SDP

Post Reply
VjecitiStudent

#8751 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

kojeime wrote: I umjesto da se svi ponasamo na slijedeci nacin: Prvo cemo odbraniti Suljagica jer ne dozvoljavamo da nam neko iz sjene vodi politiku umjesto izabranih politicara i postavljenih ministara, pa kada ga odbranimo od tih iz sjene onda cemo ga sami smijeniti jer ne valja, mi ovdje supljimo.

Suljagica prvo treba spasiti zbog principa, a zatim ako ne valja smijeniti ga. Nije isto ako ga smijene zbog pritiska biraca i zbog pritiska neformalnih mocnika iz sjene. Stvar je u principima.
Kojih principa?
Primjena stvarnih principa je ovdje:
U Federaciji je 2011. godine vjerskim institucijama dodijeljeno 20 miliona KM, 3,5 miliona vise nego 2010.

FEDERACIJA BiH
(od ukupno 90 budžeta, opštinskih, kantonalnih i entitetskog, obrađeno je za 2010. godinu 10 kantonalnih, 61 opštinskih i entitetski, a za 2011. godinu 8 kantonalnih, 67 opštinskih i entitetski)

2010. godina
Vjerske zajednice: 2.794.829 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 1.686.458,74 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 14.575.158 KM

2011. godina
Vjerske zajednice: 2.587.697 KM
Izgradnja i obnova vjerskih objekata: 5.645.000 KM
Vjerske škole, institucije, i sl.: 12.676.567 KM
http://www.zurnal tacka info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=11823:za-vjeru-godinje-25-miliona-maraka&catid=18:istraga&Itemid=27
Sasvim_Obican

#8752 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

odesveuhonduras wrote:
IZ ne provodi nikakvu hajku protiv tog istog ministra već se na legitiman i legalan način ne slaže i suprostavlja njegovim stavovima i planovima. Za razliku od Suljagićevih ideoloških istomišljenika koji su rušili i uništavali društvenu imovinu pokušavajući rušiti legalnu vlast kada vam nije odgovarala, IZ se protiv Suljagićevih planova borila samo riječju i plebiscitarnom podrškom bošnjačkog naroda što se moglo vidjeti i po rezultatima anketa o vjeronauku u Sarajevu.
Naravno da provodi. Pozivati se na nečiju babovinu, prijetiti mu revolucijom, vrijeđati ga i nazivati ga pogrdnim imenima je - hajka. Legalan način sigurno nije jer je ugrožavanje ustavnog poretka i zazivanje kojekakvih revolucija itekako kažnjivo, a legitimitet zavisi od toga da li bošnjački narod čiji je Cerić politički predstavnik, prihvata mailove sa sadržinom "malo je ono što vam se desilo u Srebrenici" kao za njih prihvatljiv način borbe za ostvarenje političkih ciljeva.

IZ se protiv Emira Suljagića borila najprizemnijom kampanjom u kojoj se stvorila atmosfera da je likvidacija Emira Suljagića opravdana, pa čak i poželjna. Što se plebiscitarne podrške tiče - ne bih se složio.
Corto Maltese

#8753 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

hadzinicasa wrote:meni se na ovo saopćenje lijepo plače.

i ovo sve je strašno. ko ne shvata upravo KOLIKO je strašno, taj neka se doooobro zabrine za svoje rasuđivanje.
Iskreno, ne shvatam zašto je strašno saopštenje koje nam ne otkriva ništa novo. Otuđene centre moći gledamo svakih par nedelja, kada se šestorka sastane, mimi skupštine, mimo vlade, mimo predsjedništva i mimo svih drugih instrumenata demokratije. Situacija je sama po sebi strašna, još strašnije da je neko princip djelovanja "iz sjene" i "ispod stola" shvatio tek iz ovog saopštenja. A saopštenje... 'nako.
Last edited by Corto Maltese on 10/02/2012 18:31, edited 2 times in total.
yugi

