SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#8026 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:samo bi da mi neko objasni otkad se ateistima uci fatiha? :-)
Otkad se ateiste pokopavaju u haremima dzamija?
nisam znao da sdp odredjuje ko ce se i gdje kopati... al et...

nijaz nikad nije puno pricao o vjeri, cini mi se da je jednom rekao da ne vjeruje u onaj svijet... a zasto je pokopan tamo gdje je pokopan iskreno ne znam, niti me interesuje...

ali vidim da se nije dugo cekalo da se njegova smrt pocne koristiti za jeftine politicke poene... na cast onim koji to cine
Sasvim_Obican

#8027 Re: SDP

Post by Sasvim_Obican »

Ono što ja želim reći je da je ovo što se plasira sa učenjem fatihe potez najbizarnijeg političkog bezobrazluka i zadiranja u privatnost, i pravo na ispoljavanje religije, svakog pojedinca, pa i člana SDP-a.

Ova nazovi smiješna slika je kontradiktorna iz nekoliko razloga. Prvi je svakako što su ljudi potpisani sa komunistima. To je dakako i fizički nemoguće jer je Denis Bećirović u momentu raspada KPJ imao 15 godina. Drugi je svakako to što su komparirane dvije neusporedive situacije. Prva je komemoracija žrtvama genocida u Srebrenici, dakle religijskog programa, a druga je komemoracija čovjeku koji se svog socijalističkog, da ne kažem komunističkog, stava nikad i nije stidio.

Ovakve stvari mogu postavljati samo osobe koje nisu poznavale rad Nijaza Durakovića. Čovjeku koji je, iako ateista, bio trideset puta veći vjernik od pola ovih što vise na kojekakvim koncertima duhovne muzike, treba se odati počast na način na koji bi on to želio.
VjecitiStudent

#8028 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote: nisam znao da su sdp odredjuje ko ce se i gdje kopati... al et...

nijaz nikad nije puno pricao o vjeri, cini mi se da je jednom rekao da ne vjeruje u onaj svijet... a zasto je pokopan tamo gdje je pokopan iskreno ne znam, niti me interesuje...

ali vidim da se nije dugo cekalo da se njegova smrt pocne koristiti za jeftine politicke poene... na cast onim koji to cine
Da se vratimo na sami pocetak debate: Ko je celnike SDP-a, iste one koji su Nijaza otjerali na politicku, a bogami i ljudsku marginu, gurao u prvi red komemoracije???
Kako to nazvati?
klixober

#8029 Re: SDP

Post by klixober »

novi.dan.nova.nafaka wrote:NE znam jel bila ova slika, ali evo šta ti je principijelnost... :-D

Image
Lijevo vjerski obred, desno državna institucija. Neki zaboravili da smo sekularna država?
ultima_palabra

#8030 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote: nisam znao da su sdp odredjuje ko ce se i gdje kopati... al et...

Da se vratimo na sami pocetak debate: Ko je celnike SDP-a, iste one koji su Nijaza otjerali na politicku, a bogami i ljudsku marginu, gurao u prvi red komemoracije???
Kako to nazvati?
Pa oni su je organizovali, šta su trebali stati u zadnji red?
Za i Protiv

#8031 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

VjecitiStudent wrote: Da se vratimo na sami pocetak debate: Ko je celnike SDP-a, iste one koji su Nijaza otjerali na politicku, a bogami i ljudsku marginu, gurao u prvi red komemoracije???
Kako to nazvati?
Jebo te zivot....

Da SDP nije pravio komemoraciju, bilo bi, sto nije, Nijaz je osnovao i bio prvi predsjednik SDP-a...
Da se na komemoraciji nije pojavio Z.L. bilo bi sto se nije pojavio...
Da se ucila fatiha, bilo bi sto se uci, zna se da je Nijaz izjasnjavao kao ateista...

To da uzivate u spinovanju, ali ovo je fakat previse... Kako vas nije stid!
Murisno1

#8032 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Za i Protiv wrote: Ne govorim o tome, i ti to dobro znas, ali pravis se lud!

Govorim da zbog fiskalizacije u RS, zbog toga sto se skoro svaki potroseni dinar evidentira, RS ima osnova da trazi vise novca od UIO, o odnosu na dosadasnju raspodjelu. I trazila je i dobila je. Uvodjenjem fiskalnih kasa u FBiH, dobit ce se pravo stanje na terenu i prevedna raspodjela od PDV-a.

