SDP

Post Reply
Skijaš

#901 Re: SDP

Post by Skijaš »

Hipatija wrote:@Skijaš, o Suljagiću i vjeronauci ima druga tema, a ovdje tu diskusiju forsiraju ono koji ne žele problematku rješavati i predlagati rješenja, već oni koji žele odvratiti pažnju od dobrih strana Suljagićevih inicijativa.
Znam :thumbup:
ibizza

#902 Re: SDP

Post by ibizza »

Hipatija wrote:@ibiiza, pa otvori temu o onima koji su te doveli u takvu poziciju!? Društvene i privredne promjene su PROCESI, procesi koji traju, zahtijevaju mnogo toga da se desi i promijeni!
@draganbl, i u izvršavanju obećanja ima prioriteta nad prioritetima ( ne mogu sijati ako prije toga nisam bar uzorao, a poželjno je i drljačom preći preko tega).
Dobar nam je proces,brat,kuma,muz,rodjak,sestric...itd.
Pa nije valjda da nema ni jedan strucan covjek na birou za zaposljavanje?
Hipatija

#903 Re: SDP

Post by Hipatija »

@ibiiza, žalosno je to što to ti konstatuješ, a ne predlažeš nikakvo bolje rješenje! Imaš li neki konkretan prijedlog s kim drugim su mogli i trebali u koaliciju?!
Ima, ibiiza, ima i na birou stručnih i sposobnih kadrova (ali su radna mjesta zauzeta!).
Last edited by Hipatija on 10/09/2011 12:04, edited 1 time in total.
Skijaš

#904 Re: SDP

Post by Skijaš »

ibizza wrote:
Skijaš wrote:
ibizza wrote:copy paste
SDA SDP
SBIH SBB
HDZ HSP
HDZ1990 NSRZB
itd. itd.

sve ista govna! :run:
Nisu svi isti. Ako recimo naše društvo ima 100 otvorenih pitanja i jedna stranka griješi u vezi sa njih 46 a druga stranka griješi u vezi sa 64, mi trebamo podržavati ovu koja griješi u vezi sa 46 pitanja. To ne znači da stojiš iza tih 46 pogrešnih stavova. I tako dok se na sceni ne pojavi neko za koga misliš da će još manje griješiti.

Što se tiče ovog novog Suljagićevog poteza, nadam se da ne raspolažem sa svim informacijama jer ovo što sada vidim izgleda kao da nema puno planiranja nego se radi na ad hoc principu. Hajde da probamo ovo, ups ne ide, hajde da probamo ono. I sada ja koji sam branio prvu inicijativu jer se tako ukidalo diskriminaciju zbog razlike u prosjeku ocjena, sada ispadam budala jer se stvari vraća na to stanje.
Nadao sam se da ce SDP uraditi neke konkretne stvari,ali koliko vidim da je to sve slicno kao i prije.
Ja sam opet bez posla,nezaposlenost raste,to je ono sto mene brine,a ove price o vjeronauci,o tome kako je neko suknuo Dodiku ili Covicu,to mene ne zanima.
Pa bile su nedavno nekakve statistike po kojim zaposlenost raste, osim toga potpisani su dodatni ugovori sa domaćim građevinskim firmama koje će idućih godinu dana raditi na autoputu dole u Hercegovini, naše firme ulaze u probijanje tunela kod Zenice (bar sa sjeverne strane) a tu je i nezaobilazna zaobilaznica :-D Nije sve tako crno, sačekaj godinu, dvije, kad smo izdržali 20 godina nacionalista, preživjećeš i ako podržiš SDP kroz sljedeći mandat.
Alfons Kauders

#905 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ibizza wrote:
Skijaš wrote:
ibizza wrote:copy paste
SDA SDP
SBIH SBB
HDZ HSP
HDZ1990 NSRZB
itd. itd.

sve ista govna! :run:
Nisu svi isti. Ako recimo naše društvo ima 100 otvorenih pitanja i jedna stranka griješi u vezi sa njih 46 a druga stranka griješi u vezi sa 64, mi trebamo podržavati ovu koja griješi u vezi sa 46 pitanja. To ne znači da stojiš iza tih 46 pogrešnih stavova. I tako dok se na sceni ne pojavi neko za koga misliš da će još manje griješiti.

