SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Ustava

Post Reply
m17

#1 SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Ustava

Post by m17 »

SARAJEVO – Socijaldemokratska partija BiH je u Parlamentu BiH pokrenula inicijativu za promjene Ustava BiH, rečeno je danas na pres-konferenciji te stranke u Sarajevu. Iznoseći neke od ključnih odrednica te inicijative, član Predsjedništva SDP-a Boro Bjelobrk kazao je da se ta stranka, polazeći od temelja državne suverenosti BiH izražene u odlukama ZAVNOBIH-a, zalaže za ustrojstvo Republike kao suverene, demokratske, socijalne, sekularne i decentralizirane države u postojećim granicama.

Suverenitet i vlast, dodao je on, pripada građanima – državljanima BiH. «BiH je decentralizirana država regija utemeljenih na funkcionalnim, ekonomskim, prostornim, geografskim i komunikacijskim, kulturnim i tradicijskim te evropskim kriterijima regionalizacije. Jedinice lokalne samouprave su općine i gradovi, a jedinice regionalne samouprave su regije», kazao je Bjelobrk.

Dodao je da se građanima BiH jamči pravo da biraju i da budu birani za zakonodavne organe BiH na teritoriji cijele BiH. Ustavom se jamče ljudska prava i slobode, suglasno Europskoj povelji, na način da se unutarnje ustrojstvo vlasti učini znatno racionalnijim, učinkovitijim i jeftinijim.

«Posvećen većem zapošljavanju mladih ljudi, svim socijalnim zaštitama pa i mirovinskim, boljem obrazovanju, zdravstvenom i socijalnom osiguranju, zainteresiran za poreske reforme i europske standarde življenja, SDP BiH će tražiti nova ustavna rješenja», kazao je Bjelobrk.

Mislim da je ovo odlican potez SDP-a i da se ovako mijenja Ustav i uredjenje BiH, a ne preko novina...
kame

Post by kame »

Kasno Zlatko na Kosovo stize.
wels

Post by wels »

Najzad.
Pravda30

Post by Pravda30 »

Ma svako malo, neke inicijative, i to sa svih strana... izbori se blize.. bit ce ih jos sve vise i vise.....
budite spremni!
Qwert

Post by Qwert »

Pokrenuli su oni inicijativu za podjelu Sarajeva, gdje bi ostatak zemlje ostao 'status quo'.
morti

Post by morti »

bosmen wrote:Sve je ovo dobro, samo je žalosno što je SDP to pokrenuo jer od toga nema ništa .Niko njih više ne uzima za ozbiljno i sve im fol inicijative propadnu.Kasno Zlatko na Kosovo stiže ,kako neko reče.
ma ja...sda,hdz i sds narod uzima za ozbiljno fala bogu...što je koalicija za 2 godine napravila,sveti trio će za 222... :D
wxy

Post by wxy »

Bravo za SDP i nadam se da ce pobijediti na izborima.

Ljudi nemojte samo glasati za nacijonalne stranke :x
airwing

Post by airwing »

:D

Bojim se da priču o neglasanju za naciJonalne stranke treba prodavati Mostaru i Banjaluci.

Bošnjaci su probali taj lažni recept.
KraljTvrtkoII

Post by KraljTvrtkoII »

SDP se nesmije nikada vise vjerovati, bar dok je Zlatko na celu. Jedno je sta pricaju a drugo sta stvarno rade. Bili su prvi u rusenju zakona Republike BiH i uvodjenu zakona nametnutog daytonskog "ustava", pisanog rukom ratnih zlocinaca i izdajnika Republike BiH. Prvi su na talasima velikosrpstva poceli traziti "teroriste" medju Armijom BiH, izjednacavajuci ih sa agresorima na Bosnu kolaboracionistima velikosrpske i velikohrvatske politike.

Zlatko je neprijatelj Bosne jos od prvih dana, kada je zajedno sa Alijom lobirao po Americi da se Armiji Bih ne odobri ukidanje embarga na oruzje.

Ovu ideju o vracanj na snagu jedinog legalnog i legitimnog Ustava Republike BiH preuzeli su od patriota Bosne http://www.republikabih.net, misleci da ce tako pobjediti na izborima. radi se o jos jednoj prevari, jer cim pobjede radit ce na tome da ukinu Bosnu potpuno, kao i do sada, iduci djonom na zrtve agresije i genocida i ulizujuci se velikosrpskom lobiju medjunarodne zajednice. Zlatko je bio i ostao karijerista, pragmaticar, koji nebi trepnuo okom da proda cijelu Bosnu za par mandata.
drndalo

#11 Re:

Post by drndalo »

airwing wrote::D

Bojim se da priču o neglasanju za naciJonalne stranke treba prodavati Mostaru i Banjaluci.