O drugim stvarima se takodje da raspravljati, i mislim da si dobro u pravu sto se toga tice, ali da ovo prvo zavrsimo...
pa ja govorim o tome da se poveca proizvodnja novih vrijednosti a ne samo o tome kako da se ovo malo crkavice sto se proizvede rasparca na razne poreze i da se jos to sto maksimalnije koristi. pa država se prema poduzetnicima i privatnicima odnosi isto ko izrael prema palestincima. ne mogu ti to bolje predocit.

politikom samo stvaraju nove neprijatelje i privatnici su danas vise posveceni razmisljanjima kako da prevare drzavu, kako da je zaobidju i slicne stvari. to je porazavajuce i premijeri i ministri poduzetnistva (iako su veterinari) trebaju da sjedu sa privatnicima, da organizuju mjesečne sastanke, okupe najbolje (među mladima, starijima) koji su napravili respektabilne biznise.

ovdje korjen problema ljudi. ovo ko uredi prvi, odnos prema biznisu i ekonomsiji i poduzetnicima, napravice najbolji potez za vu zemlju. ovamo neka prica ove populisticke prdljavine za raju, ali iza kulisa, ove se stvari moraju raditi i to kolko je sutra.
VjecitiStudent

#8033 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Za i Protiv wrote:
VjecitiStudent wrote: Da se vratimo na sami pocetak debate: Ko je celnike SDP-a, iste one koji su Nijaza otjerali na politicku, a bogami i ljudsku marginu, gurao u prvi red komemoracije???
Kako to nazvati?
Jebo te zivot....

Da SDP nije pravio komemoraciju, bilo bi, sto nije, Nijaz je osnovao i bio prvi predsjednik SDP-a...
Da se na komemoraciji nije pojavio Z.L. bilo bi sto se nije pojavio...
Da se ucila fatiha, bilo bi sto se uci, zna se da je Nijaz izjasnjavao kao ateista...

To da uzivate u spinovanju, ali ovo je fakat previse... Kako vas nije stid!
Da, Nijaz je bio prvi predsjednik SDP-a iz kojeg je ISTJERAN.

Sve je pocelo sa ovim Nijazovim intervjuom datog Danima. Nijazovu kritiku iznesenu ovdje, bi vjerujem, sada potpisalo 99% forumasa.
http://www.bhdani.com/arhiva/252/intervju.shtml
Ali, kritikovao je i Vodju i to je bilo neoprostivo.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8034 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:samo bi da mi neko objasni otkad se ateistima uci fatiha? :-)
malo je reci da je off, ali hajde

pogresno postavljas stvari, nije stvar u tome KOME nego KO

vjernik ce se pomoliti, prouciti..nebitno kome

nevjernik nece..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8035 Re: SDP

Post by Chmoljo »

auuu, kako se rokamo niskim udarcima :D

hoćete jedan pravo nizak? pa evo... recimo ovako... ako već kažete da je Nijaz bio ISTJERAN iz stranke koju je osnovao, dakle na domaćem terenu dozvolio takvu kapitulaciju, pitam se... šta bi mu onda tek radili Dodici i Čovići na neutralnom terenu... :oops:

bogami, ovdje mi sve nešto izgleda da je pojedincima politika kao neko iskušenje za raj - što si bolji čovjek, treba da si na odgovornijoj poziciji :oops: ono, kao da se na dobroti dobija status kandidata za članstvo u EU :oops:

:lol:
plain vanilla

#8036 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Nijaz jeste istjeran iz SDP, zahvaljujuci Zlaji i njegovim poltronima

nemoj biti naivan, on je dobio noz u ledja, nije to bila otvorena borba kakva bi bila s Dodikom i Covicem
Alfons Kauders

#8037 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:

Kako to nazvati?
wtf?!

znaci trebali su se kriti u zadnjem redu? ili nikako se ne pojaviti?

sta?

sta su trebali uraditi zivota ti?!

nijaz jeste izgubio podrsku stranke, nijaz jeste smijenjen, nijaz jeste napustio stranku... ali govoriti da sad niko iz sdp-a ne treba biti "u prvom redu" komemoracije je van svake jebene pameti...

eto pomenuo je neko prije mene becirovica... koliko je on imao godina kada je nijaz izgubio izbore?!

jebote zivot, dovodis me u situaciju da branim jebenog becirovica i zlatka, koje pljujem svakom prilikom! a to nijednom sdp spinneru nikad nije poslo za rukom
Chmoljo