#8754 Re: SDP

Post by yugi »

Ma razlozi za ostavku navedeni u misnistrovom saopštenju su priča za malu djecu!!!Naravno da ga je Džugašvili sklonio ne želeći ići u daljnje konfrontacije sa Islamskom zajednicom!!!
Control panel

#8755 Re: SDP

Post by Control panel »

kojeime wrote:
I umjesto da se svi ponasamo na slijedeci nacin: Prvo cemo odbraniti Suljagica jer ne dozvoljavamo da nam neko iz sjene vodi politiku umjesto izabranih politicara i postavljenih ministara, pa kada ga odbranimo od tih iz sjene onda cemo ga sami smijeniti jer ne valja, mi ovdje supljimo.

Suljagica prvo treba spasiti zbog principa, a zatim ako ne valja smijeniti ga. Nije isto ako ga smijene zbog pritiska biraca i zbog pritiska neformalnih mocnika iz sjene. Stvar je u principima.
prvi put u zadnjih 20 godina neko se toliko drznuo i malo dirnuo u osinje gnijezdo u sjeni i sta biva prijete mu smrcu.
nasi fini ''vjernici'' su gradili sistem 20 godina u kojem su vjreu i vjerska osjecanja koristili za svoje bogacenje, pozicije i privilegije i zavaravamo se da ce oni tek tako pustiti da ga neko srusi. napravljen je takav sistem da se politika drzave ili jednog naroda tabiri po nekim sijelima i secijama.
Last edited by Control panel on 10/02/2012 15:37, edited 1 time in total.
Holms

#8756 Re: SDP

Post by Holms »

vidim mnogi su razočarani saopštenjem, ...fali onaj dio "otišao sam zbog Staljina"
ali šta ćete ....biće bolje drugi put...
Alfons Kauders

#8757 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
kojeime wrote: I umjesto da se svi ponasamo na slijedeci nacin: Prvo cemo odbraniti Suljagica jer ne dozvoljavamo da nam neko iz sjene vodi politiku umjesto izabranih politicara i postavljenih ministara, pa kada ga odbranimo od tih iz sjene onda cemo ga sami smijeniti jer ne valja, mi ovdje supljimo.

Kojih principa?
U Federaciji je 2011. godine vjerskim institucijama dodijeljeno 20 miliona KM, 3,5 miliona vise nego 2010.

FEDERACIJA BiH
(od ukupno 90 budžeta, opštinskih, kantonalnih i entitetskog, obrađeno je za 2010. godinu 10 kantonalnih, 61 opštinskih i entitetski, a za 2011. godinu 8 kantonalnih, 67 opštinskih i entitetski)

2010. godina

2011. godina
http://www.zurnal tacka info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=11823:za-vjeru-godinje-25-miliona-maraka&catid=18:istraga&Itemid=27
ko sto vidis iz brojeva koje si sam linkao... manje love je otislo vjerskim zajednicama i manje love je otislo vjerskim skolama... dakle manje, suprotno od vise, kontas?

vise je para potroseno jer se dalo 4 miliona za obnovu vjerskih objekata, npr pravoslavne crkve u mostaru, crkve u sarajevu, dzamije u livnu itd...

smijesan argument u najmanju ruku - nije isto dijeliti pare vjerskim zajednicama za plate hodza/popova i obnavljati vjerske objekte koji su dio naseg kulturnog naslijedja
kamen spoticanja

#8758 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Alfons Kauders wrote:
kojeime wrote:
I umjesto da se svi ponasamo na slijedeci nacin: Prvo cemo odbraniti Suljagica jer ne dozvoljavamo da nam neko iz sjene vodi politiku umjesto izabranih politicara i postavljenih ministara, pa kada ga odbranimo od tih iz sjene onda cemo ga sami smijeniti jer ne valja, mi ovdje supljimo.

