SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#8001 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Murisno1 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Murisno1 wrote:hajde, jbg, znam da se ovakvim glupostima i cinizmom najlakse skrece s teme i automatski degradira svako ko eventualno misli drugacije, ali jamte tite vam. jesu smjesni komentari, nema govora, to da je sdp kriv i za snijeg HA HA ... ali de ba hocel neko navesti ista vise od komentara "ne moze preko noci" i uputiti me na neko mjesto gdje se mogu uvjeriti da su trenutni vlastodrsci pokrenuli ikakvu pozitivnu akciju (ne dakle da su dokrajcili neke postupke, nego samo da su aktivirali nesto osim vozanja u busu i slicno)
buaaaa

jel sad ozbiljno trebam raspravljati s likom koji tvrdi da je sdp uveo pdv i fiskalizaciju?

i zar stvarno mislis da je doticnog potrebno dodatno "degradirati"?
pa ne moras
pdv je super stvar, fiskalizacija je krađa neviđena.
ali imaju je priliku ponistit, niko se nece ljutit, ako ne valja ...
pdv nek ne diraju, nije to problem ...

a dalje, sta, kako, kud? na stranu sva politicka zajebancija sa svim neprijateljima, tu su pokazali bezmudost i mislim da tu nema puno prostora za diskusiju. ali, kako stvari stoje u obicnim stvarima ... pa sranje dibidus covjece, u sarajevu pogotovo.
dobro, trebaju ponistiti sve sto ne valja? ja sam prvi za...

nikki problem drug... samo da mi vrate pare koje sam bezze dao za kasu... :D i jedno 40 milja pdva koje mi je firma kihnula u zadnjih sest godina... :D

po mogucnosti da mi lovu vrate oni koji su glasali za one koji su tad bili na vlasti... :D necu se nimalo, al nimalo bunit drug :D
Alfons Kauders

#8002 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:@murisno1
drug, vjeruj da nam je svima dokundisalo, ali hajmo biti realni. Sta se moze uraditi u ovoj zemlji a da se osjeti da je bolje?
Evo nabrojali su ljudi sta se sve radilo, i radi. Sitne stvari, male i nekom bitne nekom nebitne, ali mic po mic meni izgleda da ide u dobrom pravcu.
Nazalost, u govnima smo preduboko i ne ide nam na ruku ni svjetska kriza gdje tamosnji analiticari prognoziraju najgoru krizu svih vremena, da ce doba depresije iz dvadesetih biti kao film carli caplina. Takve prognoze tjeraju sve investitore na sigurnije tlo, a svu diplomatsku energiju evropa trosi na sebe.
Hocu reci da nema pomoci sa strane, i ne trebamo se nadati nekom prilivu novaca, sto nas tjera da se prestrojimo da zivimo samo od svojih prihoda. Kakav nam je deficit, to je skoro pa nemoguce.
Kad uzmes sve cifre i pogledas sta nam prijeti, pod kojim medjunarodnim okolnostima, lijepo se prepadnes...
Ja ti buraz samo mogu pozeljeti sabura, i svima nama srece, a vjerujem da imamo najkvalitetniju vladu nakon rata, ma sta ko rekao, ipak ljudi rade dobro. Jesu li dorasli izazovu, i da li ima iko ko bi to mogao bolje, to ne znam. Narod, biraci, misle da su ovi najbolji. Kormilo je kod njih. Sad mi mozemo da cinimo sve da im otezamo i da ih obaramo, ili da pokusamo da im dajemo konstruktivnu kritiku da bi radili bolje i da bi nam svima bilo bolje.
sad pogodi sta je pametnije od to dvoje?
Primjer dobre konstruktivne kritike je protivljenje novom zakonu o porezima na plate. Dajte da se tako radi, a ne izvlacenjem nekih nebuloza. Nagadjanjima jel neko kupio avion i ko ce se njime vozati, ko se sa zenom svadjao i sto ona jadna sama ne zna otici pa traziti razvod, jel nakav mišnistar bio pijan i sto ga je Zlatko napio?
Cinite uslugu SDP-u majke mi time sto se bavite trivijalnostima, a krupne vam stvari prolaze. Ovaj zakon o porezima su na srecu SIndikat i Poslodavci zaustavili iskoristivsi zakonske mogucnosti. Zatim, zasto nam neko ne objasni zakon o licnoj karti i o popisu. Sta je bio problem prethodnih godina i kako je rijesen i da li je rijesen, ili se samo klapilo usima, trgovalo za nesto. To su ljudi moji prava pitanja, a ne jel Bajro pijan vozio, ili Sabrija Fatu prebio... pa nije red carpet jbg.
supak...

