Nepostojanjem boljeg izbora, los izbor ne postaje dovoljno dobar...Skijaš wrote:Daleko od onog što ja mislim da bi trebalo, ali ipak bolje od ostalih. Volio bih ja da se mogu teleportovati u tu tvoju dimenziju u kojoj postoji neki bolji izbor. Ali ne mogu, realnost je takva kakva je.nosara wrote:Kud ode, covjece...?Skijaš wrote:
Neko je ogromnu lovu okrenuo i snabdjevanjem savezničke vojske u okršaju s Hitlerom, mnogi su se u tom sukobu dokopali moći, love i vlasti. Kako u Vašingtonu, tako i u Londonu, Parizu pa i među našim partizanima. I znači li to da je cjelokupna borba protiv nacista bila neopravdana ? To što su se industrijalisti Amerike i Britanije obogatili na tom ratu je dokaz da su u tom ratu svi bili isti ?![]()
Ko se u BiH bori za bilo sta osim licne koristi...? sdp...? To mora da je neka nevidljiva, unutarnja borba...!?
SDP
- nosara
#7551 Re: SDP
- Skijaš
#7552 Re: SDP
Život je pun takvih situacija u kojim moraš izabrati ili uraditi nešto što u "normalnim" okolnostima ne bi. Ali ako je alternativa gora, onda ono što se mora i nije teško. Osim naravno za one kojima nema razlike između genocidaša Dodika i običnog uhljupa poput Lagumdžije.nosara wrote:Nepostojanjem boljeg izbora, los izbor ne postaje dovoljno dobar...Skijaš wrote:Daleko od onog što ja mislim da bi trebalo, ali ipak bolje od ostalih. Volio bih ja da se mogu teleportovati u tu tvoju dimenziju u kojoj postoji neki bolji izbor. Ali ne mogu, realnost je takva kakva je.nosara wrote:
Kud ode, covjece...?![]()
Ko se u BiH bori za bilo sta osim licne koristi...? sdp...? To mora da je neka nevidljiva, unutarnja borba...!?
-
Nass
#7553 Re: SDP
@nosara
Izvini sto se ubacujem, ali mozes li navesti u vise od jedne recenice sto je to konkretno sto je SDP po tebi lose napravio, mislim na konkretna djela i poteze, zbog kojih sada smatras da su oni od starta trebali odmah otici opoziciju na svim nivoima? Jer koliko se sjecam, nakon izbora nisi bio protiv toga da SDP pokusa napraviti neke promjene na vlasti, pa me zanima sta je tacno promijenilo tvoje misljenje? I ja imam zamjerke na SDP i takodjer sam zbunjena ili nezadovoljna u vezi njih i njihovih postupaka i motiva, ali ne mogu do kraja da povezem sta im ti sve konkretno zamjeras, jer govoris previse opcenito?
Izvini sto se ubacujem, ali mozes li navesti u vise od jedne recenice sto je to konkretno sto je SDP po tebi lose napravio, mislim na konkretna djela i poteze, zbog kojih sada smatras da su oni od starta trebali odmah otici opoziciju na svim nivoima? Jer koliko se sjecam, nakon izbora nisi bio protiv toga da SDP pokusa napraviti neke promjene na vlasti, pa me zanima sta je tacno promijenilo tvoje misljenje? I ja imam zamjerke na SDP i takodjer sam zbunjena ili nezadovoljna u vezi njih i njihovih postupaka i motiva, ali ne mogu do kraja da povezem sta im ti sve konkretno zamjeras, jer govoris previse opcenito?
- nosara
#7554 Re: SDP
Znaci, ipak si svjestan da smo "genocidasu" suprotstavili obicnog uhljupa...!? To je napredak...Skijaš wrote: Život je pun takvih situacija u kojim moraš izabrati ili uraditi nešto što u "normalnim" okolnostima ne bi. Ali ako je alternativa gora, onda ono što se mora i nije teško. Osim naravno za one kojima nema razlike između genocidaša Dodika i običnog uhljupa poput Lagumdžije.