:thumbup:

upravo tako...

ako ne radi dobro, ili ako bije zenu... noga

ali ako ide jer mu se prijeti... blago se nama
jel ministar mup-a SDP kadar
jel sef tajne sluzbe direktor Dzuvo kojeg federalna okiva u zvijezde
jel u tuzilastvu sjede SDP puleni...
jel to pomenuti nemaju argumente i nacine da zastite ugrozenog nam ministra i pred lice pravde istjeraju posiljaoca famoznog pisma i metka u njemu?
ako nemaju nek onda svi oni kolektivno daju ostavku ...al jok
napravis sranje s strujom,ne budes u stanju ocistit ni magistralne ceste nakon sto padne snijeg,sve ti se raspadne u grasu i onda izvuces minisrta suljagica i spinujes malo dok narod ne zaboravi...
Control panel

#8759 Re: SDP

Post by Control panel »

kamen spoticanja wrote:
Alfons Kauders wrote:
kojeime wrote:

:thumbup:

upravo tako...

ako ne radi dobro, ili ako bije zenu... noga

ali ako ide jer mu se prijeti... blago se nama
jel ministar mup-a SDP kadar
jel to pomenuti nemaju argumente i nacine da zastite ugrozenog nam ministra i pred lice pravde istjeraju posiljaoca famoznog pisma i metka u njemu?
napravis sranje s strujom,ne budes u stanju ocistit ni magistralne ceste nakon sto padne snijeg,sve ti se raspadne u grasu i onda izvuces minisrta suljagica i spinujes malo dok narod ne zaboravi...
aferim ako je tebi glavni problem u bih snijeg i gras. da dodam gras je samo posljedica sjene. ljudi nece da idu na poso u stanju elementarne nepogode a komunalno preduzece, nece da ciste prugu, strajkuju kada hoce ni sami ne znaju zasto,
a sve to rade jer imaju ljude iz sjne iza sebe. ne ministar ni direktor im ne moze nista narediti. e to je vlast. i zbog takve vlasti treba da se zabrinemo.
kamen spoticanja

#8760 Re: SDP

Control panel wrote:
aferim ako je tebi glavni problem u bih snijeg i gras.
jok neko pismo mi je veci problem..eto te ko mile dodik kad obmanjuje svoje pucanstvo..ide recenica "imaju ovde neke vehabije i sve ce vas pojest"
VjecitiStudent

#8761 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:
VjecitiStudent wrote: Kojih principa?

FEDERACIJA BiH

2010. godina

2011. godina
ko sto vidis iz brojeva koje si sam linkao... manje love je otislo vjerskim zajednicama i manje love je otislo vjerskim skolama... dakle manje, suprotno od vise, kontas?

vise je para potroseno jer se dalo 4 miliona za obnovu vjerskih objekata, npr pravoslavne crkve u mostaru, crkve u sarajevu, dzamije u livnu itd...

smijesan argument u najmanju ruku - nije isto dijeliti pare vjerskim zajednicama za plate hodza/popova i obnavljati vjerske objekte koji su dio naseg kulturnog naslijedja
Polupo si ti loncice, lista ugrozene bastine je ovdje, a ne u vjerskim zajednicama
http://kons.gov.ba/main.php?id_struct=160&lang=1
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8762 Re: SDP

Post by odesveuhonduras »

Sasvim_Obican wrote:
odesveuhonduras wrote:
IZ ne provodi nikakvu hajku protiv tog istog ministra već se na legitiman i legalan način ne slaže i suprostavlja njegovim stavovima i planovima. Za razliku od Suljagićevih ideoloških istomišljenika koji su rušili i uništavali društvenu imovinu pokušavajući rušiti legalnu vlast kada vam nije odgovarala, IZ se protiv Suljagićevih planova borila samo riječju i plebiscitarnom podrškom bošnjačkog naroda što se moglo vidjeti i po rezultatima anketa o vjeronauku u Sarajevu.
Naravno da provodi. Pozivati se na nečiju babovinu, prijetiti mu revolucijom, vrijeđati ga i nazivati ga pogrdnim imenima je - hajka. Legalan način sigurno nije jer je ugrožavanje ustavnog poretka i zazivanje kojekakvih revolucija itekako kažnjivo, a legitimitet zavisi od toga da li bošnjački narod čiji je Cerić politički predstavnik, prihvata mailove sa sadržinom "malo je ono što vam se desilo u Srebrenici" kao za njih prihvatljiv način borbe za ostvarenje političkih ciljeva.

