SDU BiH

Post Reply
seln

#76 Re: SDU BiH

Post by seln »

rossoner wrote: Prije svega zelim reci seln da se, koliko god to nekima bolno bilo, slazem s tom cinjenicom. Uvijek mi najjaci i najpametniji a niđe nas...
Ja gledam na ovo oko politike da treba ako nista izabrati manje zlo. Zato moja teza o podrzavanju ovih stranak SDU, Nasa stranka, LDS, ... Kazete kako su isfurani ljudi iako kao stranka nikad nisu bili na vlasti. Za @canton i za ostale vjecne pesimiste : Dok su bili u drugim strankama ti ljudi, sta su necasno i neposteno cinili prema Drzavi i narodu ??? Molim vas, nema smisla na taj nacin argumentovati. Jedino mi je malo Emir Zlatar mutan jer je mijenjao dresove, i oblacio moj najomrazeniji u BiH, ali ovo ostalo stvarno nemate nikakvog razloga govoriti. Eto Miro Lazovic je krao, Stjepan je krao, PEcanac je krao, Ivo je krao... Ma dajte molim vas... Smijesna prica.
@rossoner, nemoj me pogresno razumjeti, ali postenje nije isto sto i sposobnost.
Znam tonu postenih ljudi koji ne bi uzeli tudje po cijenu da umru od gladi, ali to ih ipak ne cini pogodnim za politicke funkcije.
rossoner

#77 Re: SDU BiH

Post by rossoner »

seln wrote: @rossoner, nemoj me pogresno razumjeti, ali postenje nije isto sto i sposobnost.
Znam tonu postenih ljudi koji ne bi uzeli tudje po cijenu da umru od gladi, ali to ih ipak ne cini pogodnim za politicke funkcije.
Nije problem. Samo da te pitam koje je onda rjesenje? Imamo nesposobne i nepostene vec dugi niz godina. Ako dovedemo postene zakljucujemo (iz cega?) da ce i oni biti nesposobni... Znaci moras biti prljav da bi uspio. Zasto se onda uopce zamarati politikom ? :?
seln

#78 Re: SDU BiH

Post by seln »

rossoner wrote:
seln wrote: @rossoner, nemoj me pogresno razumjeti, ali postenje nije isto sto i sposobnost.
Nije problem. Samo da te pitam koje je onda rjesenje? Imamo nesposobne i nepostene vec dugi niz godina. Ako dovedemo postene zakljucujemo (iz cega?) da ce i oni biti nesposobni... Znaci moras biti prljav da bi uspio. Zasto se onda uopce zamarati politikom ? :?
Pa hajde bar da uzmemo mog komsiju Atifa, on je sigurno posteniji od bilo kog iz bilo koje partije, a radice za manju platu.
Canton

#79 Re: SDU BiH

Post by Canton »

rossoner wrote:
Prije svega zelim reci seln da se, koliko god to nekima bolno bilo, slazem s tom cinjenicom. Uvijek mi najjaci i najpametniji a niđe nas...
Ja gledam na ovo oko politike da treba ako nista izabrati manje zlo. Zato moja teza o podrzavanju ovih stranak SDU, Nasa stranka, LDS, ... Kazete kako su isfurani ljudi iako kao stranka nikad nisu bili na vlasti. Za @canton i za ostale vjecne pesimiste : Dok su bili u drugim strankama ti ljudi, sta su necasno i neposteno cinili prema Drzavi i narodu ??? Molim vas, nema smisla na taj nacin argumentovati. Jedino mi je malo Emir Zlatar mutan jer je mijenjao dresove, i oblacio moj najomrazeniji u BiH, ali ovo ostalo stvarno nemate nikakvog razloga govoriti. Eto Miro Lazovic je krao, Stjepan je krao, PEcanac je krao, Ivo je krao... Ma dajte molim vas... Smijesna prica.
Pa nisu oni nikad nista necasno i neposteno cinili prema drzavi i narodu jer nikad nista uopste nisu cinili.
Citav zivot se bave politikom i zive od politike, i to politike jeftinih fraza. Lazovic, Pecanac, Kljujic itd.
Ivo Komsic ima bar akademsku karijeru, kakvu takvu a sta ova tri jada imaju?
Na kraju krajeva, gdje sam ja to rekao da su oni krali? Pa oni i dok su bili u vlasti, bili su fikusi.
El_comadante

