SDU BiH

Post Reply
Banksy

#151 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

madner wrote:Ne.
Ne.
Zasto?
meni se cini da je tako.

Tako je, samo sta je ono cilj, da (ovakav) SDP propadne ili da drustvo napreduje? :D
Oboje. Prvo je uslov za drugo ...

Cilj? Da dam svoj glas onome ko ga zaslužuje.
madner

#152 Re: SDU BiH

Post by madner »

Dakle SDP je najveci problem ovog drustva.

Ja ne glasam da bih nagradio nekog sto me nasmijava provalama, nego da bih nesto promijenio. Imas stanje sada, imam stanje koje zelim postic. Glasam za opciju koja ce ta dva stanja pribliziti. Bacanje glasova to nece uraditi.
Banksy

#153 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

madner wrote:Dakle SDP je najveci problem ovog drustva.

Ja ne glasam da bih nagradio nekog sto me nasmijava provalama, nego da bih nesto promijenio. Imas stanje sada, imam stanje koje zelim postic. Glasam za opciju koja ce ta dva stanja pribliziti. Bacanje glasova to nece uraditi.
O SDP-u na njihovoj temi.
madner

#154 Re: SDU BiH

Post by madner »

Pa i ovo je SDP tema, SDU je sestrinska stranka. :D
karanana

#155 Re: SDU BiH

Post by karanana »

bravo banksy!
i love you.
na tvoje postove nemam nista dodati, samo ih procitajte dva puta i procitali se i moje.

i sta, zato sto ova stranka dobije 5-6 hiljada glasova oni ne valjaju a populisticka sdp valja jer su barem pola od 300.000 (ukljucujuci i mene) zajebali sa laznim obecanjima. ja zaokruzujem sdu, gore mi ne moze biti ma koga zaokruzio i ma ko bio izabran.
seln

#156 Re: SDU BiH

Post by seln »

karanana wrote:bravo banksy!
i love you.
na tvoje postove nemam nista dodati, samo ih procitajte dva puta i procitali se i moje.

i sta, zato sto ova stranka dobije 5-6 hiljada glasova oni ne valjaju a populisticka sdp valja jer su barem pola od 300.000 (ukljucujuci i mene) zajebali sa laznim obecanjima. ja zaokruzujem sdu, gore mi ne moze biti ma koga zaokruzio i ma ko bio izabran.
Pa ako ti ne moze biti gore, bar zaokruzi NS. Oni bar nisu stranka povrijedjene sujete.
Banksy

#157 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

seln wrote:
i love you.

Pa ako ti ne moze biti gore, bar zaokruzi NS. Oni bar nisu stranka povrijedjene sujete.
Mislim da se ''povrijeđena sujeta'' preselila na neko drugo mjesto. ;-)
Banksy

#158 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

i love you.

i sta, zato sto ova stranka dobije 5-6 hiljada glasova oni ne valjaju a populisticka sdp valja jer su barem pola od 300.000 (ukljucujuci i mene) zajebali sa laznim obecanjima. ja zaokruzujem sdu,
gore mi ne moze biti ma koga zaokruzio i ma ko bio izabran.
:wink:

S tim da su i ovi pod lupom, a (eventualni) glas nije zakucan zauvijek.
Nek slučaj SDP-a i njima i svima bude nauk.
seln

#159 Re: SDU BiH

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote: Pa ako ti ne moze biti gore, bar zaokruzi NS. Oni bar nisu stranka povrijedjene sujete.
Mislim da se ''povrijeđena sujeta'' preselila na neko drugo mjesto. ;-)
Znas kako kazu...mislit' i srat' nije isto.
seln

#160 Re: SDU BiH

Post by seln »

Banksy wrote:
i love you.

i sta, zato sto ova stranka dobije 5-6 hiljada glasova oni ne valjaju a populisticka sdp valja jer su barem pola od 300.000 (ukljucujuci i mene) zajebali sa laznim obecanjima. ja zaokruzujem sdu,
gore mi ne moze biti ma koga zaokruzio i ma ko bio izabran.
:wink:

S tim da su i ovi pod lupom, a (eventualni) glas nije zakucan zauvijek.
Nek slučaj SDP-a i njima i svima bude nauk.
Koji slucaj? Osvajanje vlast?
Ili je SDU pjevacko drustvo? Ili mozda ispostava Karitasa?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#161 Re: SDU BiH

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:
Mrzi i mene ...
Nisu napustili, otjerani su, bar njih 30 koji su bili temelj, brand, imidž, ali i politička ideja te partije.
S njima, s tom, tadašnjom politikom, ta stranka je bila jedna priča, a ja njihov glasač.
Nakon što su temeljito počišćeni, danas, bez njih, s korumpiranim, kriminalnim voždom i hordom polupismenih, bezmudih balavaca oko njega, ta stranka je nešto sasvim drugo, a moj glas više nemaju.
I šta sad nije jasno? U čemu se ogleda ta naivnost? U tome što ću MOŽDA dati glas tim ljudima koji su i dalje dokazani borci za multietničko, građansko društvo, patrioti, oni koji su bili s nama kad je bilo najteže, mahom pošteni i ozbiljni ljudi. Ne razumijem uopšte o čemu govoriš.
SDU funkcionise po principu osvetnicke stranke. Oni su tu u najvecem broju iz nekadasnjih struktura SDP-a,ali ima ih i iz drugih stranaka. A interesantno mi je da svaki njihov istup, ali bas svaki, mora dovesti do nekog, vrlo cesto i licnog, obracuna sa SDP-om i nekim njihovim strukturama. 90% istupa i prozivki je na racun SDP-a i Lagumdzije naravno. Ne kazem da nema tog sto se treba i mora prozivati, i sam ih prozivam gdje stignem ( :D ), ali sve to djeluje degutantno kada se uporedi da skoro pa nikako ne spominju i ne prozivaju ni ove iz SDA , a ni one iz SzagraBIH, a vala ni fahrovce. Da je makar ta prozivka ujednacena, da makar i ono stvari koji su ok od nekih SDP organa koje su pokrenuli, da barem nesto podrze..pa bi se moglo reci da eto hajde neka ih prozivaju. Ali ovako, pjeniti, urlikati i siktati cim se spomene Zlatko I sdp :-) . Za mene su ono klasicna osvetnicka stranka, skoro pa osvetnicko odcijepljeno krilo (frakcija) SDP-a, i jako cesto se osjeti taj neki jaz i netrpeljivost na licnom planu izmedju pojedinaca iz jedne i druge stranke.

Nije sve ni u tom patriotizmu na koji se pozivaju. Meni su oni totalno neozbiljna stranka, sa jedinim principom postojanja euforicna netrpeljivost spram Zlatku i SDP-u.
ultima_palabra

#162 Re: SDU BiH

Post by ultima_palabra »

To.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#163 Re: SDU BiH

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:
Mrzi i mene ...
Nisu napustili, otjerani su, bar njih 30 koji su bili temelj, brand, imidž, ali i politička ideja te partije.
S njima, s tom, tadašnjom politikom, ta stranka je bila jedna priča, a ja njihov glasač.
Nakon što su temeljito počišćeni, danas, bez njih, s korumpiranim, kriminalnim voždom i hordom polupismenih, bezmudih balavaca oko njega, ta stranka je nešto sasvim drugo, a moj glas više nemaju.
I šta sad nije jasno? U čemu se ogleda ta naivnost? U tome što ću MOŽDA dati glas tim ljudima koji su i dalje dokazani borci za multietničko, građansko društvo, patrioti, oni koji su bili s nama kad je bilo najteže, mahom pošteni i ozbiljni ljudi. Ne razumijem uopšte o čemu govoriš.
SDU funkcionise po principu osvetnicke stranke. Oni su tu u najvecem broju iz nekadasnjih struktura SDP-a,ali ima ih i iz drugih stranaka. A interesantno mi je da svaki njihov istup, ali bas svaki, mora dovesti do nekog, vrlo cesto i licnog, obracuna sa SDP-om i nekim njihovim strukturama. 90% istupa i prozivki je na racun SDP-a i Lagumdzije naravno. Ne kazem da nema tog sto se treba i mora prozivati, i sam ih prozivam gdje stignem ( :D ), ali sve to djeluje degutantno kada se uporedi da skoro pa nikako ne spominju i ne prozivaju ni ove iz SDA , a ni one iz SzagraBIH, a vala ni fahrovce. Da je makar ta prozivka ujednacena, da makar i ono stvari koji su ok od nekih SDP organa koje su pokrenuli, da barem nesto podrze..pa bi se moglo reci da eto hajde neka ih prozivaju. Ali ovako, pjeniti, urlikati i siktati cim se spomene Zlatko I sdp :-) . Za mene su ono klasicna osvetnicka stranka, skoro pa osvetnicko odcijepljeno krilo (frakcija) SDP-a, i jako cesto se osjeti taj neki jaz i netrpeljivost na licnom planu izmedju pojedinaca iz jedne i druge stranke.