IZ se protiv Emira Suljagića borila najprizemnijom kampanjom u kojoj se stvorila atmosfera da je likvidacija Emira Suljagića opravdana, pa čak i poželjna. Što se plebiscitarne podrške tiče - ne bih se složio.
Revolucijom je prijetio i Zlatko Lagumdžija pa to nije bio problem. Mislim, znam ja da vi imate selektivno sjećanje, ali eto da ostane zapisano..

IZ se protiv SUljagića borila kampanjom koju je on i zaslužio. Čovjek koji je đonom krenuo protiv mišljenja 90% populacije na području na kojem je ministar, i protiv vjerovatno 3/4 populacije koja ga je "izabrala" na tu funkciju, ne zaslužuje da ga se u tekstovima tretira salonski.

Da je on bio pametan, pa problem kojeg je imao sa vjeronaukom pokušao riješiti na ljudski način, uključivanjem u pokušaj riješavanja svih onih kojih se taj problem tiče, a ne donošenjem samovoljnih odluka na koje bi, eto, svi mi koji se s njima ne slažemo, trebali ko u Titov ili Staljinov vakat, kimnuti glavom, onda bi stvari išle puno drugačijim tokom.

Ali jok, momak se uskofrčio, konta može šta hoće, i ko hebe sve ostale, i sad bi mu IZ trebala tepati nešto...

jašta će.. ako je njegova raja ugasila nevladin sektor kad su on i njegovi došli na vlast, IZ je tu i nema se namjere gasiti i šutjeti kad se krše prava ljudi koji su njezini članovi. IZ je isto nevladin sektor, a to što ima veliki utjecaj među biračima, i što se ni Suljagićeva stranka ne želi previše sukobljavati s njom, e hebi ga, ovo je Bosna, ovdje su religijske zajednice uvijek imale, i uvijek će imati utjecaj ma koliko to neko ne volio, i ne želio.
ultima_palabra

#8763 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Opetja033 wrote:
ultima_palabra wrote:Jesu, ali jedini ti to vidiš kao nešto dobro.

Daleko od toga da tražim neke banove, samo konstatujem šta će se desiti sa temom. Sam Suljagić nije zaslužio ni likovanja, ni patetična oplakivanja... biće mu bolje nego većini nas, a i dalje će nam promicati puno važnije stvari pred nosom.
Naravno da to vidim kao dobro - zbog mojih politickih stajalista.

Ali evo, hajmo realno. Tebi se mozda ne svidja ali ja pozdravljam ovakav pomak koji je napravio SDP. Mislim da se mozemo sloziti kada kazem da su SDP za vrijeme Alijanse i SDP danas kao dio Platforme - dvije potpuno razlicite politicke stranke. Za vrijeme Alijanse su bili dosljedni svojim idejama, medjutim upravo zbog toga na iducim izborima dozivjeli su poraz od kojeg su se oporavljali gotovo deset iducih godina. Pred prosle izbore, ljudi u Stabu SDP-a sjeli - uvidjeli svoje greske, prilagodili kampanju sirokim narodnim masama i pobjedili. Ono sto je SNSD uvidio davno, SDP je uvidio 2010. godine - tako da su i jedni i drugi otisli u desno kako bi mogli osvojiti vlast. SDP iz 2001. godine je bio osudjen na vjecitu opoziciju, dakle bili su pred izborom da ili ostanu principijelni i vjecita opoziciona stranka ili da se primaknu obicnim gradjanima, zazmire na neke od svojih principa i osvoje vlast. To je moje misljenje. Neko to moze promatrati kao smrtni udarac ideologiji socijaldemokratije u nasoj zemlji i to vidjeti kao nesto lose, a ja to vidim kao pozitivnu promjenu.