#80 Re: SDU BiH

Post by El_comadante »

Canton wrote:
rossoner wrote:
Prije svega zelim reci seln da se, koliko god to nekima bolno bilo, slazem s tom cinjenicom. Uvijek mi najjaci i najpametniji a niđe nas...
Pa nisu oni nikad nista necasno i neposteno cinili prema drzavi i narodu jer nikad nista uopste nisu cinili.
Citav zivot se bave politikom i zive od politike, i to politike jeftinih fraza. Lazovic, Pecanac, Kljujic itd.
Na kraju krajeva, gdje sam ja to rekao da su oni krali? Pa oni i dok su bili u vlasti, bili su fikusi.
Kljujić je imao priliku da krade jer je bio predsjdništvu BiH, a mislim da je tu bio i Lazović dakle imali su priliku da hapaju a nisu...
rossoner

#81 Re: SDU BiH

Post by rossoner »

El_comadante wrote:
Canton wrote:
Kljujić je imao priliku da krade jer je bio predsjdništvu BiH, a mislim da je tu bio i Lazović dakle imali su priliku da hapaju a nisu...
Pa dobro šta ćeš, nekima je bitno da ih vodi politika skupih i velikih fraza, a neka ovih malih, jeftinih, 'ta će oni...
Ja znam da je naš narod lud za "opasnom" riječi, agresivnom tonu u svrhu zaštite integriteta BIH tipa "klepit' ću te po prstima...", i to je za neke vrh političkog aktivizma. Meni je stvarno žao takvih ljudi, a većina nas je. "Tako je, reci mu!" Ovi ljudi su čast i primjer BH patriote, stranka koja je u samom svom vrhu više nego multi-kulti, ali ne onaj piratizirani multikulturazam, već prema mome skromnom mišljenju istinski i iskreni. Pravi bosanski reklo bi se. Meni je žao što se o takvim ljudima često govori u negativnom kontekstu, jer pogotovo što to izgovaraju nadripatriote i veliki "Bošnjaci, Srbi, Hrvati"... neke rečenice tipa usta-š.a i tako te gadosti. Ja bih podržao ove ljude, iskreno i bez ustručavanja ...
kiky

#82 Re: SDU BiH

Post by kiky »

vrijeme je da i ova politička karikatura nestane sa političke scene ...
najbolje, fuzijom sa ns-om ...
El_comadante

#83 Re: SDU BiH

Post by El_comadante »

kiky wrote:vrijeme je da i ova politička karikatura nestane sa političke scene ...
pa i jeste najbolje da se ove male stranke ujedine u jednu i onda bi to vec bio rezultat vrijedan paznje pa cak i eventualno bi mogli u vlast. NS, SDU, LDS itd.
rossoner

#84 Re: SDU BiH

Post by rossoner »

El_comadante wrote:
kiky wrote:vrijeme je da i ova politička karikatura nestane sa političke scene ...
pa i jeste najbolje da se ove male stranke ujedine u jednu i onda bi to vec bio rezultat vrijedan paznje pa cak i eventualno bi mogli u vlast. NS, SDU, LDS itd.
O tome i pričam cijelo vrijeme :D
Usput, evo ankete sa FaceTV koja je trajala 7-8 dana. Koliko se moze nazvati relevantnom, nije dilema, ali eto, moze posluziti kao naznaka da ce u KS biti promjena. Govorim ovo jer FaceTV kao tek zaceta TV nije rasprostranjena po citavoj BiH, uglavnom KS i MojaTV, a osim toga nije objavljen ni ukupan broj glasača:

Image
Kemo BA

#85 Re: SDU BiH

Post by Kemo BA »

rossoner wrote:Pa dobro šta ćeš, nekima je bitno da ih vodi politika skupih i velikih fraza, a neka ovih malih, jeftinih, 'ta će oni...
Ja znam da je naš narod lud za "opasnom" riječi, agresivnom tonu u svrhu zaštite integriteta BIH tipa "klepit' ću te po prstima...", i to je za neke vrh političkog aktivizma. Meni je stvarno žao takvih ljudi, a većina nas je. "Tako je, reci mu!" Ovi ljudi su čast i primjer BH patriote, stranka koja je u samom svom vrhu više nego multi-kulti, ali ne onaj piratizirani multikulturazam, već prema mome skromnom mišljenju istinski i iskreni. Pravi bosanski reklo bi se. Meni je žao što se o takvim ljudima često govori u negativnom kontekstu, jer pogotovo što to izgovaraju nadripatriote i veliki "Bošnjaci, Srbi, Hrvati"... neke rečenice tipa usta-š.a i tako te gadosti. Ja bih podržao ove ljude, iskreno i bez ustručavanja ...
:thumbup:
guruman

#86 Re: SDU BiH

Post by guruman »

Drugo SDU je stranka budućnosti i jedino ona bar deklarativno zadovoljava ono osnovno što ovom narodu treba.
Izgleda da ovaj narod sebi još ne misli dobro.
Banksy

#87 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

guruman wrote: Drugo SDU je stranka budućnosti
i jedino ona bar deklarativno zadovoljava ono osnovno što ovom narodu treba.
Izgleda da ovaj narod sebi još ne misli dobro.
Gledajući istaknute članove, vodstvo, SDU je zapravo stranka prošlosti.
Mogućnost da dobiju neke nove glasove zaista postoji, ali to opet samo govori o katastrofalnoj sadašnjosti, mnogo više nego o njihovom istinskom kvalitetu ili viziji.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#88 Re: SDU BiH

Post by Slo Burner »

rossoner wrote:
El_comadante wrote:
O tome i pričam cijelo vrijeme :D
Usput, evo ankete sa FaceTV koja je trajala 7-8 dana. Koliko se moze nazvati relevantnom, nije dilema, ali eto, moze posluziti kao naznaka da ce u KS biti promjena. Govorim ovo jer FaceTV kao tek zaceta TV nije rasprostranjena po citavoj BiH, uglavnom KS i MojaTV, a osim toga nije objavljen ni ukupan broj glasača:

Image
Kakva anketa :D :D :lol:
MuaDib

#89 Re: SDU BiH

Post by MuaDib »

Mislim da bi koalicija SDU i BPS Sefer Halilović uz podršku LDS mogla biti jaka alternativa postojećim parlamentarnim strankama, jer mogu osvojiti između 100 i 150 hiljada glasova, a i više ako bi mogli s BOSS-om pronači zajednički jezik.
El_comadante

#90 Re: SDU BiH

Post by El_comadante »

MuaDib wrote:Mislim da bi koalicija SDU i BPS Sefer Halilović uz podršku LDS mogla biti jaka alternativa postojećim parlamentarnim strankama, jer mogu osvojiti između 100 i 150 hiljada glasova, a i više ako bi mogli s BOSS-om pronači zajednički jezik.
ma LDS je slab i nemože ili jedva prodje izborni prag. a BPS je u blagom padu prošli su u KSu ali ih nema u Federaciji a u prošlom sazivu ih je bilo. dakel i kad bi napraili koaliciju nebi mnogo toga postigli. a BOSS je u Sarajevu slab a s obzirom da su ovo ipak lokalni izbori onda netrebaju ni sa njima ići.
rahmanjin

#91 Re: SDU BiH

Post by rahmanjin »

El_comadante wrote:
Canton wrote:
rossoner wrote:
Kljuic promijenio hiljadu dresova, znaci covjek koji samo gleda sebe i svoj interes. Kako je Lazovic dosao do stana, kako Komsic dosao do stana i polsovnih prostora... Pecanac je izgleda neko ko nije omastio brk, a mogao je a ovo ostalo...
rossoner

