Sead Kolašinac
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#251 Re: Sead Kolašinac
A ja velike mu koristi od njemačkog državljanstva... Bože dragi.. Čovjek profesionalni fudbaler, igra u jednom od najvećih njemačkih klubova. Nije on neki turski kebablija, da se oko toga sekira i prebija.
Drugo, ne može on imati problema sa matičnim brojem, jer on se ne upisuje u knjigu rođenih, već knjigu državljana.
Drugo, ne može on imati problema sa matičnim brojem, jer on se ne upisuje u knjigu rođenih, već knjigu državljana.
- limeni
#252 Re: Sead Kolašinac
ma nek on preda za pasos, ide sigurno na svijetsko u brazil s nama dobit cemo naredne utakmice i bez njegove pomoci i onda juris na pobjedu u grupi gdje su engleska, koreja i alzir.. 
- MOSALJOZE
#253 Re: Sead Kolašinac
Sejo danas odigrao 90 minuta u porazu Šalkea.
- jeza u ledja
#254 Re: Sead Kolašinac
Da li onda to znaci da se i Misimovic morao odreci njemackog drzavljanstva?
Pa ljudi su tamo rodjeni, nikad to ne mogu izgubiti.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#255 Re: Sead Kolašinac
Svejedno dobija matični broj.........Hhasan se svojevremeno odrekqo nšeg da bi dobio"njemačkoIt_is_a_Leclerc wrote:A ja velike mu koristi od njemačkog državljanstva... Bože dragi.. Čovjek profesionalni fudbaler, igra u jednom od najvećih njemačkih klubova. Nije on neki turski kebablija, da se oko toga sekira i prebija.
- Logovan
#256 Re: Sead Kolašinac
A kako je igrao?MOSALJOZE wrote:Sejo danas odigrao 90 minuta u porazu Šalkea.
- MOSALJOZE
#257 Re: Sead Kolašinac
Ne znam to.Mozda će goal.com ili spox.com izbaciti analizu pa ti javim._terminaš_ wrote:A kako je igrao?MOSALJOZE wrote:Sejo danas odigrao 90 minuta u porazu Šalkea.
- Edin H.
#258 Re: Sead Kolašinac
U vecini zapadnih zemalja drzavljanstvo se vise ne dobija automatski rodjenjem, jedan od roditelja mora imati drzavljanstvo. Oni su vjerovatno dobili drzavljanstvo na osnovu godina provedenih u zemlji. Ali ja isto mislim ako vec imas drzavljanstvo da ga ne bi trebao ga izgubiti prihvatanjem drugoga, ali ukoliko imas drugo ne mozes dobiti njemacko.jeza u ledja wrote:Da li onda to znaci da se i Misimovic morao odreci njemackog drzavljanstva?
-
Mobile_Disco
#259 Re: Sead Kolašinac
Ja mislim da je ovo samo u Njemackoj radi turakaEdin H. wrote:U vecini zapadnih zemalja drzavljanstvo se vise ne dobija automatski rodjenjem, jedan od roditelja mora imati drzavljanstvo. Oni su vjerovatno dobili drzavljanstvo na osnovu godina provedenih u zemlji. Ali ja isto mislim ako vec imas drzavljanstvo da ga ne bi trebao ga izgubiti prihvatanjem drugoga, ali ukoliko imas drugo ne mozes dobiti njemacko.jeza u ledja wrote:Da li onda to znaci da se i Misimovic morao odreci njemackog drzavljanstva?
- antifascism
#260 Re: Sead Kolašinac
Nije nikad ni bio slucaj osim u Americi, Francuskoj i drzavama pod engleskoj kruni.Edin H. wrote:U vecini zapadnih zemalja drzavljanstvo se vise ne dobija automatski rodjenjem, jedan od roditelja mora imati drzavljanstvo. Oni su vjerovatno dobili drzavljanstvo na osnovu godina provedenih u zemlji. Ali ja isto mislim ako vec imas drzavljanstvo da ga ne bi trebao ga izgubiti prihvatanjem drugoga, ali ukoliko imas drugo ne mozes dobiti njemacko.jeza u ledja wrote:Da li onda to znaci da se i Misimovic morao odreci njemackog drzavljanstva?
http://en.wikipedia.org/wiki/Jus_soli
Onda imas i banane drzave poput Srbije, Izraela i Hrvatske koje dijele drzavljanstva "po krvi".
http://en.wikipedia.org/wiki/Jus_sanguinis
Ostale drzave imaju pametnije sisteme.