- nosara
#7555 Re: SDP
Sve je, od pocetka, smrdilo... Jesam, s rezervom, prihvatio nekakvu koaliciju s bilo kim, u kojoj ce sdp, onaj kakvog su obecali, imat glavnu rijec... Reforme, politike, socijalna drzava, princip odabira najkvalitetnijih, cist racun... Nista od toga... Dobili smo nepotizam, nerad, lijenost, socijalni autizam, usporavanja i nazadovanja u svim oblastima i na svim nivoima... Da nabrajam sve kolapse kojima svjedocimo...? Lakse bi bilo spomenut neke pozitivne "incidente", mada meni trenutno nista ne pada na pamet...Nass wrote:@nosara
Ova beskrajna zvaka o "cetnitetu", "genocidasima" i slicno je samo dokaz da nema ideja i da je sdp preuzeo ulogu i retoriku sbih... Cak su pristali i na tronacionalnu strukturu u drzavnoj vlasti, sto je potpuno nepotrebno... Mogli su ostat u konstruktivnoj opoziciji i kontrolisat situaciju... Da su ono sto nisu i da nisu ono sto jesu... Zato je ova prica o sdp-u i promjenama koje su donijeli prosli izbori potpuno besmislena kao sto je obesmisljena i svaka prica o nekom novom kursu koji ce ovu drzavu pokrenut naprijed... Ako i "naprijed" uopste vise postoji...
- Skijaš
#7556 Re: SDP
Eto slažemo se za državni nivo. Tu su napravljeni nepotrebni ustupci HDZ-u i to će nas sigurno koštati još koju godinu izgubljenog vremena. Na državnom nivou su trebali istrajati, kao što su istrajali na entitetskom nivou, ili ići u opoziciju.nosara wrote:Sve je, od pocetka, smrdilo... Jesam, s rezervom, prihvatio nekakvu koaliciju s bilo kim, u kojoj ce sdp, onaj kakvog su obecali, imat glavnu rijec... Reforme, politike, socijalna drzava, princip odabira najkvalitetnijih, cist racun... Nista od toga... Dobili smo nepotizam, nerad, lijenost, socijalni autizam, usporavanja i nazadovanja u svim oblastima i na svim nivoima... Da nabrajam sve kolapse kojima svjedocimo...? Lakse bi bilo spomenut neke pozitivne "incidente", mada meni trenutno nista ne pada na pamet...Nass wrote:@nosara
Ova beskrajna zvaka o "cetnitetu", "genocidasima" i slicno je samo dokaz da nema ideja i da je sdp preuzeo ulogu i retoriku sbih... Cak su pristali i na tronacionalnu strukturu u drzavnoj vlasti, sto je potpuno nepotrebno... Mogli su ostat u konstruktivnoj opoziciji i kontrolisat situaciju... Da su ono sto nisu i da nisu ono sto jesu... Zato je ova prica o sdp-u i promjenama koje su donijeli prosli izbori potpuno besmislena kao sto je obesmisljena i svaka prica o nekom novom kursu koji ce ovu drzavu pokrenut naprijed... Ako i "naprijed" uopste vise postoji...
- AliceInChains
#7557 Re: SDP
Cemu nadjebavanje? Ne znam, sta ste vi nakon izbora ocekivali, mozda revoluciju? Cuj smotanije..... SDP oslanja glasove iskljucivo na Bosnjake....kad cujem to smece, onda stvarno, kao Bosnjak, pocnem da se zalim, sto to mi Bosnjaci nemamo jednu stranku poput HDZ-a ili SNSD-a.....pa da naucite, sta znaci, graditi politiku iskljucivo za Bosnjake. Tu pogotovo mislim na tebe @nosara
Inace je vec veliki korak, da su izbacene dvije antidrzavne stranke. Na taj nacin je pruzena ruka Hrvatima, iako mislite, da je drugacije.
Indirektno odobravanje HDZ-ove politike (kako to @vanilla umislja) je po mom misljenju neprestano dopustanje trovanja Hrvatskog naroda sa nacistickim pricama. Uvodenjem njih u federalnu vladu znaci, baciti ih na tribinu i upaliti im svjetlo, pa da kao i prije zabavljaju i koce cjelu federaciju sa njihovom retorikom, i to legalno preko federalnih institucija
Ipak je SDP sa uvodenjem HDZ-A u drzavnu vlast pokazao Hrvatima, da mu nije zelja, potpuno izolirati Hrvate. Ako Hrvati to ne vide....sami krivi. (moje misljenje)
Inace je vec veliki korak, da su izbacene dvije antidrzavne stranke. Na taj nacin je pruzena ruka Hrvatima, iako mislite, da je drugacije.