Što se tiče ovog novog Suljagićevog poteza, nadam se da ne raspolažem sa svim informacijama jer ovo što sada vidim izgleda kao da nema puno planiranja nego se radi na ad hoc principu. Hajde da probamo ovo, ups ne ide, hajde da probamo ono. I sada ja koji sam branio prvu inicijativu jer se tako ukidalo diskriminaciju zbog razlike u prosjeku ocjena, sada ispadam budala jer se stvari vraća na to stanje.
Nadao sam se da ce SDP uraditi neke konkretne stvari,ali koliko vidim da je to sve slicno kao i prije.
Ja sam opet bez posla,nezaposlenost raste,to je ono sto mene brine,a ove price o vjeronauci,o tome kako je neko suknuo Dodiku ili Covicu,to mene ne zanima.
znaci sad ti je sdp kriv sto nemas posla? :-)

ja sam prvi posao dobio jos u alijino doba... a i sad radim... promijenio par firmi, par struka... i nikad mi nijedna politicka stranka bila ni kriva sto ne ide dobro, a vala ni zasluzna kad ide... :D

ja stvarno ne kontam sta je raja ocekivala, da ce sdp ili nasa stranka ili radoncic preporoditi zemlju i da ce preko noci poteci med i mlijeko... meni to nekako smijesno, isto kao da je narod pao s marsa i prespavao zadnjih 20 godina...

mi odavno ne biramo dobru politiku, vec manje losu... a o tome koliko je sdp los najbolje govori cinjenica da nisu bili u stanju kako treba osvojili vlast od sda, sbih, hdz-a i ostalih idiota 20 godina... takva nesposobnost bi ih trebala diskvalifikovati za sva vremena, ali ko sto reko, narod bira manje lose, a ne dobro.... :D
Taranta

#906 Re: SDP

Post by Taranta »

Hipatija wrote:@Skijaš, o Suljagiću i vjeronauci ima druga tema, a ovdje tu diskusiju forsiraju ono koji ne žele problematku rješavati i predlagati rješenja, već oni koji žele odvratiti pažnju od dobrih strana Suljagićevih inicijativa.
Obrazovanje se naprosto nameće kao tema aktivnosti SDP-a jer su ingerencije kantona tu praktično potpune, prostor da se stvari pokrenu naprijed je veliki. Premijer KS-a, ministar obrazovanja KS-a (pa i ministar obrazovanja FBiH i premijer FBiH) su iz SDP-a. I već gotovo cijelu godinu u toj oblasti se naglaba o vjeronauku - kao da je to pitanje svih pitanja u obrazovanju. Nije, jednostavno nije.
Hipatija

#907 Re: SDP

Post by Hipatija »

@Taranta, Čim napišeš ovakvu misao:
I već gotovo cijelu godinu u toj oblasti se naglaba o vjeronauku
Odmah vidim da si „nekvalifikan“ diskutant.
Pola godine, opstrukcijom HDZ-a (ne ispunjavanje izbornih obaveza i aktivnosti u kantonima gdje god su to mogli, a i kasnijim odugovlačenjem sa primopredajom vlasti, zadržavanjem radnih prostora zaključanim i zadržavanjem pečata) nije bilo moguće ni formirati novu vlast.
U junu je Reis Cerić umiješao se u rad ministra Kantona Sarajevo i otvorio „problem vjeronauke“, početkom septembra se Služba za odnose sa javnošću IZ BiH ponovo uključila i ispolitizirala „problem vjeronauke“.
Tko „naglaba“ o vjeronauku? SDP možda?
Radi se o pokušaju rješavanja na ispravan način pitanja izborne nastave!
Last edited by Hipatija on 10/09/2011 13:35, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#908 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Hipatija wrote:Tko „naglaba“ o vjeronauku? SDP možda?
Da, SDP i njegov ministar (to mu sve čemu se posvetio od kada je ministar), i njegovi sljedbenici...
Hipatija