#8038 Re: SDP

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:Nijaz jeste istjeran iz SDP, zahvaljujuci Zlaji i njegovim poltronima

nemoj biti naivan, on je dobio noz u ledja, nije to bila otvorena borba kakva bi bila s Dodikom i Covicem
ja naivan? :D bogami ja samo govorim realno... baš ko što je realno da sada svi pizde za Nijazom, i ekipom iz ratnog predsjedništva (Kljuić, Komšić, Lazović) a nekako se na izborima ta podrška uvijek istopi... biće da ni u narodu nisu znali dobiti bitku...

ili im je i tu neko gurao nož u leđa?
kamen spoticanja

#8039 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

dajte ljudi ne petljajte fatime u u sav ovaj cirkus...zlatko mi se,realno,gadi,ali mi se vise gadi ova prica o tome ko je i kako je ucio fatihu...nema smisla,pa makr bila i forumska supljiranja...
pretvaramo se svi u fahru radoncica a toliki primitivci bosanci nikad nisu bili
Murisno1

#8040 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Chmoljo wrote:
plain vanilla wrote:Nijaz jeste istjeran iz SDP, zahvaljujuci Zlaji i njegovim poltronima

ja naivan? :D bogami ja samo govorim realno... baš ko što je realno da sada svi pizde za Nijazom, i ekipom iz ratnog predsjedništva (Kljuić, Komšić, Lazović) a nekako se na izborima ta podrška istopi... biće da ni u narodu nisu znali dobiti bitku...

ma narod pojma nema. mislim da je to, manje-vise, svima jasno.
narod je toliko opoganio politiku da čestiti ljudi ne žele prići to profesiji.

onaj ko dođe na vlast, odnosno mislim da je SDP u prvoj godini trebao prvo počistiit što više sranja koje je naslijedio, ne pravdajući se i ne palamudeći, a uporedo popravljati sve ono što se moglo relativno brzo popraviti.

Srediti usput i front sa neprijateljima: po meni, zalediti prepucavanje sa fašistima, nego jebati im pamet popravljajući životni standard tamo gdje se moglo.

E sad, prošlo je dosta vremena u prestrojavanju podobnih. Izgubilo se jako dragocjeno vrijeme, a SDPu ne pali više spika da ih SDA koči (ili neko treći).
plain vanilla

#8041 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:

ja naivan? :D bogami ja samo govorim realno... baš ko što je realno da sada svi pizde za Nijazom, i ekipom iz ratnog predsjedništva (Kljuić, Komšić, Lazović) a nekako se na izborima ta podrška uvijek istopi... biće da ni u narodu nisu znali dobiti bitku...

ne mogu odgovarati za sve, ali ti sada ides na temu licemjerstva, kao sto sada Zlaja kao zhali za Nijazom
ja sam uvijek navodila Nijaza kao omiljenog politicara...

ja sam rekla samo cinjenice, ovo tvoje mozemo nagadjati do sutra
Chmoljo

#8042 Re: SDP

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:
ne mogu odgovarati za sve, ali ti sada ides na temu licemjerstva, kao sto sada Zlaja kao zhali za Nijazom

a ko kaže da Zlaja recimo žali za Nijazom? ako ne možeš pogoditi osjećaje Bojana Bajića, kako možeš Zlatka Lagumdžije? :D

mislim, možda je Zlaja došao zato što je red? :D
Canton

#8043 Re: SDP

Post by Canton »

Nijaz je sam sebe istjerao jer je njegova struja unutar SDPa izgubila 2001/2002 ... Primjecuje se pljuvanje po SDPu i Lagumdziji kako su se izbori priblizavali. A onda drug Nijaz prihvati mjesto nositelja liste Stranke za BiH na izborima 2002 i tako sam sebe iskljuci iz stranke, koju je on stvorio.