ti fulas temu

pricas o cinjenicama, a to odavno ovdje ne prolazi... :D

jebem ti drzavu kad je NVZ ozbiljnija opozicija od prave opozicije... :D

kad malo bolje razmislim, ovo uopste nije smijesno :roll:
Murisno1

#8003 Re: SDP

Post by Murisno1 »

mene malo jebe to sto raja misli da je ovdje zaista belaj stvari dovesti u red. ovaj dio bosne, koji kontrolise sdp nije uopste tesko doveesti u red, ali samo sa apsolutno radiklanim mjerama, odma gutaj zabu, sta je zvaces koje pizde materine.

dokaz da nikako ne znaju gdje je posljedica problema je i koaliraje sa SDA-om koje će ih koštati plaho, plaho.

Prognoze analitičara su uvijek pogrešne. Neću puno o tome, samo treba malo prgouglat, vidjece se kako to ide. Investitori kada ne ulazu u jedno, ulazu u drugo i njihove se pare uvijek krecu. to je malo zajebano za diskutovati ovdje.

Ma mi smo prdekana od drzave. Zasto niksic ne pita poduzetnike i biznismene kako da se uređuje ekonomska politika. kako je moguće da je veterinar federalni ministar poduzetnistva obrta i tih pizdarija. kako novinari (i to ovi novinari skolovani nakon rata ili zehru prije) mogu biti ministri?

Pa jbt, zar je toliko teško shvatiti da novci dolaze od privrede, poduzetnika, biznismena, investicija. Nema drugih para. Nema!

Ma secer mi skoci kad ovo pisem, Rat onakav prezivjeli, sad se vadimo na pisljive recesije.

ma loodilo :-)
Alfons Kauders

#8004 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Murisno1 wrote:mene malo jebe to sto raja misli da je ovdje zaista belaj stvari dovesti u red. ovaj dio bosne, koji kontrolise sdp nije uopste tesko doveesti u red, ali samo sa apsolutno radiklanim mjerama, odma gutaj zabu, sta je zvaces koje pizde materine.

dokaz da nikako ne znaju gdje je posljedica problema je i koaliraje sa SDA-om koje će ih koštati plaho, plaho.

Prognoze analitičara su uvijek pogrešne. Neću puno o tome, samo treba malo prgouglat, vidjece se kako to ide. Investitori kada ne ulazu u jedno, ulazu u drugo i njihove se pare uvijek krecu. to je malo zajebano za diskutovati ovdje.

Ma mi smo prdekana od drzave. Zasto niksic ne pita poduzetnike i biznismene kako da se uređuje ekonomska politika. kako je moguće da je veterinar federalni ministar poduzetnistva obrta i tih pizdarija. kako novinari (i to ovi novinari skolovani nakon rata ili zehru prije) mogu biti ministri?

Pa jbt, zar je toliko teško shvatiti da novci dolaze od privrede, poduzetnika, biznismena, investicija. Nema drugih para. Nema!