Indirektno odobravanje HDZ-ove politike (kako to @vanilla umislja) je po mom misljenju neprestano dopustanje trovanja Hrvatskog naroda sa nacistickim pricama. Uvodenjem njih u federalnu vladu znaci, baciti ih na tribinu i upaliti im svjetlo, pa da kao i prije zabavljaju i koce cjelu federaciju sa njihovom retorikom, i to legalno preko federalnih institucija
Ipak je SDP sa uvodenjem HDZ-A u drzavnu vlast pokazao Hrvatima, da mu nije zelja, potpuno izolirati Hrvate. Ako Hrvati to ne vide....sami krivi. (moje misljenje)
Last edited by AliceInChains on 22/01/2012 12:36, edited 1 time in total.
-
sanaman
#7558 Re: SDP
ja dobih samo dva odgovora na tri postavljena pitanja, imal jos neko stav, misljenje, ideju, viziju
zasto ?
- nosara
#7559 Re: SDP
Sto meni nabijas na nos sdp-ova sranja...? Bosnjaci imaju nekoliko stranaka koje ne racunaju na glasove ostalih naroda, sad je u toj grupi i sdp, a ti prihvati to ili nemoj, tvoja stvar... Oni svoju politiku "grade" iskljucivo u licnom interesu, ali neko im ipak daje glasove, misleci da ce od njih bit hajra...AliceInChains wrote:Cemu nadjebavanje? Ne znam, sta ste vi nakon izbora ocekivali, mozda revoluciju? Cuj smotanije..... SDP oslanja glasove iskljucivo na Bosnjake....kad cujem to smece, onda stvarno, kao Bosnjak, pocnem da se zalim, sto to mi Bosnjaci nemamo jednu stranku poput HDZ-a ili SNSD-a.....pa da naucite, sta znaci, graditi politiku iskljucivo za Bosnjake. Tu pogotovo mislim na tebe @nosara
Ulaskom u vlast koju cini i hdz, sdp je poslao poruku prvenstveno SVOJIM glasacima iz hrvatskog naroda, a ona glasi "sve sto je hdz do sada radio vama i svim ostalim gradjanima BiH nije bilo lose, jebi ga"...Ipak je SDP sa uvodenjem HDZ-A u drzavnu vlast pokazao Hrvatima, da mu nije zelja, potpuno izolirati Hrvate. Ako Hrvati to ne vide....sami krivi. (moje misljenje)
Istu poruku je poslao Bosnjacima glede sda... To je jednostavno tako...
To je vec dogovoreno... Dinamika je nejasna, ali do rekonstrukcije vlade federacije ce doci... Nema nikakvog razloga da sdp ugrozava svoju poziciju u odnosu na sda besmislenim guranjem "principa" koje je na dva nivoa pogazio bezbroj puta...Uvodenjem njih u federalnu vladu znaci, baciti ih na tribinu i upaliti im svjetlo, pa da kao i prije zabavljaju i koce cjelu federaciju sa njihovom retorikom, i to legalno preko federalnih institucija
Last edited by nosara on 22/01/2012 13:05, edited 1 time in total.
-
Fabian
#7560 Re: SDP
"Dok Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu jos uvijek analizira službenu zabilješku koja im je iz Policijske uprave Ilidža
dostavljena 6. januara, poslije intervencije u domu ministra nauke i obrazovanja Emira Suljagića, otkrivaju se novi detalji tog skandala, koji sarajevski mediji dosljedno presućuju več petnaestak dana. Kako nezvanično doznajemo, uz službeno policijsko izvješče koje je datirano 29.decembra 2011., nakon što su policajci po dojavi anonimne susjetke stigli na poprište sukoba u stan ministra Emira Suljagića i njegove supruge Behije Belme Selimović,
Kantonalno tužiteljstvo raspolaže i SMS porukama koje je gospođa ministarka slala državnom ministru sigurnosti Sadiku
Ahmetoviću i ministru policije u Vladi Kantona Sarajevo Muhamedu Budimliću. No, za razliku od Ahmetovića, koji je
ozlojeđenu ženu uputio da se obrati MUP-u Kantona Sarajevo, sadržaj poruka koje je, nakon što je suprug na nju fizički nasrnuo, Belma Selimović policajcima sama predočila, još su jedna potvrda da su Suljagićeve stranačke (SDP-ovske) kolege bile dobro upučene u njihove žestoke bračne okršaje. I ne samo da su SDP-ovci i njihova novinarska potrčkala znali da je Emir Suljagić napao suprugu, nego je u zataškavanje tuče zaračenih supružnika bio uključen sam stranački vrh, na čelu s liderom Zlatkom Lagumdžijom, što zorno dokazuju poruke koje su 29. decembra, prije i poslije policijske intervencije, razmijenili kantonalni ministar policije Muhamed Budimlić i
Belma Selimović."
