SDP

Post Reply
kamen spoticanja

#7801 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

kazu da ce nova sefica klinickog centra u sarajevu biti zena prezimena Mesihovic :roll:
StupskaBitanga

#7802 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Hože li na komemoraciji Nijazu D. biti iko iz SDPa?
Alfons Kauders

#7803 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

StupskaBitanga wrote:Hože li na komemoraciji Nijazu D. biti iko iz SDPa?
bio bi red da budu svi
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7804 Re: SDP

Post by PipiDugaDevetka »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
-LIBERO- wrote:
Formirati Vrhovni sud BiH, usvojiti Zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine i Zakon o unutrašnjim poslovima

U vrijeme žestokih napada na pravosudne institucije Bosne i Hercegovine, Glavni odbor SDP BiH zahtijeva da se zaustavi retrogradno djelovanje, odnosno poricanje pravosudnih institucija na nivou Bosne i Hercegovine, te sve aktivnosti na njihovom ukidanju i slabljenju.
Jedno od težišta buduće reforme pravosudnog sistema treba da bude stvaranje svih potrebnih zakonskih, institucionalnih i drugih uslova za što uspješniju borbu protiv korupcije i kriminala. U tom smislu, Glavni odbor SDP BiH smatra da je neophodno što prije donijeti Zakon o oduzimanju imovine stečene vršenjem krivičnih djela, kao i izvršiti odgovarajuće izmjene i dopune krivičnih zakona i zakona o krivičnom postupku. Do stvaranja uslova za usvajanje ovog Zakona na nivou Bosne i Hercegovine, SDP BiH će inicirati usvajanja Zakona o oduzimanju imovine stečene vršenjem krivičnih djela na nivou Federacije BiH.
E ovo ako izgurate vi iz SDP-a ,moj duboki naklon. Jos ako pocnu po pravdi zakona i prvi oduzeti milioni ( :mrgreen: )...povlacim sve sto sam vas ikada kritikovao. :D
Ovo ako prođe svaka čast!
I od mene podrška Zakonu o oduzimanju opljačkane imovine. Tokom predizborne kampanje su mene + još jednog člana porodice ''dobili'' najviše zbog obećanog Zakona. Donošenje Zakona će mi biti orijentir i za buduće glasanje na opštim izborima. Lokalno ću glasati za NS.

Nema razloga za odsustvo SDP-ovaca sa komemoracije Nijazu Durakoviću. Biće prisutni svi.
popajic

#7805 Re: SDP

Post by popajic »

Glavni odbor SDP BiH smatra da je neophodno što prije donijeti Zakon o oduzimanju imovine stečene vršenjem krivičnih djela,
Samo da preduhitrim "konstruktivne" kriticare sa pitanjem :
Pa, sta se ovoliko cekalo ? :oops: :D
Alfons Kauders

#7806 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

popajic wrote:
Glavni odbor SDP BiH smatra da je neophodno što prije donijeti Zakon o oduzimanju imovine stečene vršenjem krivičnih djela,
prvo je zakon trebao ici na drzavnom nivou... :D pa eto sad ce ko fol izglasati samo na federalnom, cisto reda radi... :D

a onda cemo garant slusati konstruktivne & razocarane kako kukaju sto prijedlog nije isao na drzavni nivo...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7807 Re: SDP

Post by PipiDugaDevetka »

Alfons Kauders wrote:
popajic wrote:
prvo je zakon trebao ici na drzavnom nivou... :D pa eto sad ce ko fol izglasati samo na federalnom, cisto reda radi... :D

a onda cemo garant slusati konstruktivne & razocarane kako kukaju sto prijedlog nije isao na drzavni nivo...
Prvog koga će po tom ''federativnom'' Zakonu ''proturkeljati'' je ''mrski narcisoid''. Barem je tako obećao.
To da će biti ublehe ''po zakonu'' znao sam i ranije. Samo da makar jedan zaplati po ''federativnom'' Zakonu, biće dovoljno.
Pa Tihić je i ušao u koaliciju Platforma samo radi toga jer je znao da je iznutra lakše opstruirati.
Alfons Kauders

#7808 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

PipiDugaDevetka wrote: Prvog koga će po tom ''federativnom'' Zakonu ''proturkeljati'' je ''mrski narcisoid''. Barem je tako obećao.
To da će biti ublehe ''po zakonu'' znao sam i ranije. Samo da makar jedan zaplati po ''federativnom'' Zakonu, biće dovoljno.
Pa Tihić je i ušao u koaliciju Platforma samo radi toga jer je znao da je iznutra lakše opstruirati.
jok... fol je sto vecina ljudi bas i ne konta na sta se zapravo odnosi zakon... misle da ce se redom provjeravati porijeklo imovine itd... sto nema blage veze s vezom...

