SDP vs SBiH. Ko je u stvari jaci na cijeloj teritoriji BiH ?

James007

#1 SDP vs SBiH. Ko je u stvari jaci na cijeloj teritoriji BiH ?

Post by James007 »

Enjoy...
Ja sam misljenja da je SDP bolja opcija za sve narode u BiH i da ima dosta pametnijih ljudi od Silajdzica,Halilovica & Co.
Silajdzic i njegova stranka imaju dosta radikalna misljenja o nekim temama i neznam kako misle da funkcionisu i koaliraju sa drugim strankama u buducnosti, jer nama treba jos toliko zakona i propisa da bi bili blize Europi, a sa takvim ljudima koji rade u SBiH to ce biti veoma tesko. Sto se tice SDP-a , tu sam optimisticniji, jer imaju umjerene ljude koji mogu da nas izvade iz ovog jada i bijede u kojoj se nalazi vecina gradjana Bosne i Hercegovine.
Samo opusteno...
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

U Federaciji BiH SDA je prva, slijedi SBiH pa SDP. Razlika u rezultatima izmedju prve dvije stranke nije velika, dok je SDP daleko ispod, u vecini kantona i opstina!

RS nemijenja mnogo situaciju, tako da se da zakljuciti da je SBiH daleko jaca od SDP-a!

Upravo zbog takvih slabih rezultata, Zlaja je bio prinudjen da svog kolegu iz RS-a zove "drug Mile" :roll: Koje ulizivanje, koje prodavanje, koji cinizam i slabost...! :-?
ragib

Post by ragib »

izaberi guantanamo
Dolina avalona

#4 Re: SDP vs SBiH. Ko je u stvari jaci na cijeloj teritoriji B

Post by Dolina avalona »

James007 wrote:Enjoy...
Ja sam misljenja da je SDP bolja opcija za sve narode u BiH
...Jesi li vidjela kako se tvoja "bolja opcija" jadno i bijedno ulizuje drugu(cetniku) Miletu!?

Eto ti dokaza da nije nista bolji niti drugaciji i da mu je jedini cilj da bude u vlasti, pa makar se pod ruku uhvatio i sa dokazanim cetnikom i radikalom Drugom Miletom!
Last edited by Dolina avalona on 08/10/2006 00:11, edited 1 time in total.
mala-i

Post by mala-i »

Dolina avalona wrote:U Federaciji BiH SDA je prva, slijedi SBiH pa SDP. Razlika u rezultatima izmedju prve dvije stranke nije velika, dok je SDP daleko ispod, u vecini kantona i opstina!

RS nemijenja mnogo situaciju, tako da se da zakljuciti da je SBiH daleko jaca od SDP-a!

Upravo zbog takvih slabih rezultata, Zlaja je bio prinudjen da svog kolegu iz RS-a zove "drug Mile" :roll: Koje ulizivanje, koje prodavanje, koji cinizam i slabost...! :-?
pa ako je to bio cinizam,onda to automatski nije moglo biti ulizivanje.i obrnuto :?
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Mala, ne igramo se rijecnima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7 Re: SDP vs SBiH. Ko je u stvari jaci na cijeloj teritoriji B

Post by hrasno38 »

Dolina avalona wrote:
James007 wrote:Enjoy...
Ja sam misljenja da je SDP bolja opcija za sve narode u BiH
...Jesi li vidjela kako se tvoja "bolja opcija" jadno i bijedno ulizuje drugu(cetniku) Miletu!?
Eto ti dokaza da nije nista bolji niti drugaciji i da mu je jedini cilj da bude u vlasti, pa makar se pod ruku uhvatio i sa dokazanim cetnikom i radikalom Drugom Miletom!
A na osnovu cega ti tvrdis da je Dodik cetnik pa i radikal?????????? Ja ne znam sta ti ocekujes da Dodik mirno sjedi i ne kontrira nista politicarima iz federacije. Dodik se u ratu nije pokazao ni kao cetnik ni kao radikal. Sada je promjenio retoriku cisto radi predizbornik rezultata isto kao i Silajdzic i sta sad po toj tvojoj logici Srbi bi mogli Harisa zvati islamskim fundamentalistom a to nije tacno. Jedino je razlika sto Dodik nije potpisao Dejtonski sporazum, nije bio u poziciji u ratu a Haris je sve to bio. Da se razumijemo ja ne branim Dodika ali ne mozemo istim rijecima zvati Karadzica, Mladica i Dodika jer to nije tacno.
ragib