Budimlić: Daj prestanite, policija vam dolazi tamo, to nije dobro ni tebi ni njemu,znaš zašto, kao djeca ste.
Selimović: Reci njemu da se ne glupira ljubomorni manijak, nek‘ on stane.
Budimlić: Rekao mu je glavni (Zlatko Lagumdžija, op.a.) neka ode malo i ohladi se, ti ništa ne pričaj. Jesu došli policajci?
Selimović: Jesu. OK. Došli su oni već ranije, šalju me kod doktora za vrat.
Budimlić: Dobro.
Selimović: Sve je završeno, vidimo se sutra.
dostavljena 6. januara, poslije intervencije u domu ministra nauke i obrazovanja Emira Suljagića, otkrivaju se novi detalji tog skandala, koji sarajevski mediji dosljedno presućuju več petnaestak dana. Kako nezvanično doznajemo, uz službeno policijsko izvješče koje je datirano 29.decembra 2011., nakon što su policajci po dojavi anonimne susjetke stigli na poprište sukoba u stan ministra Emira Suljagića i njegove supruge Behije Belme Selimović,
Kantonalno tužiteljstvo raspolaže i SMS porukama koje je gospođa ministarka slala državnom ministru sigurnosti Sadiku
Ahmetoviću i ministru policije u Vladi Kantona Sarajevo Muhamedu Budimliću. No, za razliku od Ahmetovića, koji je
ozlojeđenu ženu uputio da se obrati MUP-u Kantona Sarajevo, sadržaj poruka koje je, nakon što je suprug na nju fizički nasrnuo, Belma Selimović policajcima sama predočila, još su jedna potvrda da su Suljagićeve stranačke (SDP-ovske) kolege bile dobro upučene u njihove žestoke bračne okršaje. I ne samo da su SDP-ovci i njihova novinarska potrčkala znali da je Emir Suljagić napao suprugu, nego je u zataškavanje tuče zaračenih supružnika bio uključen sam stranački vrh, na čelu s liderom Zlatkom Lagumdžijom, što zorno dokazuju poruke koje su 29. decembra, prije i poslije policijske intervencije, razmijenili kantonalni ministar policije Muhamed Budimlić i
Belma Selimović."
Budimlić: Daj prestanite, policija vam dolazi tamo, to nije dobro ni tebi ni njemu,znaš zašto, kao djeca ste.
Selimović: Reci njemu da se ne glupira ljubomorni manijak, nek‘ on stane.
Budimlić: Rekao mu je glavni (Zlatko Lagumdžija, op.a.) neka ode malo i ohladi se, ti ništa ne pričaj. Jesu došli policajci?
Selimović: Jesu. OK. Došli su oni već ranije, šalju me kod doktora za vrat.
Budimlić: Dobro.
Selimović: Sve je završeno, vidimo se sutra.
-
Fabian
#7561 Re: SDP
Smjena Dragana Lukača dogovorena u najužem vrhu SDP-a
Uz silne obaveze koje ima kao predsjednik Vlade Federacije BiH, premijer Nermin Nikšić je ipak našao vremena da u ponedjeljak (16. januara) u Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu da iskaz u istrazi koja je ekspresno otvorena protiv direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača. Prijavu protiv Lukača podnio je umirovljeni komandant Specijalne jedinice FUP-a Dragan Vikić, koji je bivšeg šefa optužio za nesavjestan rad u službi, a nakon što ga je direktor federalne policije koncem 2011.poslao u penziju. Međutim, iako je u ovom slučaju posrijedi radno-pravni spor, jedan od stotine
sličnih koji se trenutno vode na bh. sudovima, čini se kako se iza poku{aja kaznenog progona Dragana Lukača kriju znatno ozbiljniji razlozi. Prema informacijama “SB“, podizanje kaznene prijave protiv direktora FUP-a dogovoreno je na sastanku najužeg vodstva SDP-a, odakle je stigla direktiva da se neposlušni Lukač mora maknuti po svaku cijenu, kako bi punu kontrolu nad federalnim MUP-om preuzeo ministar Predrag Kurteš zvani Koka.