#909 Re: SDP

Post by Hipatija »

@Katarina, a to ti zavirivala u radne dnevnike i poznaješ šta jesu/nisu radili ( a mogli su ili trebali po tvojoj ocjeni)?! :D
Ima još kantona osim sarajevskog, je li to prigovaraš za "naglabanje" u svim kantonima?
KatarinaKosaca

#910 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Hipatija wrote:@Katarina, a to ti zavirivala u radne dnevnike i poznaješ šta jesu/nisu radili ( a mogli su ili trebali po tvojoj ocjeni)?! :D
Mislim da ovo namjerno radiš , (ovaj stil) da se ne ide in medias res.
Dakle, ni ti nisi prošloj vlasti zavirivao u denvnike šta su svakodnevno radili, nego si na osnovu (nikakvih) rezultata (opravdano) zaključio da je to ništa, nula, nada, nothing.
Jednako je i sada (valjda primjenjujemo iste aršine, ili ne :D ). Pikaju se razultati i ono što građani, osjete i vide.
Hipatija

#911 Re: SDP

Post by Hipatija »

Pa poštuj rezultate, traži izvještaj (ako misliš da je vrijeme za analizu rezultata). Ne pričaj napamet i po isforsiranoj medijskoj propagandi!
Last edited by Hipatija on 10/09/2011 13:45, edited 2 times in total.
HAVANA

#912 Re: SDP

Post by HAVANA »

KatarinaKosaca wrote:
Hipatija wrote:@Katarina, a to ti zavirivala u radne dnevnike i poznaješ šta jesu/nisu radili ( a mogli su ili trebali po tvojoj ocjeni)?! :D
Mislim da ovo namjerno radiš , (ovaj stil) da se ne ide in medias res.
Dakle, ni ti nisi prošloj vlasti zavirivao u denvnike šta su svakodnevno radili, nego si na osnovu (nikakvih) rezultata (opravdano) zaključio da je to ništa, nula, nada, nothing.
Jednako je i sada (valjda primjenjujemo iste aršine, ili ne :D ). Pikaju se razultati i ono što građani, osjete i vide.

Onda vaKo za ovu :thumbup:
U prošloj me nije niko ništa ni pito,neg po svom i nikako drugačije... :roll: :D
Hipatija

#913 Re: SDP

Post by Hipatija »

Ja radio u prosvjeti, i znam kako je uvedena...., kada roditelje i nije niko ništa pit'o. Već direktor (SDA kadar) to realizovao po preporuci ministra (SDA kadar) i na "mala vrata" ušle hodže u učionice, uz jednu platu počeli dobijati još jednu.
Za i Protiv

#914 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Hipatija wrote:Ja radio u prosvjeti, i znam kako je uvedena...., kada roditelje i nije niko ništa pit'o. Već direktor (SDA kadar) to realizovao po preporuci ministra (SDA kadar) i na "mala vrata" ušle hodže u učionice, uz jednu platu počeli dobijati još jednu.
Ma dzaba ti to pises, ja sam o tome govorio, isto radim u skoli i znam kako se radilo!
Ali SDP je kriv za sve, pogotovo od kako vise nema "legitimnih"... Dzaba pokusavas objasniti ;)
Hipatija

#915 Re: SDP

Post by Hipatija »

Znam da ovim "pljuvačima" nije moguće ništa objasniti, ali ne želim da njihova bude "zadnja"! SDP je gori od fašista, zlo neviđeno u BiH i u širem okruženju, sve neki pokvarenjaci!
Last edited by Hipatija on 10/09/2011 14:02, edited 1 time in total.
Taranta

#916 Re: SDP

Post by Taranta »

