Protiv "Babe" će se boriti SDA i "atomskom", protiv Lipovače tek pola SDP, tako da si u startu gubitniknosara wrote:Ja ocekujem Babinu pobjedu... Da se kladimo...?poznanik wrote:Ja u Unsko-Sanskom kantonu, 2014. godine očekujem pobjedu A-SDP
SDP
- poznanik
#9826 Re: SDP
- ultima_palabra
#9827 Re: SDP
Pa koja stranka bi ovo dopustila?Mislim da je Lipovača pametniji i da će ostati u stranci i praviti svoju struju, svoju paralalenu stranačku infrastrukturu.
ZL je dovoljno sujetan da sasiječe Lipovaču iako mu ovaj nije nikakva prijetnja van Krajine, ali će mu dopustiti da pravu stranku u stranci
Za ovo ne treba biti Nostradamus pa znati da se neće desiti
- Banksy
#9828 Re: SDP
Jest kad bi SDA htjela ...nosara wrote:Ko bi mrzio takve mamlaze... Njihova nesposobnost i kilavost cak postaje umjereno simpaticna... Ocekujem fuziju u stranku socijaldemokratske akcije...Optimus Prime wrote:Koja komedija!
Deklarisani mrzioci SDP-a, pokusavaju i unutarstranacka rivalstva predstaviti kao los potez za drustvo.
Pa ako ste tako sigurni da je Lipovaca toliko vazan za SDP- glasace onda se radujte, jer ce onda valjda SDP izgubiti izbore, pa ca valjda doci neko "sposobniji".
- poznanik
#9829 Re: SDP
KatarinaKosaca wrote:Došli su pijano omamljeni krvožedni vlasti, pa su se raspojasali i razigrali bez granica gore nego da im je babo ostavio zemlju da je unište...što prije sebe dokrajče do uništenja bolje za sve. I onda neka se stvori prostor za jednu istinsku socijaldemokraciju...
- Optimus Prime
#9830 Re: SDP
Samo kratkorocno!Opetja033 wrote:Ja se licno itekako radujem. Prvo su Suljagica ostavili na cjedilu i samim tim vrlo vjerovatno otjerali dio svojih tradicionalnih glasaca od sebe a onda su otjerali Lipovacu i jos vjerovatnije sa njim najvjerovatnije one desno orijentisane glasace (a pogotovo Krajisnike opcenito) koji su im i donijeli pobjedu na zadnjim izborima.Optimus Prime wrote:Koja komedija!
Deklarisani mrzioci SDP-a, pokusavaju i unutarstranacka rivalstva predstaviti kao los potez za drustvo.
Pa ako ste tako sigurni da je Lipovaca toliko vazan za SDP- glasace onda se radujte, jer ce onda valjda SDP izgubiti izbore, pa ca valjda doci neko "sposobniji".
Situacija za kokica i pive. Jer ovo kako god da se zavrsi - nanosi stetu SDP-u.
Dugorocno je bitno suzbiti redove, i provesti program.
Za dvije i pol godine se moze dosta toga uraditi. Jos ako Evropa izadje iz recesije, i ako udjemo u jak konjunkturni ciklus nece biti prepreka za drugi mandat SDP-a.
- ultima_palabra
#9831 Re: SDP
Morao sam provjeriti da li je tema "SDP"... u trenutku pomislih da je "Da se nikada ne zaboravi" ili "Fašizam još nije poražen"KatarinaKosaca wrote:došli su pijano omamljeni krvožedni vlasti, pa su se raspojasali i razigrali bez granica gore nego da im je babo ostavio zemlju da je unište...
- stochar
#9832 Re: SDP
a onda je svizac zamotao cokoladicu...Optimus Prime wrote:
Samo kratkorocno!
Za dvije i pol godine se moze dosta toga uraditi. Jos ako Evropa izadje iz recesije, i ako udjemo u jak konjunkturni ciklus nece biti prepreka za drugi mandat SDP-a.
- nosara
#9833 Re: SDP
A nekretnine...? Pomisli samo koliko je tu mogucnosti za ugradnju...Banksy wrote:Jest kad bi SDA htjela ...nosara wrote:Ko bi mrzio takve mamlaze... Njihova nesposobnost i kilavost cak postaje umjereno simpaticna... Ocekujem fuziju u stranku socijaldemokratske akcije...Optimus Prime wrote:Koja komedija!