#92 Re: SDU BiH

Post by rossoner »

rahmanjin wrote:Kljuic promijenio hiljadu dresova, znaci covjek koji samo gleda sebe i svoj interes. Kako je Lazovic dosao do stana, kako Komsic dosao do stana i polsovnih prostora... Pecanac je izgleda neko ko nije omastio brk, a mogao je a ovo ostalo...
Zato si nam ti onako skroz super! Samo mi reci na kojoj ces listi biti da te označavamo!
Posejdon

#93 Re: SDU BiH

Post by Posejdon »

SDU, samo demagogija.
pionir.ju

#94 Re: SDU BiH

Post by pionir.ju »

Posejdon wrote:SDU, samo demagogija.
Haj nam ti kazi ko je pravi ? :bih:
Salah ad-Din

#95 Re: SDU BiH

Post by Salah ad-Din »

Ovi meni izgledaju dosta gori od SDP-a, okorjeli komunisti, mislim da bi na prvom mjestu bilo ukidanje vjeronauke, islamske zajednice i to :)

Mozda grijesim :D
ibizza

#96 Re: SDU BiH

Post by ibizza »

Salah ad-Din wrote:Ovi meni izgledaju dosta gori od SDP-a, okorjeli komunisti, mislim da bi na prvom mjestu bilo ukidanje vjeronauke, islamske zajednice i to :)

Mozda grijesim :D
Grijesis.
Ljudima treba dati sansu,mozda vec na lokalnim izborima.
Salah ad-Din

#97 Re: SDU BiH

Post by Salah ad-Din »

Brate, meni je dosta eksperimentisanja i novina (SBIH, SDP), ne bih ja vise da eksperimentisem sa novim strankama ;) Ja glasam sad za SDA, pa nek pokradu sto su zapoceli :)

Ali eto, zelim im srecu i da ih izaberu, pa ako se uvjerim da su dobri, imaju od mene glas na opcim, ali jednostavno necu da sebi stvarim šuhu, sad sam glasao za SDP i strasno se kajem.
rossoner

#98 Re: SDU BiH

Post by rossoner »

Salah ad-Din wrote:Brate, meni je dosta eksperimentisanja i novina (SBIH, SDP), ne bih ja vise da eksperimentisem sa novim strankama ;) Ja glasam sad za SDA, pa nek pokradu sto su zapoceli :)

Ali eto, zelim im srecu i da ih izaberu, pa ako se uvjerim da su dobri, imaju od mene glas na opcim, ali jednostavno necu da sebi stvarim šuhu, sad sam glasao za SDP i strasno se kajem.
A razmisljanja u p.m. ...
Nek ti valjaju oni sto su pokrali sve zivo, a najgore mi je tvoje razmisljanje "pa nek pokradu sto su zapoceli", pa prosto da ne zivis na ovom prostoru ne bi vjerovao... Ma treba atomsku kakvu baciti ovdje, nema spasa izgleda...
emigrazione

#99 Re: SDU BiH

Post by emigrazione »

Kljuic, Lazovic, Komsic, Pecanac, nazalost Nijaza vise nema...ko normalan i dobronamjeran moze bilo sta negativno reci o ovim ljudima
poznanik

#100 Re: SDU BiH

Post by poznanik »

MuaDib wrote:Mislim da bi koalicija SDU i BPS Sefer Halilović uz podršku LDS mogla biti jaka alternativa postojećim parlamentarnim strankama, jer mogu osvojiti između 100 i 150 hiljada glasova, a i više ako bi mogli s BOSS-om pronači zajednički jezik.
Čini se da su SDU i Seferovci sve bliži, bar u Sarajevu, a vjerujem i u Goraždu, i čak mislim da će tamo postići najznačajniji izborni uspjeh, mislim da će tamo biti nosilac vlasti.
Post Reply