Post by ragib »

Dolina avalona wrote:Mala, ne igramo se rijecnima.
eh moj mile
mala-i

Post by mala-i »

Dolina avalona wrote:Mala, ne igramo se rijecnima.
ti si se poceo igrati.jednostavno:ako ga je cinicno zvao mile,nije mu se ulizivao
ako ga je iz ulizivanja zvao mile,tu nije bilo cinizma.
pa mi nije jasno sta si tim mislio...
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Hrasno,

Onaj koji javno pozove na referendum, kaze da nevjeruje u opstanak BiH, da je Sarajevo isto kao Teheran, da srbi nisu pocinili vise zlocina od drugih, da su se srbi branili...., sta je drugo ego cetnik i nacionalista.

Haris je nacionalista ako kaze da je RS stvorena na krvi i da je na BiH izvrsena agresija...
A drug Mile nije naaci ako kaze sve ovo gore nabrojano... :roll:

Ako je za tebe Drug Mile socijal-demokrata i NEnacionalista, pa kakvi su onda tek nacionalisti!?
Imamo duple standarde...
Last edited by Dolina avalona on 08/10/2006 00:23, edited 1 time in total.
sarlo

Post by sarlo »

Svaka ideja je radikalna. Ideja Bosne, slobodnog i demokratskog drustva naprimjer. Pod umjerenim podrazumjevam kompromis izmedju ideja. Dvoentitetsku Bosna kao rezultat kompromisa otcjepljenja i pripajanja dijela Bosne Srbiji sa jedne strane i gradjanske BiH sa druge. Za kompromis se veze atribut truhli. Mislim da nema dobrog kompromisa i da je svaki truh'o. Kod bitnih stvari u zivotu nema kompromisa oni vode unazad ili nigdje nevode (u propast jedne od ideja).
Znaci ili Bosna ili rs. Nema treceg.
Sto se tice pameti Silajdzic je jako mudro, strpljivo izdrzao harangu koju su komunjare vodile protiv njega. Na kraju izvojevao nevjerovatnu pobjedu na izborima. Sad se i dalje ponasa mudro i strpljivo. Vidjecemo sta ce moci uraditi na ukidanju genocidne tvorevine. Ja sam zbog toga glasao za njega a i vjerujem 350 000 drugih gradjana ove zemlje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Dolina avalona wrote:Hrasno,

Onaj koji javno pozove na referendum, kaze da nevjeruje u opstanak BiH, da je Sarajevo isto kao Teheran, da srbi nisu pocinili vise zlocina od drugih, da su se srbi branili...., sta je drugo ego cetnik i nacionalista.

Haris je nacionalista ako kaze da je RS stvorena na krvi i da je na BiH izvrsena agresija...
A drug Mile nije naaci ako kaze sve ovo gore nabrojano... :roll:

Ako je za tebe Drug Mile socijal-demokrata i NEnacionalista, pa kakvi su onda tek nacionalisti!?
Imamo duple standarde...
Odlicno onda su za mene svi oni cetnici koji su potpisali Dejton nakon hiljada i hiljada mrtvih. Znas moras imati neki sistem vrijednosti. U mom oni koji su cinili genocid zajedno sa onim koji su im naredjivali nikada ne mogu biti isti kao oni koji to nisu radili niti u jednom obliku. Odakle Harisu pravo da kaze da ce ukinuti RS kad on sam dobro zna da je to nemoguce bez pristanka treceg naroda i onda jednostavno dobije odgovor koji se zove referndum. Puno bi mu pametnije bilo da suti i radi a ne da bulazni stvari da bi dobio koji glas vise. Bolje bi mu bilo da lobira po svijetu za ukidanje RS-a nego sto ovdje izvikuje parole. Jebi ga to je kao utakmica izvikujem ja izvikujes ti. Za mene je Tihic odradio puno bolji posao i puno pametnije sto je na jedan pametan i tih nacin ukinuo Boze pravde i orlice ali nije se dero preko razglasa da ce to uraditi. Nas najveci problem je sto previse olako prihvatamo ono sto je nerealno pa tako mi u federaciji prihvatamo Harisovo ukidanje RS-a a oni u RS-u referendum a niti jedno niti drugo bar za sada nije moguce.
Arslan_

Post by Arslan_ »

Image

Okreces mi ledja, i odlazis,
u meni cak ni druga sad ne vidis,
i nista mi ne vredi da pokusam,
jer hladis se lagano, predosecam

A ja bi srce mogo,
poklanjati svima,
toliko u meni jos ljubavi ima,
ti zato ne hajes i
drugim srce predajes

Sve do zadnjeg daha ja ljubih te,
a protiv svoje volje izgubih te,

Image

:D :D :D :D :D
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

hrasno38 wrote: Odlicno onda su za mene svi oni cetnici koji su potpisali Dejton nakon hiljada i hiljada mrtvih.
Da Haris i Alija nisu potpisali Dejton bilo bi jos mnogo mnogo vise hiljada i hiljada mrtvih, a mi i cijela svjetska zajednica bi ih sada pljuvali i okrivljivali za te mrtve i nastavak rata! :x

Kao sto jednom rekoh, lahko je sitih straznjica bulazniti i pametovati. Ali kada su nam sijevale granate, molili smo da rat stane, ali sada...

...najeli smo se pa nam dosta M I R A!!

A Zlaja moze samo da iza coska viri i da priziva(tepa) Druga(cetnika) Mileta u pomoc(koaliciju)...! :x
lindjo

Post by lindjo »

hrasno38 spominje hiljade i hiljade mrtvih...valjda konta da se nije potpiso dayton vise se ne bi ginulo 8)
mala-i

Post by mala-i »

Dolina avalona wrote:
hrasno38 wrote: Odlicno onda su za mene svi oni cetnici koji su potpisali Dejton nakon hiljada i hiljada mrtvih.

A Zlaja moze samo da iza coska viri i da priziva(tepa) Druga(cetnika) Mileta u pomoc(koaliciju)...! :x [/b]
i to cinicno :lol:
Liberalism

Post by Liberalism »

Dolina avalona wrote:
Da Haris i Alija nisu potpisali Dejton bilo bi jos mnogo mnogo vise hiljada i hiljada mrtvih, a mi i cijela svjetska zajednica bi ih sada pljuvali i okrivljivali za te mrtve i nastavak rata! :x

Kao sto jednom rekoh, lahko je sitih straznjica bulazniti i pametovati. Ali kada su nam sijevale granate, molili smo da rat stane, ali sada...

A Zlaja moze samo da iza coska viri i da priziva(tepa) Druga(cetnika) Mileta u pomoc(koaliciju)...! :x
Pa bar nije sad u koaliciji sa Dodikom kao sto je Silajdzic i mrtvi Alija.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dolina avalona wrote:

Interesantno je da je taj Dejton potpisan kada su Doboj i Banja Luka bili prazni...

Ali si ti to vjerovatno gledao na puno objektivnijim svjetskim medijima iz udobnosti izbjeglickog smjestaja u Frankfurtu :roll:
joker

Post by joker »

Arslan_ wrote:Image

A ja bi srce mogo,
poklanjati svima,
ti zato ne hajes i
drugim srce predajes

Image

Hahahahahaha...

Ovo je najbolja stvar dosada vidjena na forumu.

Hahahahahaha...