- MOSALJOZE
#261 Re: Sead Kolašinac
Sead odigrao 90 minuta u pobjedi Šalkea,koji "ganja" Leverkuzen.Sejo jako dobar,imao nekoliko greški,ali to nadoknadio sa dosta trčanja.
- luckylaka
#262 Re: Sead Kolašinac
Dze zapelo sa Sejom jebem ga i pasos,ja u Chicagu dobio za sedam dana a on ne moze za mjesec.On to izgleda ganja preko chuneMOSALJOZE wrote:Sead odigrao 90 minuta u pobjedi Šalkea,koji "ganja" Leverkuzen.Sejo jako dobar,imao nekoliko greški,ali to nadoknadio sa dosta trčanja.
- JoseMujica
#263 Re: Sead Kolašinac
Lucky hebemu čitajte malo
matični broj je problem sad sve da je papire i pripremio i predao (a nije)
-
zlajapravaraja
#264 Re: Sead Kolašinac
Sejo ima povredu koljena (istegnuce ligamenata), tako da ce propustiti sljedecu utakmicu protiv Stuttgarta, a mozda i onu zadnju.
Dobro je da ne mora ici na brata Vedada
Dobro je da ne mora ici na brata Vedada
- Kemal Malovčić
#265 Re: Sead Kolašinac
1 Kolašinac = 7x Halilović
- JoseMujica
#266 Re: Sead Kolašinac
slažem se
s obzirom da će Spahić za koju godinu u pemziju Kolašinac nam je pick No. 1, a na mjestu gdje je Halilović već ubija Pjanić
-
zlajapravaraja
#267 Re: Sead Kolašinac
Kolasinac je na prosirenom spisku njemacke U-21 reprezentacije za EP u junu, kao jedan od trojice novajlija.
Ovo ce biti sjajno iskustvo za njega, ali to naravno ne znaci da nece igrati za nas
Ovo ce biti sjajno iskustvo za njega, ali to naravno ne znaci da nece igrati za nas
- MOSALJOZE
#268 Re: Sead Kolašinac
zlajapravaraja wrote:Kolasinac je na prosirenom spisku njemacke U-21 reprezentacije za EP u junu, kao jedan od trojice novajlija.
- MOSALJOZE
#269 Re: Sead Kolašinac
http://www.avaz.ba/sport/fudbal/zelim-i ... samo-pasos
Želim igrati za BiH, čekam samo pasoš
PRE DOBRA vijest,samo bi havaz nekad trebao snimiti taj razgovor,ali eto treba im vjerovati.
Želim igrati za BiH, čekam samo pasoš
PRE DOBRA vijest,samo bi havaz nekad trebao snimiti taj razgovor,ali eto treba im vjerovati.
- JoseMujica
#270 Re: Sead Kolašinac
- odr0n
#271 Re: Sead Kolašinac
Svaka mu čast ako zaigra za BiH, prije svega dokazuje ljudsku veličinu da pored opcije igranja za Njemačku sa kojom bi vjerovatno ispunio san svakog dječaka i osvojio Svjetsko ili Europsko, ipak izabere trnoviti put i BiH koja će tek možda zaigrati prvi put na takvom takmičenju, respekt.

- Bosanski_kralj
#272 Re: Sead Kolašinac
Dok ga ne vidim u našem dresu, ne vjerujem da će igrati za nas.
- DonVito
#273 Re: Sead Kolašinac
Bosanski_kralj wrote:Dok ga ne vidim u našem dresu, ne vjerujem da će igrati za nas.
A nebi bio prvi Izmet.
-
semirizsvemira
#274 Re: Sead Kolašinac
Danas sam ga gledao i igraci Freiburga su prolazili kraj njega sa lahkocom . Ne nzam sta ce nam on osim ako se neko ne povriejdi pa da ga zamijeni
- jeza u ledja
#275 Re: Sead Kolašinac
Ti i Arteta mozete pod ruku.semirizsvemira wrote:Danas sam ga gledao i igraci Freiburga su prolazili kraj njega sa lahkocom . Ne nzam sta ce nam on osim ako se neko ne povriejdi pa da ga zamijeni