Nije sve ni u tom patriotizmu na koji se pozivaju. Meni su oni totalno neozbiljna stranka, sa jedinim principom postojanja euforicna netrpeljivost spram Zlatku i SDP-u.
:thumbup: S tim da se jedino ne bih složila da su 100% neozbiljni. Nemaju novac , nemaju medijsku podršku no imaju Pećanca koji ma kako karikaturan i ma kako neozbiljan bio, je ipak mnogo uradio na promociji te partije na terenu tj. u kantonalnom Parlamentu. Ukoliko prestanu kritizirati samo SDP , mogu postati partija koja će garantirano imati opštinske i kantonalne predstavnike u narednih par izbornih ciklusa a to znači i moguću buduću koaliciju..;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#164 Re: SDU BiH

Post by -LIBERO- »

Buducu koaliciju (mogucu)?? Koju??

A Pecanac to sto radi na promociji ove stranke u kantonalnom parlamnetu je za mene politikanstvo i populizam. Ne znam, ti mozda na to gledas drugim ocima, ali ja vidim iz njegovog nastupa (posto smo ga spomenuli vec) da cim spomene Zlatka i SDP dobije u gestikulaciji, podizanju tona, nacinu razgovora...enormni izlijev netrpeljivosti. Djeluje mi da se taj odnos prema SDP-u i Zlatku, zapravo zasniva na medjusobnim subjektivnim razlozima. Jednostavno to ne moze sakriti, vidi se.

Licno imam 2-3 kontakta, i to vrlo cesta, sa aktivistima ove stranke u Sarajevu. I zaista, cim se pokrene prica o politici, odmah krecu salve zuci i netrpeljivosti prema SDP-u. Ne branim ja SDP, zaista je daleko od toga :D , ali ne mogu ozbiljnim shvatiti politicku opciju koja je u 90% svojih istupa, stavova, formalnih, neforalnih..na visokim nivoima te stranke, tako i na ovim nizim opstinskim, kantonalnim, uvijek i uvijek u tom ataku na samo tu jednu stranku.

Razmisljanja su im tipa: Vidi Dodika sta je izjavio, pa ja, a Zlatko bio jucer sa njim na sastanku :D :-) . Vidi Tihica jest' kreten a Zlatko jucer imao zajednicki press sa njim. Vidi Fahre jest mafioz, a Zlatko suruje sa njim da udje u koaliciju (ovo prije ove nove koalicije)
E to je princim njihove rasprave o trenutnoj politickoj situaciji u zemlji.

Puno su mi, i previse, zaokupirani i optereceni SDP-om, tako da su fakticki k'o neka intimna :D opozicija toj stranci. To je za mene neozbiljno i shvatanja i bavljenje politikom.
Last edited by -LIBERO- on 08/06/2012 01:08, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#165 Re: SDU BiH

Post by StupskaBitanga »

Vala kad bi Karleuša-tvaabina ovako svaki mozak izmiksala ko onaj na spotu gdje bi nam bio kraj
seln

#166 Re: SDU BiH

Post by seln »

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće, najbolje pokazuje lista nezavisnih kandidata koji su se prijavili za predstojeće izbore u Kalesiji. Dosadašnji član i vijećnik Socijaldemokratske unije (SDU), koji se izjašnjavao kao Bošnjak, Mehmed Suljkanović, od prije nekoliko dana “postao” je Turčin, prenosi RTV Slon.