zapravo je sdp najvise kriv jer su se godinama reklamirali na tom prijedlogu... pa raja sad konta da ce se obrusiti na svakog lokalnog guzonju u mahali, raja okolo navija "a odakleee tiii za novog pasata suuupaaak?" ... i to sve bez krivicnog postupka

to jednostavno ne ide tako

rs ima slican zakon vec godinu i kusur, i agenciju... o "uspjehu" iste da i ne govorim...

najmanji je problem oduzeti imovinu... valja prvo dokazati kako je stecena, a od tog kod nas nema nista :wink:
quasar

#7809 Re: SDP

Post by quasar »

Primjenjiv je jedino po pokretanju krivicne istrage protiv nekog lica, pa se nakon sudjenja dokaze da je stekao "protivpravnu imovinsku korist" u iznosu od 200.000 maraka (jer se toliko može dokazati; mada je imetak vrijedan 5 miliona) i onda mu oduzmu vikendicu i to je to.
Ili u slučaju kad se zna tačna opljačkana suma (npr banka) pa se nakon pola godine uhvati počinitelj, i onda mu daš kuću na doboš, ako je ima.
Zakon koji je teško primjenjiv.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7810 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:
jok... fol je sto vecina ljudi bas i ne konta na sta se zapravo odnosi zakon... misle da ce se redom provjeravati porijeklo imovine itd... sto nema blage veze s vezom...

zapravo je sdp najvise kriv jer su se godinama reklamirali na tom prijedlogu... pa raja sad konta da ce se obrusiti na svakog lokalnog guzonju u mahali, raja okolo navija "a odakleee tiii za novog pasata suuupaaak?" ... i to sve bez krivicnog postupka

to jednostavno ne ide tako

rs ima slican zakon vec godinu i kusur, i agenciju... o "uspjehu" iste da i ne govorim...

najmanji je problem oduzeti imovinu... valja prvo dokazati kako je stecena, a od tog kod nas nema nista :wink:
party pooperu :D
quasar

#7811 Re: SDP

Post by quasar »

U USA, mislim da ti izracunaju preko porezne kartice sta si legalno stekao, a ostalo ti sve uzmu. Svakako je doslo iz krivicnog djela, jal od droge, jal od utaje poreza... svejedno.

Ne znam kako Italija radi jer su oni bazirali borbu protiv org.kriminala na oduzimanju imovine, ali bi se npr. njihov zakon dao prepisati jer je primjenjiv u evropskom zakonodavstvu.
Uz to da kazem, da nemam pojma sta SDP-ov prijedlog nudi, ali znajuci da se kod nas uvijek ide linijom manjeg otpora (ne talasaj), vjerujem da je i ovaj zakon samo nesto tako.
pemanapemani

#7812 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Ne znam kako će primjenjivati navedeni zakon ako ga usvoje. Znam da su se godinama pozivali na njega i uvjeravali građane da će učiniti čuda.
Jebi ga, kada se sve odokativno sabere, ishlapilo desetak milijardi maraka, a niko nije odgovarao.
popajic

#7813 Re: SDP

Post by popajic »

Alfons
najmanji je problem oduzeti imovinu... valja prvo dokazati kako je stecena, a od tog kod nas nema nista
ma, prvi korak je najtezi - uopste dokazati sta ko ima !
Sve je to vec "pokriveno" imenima tetaka, dajdzi ,punica .Praonice love radile ko lude , milijarde nestajale istom brzinom :roll:
Kad bolje pogledas sve go kokuz :D stancic 2x2 .harabatija od auta nabacenog ubitacnim kreditom , rusevna baraka u prirodi za vikende , tek toliko da djeca ne postanu tuberani od ovog smoga , stara porodicna viletina al' 1/ 25 ... :D
Ne samo da hairlijama nece faliti ni dlaka z glave , nego ce u emisijama tipa " od srca srcu " narod skupljati lovu za ove jadnike. :D
A da ce biti lijep feeling kad ( ako ) se zakon donese - bice , nije da nece 8)
Alfons Kauders

#7814 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

sad ce samo bit fol kad se "razocarani" obruse i na ovaj zakon... :D mada vec godinu dana kukaju sto nije u parlamentarnoj proceduri... :D

za mene je bio i ostao bacanje prasine u oci...
quasar

#7815 Re: SDP

Post by quasar »

Alfons Kauders wrote:sad ce samo bit fol kad se "razocarani" obruse i na ovaj zakon... :D mada vec godinu dana kukaju sto nije u parlamentarnoj proceduri... :D

Ma da. Imao je smisla netom poslije rata, a od tad do danas, sve je lijepo proprano u deset voda.
Alfons Kauders

#7816 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:
Alfons Kauders wrote:sad ce samo bit fol kad se "razocarani" obruse i na ovaj zakon... :D mada vec godinu dana kukaju sto nije u parlamentarnoj proceduri... :D

