nosara wrote:arzija... Niko drugi mi ne pada na pamet...plain vanilla wrote:i ko bi to sada bio dobar ministar umjesto Suljagica?
pa znam sigurno da bi se nekoliko forumasa koji dezuraju na ovoj temi tome obradovalo
nosara wrote:arzija... Niko drugi mi ne pada na pamet...plain vanilla wrote:i ko bi to sada bio dobar ministar umjesto Suljagica?
Znači.....Grabovica!nellington wrote:Elvedin Grabovica, hem ima iskustva u obrazovanju, hem je podoban, hem mu u EP ne ide
jucer ja pitam odakle je Grabovica, niko mi nije odgovorionellington wrote:Elvedin Grabovica, hem ima iskustva u obrazovanju, hem je podoban, hem mu u EP ne ide
Rođeni Sarajlija - a odakle su njegovi, ne znam - možda su iz Istočne Hercegovine.plain vanilla wrote:jucer ja pitam odakle je Grabovica, niko mi nije odgovorionellington wrote:Elvedin Grabovica, hem ima iskustva u obrazovanju, hem je podoban, hem mu u EP ne ide
kad prica, cujem ono modificirano O
nellington wrote:Rođeni Sarajlija - a odakle su njegovi, ne znam - možda su iz Istočne Hercegovine.plain vanilla wrote:
jucer ja pitam odakle je Grabovica, niko mi nije odgovorio
kad prica, cujem ono modificirano O
Suzdržava se da ne kaže novinarima koliko gluposti valjaju na temu kupovine strujeplain vanilla wrote:nellington wrote:Rođeni Sarajlija - a odakle su njegovi, ne znam - možda su iz Istočne Hercegovine.plain vanilla wrote:
jucer ja pitam odakle je Grabovica, niko mi nije odgovorio
kad prica, cujem ono modificirano One mogu vjerovati
doduse, glas mu drhtao, valjda pazi da ne kaze "znaci"
prica kako trebamo natjerati ovo sadasnje politicare da rade svoj posao je obicna satrologija.nosara wrote:Sve je receno...Činjenica da je Ministarstvo obrazovanja i znanosti otvorilo neke tabu teme, da ja radim, da se miješam u svoj posao, da sam ozbiljno shvatio ono što je SDP obećao narodu, izazvalo je najveće reakcije
Metkom u pošiljkama?webby-x wrote:Činjenica je da je Islamska zajednica glavni politički faktor Bošnjaka.
SDP je i dobio glasove jer se približio Islamskoj zajednici i desnom
biračkom tijelu Bošnjaka. Glupo je bilo očekivati da Islamska zajednica
neće učestvovati u kreiranju politike SDP-a.
webby-x wrote:Činjenica je da je Islamska zajednica glavni politički faktor Bošnjaka.
biračkom tijelu Bošnjaka. Glupo je bilo očekivati da Islamska zajednica
Ako se metkom u pismu smjenjuje ministar onda je vrlo lako smijeniti Vladu.prljavi Hare wrote:Metkom u pošiljkama?Ne bih rekao da sam takvima ukazao povjerenje.
Jeste. Nema hrvatske stranke koja ima značajan broj glasovaplain vanilla wrote:cudo to HDZ nije skontao
agenti HERE istrazili slucajKatarinaKosaca wrote:Ovdje fakat ima paranoje. Ne zna se ko je poslao metak, odakle je pošiljka, ali se zna da je garant ispred Islamske zajednice![]()
Metak nije razlog ostavke po mom mišljenju.KatarinaKosaca wrote:Ovdje fakat ima paranoje. Ne zna se ko je poslao metak, odakle je pošiljka, ali se zna da je garant ispred Islamske zajednice![]()
jel to znaci da su svi Hrvati, Bosnjaci, Srbi vjernici?webby-x wrote:Jeste. Nema hrvatske stranke koja ima značajan broj glasovaplain vanilla wrote:cudo to HDZ nije skontao
Hrvata, a da nije dobra sa Katoličkom crkvom. To je neminovnost
u BiH. Nema neke razlike između nacionalnih stranaka Srba (SNSD i SDS),
Hrvata (HDZ i HDZ90) i Bošnjaka (SDP i SDA).