Par dobrih poteza novog reisa i...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9834 Re: SDP
ultima_palabra wrote:Morao sam provjeriti da li je tema "SDP"... u trenutku pomislih da je "Da se nikada ne zaboravi" ili "Fašizam još nije poražen"KatarinaKosaca wrote:došli su pijano omamljeni krvožedni vlasti, pa su se raspojasali i razigrali bez granica gore nego da im je babo ostavio zemlju da je unište...
- poznanik
#9835 Re: SDP
Priprema li se "skandaloznih" "60 minuta" u vanrednom ili redovnom izdanju 
- Sasvim_Obican
#9836 Re: SDP
Da se razumijemo, Hamdija Lipovača i dalje ima podršku centralnih organa SDP-a.
Upravo će zato biti zanimljivo vidjeti kako će postupiti Lagumdžija. Da li će se ići na osvetu pučanima ili na "zataškavanje" situacije.
Upravo će zato biti zanimljivo vidjeti kako će postupiti Lagumdžija. Da li će se ići na osvetu pučanima ili na "zataškavanje" situacije.
- Banksy
#9837 Re: SDP
Daleko je, ali kako stvari stoje tipujem na koaliciju SDA/ Fahro ...nosara wrote:A nekretnine...? Pomisli samo koliko je tu mogucnosti za ugradnju...Banksy wrote:Jest kad bi SDA htjela ...nosara wrote: Ko bi mrzio takve mamlaze... Njihova nesposobnost i kilavost cak postaje umjereno simpaticna... Ocekujem fuziju u stranku socijaldemokratske akcije...![]()
- nosara
#9838 Re: SDP
Meni ovo lici na razbijanje, a ne suzbijanje redova...Optimus Prime wrote: Samo kratkorocno!
"Konjukturni ciklus", hell yeah...! Konje vec imamo na vlasti, tako da smo na pola puta do tog ciklusa...
- nosara
#9839 Re: SDP
Samo bez bakira...Banksy wrote:Daleko je, ali kako stvari stoje tipujem na koaliciju SDA/ Fahro ...nosara wrote:A nekretnine...? Pomisli samo koliko je tu mogucnosti za ugradnju...Banksy wrote: Jest kad bi SDA htjela ...![]()
- nosara
#9840 Re: SDP
Sa sdp.ba... Vruc, vruc, ne da se vuc'...Sasvim_Obican wrote:Da se razumijemo, Hamdija Lipovača i dalje ima podršku centralnih organa SDP-a.
Daklem, spin...Bihać
Hamdija Lipovača o dešavanjima na izvještajnoj konferenciji SDP USK, održanoj u utorak u Cazinu
Kao član SDP BiH poštujem i provodim svaku odluku legitimnih organa partije, donesenu u skladu sa Statutom SDP BiH i kongresnim rezolucijama.
Do zvaničnog očitovanja Predsjedništva SDP BiH o radu izvještajne konferencije SDP USK u Cazinu na kojoj je zatraženo izjašnjavanje o povjerenju Predsjedništvu KO SDP USK, pozivam sve članove SDP USK na jedinstvo i dalji aktivan rad u cilju što kvalitetnije pripreme za predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini.
S poštovanjem,
Predsjednik KO SDP BiH USK
Dr.sci. Hamdija Lipovača
- Opetja033
#9841 Re: SDP
Oni jesu nesto naucili nakon perioda Alijanse, ali ocito samo povrsno. Ovo sto Nosara govori da su SDP tada i SDP danas dvije potpuno razlicite stranke - stoji, to sam napisao jos prije 10-tak dana. Oni ocito imaju jos mnogo toga da nauce o unutarstranackoj demokratiji. Ali shvatio bih da se radi o iskljucivo strateskom pregrupisavanju unutar stranke i odstranjivanju ljudi koji su previse lijevo ili desno orijentisani. Na kraju krajeva, i SDA je slicnu stvar uradila. Medjutim ovdje se radi iskljucivo o pohlepnoj zelji za vlascu Velikog Vozda. Vrsi sjecu na svim mogucim stranama kako bi sebi osigurao apsolutnu kontrolu nad strankom.KatarinaKosaca wrote:došli su pijano omamljeni krvožedni vlasti, pa su se raspojasali i razigrali bez granica gore nego da im je babo ostavio zemlju da je unište... tako da mi nije žao, što prije sebe dokrajče do uništenja bolje za sve. I onda neka se stvori prostor za jednu istinsku socijaldemokraciju...