Navodno su čelnici SDP-a sarajevskom kantonalnom tužitelju Sanjinu Boguniću obečali da će, ukoliko pokrene pitanje
Lukačeve kaznene odgovornosti, biti unaprijeđen u državnog tužitelja, poručivši kako je medijska potpora Federalne televizije i novinara Dnevnog avaza (koji su Nikšića dočekali ispred zgrade Tužiteljstva) več osigurana.
Uz silne obaveze koje ima kao predsjednik Vlade Federacije BiH, premijer Nermin Nikšić je ipak našao vremena da u ponedjeljak (16. januara) u Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu da iskaz u istrazi koja je ekspresno otvorena protiv direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača. Prijavu protiv Lukača podnio je umirovljeni komandant Specijalne jedinice FUP-a Dragan Vikić, koji je bivšeg šefa optužio za nesavjestan rad u službi, a nakon što ga je direktor federalne policije koncem 2011.poslao u penziju. Međutim, iako je u ovom slučaju posrijedi radno-pravni spor, jedan od stotine
sličnih koji se trenutno vode na bh. sudovima, čini se kako se iza poku{aja kaznenog progona Dragana Lukača kriju znatno ozbiljniji razlozi. Prema informacijama “SB“, podizanje kaznene prijave protiv direktora FUP-a dogovoreno je na sastanku najužeg vodstva SDP-a, odakle je stigla direktiva da se neposlušni Lukač mora maknuti po svaku cijenu, kako bi punu kontrolu nad federalnim MUP-om preuzeo ministar Predrag Kurteš zvani Koka.
Navodno su čelnici SDP-a sarajevskom kantonalnom tužitelju Sanjinu Boguniću obečali da će, ukoliko pokrene pitanje
Lukačeve kaznene odgovornosti, biti unaprijeđen u državnog tužitelja, poručivši kako je medijska potpora Federalne televizije i novinara Dnevnog avaza (koji su Nikšića dočekali ispred zgrade Tužiteljstva) več osigurana.
-
boki86
#7562 Re: SDP
Nazalost, Suljagic se mora i od ovakvih bludnicara braniti. Jedini koji je krenuo u cistku sa tzv "uglednim pripadnicima akademske zajednice" kojih bi se svaka normalna država odrekla. Sramota je da taj Lucic ima ikakva prava, pa njega treba na robiju jedno deset godina poslati. Ko god je studirao pravo u Sarajevu znao o cemu govorim
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/9637 ... u-sarajevu
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/9637 ... u-sarajevu
- Banksy
#7563 Re: SDP
Suljagić je svoje odsvirao ...boki86 wrote:Nazalost, Suljagic se mora i od ovakvih bludnicara braniti. Jedini koji je krenuo u cistku sa tzv "uglednim pripadnicima akademske zajednice" kojih bi se svaka normalna država odrekla ...
A Dijani Milić su presudili baš FTV i Avaz, tako da je bolje da se u ovom slučaju svi kompletno poklope ušima i ušute ...
- nosara
#7564 Re: SDP
"Nastojat ćemo da predstavnici hrvatskog naroda dobiju jedno mjesto u Vladi TK, dok će zauzvrat predstavnici bošnjačkog naroda dobiti identičnu poziciju u Posavskom kantonu. Također, predviđam kako će do rekonstrukcije Vlade FBiH doći za dva mjeseca", kazao je Čović.
Sad znamo i dinamiku "posljednje svinjarije u nizu"...
-
boki86
#7565 Re: SDP
Eh da cujem da je jedna pripadnica ljepseg pola za afirmaciju jednog Lucica...bolje je tebi da se poklopis usima i usutis ako nista zbog zenske solidarnosti. Ili mozda zalis za profesorima tipa Lucic, Golic i drugi. olicenje korupcije, sexualnih skandala, alkoholizma i cega sve ne. Svaka cast na tomeBanksy wrote:Suljagić je svoje odsvirao ...boki86 wrote:Nazalost, Suljagic se mora i od ovakvih bludnicara braniti. Jedini koji je krenuo u cistku sa tzv "uglednim pripadnicima akademske zajednice" kojih bi se svaka normalna država odrekla ...
A Dijani Milić su presudili baš FTV i Avaz, tako da je bolje da se u ovom slučaju svi kompletno poklope ušima i ušute ...