Hipatija wrote:@Taranta, Čim napišeš ovakvu misao:
I već gotovo cijelu godinu u toj oblasti se naglaba o vjeronauku
Odmah vidim da si „nekvalifikan“ diskutant.
Pola godine, opstrukcijom HDZ-a (ne ispunjavanje izbornih obaveza i aktivnosti u kantonima gdje god su to mogli, a i kasnijim odugovlačenjem sa primopredajom vlasti, zadržavanjem radnih prostora zaključanim i zadržavanjem pečata) nije bilo moguće ni formirati novu vlast.
U junu je Reis Cerić umiješao se u rad ministra Kantona Sarajevo i otvorio „problem vjeronauke“, početkom septembra se Služba za odnose sa javnošću IZ BiH ponovo uključila i ispolitizirala „problem vjeronauke“.
Tko „naglaba“ o vjeronauku? SDP možda?
Radi se o pokušaju rješavanja na ispravan način pitanja izborne nastave!
Radio u prosvjeti, kao i ti. Ako si ti kvalificiran, i ja sam. Ako nisam ja, nisi ni ti. Najmanji problem u poslu mi je bio vjeronauk. Najveći problem su mi bili (nesposobni) političari koji su mislili da su, valjda po definiciji, kvalificirani za sve. Vjera I POLITIKA napolje iz obrazovanja.

Pristup rješavanju "problema" je pogrešan. A ako se ministru reis miješa u posao, neka ga (reisa) smjesti na mjesto koje mu pripada. No, tako je to kad se politika i vjera, političari i vjerski službenici, nadmeću oko obrazovanja. Ljepota prava.
Hipatija

#917 Re: SDP

Post by Hipatija »

Sa hodžama sam se odlično slagao i razumijevao (osim sa jednom "hodžinicom"), obrazovani ljudi, svjesni svega oko sebe!
KatarinaKosaca

#918 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Hipatija wrote:Pa poštuj rezultate, traži izvještaj (ako misliš da je vrijeme za analizu rezultata). Ne pričaj napamet i po isforsiranoj medijskoj propagandi!
:lol: :lol: Da, da, mediji. Sve sami vahabija antiesdepeovac :lol: :lol: ...
Nego, nije mi jasno, kako radili prije po svom... Dakle tjerali djecu na vjeronauku :?
Laž, ekspres laž i nedeljna ilustrovana laž, laž koja traje 60 minuta očito imaju utjecaja....
Taranta

#919 Re: SDP

Post by Taranta »

Hipatija wrote:Sa hodžama sam se odlično slagao i razumijevao (osim sa jednom "hodžinicom"), obrazovani ljudi, svjesni svega oko sebe!
Pa, gdje je onda zapelo? Ako se se ti mogao slagati sa hodžama, može i ministar. Ili će se još tri godine naglabati o vjeronauku kao vrhovnom problemu našeg obrazovnog sistema.
Hipatija

#920 Re: SDP

Post by Hipatija »

@Katarina, Imaš temu, pa tamo možemo o tvom razmišljanju.
@Taranta, preseli na drugu temu (ovdje o tom ne želim razgovarati).
stochar

#921 Re: SDP

Post by stochar »

pucaju advokatu u potiljak 20 metara od tuzilastva - mnogo smo sigurni! sigurniji smo bili 93., bar smo znali odakle puca...

sreca samo pa pistolj iz nekog razloga nije opalio, nego je lik shkljocn'o. broj ubistava i pokusaja ubistava u FBiH za razliku od prosle godine uvecan za 24 posto, drzava za doc hollidaya!
stochar

#922 Re: SDP

Post by stochar »

ovo je tekst peticije koju je stotine gradjana potpisalo, nakon cega je Samir Silajdzic, premijer KS podnio ostavku:

DA

I JA ZAHTJEVAM

DA PREMIJER VLADE SARAJEVSKOG KANTONA

SAMIR SILAJDŽIĆ
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU

Ostavku mora podnijeti zato što nije uradio dovoljno da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.