Svaka cast na ideji, kreativnosti, izboru pjesme... Sve si potrefio...

Bravo majstore...

Mala-i, ti bas ko malo dijete. Ono cinican se vise odnosi na njegov odnos prema nama kojima prodaje muda pod bubrege. Ovdje ga Lagumdzija fol napada, ko on sad neki jak politicar koji kritikuje slabijeg (malog brata), a tamo slabicak samo sto ne klekne da mu popusi... Ali ne kontas ti nista od ovog, osim mozda ovog na kraju...
paldumđija

Post by paldumđija »

joker wrote:

A ja bi srce mogo,
poklanjati svima,
ti zato ne hajes i
drugim srce predajes

Image

Hahahahahaha...

Ovo je najbolja stvar dosada vidjena na forumu.

Hahahahahaha...

Svaka cast na ideji, kreativnosti, izboru pjesme... Sve si potrefio...

Bravo majstore...

Mala-i, ti bas ko malo dijete. Ono cinican se vise odnosi na njegov odnos prema nama kojima prodaje muda pod bubrege. Ovdje ga Lagumdzija fol napada, ko on sad neki jak politicar koji kritikuje slabijeg (malog brata), a tamo slabicak samo sto ne klekne da mu popusi... Ali ne kontas ti nista od ovog, osim mozda ovog na kraju...
Dobra, fora.
Ima li šta na temu odnosa Lagumđija - Gargamel (Tihi) ?
Arslan_

Post by Arslan_ »

Ma skontacemo nesta i za Tihog, a i za Hareta ima dobre podloge :D :D :D :D :D
Arslan_

Post by Arslan_ »

Image

Od deset miliona ljubavi
najmanje smo srece imali
al' nismo se do zadnjeg
daha predali

Cujem da places nocima
sa ocajem u svojim ocima
svaku tvoju suzu ljubavi

Pozelim ti lice dirati
nismo nista mogli biratu
sudbina je takva, ne zaboravi

Sutim te oko svitanja
toliko ima pitanja
sto te nikad necu pitati

Nvik'o da uz tebe lezim
nemam kuda, al' stalno
nekud bjezim
ja cu cijeli zivot skitati

Ref.
Od deset miliona ljubavi
najmanje smo srece imali
sto se moglo
mi smo sve to probali

Od deset miliona ljubavi
najmanje smo srece imali
al' nismo nikad
jedno drugo izdali

Image
joker

Post by joker »

Od deset miliona ljubavi
najmanje smo srece imali
al' nismo se do zadnjeg
daha predali

Cujem da places nocima
sa ocajem u svojim ocima
svaku tvoju suzu ljubavi

Pozelim ti lice dirati
nismo nista mogli biratu
sudbina je takva, ne zaboravi

Sutim te oko svitanja
toliko ima pitanja
sto te nikad necu pitati

Nvik'o da uz tebe lezim
nemam kuda, al' stalno
nekud bjezim
ja cu cijeli zivot skitati

Ref.
Od deset miliona ljubavi
najmanje smo srece imali
sto se moglo
mi smo sve to probali

Od deset miliona ljubavi
najmanje smo srece imali
al' nismo nikad
jedno drugo izdali

Image
Hahahahahahaha...

Pa ti si lud ko struja... Svaka cast... I ovu si izvukao...
paldumđija

Post by paldumđija »

Bravo lave, samo tako raspali.
mala-i

Post by mala-i »

mala-i wrote:
Dolina avalona wrote:U Federaciji BiH SDA je prva, slijedi SBiH pa SDP. Razlika u rezultatima izmedju prve dvije stranke nije velika, dok je SDP daleko ispod, u vecini kantona i opstina!

ne samo da vrlo lako mozes objasniti sta je neko pod drugim nickom zelio reci,nego cak mozes i procijeniti sta je ko u stanju shvatiti.interesantan fenomen.
a ovo drugo necu ni komentarisati,sam si sebi i o sebi sve rekao.
Post Reply