- Banksy
#7566 Re: SDP
boki86 wrote:Eh da cujem da je jedna pripadnica ljepseg pola za afirmaciju jednog Lucica...bolje je tebi da se poklopis usima i usutis ako nista zbog zenske solidarnosti. Ili mozda zalis za profesorima tipa Lucic, Golic i drugi. olicenje korupcije, sexualnih skandala, alkoholizma i cega sve ne. Svaka cast na tomeBanksy wrote:Suljagić je svoje odsvirao ...boki86 wrote:Nazalost, Suljagic se mora i od ovakvih bludnicara braniti. Jedini koji je krenuo u cistku sa tzv "uglednim pripadnicima akademske zajednice" kojih bi se svaka normalna država odrekla ...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7567 Re: SDP
Dijanu Milić su ubili i satanizirali što (da) je lez. Pitam se da li Bakir H i njegov nalogodavac ikad pomisle na ovu ženu?
Za široke narodne mase znamo da pate od amnezije i da će uskoro i Suljagić biti primjer dobrog odnosa prema ženama plavog vrata.
Za široke narodne mase znamo da pate od amnezije i da će uskoro i Suljagić biti primjer dobrog odnosa prema ženama plavog vrata.
- Banksy
#7568 Re: SDP
Porodični nasilinik će se ''boriti'' protiv zlostavljanja žena, preko svog stranačkog medija koji je fizički likvidirao ženu koja se borila protiv zlostavljača?KatarinaKosaca wrote:Dijanu Milić su ubili i satanizirali što (da) je lez. Pitam se da li Bakir H i njegov nalogodavac ikad pomisle na ovu ženu?
Strašno ...
- madner
#7569 Re: SDP
Fizicki likvidirao
i porodicni nasilnik.
2/2 maliciozna pogresna navoda u 3 recenice. Strasno kakva nam je opozicija.
- KatarinaKosaca
#7570 Re: SDP
FTV i Avaz, Dijanu Milić... kopnila je od tuge dok nije umrla. Nalazi iz bolnice se poklapaju sa svjedočenjima najbližih.madner wrote:Fizicki likvidirao
stoji tako u policijskom zapisniku, a i na Belminom vratu..madner wrote: porodicni nasilnik.
Bolja od pozicije. Nije bilo nasilja nad ženama od strane ministara... Nije bilo medijskog linča i hajki do ubojstva..madner wrote: Strasno kakva nam je opozicija.
- Alfons Kauders
#7571 Re: SDP
Mislim da se to u SB naziva antrfile.madner wrote:Fizicki likvidiraoi porodicni nasilnik.
- KatarinaKosaca
#7572 Re: SDP
A tek što nam pozicija nije duhovita, a nastoji biti
I kako čitam, nije samo moj doživljaj..
I kako čitam, nije samo moj doživljaj..
- madner
#7573 Re: SDP
Mislim da se u SBu ne sluze tim komplikovanim izrazima.Alfons Kauders wrote:Mislim da se to u SB naziva antrfile.madner wrote:Fizicki likvidiraoi porodicni nasilnik.
- Banksy
#7574 Re: SDP
Sačuvaj bar mrvu obraza, ako ga uopšte imaš ...madner wrote:
Fizicki likvidiraoi porodicni nasilnik.
2/2 maliciozna pogresna navoda u 3 recenice.
Porodica preminule tužiteljice Dijane Milić jučer nije željela davati izjave.
Tek je Dijanina majka Haza prije početka komemoracije zamolila okupljene, istina malobrojne novinare, da izvještavaju profesionalno, uz napomenu da porodice mnogo pate kada se piše o životu i radu osoba koje obnašaju javne funkcije.
''Zamolila bih prisutne da pomen ne daju u Avaz.
Avaz i FTV su je dotjerali do toga'' kazala je majka preminule tužiteljice.
Iz kantonalnog MUP-a su potvrdili napise Slobodne Bosne te su tako demantirali ministrov demanti. Potvrđeno je da je krajem decembra prošle godine, policija na poziv nepoznate osobe došla do stana u ulici Silve Rizvanbegović u sarajevskom naselju Stup, gdje im se obratila gospođa Selimović te rekla kako je između nje i njenog muža došlo do razmirica nakon čega je njen muž nasrnuo na nju. Na licu mjesta je obavljen razgovor, i dotična je upućena u to da može podnijeti prijavu. Službena zabilješka o cijelom događaju proslijeđena je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.
- KatarinaKosaca
#7575 Re: SDP
Sad će iz centrale malo šege, šale, viceva, poštapalica i ataka na forumaše. Tako to ide konjukturom. Sad je vickasti dio na pomolu...