SDP

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9901 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nisam ja izbrisala post :D ali ti, naravno i dalje guslaš. I dalje pokušaju humora :-) :-) :-)
Pa eto, u tom slucaju izvini.

I objasni u kojem si kontekstu dovodila SDP u vezu s nacionalsocijalizmom. :D
Tebi nemam šta objašnjavat. Pošaljite nekog kome se može objasniti, možda 8-)
Alfons Kauders

#9902 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nisam ja izbrisala post :D ali ti, naravno i dalje guslaš. I dalje pokušaju humora :-) :-) :-)
Pa eto, u tom slucaju izvini.

I objasni u kojem si kontekstu dovodila SDP u vezu s nacionalsocijalizmom. :D
Tebi nemam šta objašnjavat. Pošaljite nekog kome se može objasniti, možda 8-)
Onda ostajem pri svom - rekla si da je SDP nacionalsocijalisticka stranka. :D Hvala na "objasnjenju" :D
Optimus Prime

#9903 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

U EU krajem 2007 počinje recesija ;-)
U Estoniji kao prvoj zemlji EU.

I citavoj EU otprilike godinu kasnije, a posto smo mi malo sporiji u svemu, trebalo je jos pola godine da recesija dodje do BiH. Valjda Bosanci iz dijaspore skontali tek pola godine poslije da je situacija ozbiljna i da ne mogu rodbini slati love ko prije niti kupovati nekretnine kao sto su navikli.
KatarinaKosaca

#9904 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:

U EU krajem 2007 počinje recesija ;-)
U Estoniji kao prvoj zemlji EU.

I citavoj EU otprilike godinu kasnije, a posto smo mi malo sporiji u svemu, trebalo je jos pola godine da recesija dodje do BiH.
U Španjolskoj bila već početkom 2008, što me ubjeđujete :-) :-)
Nego pitanje je uopće koliko je i došla u BIH što se veže sa doskočicom da u BIH ni recesija ne dolazi. Na tvojim postovima se vidi da si daleko odavde.... Ali, nije tema recesija zato :zzzz:
KatarinaKosaca

#9905 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:Onda ostajem pri svom - rekla si da je SDP nacionalsocijalisticka stranka. :D Hvala na "objasnjenju" :D
Idući put sačuvaj citat. Ovako je samo kao i uvijek tvoje guslanje :zzzz:
Ridjobrki

#9906 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

10. 2. 2012., ista tema:
Ridjobrki wrote:Jel' ovo u USK izbio pokušaj unutarstranačke demokratije u SDP-u? :-?

Nerado se samokvotam ali ponekad se plašim svoje vidovitosti. :roll:
osrbih_do_groba

#9907 Re: SDP

Post by osrbih_do_groba »

plain vanilla wrote: moze li mi neko objasniti zasto se ljudi koji ne glasaju za SDP, ne vole SDP i nisu clanovi SDP-a brinu toliko o SDP-u? :?
ipak su ovo unutarnje stvari stranke :?
Mozes li ti objasniti zasto se kao stanovnik TK zanimas za probleme obrazovanja u Kantonu Sarajevo?!
Alfons Kauders

#9908 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:Onda ostajem pri svom - rekla si da je SDP nacionalsocijalisticka stranka. :D Hvala na "objasnjenju" :D
I guslam ti ja guslam, noge mi se tresu...

Fino sam te zamolio, uz izvinjenje, da ponudis objasnjenje. Pa bujrum... Do tad, sto se mene tice, poredila si SDP sa NSDAP, a Zlaju s Hitlerom.

Chmoljo - u najmanju ruku cuvar konc logora.

Moze?
Hemel

#9909 Re: SDP

Post by Hemel »

Ridjobrki wrote:10. 2. 2012., ista tema:
Ridjobrki wrote:Jel' ovo u USK izbio pokušaj unutarstranačke demokratije u SDP-u? :-?

