni
On topic :
Seo ce iz ovoga izaci jos jaci povreda je teska, ali povrede su sastavni dio sporta a narocito kad dajes sve od sebe i bez kalkulacija igras za klub i repku. A ne ko neki setaci
Jel i Ibisevic imao ovakvu povredu koljena u ono vrijeme haranja Bundeskom ???
Kakva karma kakve gluposti .. Eto svaki sportista koji se povrijedi je nekoga povrijedio .. Tako mu sudjeno .. Vratit ce se jos jaci .. Ove prica i velicanje See moze mu samo pomoci i da mu da jos vecu snagu da se oporavi
Jeste, Ibisevic je pokidao ligamente, badstuber je isto pokidao ligamente evo ga vratio se ove sezone i ne djeluje da je ista losiji neo prije,Martinez je prije par dana isto pokidao krizne ligamente. Dug je oporavak, i onda predstoji period vracanja u formu i svega toga, al mlad je, mladi su to ligamenti, vratice se, Moramo i mi biti strpljivi , a najvise on i Schalke.U Schalke nemam sumnje ni trena da ce dati sve od sebe da se on sto prije vrati, da ce mu biti podrska velika.To i mi moramo uraditi, a hocemo. Svima nam je zao i nemojte te price o pehiranju molim vas, desi se svakome.