Tako se Suljkanović izjasnio jer mu je dosta lakše ispred nacionalnih manjina ući u Općinsko vijeće. Na ovaj način ukoliko uđe u vijeće Suljkanović će u Kalesiji (općina koja nema ni jednog Turskog državljana) predstavljati Turke, odnosno samog sebe.
Image
Banksy

#167 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:
U pravu si, Pećanac je vrlo često poprilično agresivan, ali SDP je na vlasti u kantonu i gradu na koji ciljaju, logično je da će se najviše baviti njima. Isto tako, dobro se sjećam da je bio vrlo oštar i prema prethodnoj vladi. Moguće da je nešto više ostrašćen, ali ne vidim u tome problem, sve dok govori istinu i sve dok je kvalitetno argumentira. Ako je to jedini problem, mislim da mogu biti zadovoljni. Vidjećemo šta nude najesen, i oni i NS ...
seln

#168 Re: SDU BiH

Post by seln »

Banksy wrote:
-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:
U pravu si, Pećanac je vrlo često poprilično agresivan, ali SDP je na vlasti u kantonu i gradu na koji ciljaju, logično je da će se najviše baviti njima. Isto tako, dobro se sjećam da je bio vrlo oštar i prema prethodnoj vladi. Moguće da je nešto više ostrašćen, ali ne vidim u tome problem, sve dok govori istinu i sve dok je kvalitetno argumentira. Ako je to jedini problem, mislim da mogu biti zadovoljni. Vidjećemo šta nude najesen, i oni i NS ...
Ako i jedni i drugi budu nudli antiSDP kao na proslim izborima, mrka kapa...bice nula ispred zareza.
ultima_palabra

#169 Re: SDU BiH

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
-LIBERO- wrote:
Banksy wrote:
Bavio se SDP-om i kad nisu bili na vlasti... svako malo je ekipica bila na naslovnoj strani Avaza sa pomnim "analizama" dešavanja u "krnjem SDP-u" :mrgreen:

NS je miljama ispred ovih dinosaura.
seln

#170 Re: SDU BiH

Post by seln »

ultima_palabra wrote:

Bavio se SDP-om i kad nisu bili na vlasti... svako malo je ekipica bila na naslovnoj strani Avaza sa pomnim "analizama" dešavanja u "krnjem SDP-u" :mrgreen:

NS je miljama ispred ovih dinosaura.
Da, NS bar zna koristiti internet.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#171 Re: SDU BiH

Post by sabina1 »

@Libero , banksy - bravo :thumbup: ..uživam u vašim postovima i jedno veliko hvala...
@Bitango koji spot :-)?
@Ultima i sein..NS zaista jeste daleko ispred njih..zaista....
Politolog

#172 SDU BiH

Post by Politolog »

Interesuje me koliko su ljudi prvenstveno u Kantonu Sarajevo upoznati sa radom SDU-a tj.socijaldemokratske unije Bosne i Hercegovine... Šta misle o ovoj političkoj stranci... da li imaju pitanja u vezi sa radovom ove političke opcije i jesu li razmišljali o tome da poklone svoj glas nekome od ljudi sdu-u :)
TOliko od mene otvoren za sve kritike prijedloge i sugestije...
Politolog

#173 Re: SDU BiH

Post by Politolog »

...........
ZNam vidio sam temu... ja želim ovdje da bude malo konstruktivnije da ne bude klasična mahalska priča... aj oni izasli iz sdp-a .. oni zlatni... ne valjaju i slicno... zelim da ljudi konkretno iznesu misljenje o ljudima iz ove političke opcije... ali normalne stavove... bitan je kvalitet rasprave ne kvantitet... a u svakom slucaju dijalog je dosta bolji vid komunikacije od "forumaške" rasprave..
Last edited by Anonymous on 21/06/2012 13:46, edited 1 time in total.
Reason: spojeno
Banksy

#174 Re: SDU BiH

Post by Banksy »

Znaju li se već pojedinačni kandidati po sarajevskim opštinama za lokalne izbore u oktobru?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#175 Re: SDU BiH

Post by -LIBERO- »

Banksy wrote:Znaju li se već pojedinačni kandidati po sarajevskim opštinama za lokalne izbore u oktobru?
Zlatar, Stari Grad. To je ono sto ja znam.
Post Reply