Ma secer mi skoci kad ovo pisem, Rat onakav prezivjeli, sad se vadimo na pisljive recesije.

ma loodilo :-)
pa eto, ako nije tesko, daj da cujemo kako?

i ako ta recesija vec nije tako strasna ko sto se prica... da li si dovoljno velikodusan da mi pokrijes razliku u zaradi izmedju 2012 i npr. 2010?

sitnica :D
Murisno1

#8005 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote:
dobro, trebaju ponistiti sve sto ne valja? ja sam prvi za...

nikki problem drug... samo da mi vrate pare koje sam bezze dao za kasu... :D i jedno 40 milja pdva koje mi je firma kihnula u zadnjih sest godina... :D

po mogucnosti da mi lovu vrate oni koji su glasali za one koji su tad bili na vlasti... :D necu se nimalo, al nimalo bunit drug :D
ukini fiskalnu kasu mater joj jebem nece niko trazit pare nazad. znaju ljudi koliko ih ta zajebancija kosta i odma ce se preracunat, ne sikiraj se za to.

pdv je druga stvar ba, tu je jedino pitanje sta se s tim parama radi ..

dalje, evo kad smo kod biznisa, to je moj teren. Pa daj mi posalji opstinskog sluzbenika na adresu kad hocu firmu da otvorim, pare da potrosim i ulozim. Ima da mi cestitas na hrabrsti i sto prije papire izganjas da otvorim firmu. I to telefon da ne potrosim ...

država se samo treba sklonit, cisititi put ljudima koji cine državu, davat pare sportistima, poduzetnicima, kreativcima, izumiteljima, naucnicima. to im je jedini poso. onda nek se ne sikiraju ni za doktore, ni za skolstvo, zdravstvo, penzije, zadovoljstvo ljudi. sve to treba i jedino moze biti samo POSLJEDICA pametnog ulaganja drzave.

dati pravo radniku, glumiti frajera, a ovamo privatnicima dusu izvaditi i natjerat ga da placa sve ono što oni sebi pripisuju kao potez ... ma sranje do bola, ovo ja cisto izbacujem iz sebe, dzaba sve, al hajd :D
Murisno1

#8006 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote:

i ako ta recesija vec nije tako strasna ko sto se prica... da li si dovoljno velikodusan da mi pokrijes razliku u zaradi izmedju 2012 i npr. 2010?

Samo nek mene kontaktiraju, sve imam u crvenoj teKi :D

Pa pročaprkaj malo po bosni, de neka ti daju ideje ljudi kojima je interes veći od budžetske plate. Ovo se vladi obraćam. Pitaj me konkretno kako bi šta riješio, sve sam razradio :D
Alfons Kauders

#8007 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Murisno1 wrote:
ukini fiskalnu kasu mater joj jebem nece niko trazit pare nazad. znaju ljudi koliko ih ta zajebancija kosta i odma ce se preracunat, ne sikiraj se za to.
hocu trazit, sto ne bi? ako je bit tvoje kritike da vlast treba odgovarati i za propuste prosle vlasti, koje ne otkloni, onda neka plate... pa nek pokusaju objasniti zasto je na fiskalizaciju skrseno 150 miliona, ispumpano iz privrede... i neka to fakturisu odgovornim...
pdv je druga stvar ba, tu je jedino pitanje sta se s tim parama radi ..
znamo vrlo dobro sta se radilo od uvodjenja pdv-a pa do danas... samo pogledas plate u javnom sektoru i sve jasno... :wink:
dalje, evo kad smo kod biznisa, to je moj teren. Pa daj mi posalji opstinskog sluzbenika na adresu kad hocu firmu da otvorim, pare da potrosim i ulozim. Ima da mi cestitas na hrabrsti i sto prije papire izganjas da otvorim firmu. I to telefon da ne potrosim ...

država se samo treba sklonit, cisititi put ljudima koji cine državu, davat pare sportistima, poduzetnicima, kreativcima, izumiteljima, naucnicima. to im je jedini poso. onda nek se ne sikiraju ni za doktore, ni za skolstvo, zdravstvo, penzije, zadovoljstvo ljudi. sve to treba i jedino moze biti samo POSLJEDICA pametnog ulaganja drzave.