Ja sam odmah nakon zadnjih izbora rekao da smatram kako BiH ne bi prezivjela bilo koji cetverogodisnji mandat ako na federalnom i drzavnom nivou nisu ili SDA ili SDP. Dakle koliki god moj animozitet bio prema ljevicarskim idejama, smatram da samo u te dvije stranke ima dovoljno kvalitetnog kadra (pored svih poznatih aferima i debila) koji bi sprijecio nestanak drzave. I dan danas to mislim. Necemo valjda Haretovim ili Pedjinim ubleharima datu vlast u ruke.
Vidi, ja sam očekivao od SDP-a da odbaci određen dio te ostavštine od SKBiH, zato što ta ikonografija nema mjesta u ozbiljnoj politici... asocijacije na "bolju prošlost" su patetične, treba raditi na boljoj budućnosti. Ne smatram da je to SNSD-izacija SDP-a... SNSD-izacija bi bila da promoviraju ekstremni nacionalizam i fašizam, što oni ne rade.

Moja očekivanja od SDP-a:

1. pokazivanje zuba separatistima i istrajna borba za BiH
2. poboljšavanje životnog standarda i pokretanje ekonomije tamo gdje imaju vlast

Znači zajebancije tipa vjeronauka apsolutno ne trebaju biti na listi prioriteta.

Prvo zasada rade dobro, u drugom ne vidim dovoljno pomaka... ono što im moram priznati kao olakšavajuću okolnost je da im SDA podmeće klipove pod točkove u svim segmentima.
Alfons Kauders

#8764 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

kamen spoticanja wrote: jel ministar mup-a SDP kadar
jeste
jeste, ali OSA se ne bavi ovim stvarima
tuzilastvo takodjer ovdje nema sta da trazi dok murija zavrsi svoj dio posla
pa hajde reci nam ti kako da ih otkriju? svako ko se imalo konta u informatiku moze poslati anonimnu prijetnju da ga nikad ne otkriju... a o pismima da i ne pricam... samo ubacis kovertu u neko seosko sanduce u prolazu i nikad te nece otkriti
pa nek daju, prije bi oni trebali dati ostavku nego suljagic
napravis sranje s strujom,
koje sranje? kucas s agregata?
ne budes u stanju ocistit ni magistralne ceste nakon sto padne snijeg,
jest, sdp je kriv sto nisu ociscene ceste... pogotovo ceste u rs i hercegovini...
sve ti se raspadne u grasu i onda izvuces minisrta suljagica i spinujes malo dok narod ne zaboravi...
jeste, sdp ne napravio 125 miliona gubitka u grasu i zaposlio idiote... a zlaja je licno spakovao metak i poslao suljagicu, da malo spinuje

mislim stvarno... svasta se ima prigovoriti i sdp-u i suljagicu, ali smijesan si
Control panel

#8765 Re: SDP

Post by Control panel »

kamen spoticanja wrote:
Control panel wrote:
jok neko pismo mi je veci problem..eto te ko mile dodik kad obmanjuje svoje pucanstvo..ide recenica "imaju ovde neke vehabije i sve ce vas pojest"
slabo ti kontas o cemu mi govorimo. plitko razmisljas.
VjecitiStudent

#8766 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote: ...
pa hajde reci nam ti kako da ih otkriju? svako ko se imalo konta u informatiku moze poslati anonimnu prijetnju da ga nikad ne otkriju... a o pismima da i ne pricam... samo ubacis kovertu u neko seosko sanduce u prolazu i nikad te nece otkriti
...
Ovo je vec za vica, stotinjak pisama i ostacemo bez svih vlada :D
Kenan-sa