Bošnjaci su probali taj lažni recept.
A prijasnji je bio pravi ? Sve med i mlijeko zlatniJem kasikama smo kasikali...? Samo ne znam za kojeg vakta se vise kasikalo, za SDA-demokratija kasika, ili za zaGRAbih 100% kasika...?
KraljTvrtkoII wrote:SDP se nesmije nikada vise vjerovati, bar dok je Zlatko na celu. Jedno je sta pricaju a drugo sta stvarno rade. Bili su prvi u rusenju zakona Republike BiH i uvodjenu zakona nametnutog daytonskog "ustava", pisanog rukom ratnih zlocinaca i izdajnika Republike BiH. Prvi su na talasima velikosrpstva poceli traziti "teroriste" medju Armijom BiH, izjednacavajuci ih sa agresorima na Bosnu kolaboracionistima velikosrpske i velikohrvatske politike.

Zlatko je neprijatelj Bosne jos od prvih dana, kada je zajedno sa Alijom lobirao po Americi da se Armiji Bih ne odobri ukidanje embarga na oruzje.

Ovu ideju o vracanj na snagu jedinog legalnog i legitimnog Ustava Republike BiH preuzeli su od patriota Bosne http://www.republikabih.net, misleci da ce tako pobjediti na izborima. radi se o jos jednoj prevari, jer cim pobjede radit ce na tome da ukinu Bosnu potpuno, kao i do sada, iduci djonom na zrtve agresije i genocida i ulizujuci se velikosrpskom lobiju medjunarodne zajednice. Zlatko je bio i ostao karijerista, pragmaticar, koji nebi trepnuo okom da proda cijelu Bosnu za par mandata.
Ti si tek poseban slucaj bolesnika i manipulatora...
Mens'cini da ti ne znas ko je potpisao taj sporazum, a bogami ni ko je na prviJem izborima nakon rata pobjedjivao, samim tim i ko je provodio i ukidao kojesta...

Kao pripadnik ABiH svo vrijeme rata, ja cu ti reci da je u toj istoj Armiji bilo jedinica koje po svemu zadovoljavaju teroristicke definicije, i koje se nisu borile ni za sta osim za svoj uski "cilj", a koji najcesce nije bio Republika BiH... Bilo je tu razne halashe...

Alija i Zlatko lobirali za embargo...? Ne mogu da vjerujem da sam ja dosao u situaciju da branim Aliju... Ova tvrdnja je vise stupidna nego netacna...

Velikosrpski lobi medjunarodne zajednice ? Ti si prespavao NATO bombardovanja istih ? Poznato je da se "svoji" podrzavaju najbolje bas tako sto ih se rasturi nadmocnom vojnom silom...

Ti vjerovatno iz svoje zavjetrine u Mannheim-u (ako si u rasejanju, da ne kazem muhadzirluku) ili u informativnoj sluzbi 1. Korpusa (ako si slucajno bio ovdje u ratu) i ne znas bas kako rat izgleda, i vjerovatno vjerujes da je obrat vojne situacije 1995 god. koji je doveo do Dayton-a dosao sam od sebe, bez uticaja i pomoci Amerikanaca? Ti vjerujes u to da ako nesto nismo vojno mogli pomaknuti znacajno par godina, sve padne za 15 dana samo od sebe ?

Ovakvom prizemnom propagandom kojom ne znam sta mislis postici, osim pokojeg klika na svoj jadni web samo sramotis ime koje si odabrao koristiti na forumu, a koji bi se sada okretao u grobu da moze da vidi kakva bistrina "trosi" njegovo ime...
Dr. Kuca

#12 Re: SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Us

Post by Dr. Kuca »

ja bi volio pogledati taj video i taj govor o zlatnim kasikama ako igdje ima? Zlatko je htjeo i krst da stoji u Sarajevu. Al nece moci.
hizo ramidovic

#13 Re: SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Us

Post by hizo ramidovic »

kakvo je ovo njesra za izvlacenjem tema starih 10 godina?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14 Re: SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Us

Post by KatarinaKosaca »

hizo ramidovic wrote:kakvo je ovo njesra za izvlacenjem tema starih 10 godina?
Dopis iz centrale. Poslije ljeta su izbori :wink:
drndalo

#15 Re: SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Us

Post by drndalo »

Jebemti, upecah se ko saran. Ni na pamet mi ne bi da pogledam datum... A ovaj sto mu replicirah je vjerovatno vec umro od starosti... Stidim se... Mea culpa... :skoljka:
BHCluster

#16 Re: SDP u Parlamentu BiH pokrenuo inicijativu za promjenu Us

Post by BHCluster »

Jebes Ustav sta cemo sa nezaposlenim?
Post Reply