dati pravo radniku, glumiti frajera, a ovamo privatnicima dusu izvaditi i natjerat ga da placa sve ono što oni sebi pripisuju kao potez ... ma sranje do bola, ovo ja cisto izbacujem iz sebe, dzaba sve, al hajd :D
ja ti garantujem da u mojoj mahali mozes registrovati firmu u roku od deset dana, ako angazujes pravog advokata... isto je bilo i prije pet godina i danas... ali to je najmanji problem... jer se trenutno puno vise malih firmi zatvara nego sto se otvara...

a drzava se treba sklonit, slazem se... samo sto to necemo nikad docekat... jer svi znamo koliko ljudi ovisi od drzave i koliko glasaca se kontrolise budzetom
Alfons Kauders

#8008 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Murisno1 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Samo nek mene kontaktiraju, sve imam u crvenoj teKi :D

Pa pročaprkaj malo po bosni, de neka ti daju ideje ljudi kojima je interes veći od budžetske plate. Ovo se vladi obraćam. Pitaj me konkretno kako bi šta riješio, sve sam razradio :D
pa kontaktiraj ti njih... jer ja npr. nemam pojma...

doduse imam... ali jedino kad bi za sva vremena ukinuli demokraciju... :D
Murisno1

#8009 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Alfons Kauders wrote: ...
pa nije samo otvaranje firme problem, gdje su konstatna jebavanja tokom poslovanja?

dalje, e pa ako nece pare vratit nek ne ukidaju pogano pravilo, jel to logika? ma daj šta daš čovječe. de samo ukini, evo još od mene milja samo nek ukinu. eto prilike možda da se to tako i zatvori i da zared pare.

dalje, nema veze što je pdv potrošen na administraciju, to se može prežalit jer administracija te pare vrati u opticaj. to nije problem, to je kretanje love. ali jeste problem kada se pare troše kod stranaca odnosno kad izlaze iz zemlje a to ces sprijecit ako se malo potrudis oko ove prve stavke, znaci oko posvete domacoj ekonomiji, privatnicima, poduzetnicima, poljoprivredi itd itd. sreća imamo dijasporu koja malo popravi ovaj konstantni deficit

o tome govorim. mislimo da su rjesenja u jednom, a ono rjesenje u sasvim drugom. dalje, moras pitati kako se krece od nule ljude koji su napravili nesto od nule. eto, ne mora fahru i samo vas molim da njega ne komentarisemo. :D

sada imamo eksperte i profesore koji danas gledaju kako snijeg pada i za sutra prognoziraju da ce snijeg sigurno bit problem na cesti. pa zna to svako jebem ga .. itd...
Murisno1

#8010 Re: SDP

Post by Murisno1 »

plus

Image
popajic

#8011 Re: SDP

Post by popajic »

@quasar
Cinite uslugu SDP-u majke mi time sto se bavite trivijalnostima, a krupne vam stvari prolaze. Ovaj zakon o porezima su na srecu SIndikat i Poslodavci zaustavili iskoristivsi zakonske mogucnosti. Zatim, zasto nam neko ne objasni zakon o licnoj karti i o popisu. Sta je bio problem prethodnih godina i kako je rijesen i da li je rijesen, ili se samo klapilo usima, trgovalo za nesto. To su ljudi moji prava pitanja, a ne jel Bajro pijan vozio, ili Sabrija Fatu prebio... pa nije red carpet jbg.
Jao tebe , zar fakti igraju ikakvu ulogu ?!
Em su opoziciju i bilo kakvu konstruktivnu kritiku pokrile veju , veju pahulje , em i kad pitas vec znas da pitanje ode u p.m. negdje u eter odakle odgovor nece stici :oops:
Drzi se neozbiljne NVZ jer cak i u toj zajebanciji zvanoj auspuh stvarnih politickih frustracija ,ima vise logike i zbilje od ovog oficijelnog politickog kurvanja 8)
quasar

#8012 Re: SDP

Post by quasar »

aaa cuj neozbiljne NVZ?