#8767 Re: SDP

Post by Kenan-sa »

Suljagic je radikalni ateista-komunista koji je radikalniji od vehabija i sama njegova pojava u politici je bila velika opasnost za konflikt vjernika i nevjernika,to je lako moglo preci u kataklizmu,sto su nazalost pojedini i ocekivali! niko nikoga ne smije ugrozavati,ali je cinjenica da je Suljagic nicim izazvan poceo sa sukobljavanjem sa vjernicima i on je moze se reci dobro i prosao,jer je bilo pitanje dana kada ce se desiti sukob velikih razmjera... svako svakoga u ovoj drzavi treba postovati,ali Suljagic nije postovao druge i drugacije i kao takav nema mjesta u ovoj drzavi,dosta nam je dusmana sa strane da bi ih trpili medju vlastitim redovima,ako zelimo dobro ovoj drzavi moramo biti jednistveni,a Suljagic je radio na sukobu unutar Bosnjaka i to je moglo imati zaista velike posljedice.. Na dobitku je samo SDP,jer oni kao stranka moraju postovati druge i drugacije da bi njih neko postovao,kako bi bili stranka svih dobronamjenrih ljudi u ovoj drzavi,Suljagic je cinio suprotno i to je jos davno trebalo biti sankcionisano!
kamen spoticanja

#8768 Re: SDP

Control panel wrote:
kamen spoticanja wrote:
Control panel wrote:
slabo ti kontas o cemu mi govorimo. plitko razmisljas.
jok nego ne razmisljam ko urednik federalne televizije...ali ako je to ekivalent za plitko onda se slazem :wink:
grbavica37

#8769 Re: SDP

Post by grbavica37 »

pismo sa metkom je sam sebi poslao, nije on uopste neka licnost da bi mu se prijetilo, nego je sam sebi pokusavao dici cjenu, ko biva prijete mu vehabije... prica za malu djecu :-D
Control panel

#8770 Re: SDP

Post by Control panel »

VjecitiStudent wrote:
...
prijatelju tebi sega. samo zamisli, da se tebi prijeti ili tvom djetetu, majci. da li bi ti onda bilo smijesno.
kamen spoticanja

#8771 Re: SDP

VjecitiStudent wrote:
...
jasta cemo...kad se snijeg istopi pismo vise niko nece pominjat :wink:
nekad se fakat divim ljudima koji brane neobranjivo
Holms

#8772 Re: SDP

Post by Holms »

I onda se pitamo otkud Mevlid.
Alfons Kauders

#8773 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Polupo si ti loncice, lista ugrozene bastine je ovdje, a ne u vjerskim zajednicama
http://kons.gov.ba/main.php?id_struct=160&lang=1
ja uopste nisam govorio o "ugrozenoj bastini" pa taj link slobodno zadrzi za sebe

isto kao i sto vrlo dobro znas da nije isto dati milion i kusur na obnovu saborne crkve u mostaru, i dati isti milion vjerskim institucijama i skolama...

stoga mani se demagogije - brojevi dovoljno govore
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#8774 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

ultima_palabra wrote:
Opetja033 wrote:
ultima_palabra wrote:Jesu, ali jedini ti to vidiš kao nešto dobro.

Daleko od toga da tražim neke banove, samo konstatujem šta će se desiti sa temom. Sam Suljagić nije zaslužio ni likovanja, ni patetična oplakivanja... biće mu bolje nego većini nas, a i dalje će nam promicati puno važnije stvari pred nosom.
Naravno da to vidim kao dobro - zbog mojih politickih stajalista.