Upravo zato je ovo win-win situacija za sve ostale.
- Better Man
#9842 Re: SDP
Ako je smjena Lipovače Lagumdžijino maslo, onda je stvarno jadno i žalosno! Po meni Lipovača i Imamović iz Tuzle su jedini istiski kandidati za novog predsjednika SDP-a! Ali očito je da Lagumdžija tu poziciju čuva za svoje poltrone tipa Damir Hadžić i slične. Inače Lipovaču lično poznajem, jer smo zajedno studirali i mogu reči samo najbolje o njemu.
Last edited by Better Man on 22/02/2012 14:18, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#9843 Re: SDP
10,000ti odgovor na temi o bivsoj, cestitamnosara wrote:Sa sdp.ba... Vruc, vruc, ne da se vuc'...Sasvim_Obican wrote:Da se razumijemo, Hamdija Lipovača i dalje ima podršku centralnih organa SDP-a.
Daklem, spin...Bihać
Hamdija Lipovača o dešavanjima na izvještajnoj konferenciji SDP USK, održanoj u utorak u Cazinu
Kao član SDP BiH poštujem i provodim svaku odluku legitimnih organa partije, donesenu u skladu sa Statutom SDP BiH i kongresnim rezolucijama.
Do zvaničnog očitovanja Predsjedništva SDP BiH o radu izvještajne konferencije SDP USK u Cazinu na kojoj je zatraženo izjašnjavanje o povjerenju Predsjedništvu KO SDP USK, pozivam sve članove SDP USK na jedinstvo i dalji aktivan rad u cilju što kvalitetnije pripreme za predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini.
S poštovanjem,
Predsjednik KO SDP BiH USK
Dr.sci. Hamdija Lipovača
- nosara
#9844 Re: SDP
Pricajmo malo o...meni...Alfons Kauders wrote:
10,000ti odgovor na temi o bivsoj, cestitam
-
klixober
#9845 Re: SDP
Zašto mislim da će ovi što su prozivali Lipovaču za svašta nešto, npr. zbog finansiranja izgradnje Cerićeve rezidencije, baš ti koji su ga izdvajali kao primjer zašto SDP ne valja, sada odjednom iznenadno zauzeti Lipovačinu stranu jer je žrtva sujete Velikog Vožda.
A do prije pola godine im SDP nije valjao zbog "takvih poput Lipovače".
Komedija.
A do prije pola godine im SDP nije valjao zbog "takvih poput Lipovače".
Komedija.
- Optimus Prime
#9846 Re: SDP
Naravno, SDP je u nezahvalnoj situaciji da rijesava nagomilane probleme u vrijeme zajebane recesije.nosara wrote:Meni ovo lici na razbijanje, a ne suzbijanje redova...Optimus Prime wrote: Samo kratkorocno!
"Konjukturni ciklus", hell yeah...! Konje vec imamo na vlasti, tako da smo na pola puta do tog ciklusa...
No ono sto je sigurno je to da cim Evropa izadje iz krize (vjerovatno krajem ove godine) , i nas BDP ce poceti jace rasti, a time i budzeti.
Ja sam se nadao vecem rezanju plata u javnom sektoru, ali ako nista i ovaj moratorij na povecanje plata ce uz pomoc inflacije donijeti znacajne sume za investiranje, cim ekonomija pocne rasti.
Siguran sam da SDP nece ponoviti Brankovicevu gresku, i da ce dodatnu lovu uloziti u razvoj.
Ako to ne uradi gube sljedece izbore.