HARE, evo ga jos jedan!!!!
Image
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8013 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ljudi rade i po noći i po grmljavini i snijegu
Dobro je rekla Borićka.. "Imamo eksperte oni stalno rade i dok mi spavamo, a sad dok mi pričamo oni rade" :D
A ja se smijala ženi...
popajic

#8014 Re: SDP

Post by popajic »

quasar wrote:aaa cuj neozbiljne NVZ?

HARE, evo ga jos jedan!!!!
Image
Dze cu sad Haretu i Obdarenom na oci :D
Za dusmane smo neozbiljni sto je i pozeljno - kad skontaju u kom grmu leze bojni otrovi , bice ( po njih) kasno :D
quasar

#8015 Re: SDP

Post by quasar »

Bice kasno.
Nego imamo dobru vijest. Nasi strucnjaci su uspeli da obuzdaju tajni eksperiment koji se oteo kontroli zbog kojeg je cijela Evropa zavijana snijegom. Radi se na sanaciji reaktora i vrijeme ce se za koji dan vratiti u normalu. Ne brinite. Obdareni je na terenu sa Haretom i licno nadgledaju sanaciju.
novi.dan.nova.nafaka

#8016 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

NE znam jel bila ova slika, ali evo šta ti je principijelnost... :-D

Image
Corto Maltese

#8017 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

novi.dan.nova.nafaka wrote:NE znam jel bila ova slika, ali evo šta ti je principijelnost... :-D

Image
Pazi, ko se ovdje zajebava na račun licemjera i suncokreta, čeka ga teška kazna.
Alfons Kauders

#8018 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

samo bi da mi neko objasni otkad se ateistima uci fatiha? :-)
Za i Protiv

#8019 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Murisno1 wrote: ukini fiskalnu kasu mater joj jebem nece niko trazit pare nazad. znaju ljudi koliko ih ta zajebancija kosta i odma ce se preracunat, ne sikiraj se za to.
A zasto ukidati fiskalnu kasu? Nije lud onaj ko je odlucio da uvede fiskalnu kasu... A zasto? Pa jel znate da u RS svaka trgovina, svaki obrt, cak i stand na pijaci ima fiskalnu kasu. I to je jedan (vjerovatno najveci) od razloga sto RS trazi od Federacije poravnanje prihoda od PDV, pa valja kihnuti 30 mil...
E sad, @Murisno, ili ovo nisi znao (a sumnjam) ili fakat samo se pravis lud.

Ja zivim u RS, ali ako je jedini nacin da ekonomski slomis RS, jebat ga, koristi sve metode, pa i fiskalizaciju!
Za i Protiv

#8020 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Corto Maltese wrote: Pazi, ko se ovdje zajebava na račun licemjera i suncokreta, čeka ga teška kazna.
Jebes opoziciju kada im je kritika kad se uci fatiha, a kada ne :-)

Normalno da ce u Srebrenici uciti fatihu i normalno je da se na komemoraciji Nijazu Durakovicu, koji se koliko ja znam, izjasnjavao kao ateista, ne uci fatiha... al et.

Kakva nam je opozicija, drzava nam je :thumbup:
VjecitiStudent

#8021 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote:samo bi da mi neko objasni otkad se ateistima uci fatiha? :-)
Otkad se ateiste pokopavaju u haremima dzamija?
Murisno1

#8022 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Za i Protiv wrote:
Murisno1 wrote: ukini fiskalnu kasu mater joj jebem nece niko trazit pare nazad. znaju ljudi koliko ih ta zajebancija kosta i odma ce se preracunat, ne sikiraj se za to.
A zasto ukidati fiskalnu kasu? Nije lud onaj ko je odlucio da uvede fiskalnu kasu... A zasto? Pa jel znate da u RS svaka trgovina, svaki obrt, cak i stand na pijaci ima fiskalnu kasu. I to je jedan (vjerovatno najveci) od razloga sto RS trazi od Federacije poravnanje prihoda od PDV, pa valja kihnuti 30 mil...