Ali evo, hajmo realno. Tebi se mozda ne svidja ali ja pozdravljam ovakav pomak koji je napravio SDP. Mislim da se mozemo sloziti kada kazem da su SDP za vrijeme Alijanse i SDP danas kao dio Platforme - dvije potpuno razlicite politicke stranke. Za vrijeme Alijanse su bili dosljedni svojim idejama, medjutim upravo zbog toga na iducim izborima dozivjeli su poraz od kojeg su se oporavljali gotovo deset iducih godina. Pred prosle izbore, ljudi u Stabu SDP-a sjeli - uvidjeli svoje greske, prilagodili kampanju sirokim narodnim masama i pobjedili. Ono sto je SNSD uvidio davno, SDP je uvidio 2010. godine - tako da su i jedni i drugi otisli u desno kako bi mogli osvojiti vlast. SDP iz 2001. godine je bio osudjen na vjecitu opoziciju, dakle bili su pred izborom da ili ostanu principijelni i vjecita opoziciona stranka ili da se primaknu obicnim gradjanima, zazmire na neke od svojih principa i osvoje vlast. To je moje misljenje. Neko to moze promatrati kao smrtni udarac ideologiji socijaldemokratije u nasoj zemlji i to vidjeti kao nesto lose, a ja to vidim kao pozitivnu promjenu.

Ja sam odmah nakon zadnjih izbora rekao da smatram kako BiH ne bi prezivjela bilo koji cetverogodisnji mandat ako na federalnom i drzavnom nivou nisu ili SDA ili SDP. Dakle koliki god moj animozitet bio prema ljevicarskim idejama, smatram da samo u te dvije stranke ima dovoljno kvalitetnog kadra (pored svih poznatih aferima i debila) koji bi sprijecio nestanak drzave. I dan danas to mislim. Necemo valjda Haretovim ili Pedjinim ubleharima datu vlast u ruke.
Vidi, ja sam očekivao od SDP-a da odbaci određen dio te ostavštine od SKBiH, zato što ta ikonografija nema mjesta u ozbiljnoj politici... asocijacije na "bolju prošlost" su patetične, treba raditi na boljoj budućnosti. Ne smatram da je to SNSD-izacija SDP-a... SNSD-izacija bi bila da promoviraju ekstremni nacionalizam i fašizam, što oni ne rade.

Moja očekivanja od SDP-a:

1. pokazivanje zuba separatistima i istrajna borba za BiH
2. poboljšavanje životnog standarda i pokretanje ekonomije tamo gdje imaju vlast

Znači zajebancije tipa vjeronauka apsolutno ne trebaju biti na listi prioriteta.

Prvo zasada rade dobro, u drugom ne vidim dovoljno pomaka... ono što im moram priznati kao olakšavajuću okolnost je da im SDA podmeće klipove pod točkove u svim segmentima.
Pa uopšte nije ni bio priuritet, nego samo mala korekcija i ispravka nepravde koja traje godinama, a što su od toga dobri bosnjani napravili halabuku na celu sa rejsom je druga stvar. i da nije bila ovo pitanje vjeronauke, sigurno bi reis i kompanija našli neshto drugo, npr gras i reis bi rekao ko ruši gras, rusi i bosnjake jer su bosnjacki autobusi branili grad i slicne nebuloze. sdp ako je uzeo stvar u svoje ruke onda je sve ovo trebao cvrsto izgurati, ovako samo sebi kopaju jamu
avicena

#8775 Re: SDP

Post by avicena »

odesveuhonduras wrote:
Da je on bio pametan, pa problem kojeg je imao sa vjeronaukom pokušao riješiti na ljudski način, uključivanjem u pokušaj riješavanja svih onih kojih se taj problem tiče, a ne donošenjem samovoljnih odluka na koje bi, eto, svi mi koji se s njima ne slažemo, trebali ko u Titov ili Staljinov vakat, kimnuti glavom, onda bi stvari išle puno drugačijim tokom.
Tako nekako. Kritičar i reisa i kantonalnog ministra kaže...

Post Reply