- nosara
#9847 Re: SDP
Ma ja sam ubijedjen da ce bivsi sdp cudo napravit... Samo da ovo i ono, samo da ovi i oni... Ima da nam procvjetaju kuranfili samo tako...Optimus Prime wrote:Naravno, SDP je u nezahvalnoj situaciji da rijesava nagomilane probleme u vrijeme zajebane recesije.nosara wrote:Meni ovo lici na razbijanje, a ne suzbijanje redova...Optimus Prime wrote: Samo kratkorocno!
No ono sto je sigurno je to da cim Evropa izadje iz krize (vjerovatno krajem ove godine) , i nas BDP ce poceti jace rasti, a time i budzeti.
Ja sam se nadao vecem rezanju plata u javnom sektoru, ali ako nista i ovaj moratorij na povecanje plata ce uz pomoc inflacije donijeti znacajne sume za investiranje, cim ekonomija pocne rasti.
Siguran sam da SDP nece ponoviti Brankovicevu gresku, i da ce dodatnu lovu uloziti u razvoj.
Ako to ne uradi gube sljedece izbore.
Nas bdp bi da raste, ali mu evropa, koja se inace raspada u par godina najvise, ne da...
Kako god, ja sam za to da se srezu sva socijalna davanja i plate na 10%, a penzije potpuno ukinu kao zakonsko pravo... Plate vladajucih konja ne dirat, kao ni njihove talove s kriminalcima i drugim uglednim gradjanima... To bi bilo dovoljno za pocetak...
- Optimus Prime
#9848 Re: SDP
Nece napraviti cudo, ali ce se razlika osjetiti.nosara wrote:
Ma ja sam ubijedjen da ce bivsi sdp cudo napravit... Samo da ovo i ono, samo da ovi i oni... Ima da nam procvjetaju kuranfili samo tako...
Nas bdp bi da raste, ali mu evropa, koja se inace raspada u par godina najvise, ne da...
Kako god, ja sam za to da se srezu sva socijalna davanja i plate na 10%, a penzije potpuno ukinu kao zakonsko pravo... Plate vladajucih konja ne dirat, kao ni njihove talove s kriminalcima i drugim uglednim gradjanima... To bi bilo dovoljno za pocetak...
Sad za sad je daljnje propadanje barem donekle zaustavljeno, a kada se Evropa izvuce iz krize, doci ce do znacajnijeg povecanja izvoza, starnih investicija i doznaka iz inostranstva, sto ce se osjetiti na i budzetima.
Lovu samo treba inteligentno uloziti, i municija za predizbornu kampanju je osigurana.
Vec vidim slogane: SDP napravio za tri godine tri puta vise autoputa nego bivsa vlast za 12 godina. Ili
subvencije za poljopripvredu se utrostrucile.
- Corto Maltese
#9849 Re: SDP
Prije pola godine smo u firmi pokrenuli kladionicu na temu: "Ko će niže kleknuti na narednim izborima, HDZ RH ili SDP BiH?"
U početku je rezultat bio bare-bare, ali u zadnje vrijeme oni koji su tipovali da se ne može past niže od HDZ RH traže povrat uloženog. Pošto imamo višak para na drugoj strani, pozivam sve zainteresovane da uzmu učešće svojim kontra opkladama. Mogu tipovati na koga god hoće. Na ubjedljivu pobjedu Sarkozija u Francuskoj, na povratak Berlusconia na čelo Talijanske vlade, na ostanak Grčke u Euro-Zoni... nudimo odlične kvote i svi su dobrodošli.
U početku je rezultat bio bare-bare, ali u zadnje vrijeme oni koji su tipovali da se ne može past niže od HDZ RH traže povrat uloženog. Pošto imamo višak para na drugoj strani, pozivam sve zainteresovane da uzmu učešće svojim kontra opkladama. Mogu tipovati na koga god hoće. Na ubjedljivu pobjedu Sarkozija u Francuskoj, na povratak Berlusconia na čelo Talijanske vlade, na ostanak Grčke u Euro-Zoni... nudimo odlične kvote i svi su dobrodošli.
- nosara
#9850 Re: SDP
Kakvih informacija, cijih informacija... "Halo, Pozega...!""Nezahvalno je komentarisati medijske natpise. Čim bude odražana sjednica Predsjedništva SDP-a i budemo imali više informacija, oglasit ćemo se", kazao nam je Damir Mašić, portparol SDP-a.
Jebo lud zbunjenog...