Ja zivim u RS, ali ako je jedini nacin da ekonomski slomis RS, jebat ga, koristi sve metode, pa i fiskalizaciju!
vidis kako mi razmisaljmoa - rs skonto nacin kako da zajebe svoje privatnike i hajmo i mi to skontat pa da im budemo ravni ili bolji od njih... u jebavanju.

pa zar se oni tako takmice. pa zar nije logicnije da ovi nasi urade nesto vise od kopiranja rs-a (i to kopiranja u sranj) i uvedu, npr., 6 prvi mjeseci kad otvoris firmu nemas obaveza, imas samo racun i placas pdv ako imas prometa naravno, nakon toga placas doprinose i ides u biznis regularno? a sve krece od toga, koliko ce raja imati para, plata, odmora, dodataka ...

a ne, kod nas je fazon daj vise odmora (ko biva na fazon, iako ce to opet platit privatnik a NE CRŽAVA), daj vece poreze, daj uvedi novi nacin da kontrolises privatnike ... ma more stvari ima koje očito ni ovi sad ne kontaju, ali ni pod razno. nikšić je nešto kao kazao da se ide u neko pojednostavljenje ali pupa-hava ... nigdje ništa. ako im za to trebaju godine i ako to ne može preko noći, ne znam kako onda misle ostale iole komplikovanije stvari raditi
popajic

#8023 Re: SDP

Post by popajic »

VjecitiStudent wrote:
Alfons Kauders wrote:samo bi da mi neko objasni otkad se ateistima uci fatiha? :-)
Stvarno odvratno pitanje ? :x
Nije ga SDP pokopavao .
Nazovi i pitaj familiju !
Za i Protiv

#8024 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Murisno1 wrote:
Za i Protiv wrote:

vidis kako mi razmisaljmoa - rs skonto nacin kako da zajebe svoje privatnike i hajmo i mi to skontat pa da im budemo ravni ili bolji od njih... u jebavanju.

pa zar se oni tako takmice. pa zar nije logicnije da ovi nasi urade nesto vise od kopiranja rs-a (i to kopiranja u sranj) i uvedu, npr., 6 prvi mjeseci kad otvoris firmu nemas obaveza, imas samo racun i placas pdv ako imas prometa naravno, nakon toga placas doprinose i ides u biznis regularno? a sve krece od toga, koliko ce raja imati para, plata, odmora, dodataka ...

a ne, kod nas je fazon daj vise odmora (ko biva na fazon, iako ce to opet platit privatnik a NE CRŽAVA), daj vece poreze, daj uvedi novi nacin da kontrolises privatnike ... ma more stvari ima koje očito ni ovi sad ne kontaju, ali ni pod razno. nikšić je nešto kao kazao da se ide u neko pojednostavljenje ali pupa-hava ... nigdje ništa. ako im za to trebaju godine i ako to ne može preko noći, ne znam kako onda misle ostale iole komplikovanije stvari raditi
Ne govorim o tome, i ti to dobro znas, ali pravis se lud!

Govorim da zbog fiskalizacije u RS, zbog toga sto se skoro svaki potroseni dinar evidentira, RS ima osnova da trazi vise novca od UIO, o odnosu na dosadasnju raspodjelu. I trazila je i dobila je. Uvodjenjem fiskalnih kasa u FBiH, dobit ce se pravo stanje na terenu i prevedna raspodjela od PDV-a.

O drugim stvarima se takodje da raspravljati, i mislim da si dobro u pravu sto se toga tice, ali da ovo prvo zavrsimo...
VjecitiStudent

#8025 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

popajic wrote:
VjecitiStudent wrote:
Stvarno odvratno pitanje ? :x
Nije ga SDP pokopavao .
Nazovi i pitaj familiju !
Ok, to znaci da nije bio ateista i u redu je bilo da se prouci fatiha.
Post Reply