Ma, naravno da nije. Ali da se ne bi o Vođi i u njega mu ženi i kadrovskoj politici, lakše je reći.. garant je od IZ metak. Tako me stavljaju u poziciju da branim iZ, a nikakvih dodirnih tačaka sa njima nema. I onda još kažu nema agresivnog ateizma... ma netolerancija kojom bi se i Staljin dičio.webby-x wrote:Metak nije razlog ostavke po mom mišljenju.KatarinaKosaca wrote:Ovdje fakat ima paranoje. Ne zna se ko je poslao metak, odakle je pošiljka, ali se zna da je garant ispred Islamske zajednice![]()
Ako jeste, onda je dobro da taj ministar ide jer
mjesto ministra nije za kukavice.
Otprilike ...webby-x wrote: Činjenica je da je Islamska zajednica glavni politički faktor Bošnjaka.
biračkom tijelu Bošnjaka.
Glupo je bilo očekivati da Islamska zajednica
Ne znači. Ali ne trebaju ti svi da bi vladao, samo većina.plain vanilla wrote:jel to znaci da su svi Hrvati, Bosnjaci, Srbi vjernici?
Naravno.plain vanilla wrote:i SDP nije nacionalna stranka
Da ne ostanem dužna ...Za i Protiv wrote:
Nego de ti nama stogod iz S(Herceg)B, nisi dugo.
Drugacije i ne procitam nista iz tih novina, koje sam godinama kupovao i "gutao"...
Lagumdžija smijenio Čamparu kako bi se osvetio njegovom bratu Dubravku
Čovjek bi pomislio kako će se zasititi pa konačno nakon godinu dana na vlasti prestati, no vodeća stranka takozvane Platforme, SDP, nastavlja sa čistkom nepoželjnih kadrova u javnim i državnim institucijama. Nakon što su pomeli gotovo sve direktore i članove nadzornih i upravnih odbora u javnim poduzećima FBiH, SDP-ov kadrovski cunami usmjerio se na državne institucije. Tako je na red došao i Aljoša Čampara, dosadašnji šef Službe zajedničkih poslova Parlamenta BiH, koji je, prema mnogim ocjenama, besprijekorno obavljao povjereni posao.
Mada nije naveo ni jedan racionalan razlog za smjenu, lider SDP-a Zlatko Lagumdžija satima je ubjeđivao koalicionog partnera Sulejmana Tihića da Čampara odstupi i da ova pozicija pripadne SDP-u. Tihić je naposljetku popustio pod pritiskom Lagumdžije, pa će ubuduće Službom za zajedničke poslove upravljati umirovljeni časnik Armije BiH Ferid Buljubašić, koji se do prije neki dan spominjao kao najozbiljniji kandidat za direktora Kantonalnog zavoda za zapošljavanje.
Rasprostranjeno je uvjerenje da je Lagumdžija preko smjene Aljoše Čampare „gađao“ njegovog brata Dubravka, tužitelja u Tužilaštvu BiH, koji je vodio istragu u poznatoj aferi „Reket“ u kojoj je Lagumdžija bio jedan od glavnih aktera.
Nakon što se osvetio Dubravku Čampari, Lagumdžija u potaji smišlja osvetu i Nihadu Imamoviću, koji je Upravi Federalne policije prijavio SDP-ov pokušaj reketiranja nekolicine sarajevskih privrednika. No, kako je Nihad Imamović već dvije godine u mirovinu, ceh bi mogla platiti njegova supruga Feriha Imamović, viceguvernerka Centralne banke BiH.
Cilj vlasti i jeste uhljebiti svoje članove i stvoritiBanksy wrote:Da ne ostanem dužna