Nerado se samokvotam ali ponekad se plašim svoje vidovitosti. :roll:
Ode mali Nurkin.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9910 Re: SDP

Post by plain vanilla »

detroit-mercy wrote:
Bez cerekanja, ali koju strategiju ti vidis u tom potezu. Plus, ne mozes staviti u istu ravan Suljagica i Lipovacu :mrgreen: . Jedan je follower a drugi leader :mrgreen: .
kao prvo, ne bi Lipovaca daleko dogurao da nije poljubio puno guza..
ne znam odakle ti da je Suljagic follower :? :? (pricaj bosanski ako nije problem)

i ne stavljam ih u istu ravan, nisam luda

a vidim strategiju..smijenjen je iz nekog razloga..iz kojeg, ne znam, jer ja nisam u aktivan clan SDP-a, pa ne bih znala

ali sad ispade da niko ne smije biti smijenjen :?

detroit-mercy wrote: Od kuda ti znas ko je glasac a ko nije glasac SDPa, kao prvo. Kao drugo, obicno se kaze da se ne mijenja tim koji pobjedjuje, osim ako kod nas ne vazi neka druga uvrnuta logika.
pa naravno da ne znam za sve, ali neki se ovdje ubise pricajuci protiv sdp-a, da nikad nisu glasali za sdp, ili da su glasali ali nikad vise nece :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9911 Re: SDP

Post by plain vanilla »

osrbih_do_groba wrote:
plain vanilla wrote: moze li mi neko objasniti zasto se ljudi koji ne glasaju za SDP, ne vole SDP i nisu clanovi SDP-a brinu toliko o SDP-u? :?
ipak su ovo unutarnje stvari stranke :?
Mozes li ti objasniti zasto se kao stanovnik TK zanimas za probleme obrazovanja u Kantonu Sarajevo?!
naravno da se zanimam, ima li diskriminacije u mojoj drzavi
prijete li ministrima smrcu i sl

ali me ne zanima ko je u GO SDA ni u TK, kamoli u KS
Ridjobrki

#9912 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

plain vanilla wrote:smijenjen je iz nekog razloga..iz kojeg, ne znam, jer ja nisam u aktivan clan SDP-a, pa ne bih znala

Samo nagađam ali možda je ljudima u KO SDP USK dosadilo da samo klimaju glavom na Hamdine riječi, da se ni za šta ne pitaju, da nijedno zaposlenje ne može proći dok ga Hamdo ne aminuje, da im psuje mater i gađa pepeljarama na sastancima te im povremeno poruči da mu samo mogu popušiti kurac i da je on Bog tamo.

Samo nagađam, velim, a ko će ga znati... :roll:
StupskaBitanga

#9913 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ja mislio Hamdija fin a ono :shock:
Nisam upućen u tamošnja lokalna dešavanja pa nek me neko uputi
jon_jovi

#9914 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Možemo li rezimirati? Lipovača je završio karijeru u SDP-eu, pa ma šta govorio on ili suprotna strana.
Last edited by jon_jovi on 22/02/2012 18:22, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#9915 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Jako fin dečko ko voli vjerovati bh. medijima... :roll:
Hemel

#9916 Re: SDP

Post by Hemel »

Ridjobrki wrote:
plain vanilla wrote:smijenjen je iz nekog razloga..iz kojeg, ne znam, jer ja nisam u aktivan clan SDP-a, pa ne bih znala

Samo nagađam ali možda je ljudima u KO SDP USK dosadilo da samo klimaju glavom na Hamdine riječi, da se ni za šta ne pitaju, da nijedno zaposlenje ne može proći dok ga Hamdo ne aminuje, da im psuje mater i gađa pepeljarama na sastancima te im povremeno poruči da mu samo mogu popušiti kurac i da je on Bog tamo.

Samo nagađam, velim, a ko će ga znati... :roll:
:-) :-)

ma da, samo nagadjas...
ultima_palabra

#9917 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Sve će se znati do 19:35 :D
StupskaBitanga

#9918 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

ultima_palabra wrote:Sve će se znati do 19:35 :D
SDPTV-FTV će nam dati više info
Za i Protiv

#9919 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:
I guslam ti ja guslam, noge mi se tresu...

Fino sam te zamolio, uz izvinjenje, da ponudis objasnjenje. Pa bujrum... Do tad, sto se mene tice, poredila si SDP sa NSDAP, a Zlaju s Hitlerom.