Ostavku mora podnijeti zato što nije našao za shodno da prihvati ni minimum odgovornosti za narušenu sigurnost naših sugrađana/ki.

Ostavku mora podnijeti jer je pokazao koliko je spreman grčevito se boriti za svoju poziciju, zloupotrebljavati javne medije, zloupotrebljavati strah vlastitog djeteta kako bi krivicu za haotično stanje u Kantonu prebacio na građane/ke i nevladine organizacije.

Ostavku mora podnijeti jer je nas, uplašene građane i građanke Sarajeva, nazvao ruljom, jer sprovodi represiju nad osobljem osnovnih škola, jer koristi naš novac u ličnu promociju.

Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli političar konačno shvatilo da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad.
stochar

#923 Re: SDP

Post by stochar »

evo i za Semihu:

DA

I JA ZAHTJEVAM

DA GRADONAČELNICA GRADA SARAJEVA

SEMIHA BOROVAC
PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU

Ostavku mora podnijeti zato što nije uradila ništa u skladu sa svojim institucionalnim mogućnostima, te van njih, da nam ne ubijaju djecu po tramvajima, da nam ne spaljuju starce, da nam ne bacaju bombe na autobuska stajališta, da po ulicama Sarajeva ne hoda stotine kriminalaca, da se po prvi put od rata ne osjećamo krajnje nesigurno.

Ostavku mora podnijeti zato što nije bila sa građanima/kama Sarajeva u trenucima njihove zabrinutosti, već je otputovala u Dubai, te tim nije našla za shodno da prihvati ni minimum moralne odgovornosti.

Ostavku mora podnijeti jer je pokazala koliko je spremna grčevito se boriti za svoju poziciju, lagati prilikom gostovanja u medijima, zloupotrebljavati strah građana/ki konstruišući različite političke priče kako bi krivicu za haotično stanje u Gradu prebacila na građane/ke, političke i nevladine organizacije.

Ostavku mora podnijeti jer nije ništa učinila na mobiliziranju ostalih nivoa vlasti na preventivnom rješavanju problema (ne)sigurnosti u Gradu, nije iskoristila svoju funkciju i utjecaj da potakne direktno odgovorne da prije eskalacije problema rade na njegovoj prevenciji.

Ostavku mora podnijeti da bi svaki drugi neodgovorni, korumpirani, nedorasli/a političar/ka konačno shvatilo/la da je došao kraj bahatom ponašanju i omaložavanju nas koji smo ih doveli na te pozicije i koji godnama trpimo i plaćamo njihov nerad
KatarinaKosaca

#924 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Koliko se sjećam nije tada podnio ostavku, nego kad je njegova stranka na lokalnim izborima imala loš rezultat.
Poslije 10 mjeseci uspostave vlasti, rano je tražiti ostavke ove kantonalne vlasti.

A za Batmana bi se moglo, što jest jest :D
stochar

#925 Re: SDP

Post by stochar »

KatarinaKosaca wrote:Koliko se sjećam nije tada podnio ostavku, nego kad je njegova stranka na lokalnim izborima imala loš rezultat.
Poslije 10 mjeseci uspostave vlasti, rano je tražiti ostavke ove kantonalne vlasti.

A za Batmana bi se moglo, što jest jest :D
evo da ponovim:

Ostavku mora podnijeti jer nije ništa učinila na mobiliziranju ostalih nivoa vlasti na preventivnom rješavanju problema (ne)sigurnosti u Gradu, nije iskoristila svoju funkciju i utjecaj da potakne direktno odgovorne da prije eskalacije problema rade na njegovoj prevenciji.

eto, ako smo protiv nje zbog ovoga protestovali, ne vidim zasto bi Behmen bio operisan od ovoga... a, kao sto sam nekoliko puta rekao na temi: 10 mjeseci jeste malo da neke stvari uspiju, ali je dovoljno da se puno toga pocne raditi. ne vidim nekih pocetaka, ni u naznakama...
Post Reply