Znao je da se to kosi sa statutom SDPa, mogao je a nije, dati ostavku u SDPu i onda se prihvatiti SBiHa medjutim bilo je bitno sto vise Lagumdziju ocrniti i pokazati kako je on istjerao Durakovica iz stranke.
I pored toga na kongresu nije pobijedila Durakoviceva struja sto su Sead Avdic,Miro Lazovic .. jos neki tesko podnijeli.
Murisno1

#8044 Re: SDP

Post by Murisno1 »

pstite Nijaza ba ljudi ...

evo ovako se oni raspravljajju, ko i narod, ufate se licnih prepucavanja stvarima koje su nebitne za ono za šta su plaćeni. zbog ovog smo mi prokleti za još dugo vremena ...
plain vanilla

#8045 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
plain vanilla wrote:

a ko kaže da Zlaja recimo žali za Nijazom? ako ne možeš pogoditi osjećaje Bojana Bajića, kako možeš Zlatka Lagumdžije? :D

mislim, možda je Zlaja došao zato što je red? :D
ne komentiram ja onu sliku, nego Zlajinu izjavu povodom smrti Nijaza

hajde, necemo dalje oftopicariti, necemo se nikad usuglasiti :)
Chmoljo

#8046 Re: SDP

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:

je li misliš na telegram saučešće ili neku drugu izjavu koju nisam upratio?
plain vanilla

#8047 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
plain vanilla wrote:

je li misliš na telegram saučešće ili neku drugu izjavu koju nisam upratio?
ma jok, izjava na TV bila, nemam pojma stvarno na kojoj tv, nakon komemoracije

ali nema brige za SDP...dok je inih ublehasa, narod i da hoce nema za koga drugog glasati :-)
sad citam Pedju, pa ne znam dal da se smijem ili da placem
nikad_vise

#8048 Re: SDP

Post by nikad_vise »

sta ima komunjare :D :D
da pohvalim zakon o otpisu kamata s obzirom da bi se zeljo mogao izvuci iz belaja i rijesiti to.

p.s.u posljednje vrijeme se nerijetko javi poneki clanak o nekom raskolu unutar platforme na relaciji SDA-SDP pa me zanima sta je razlog istog i jel ima neka dublja pozadina?
popajic

#8049 Re: SDP

Post by popajic »

nikad_vise wrote:sta ima komunjare :D :D
da pohvalim zakon o otpisu kamata s obzirom da bi se zeljo mogao izvuci iz belaja i rijesiti to.

p.s.u posljednje vrijeme se nerijetko javi poneki clanak o nekom raskolu unutar platforme na relaciji SDA-SDP pa me zanima sta je razlog istog i jel ima neka dublja pozadina?
Nema , vazda je to bilo plitko 8)
Za i Protiv

#8050 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Murisno1 wrote:
Za i Protiv wrote: Ne govorim o tome, i ti to dobro znas, ali pravis se lud!

Govorim da zbog fiskalizacije u RS, zbog toga sto se skoro svaki potroseni dinar evidentira, RS ima osnova da trazi vise novca od UIO, o odnosu na dosadasnju raspodjelu. I trazila je i dobila je. Uvodjenjem fiskalnih kasa u FBiH, dobit ce se pravo stanje na terenu i prevedna raspodjela od PDV-a.

O drugim stvarima se takodje da raspravljati, i mislim da si dobro u pravu sto se toga tice, ali da ovo prvo zavrsimo...
pa ja govorim o tome da se poveca proizvodnja novih vrijednosti a ne samo o tome kako da se ovo malo crkavice sto se proizvede rasparca na razne poreze i da se jos to sto maksimalnije koristi. pa država se prema poduzetnicima i privatnicima odnosi isto ko izrael prema palestincima. ne mogu ti to bolje predocit.

politikom samo stvaraju nove neprijatelje i privatnici su danas vise posveceni razmisljanjima kako da prevare drzavu, kako da je zaobidju i slicne stvari. to je porazavajuce i premijeri i ministri poduzetnistva (iako su veterinari) trebaju da sjedu sa privatnicima, da organizuju mjesečne sastanke, okupe najbolje (među mladima, starijima) koji su napravili respektabilne biznise.

ovdje korjen problema ljudi. ovo ko uredi prvi, odnos prema biznisu i ekonomsiji i poduzetnicima, napravice najbolji potez za vu zemlju. ovamo neka prica ove populisticke prdljavine za raju, ali iza kulisa, ove se stvari moraju raditi i to kolko je sutra.
Ja stvano kontam da ti treba nesta pojasniti, ali ti izgleda bas pravis naivan...

TI si pomenuo FISKALIZACIJU!
SDP NIJE uveo FISKALIZACIJU!
Ja sam ZA FISKALIZACIJU i OBJASNIO sam ti ZASTO!

Ali ti izgleda ne citas sta ko pise, vec samo bacas te POPULISTICKE floskule!
Post Reply