Moze?
Samo da potvrdim @Alfonsovo pisanje. Iako je njen post izbrisan, a i nasi odgovori na taj post, ipak ima nas koji pamtimo malo duze od 2 sata sta se pisalo po forumu :zoka:
Alfons Kauders

#9920 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Ridjobrki wrote:Jako fin dečko ko voli vjerovati bh. medijima... :roll:
Ja nisam nesto pratio, ali sam ga za sva vremena prekrizio kad je procurilo da mu je nacelnicka plata bila 4900 markica... Taman da je zlatan, jebes nacelnika koji kosta opstinu 240,000 u jednom mandatu. :wink:
Ridjobrki

#9921 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Alfons Kauders wrote:
Ja nisam nesto pratio, ali sam ga za sva vremena prekrizio kad je procurilo da mu je nacelnicka plata bila 4900 markica... Taman da je zlatan, jebes nacelnika koji kosta opstinu 240,000 u jednom mandatu. :wink:
Ja sam ga davno (nek' mi forum ne da lagati, ima ono search gore...) definisao kao iduće veliko zlo koje će zadesiti Krajinu. Sreća pa je prebrzo prešao ćizu i izazvao reakciju baze. Sad slijedi reakcija vrha i tu me zanima šta će se desiti s obzirom da je rijetko kad u SDP-u da se strankom upravlja sa dna - hoće li vrh biti pametan pa to dozvoliti?

:-?
Alfons Kauders

#9922 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Ridjobrki wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja sam ga davno (nek' mi forum ne da lagati, ima ono search gore...) definisao kao iduće veliko zlo koje će zadesiti Krajinu. Sreća pa je prebrzo prešao ćizu i izazvao reakciju baze. Sad slijedi reakcija vrha i tu me zanima šta će se desiti s obzirom da je rijetko kad u SDP-u da se strankom upravlja sa dna - hoće li vrh biti pametan pa to dozvoliti?

Meni je on od samog pocetka djelovao kao Zlajin igrac... I u nastupu i u backgroundu imaju dosta toga zajednickog, pa kontamo da su se "nasli"...

Zato ne vjerujem da ce ga tako lako otkaciti, ali sve je moguce. Ne bi rekao da bas cvjeta ljubav izmedju njega i centrale u zadnje vrijeme, samo je pitanje da li ce sad stati iza njega, ili ce ga pustiti niz vodu ko Suljagica.
jon_jovi

#9923 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Odnos snaga u parlamentu

SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 25850 23,59 - 8
SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 24873 22,70 - 7
DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 14636 13,35 - 4
STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 12793 11,67 - 4
STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 9001 8,21 - 3
SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 7918 7,22 - 2
NS R ZA BOLJITAK, KSPP, E-5 I LDS - ZAJEDNO ZA USK 5925 5,41 - 2
Ridjobrki

#9924 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Alfons Kauders wrote:
Ridjobrki wrote:

Meni je on od samog pocetka djelovao kao Zlajin igrac... I u nastupu i u backgroundu imaju dosta toga zajednickog, pa kontamo da su se "nasli"...

Zato ne vjerujem da ce ga tako lako otkaciti, ali sve je moguce. Ne bi rekao da bas cvjeta ljubav izmedju njega i centrale u zadnje vrijeme, samo je pitanje da li ce sad stati iza njega, ili ce ga pustiti niz vodu ko Suljagica.
U SDP-u se ne smiješ ponašati zlajskije od Zlaje. Genijalan bi potez bio sad otkačiti Hamdiju ali bojim se da do toga neće doći. Hamdija je ubleha živa ali je uspio osigurati SDP-u momentum na toj ublehi. Sad se digao previše i gubi podršku u narodu svojom bahatošću i ostalim. Kad bi se istrajalo na ovoj odluci onda bi narod vidio da SDP misli ozbiljno i ne dopušta nastanak novih kabadahija i nagradio to, tim prije što ima zdrava osnova na Musliću za nastavak rasta.

A i Zlaja bi imao jednog pretendenta manje... :wink:
KatarinaKosaca

#9925 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:I guslam ti ja guslam, noge mi se tresu...

Moze?
Očito guslaš da ti se noge tresu jer u spomenutom postu nije spomenut ni Zlaya a ni Chmoljo. Tvoja izmišljotina. Uostalvom, sjećam se da ste se žalili da vam je post previše visoko intelekutalno napisan, sa puno stranih riječi :lol:
Tako , ti kao i ovaj @za i protiv idući put fino kopirajte post i sačuvate, jer na ove očite insinuacije (upetljavanje moderatora chmolje u smilslu da me se banuje :D ), i guslanje više ne odgovaram. Na citate, da, svakako.
Post Reply