Ma da. Imao je smisla netom poslije rata, a od tad do danas, sve je lijepo proprano u deset voda.
Image
quasar

#7817 Re: SDP

Post by quasar »

Vjerovatno su zato koalicioni partneri i pristali da ga podrze. Nema vise nista sto se moze dokazati.
Alfons Kauders

#7818 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

quasar wrote:Vjerovatno su zato koalicioni partneri i pristali da ga podrze. Nema vise nista sto se moze dokazati.
:wink:

zakon za delegate i sitne ribe... a po potrebi i za obracun s politickim neistomisljenicima :-)
pemanapemani

#7819 Re: SDP

Post by pemanapemani »

quasar wrote:

Zašto su nas onda prije godinu dana uvjeravali da je donošenje tog zakona temelj njihove vladavine?
Ne možeš zasnivati nekoliko predizbornih kampanja na nečemu što ne pije vode već petnaest godina.
Alfons Kauders

#7820 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

pemanapemani wrote:
quasar wrote:

Zašto su nas onda prije godinu dana uvjeravali da je donošenje tog zakona temelj njihove vladavine?
Ne možeš zasnivati nekoliko predizbornih kampanja na nečemu što ne pije vode već petnaest godina.
mozes, mozes... itekako... kad mogu svi drugi, zasto ne bi mogao i sdp... :D
JThomas

#7821 Re: SDP

Post by JThomas »

da ima volje, svi potrebni mehanizmi za oduzimanje nelegalno stečene imovine već postoje u KZ. šuplja za raju.
JThomas

#7822 Re: SDP

Post by JThomas »

mislim šta ćeš ti postići tim zakonom kad procesa za privredni kriminal i pronevjere svih vrsta gotovo i da nema, a i ovo malo što ima završi oslobađajućim presudama? niko u državi ne krade :cry: :lol:

a ja garantujem i spreman sam argumentovati da u zakonima već ima SVE što treba.
pemanapemani

#7823 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Ma da. Imao je smisla netom poslije rata, a od tad do danas, sve je lijepo proprano u deset voda.[/quote]

Ne možeš zasnivati nekoliko predizbornih kampanja na nečemu što ne pije vode već petnaest godina.[/quote]

mozes, mozes... itekako... kad mogu svi drugi, zasto ne bi mogao i sdp... :D[/quote]

Nikad SDP ne bih stavio u istu rečenicu sa kleptomanskom bagrom i onima koji promoviraju fašizam. S druge strane, kada je riječ o laganju onima koji su ih birali, izgleda da je SDP u pet deka sa navedenim.

Jebi ga, ispada da su notorni lažljivci. Počevši od koalicije sa SDA, jednog ministarskog mjesta iz hrvatske kvote, Zakona o kojem je riječ, koketiranja sa Utemeljiteljem, sigurnost građana, nenadjebivi obračun sa kriminalcima...
Postoji li nešto što su smislili tokom osmogodišnjeg opozicionog staža i što su nam prezentirali tokom predizborne kampanje, a da je ostvarivo u ovom nakaradnom sistemu?
stochar

#7824 Re: SDP

Post by stochar »

ključne riječi iz onog teksta sa GO SDP: smatra, treba, zahtijeva, potrebno je, podržavamo, iniciraćemo... ukratko, sve iz one tabele fraza... nigdje: to ćemo uraditi na taj način, ovo ćemo uraditi na ovaj način, ovo smo uradili...
quasar

#7825 Re: SDP

Post by quasar »

Predizborna je marketing. Primjenjivo na robu: ako ti vjerujes svemu sto ti kazu o datom proizvodu, onda imas problem.
Ja obicno kupujem proizvode koji nemaju reklamnu kampanju jer me vodi logika da kupovinom tog proizvoda placam cijenu te kampanje, sto znaci da proizvod manje vrijedi. Mnogo je veca sansa da cijena proizvoda koji nije agresivno reklamiran odrazava njegovu pravu vrijednost jer se odnosi na njegov kvalitet, sto ce znaciti da j ekvalitetniji od reklamiranog, a ocigledno opstaje na trzistu uprkos preglasnoj konkurenciji.

E pa sad to primjeni na predizbornu. Ono sto je lajt motiv vecini da glasa za neku stranku, nije ono sto mene privlaci jer je to uglavnom smisljena sarena laza koja treba da te privuce. Nesto kao prva pjesma na A strani muzickog albuma.
obicno se bitnije stvari kriju iza. Meni je predizborna npr. bila nebitna, jer je SDP jedino sto je preostalo od nade za ovu zemlju. Mogao sam ne izaci ili izaci i glasati za SDP.

Moj sud je da ako 2014. budemo korak blize EU, tj. normalnijoj zemlji, i a ako bude malkice bolje nego 2010. nisam se zahebo.
Post Reply