Peđa ništa ne uvodi, on se samo uvlači ...ultima_palabra wrote:Niko ne objasni kako i Peđa Kojović među onima koji uvode totalitarizam na mala vrata
SDP
- Banksy
#7501 Re: SDP
- Alfons Kauders
#7502 Re: SDP
I tako i NS pade u nemilost 
- ultima_palabra
#7503 Re: SDP
Misliš na čitavu stranku ili njega lično?Banksy wrote:Peđa ništa ne uvodi, on se samo uvlači ...ultima_palabra wrote:Niko ne objasni kako i Peđa Kojović među onima koji uvode totalitarizam na mala vrata
- Banksy
#7504 Re: SDP
NS? Šta je to? Neka stranka ...?Alfons Kauders wrote:I tako i NS pade u nemilost
Kod mene je NS u nemilosti još od Bajića i Krsmanovića ...
- Banksy
#7505 Re: SDP
Pa u ovom trenutku on i Danis i jesu ''čitava stranka'' ...ultima_palabra wrote:Misliš na čitavu stranku ili njega lično?Banksy wrote:Peđa ništa ne uvodi, on se samo uvlači ...ultima_palabra wrote:Niko ne objasni kako i Peđa Kojović među onima koji uvode totalitarizam na mala vrata
-
Nass
#7506 Re: SDP
Zato je dobar HDZ. A odnedavno i SDA. "Vizionar Tihic", kako ga nazvase.Alfons Kauders wrote:I tako i NS pade u nemilost
- quasar
#7507 Re: SDP
Hm. Poskupljenja su maslo SDP? Interesantno.KatarinaKosaca wrote:A čuvena sarajevska kletva "Da Bog da te Šanko liječio nas je već snašla". Poskupljenja su već normalna stvar, porezi su povećani i ne samo na najviše plaće i od njih uredno plaćamo familiju i podobne, agitanti bivših nevladinih organizacija tipa kamen u kanton su stranački dobro uhljebljeni, ali sreća pa nam par pojedinaca na forumu ulijeva nadu u budućnost tvrdeći da je autoput ustvari napravljen ali mi samo ne vidimo i da je sve to samo fikcija , a SDP jedina opcija
Porezi? Kad? Gdje?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7508 Re: SDP
KO je odgovoran za makroekonomsku politiku? Ko je donio odluku o poskupljenju struje?quasar wrote:Hm. Poskupljenja su maslo SDP? Interesantno.
U Federaciji 2011 + porez na topli obrok od ove...quasar wrote:Porezi? Kad? Gdje?
Ili se to meni sve čini, ustvari se dobro živi, nema gladnih ni nezaposlenih , vlada socijalni mir i blagostanje
- quasar
#7509 Re: SDP
1. odluku o poskupljenu je donio FERK, a ne vlada. Procitaj sta je ta agencija i kako se popunjava, te u koje vrijeme (od koje vlasti) su zaposleni ti kadrovi koji su donijeli odluku. (http://www.ferk.ba/_hr/images/stories/0 ... rka_hr.pdf) Takodjer procitaj koja uprava EPS je podnijela zahtjev za poskupljenje. Onda mozes pogledati i cijene el energije u regionu. Pa onda odvadi ono sto nije maslo SDP, a ostatak im slobodno prisij.KatarinaKosaca wrote:KO je odgovoran za makroekonomsku politiku? Ko je donio odluku o poskupljenju struje?quasar wrote:Hm. Poskupljenja su maslo SDP? Interesantno.
U Federaciji 2011 + porez na topli obrok od ove...quasar wrote:Porezi? Kad? Gdje?
Ili se to meni sve čini, ustvari se dobro živi, nema gladnih ni nezaposlenih , vlada socijalni mir i blagostanje
2. Daj link za zakon za tu drugu tvrdnju. Ja radim u federaciji i ima primanja oko 1500 mjesecno. Porez mi je na 10% povecala prosla vlast. I jos uvijek je takav. Topli obrok mi nije oporezovan, kao ni naknada za prevoz.
- Alfons Kauders
#7510 Re: SDP
A znaci ima se ipak milja i poquasar wrote:1. odluku o poskupljenu je donio FERK, a ne vlada. Procitaj sta je ta agencija i kako se popunjava, te u koje vrijeme (od koje vlasti) su zaposleni ti kadrovi koji su donijeli odluku. Takodjer procitaj koja uprava EPS je podnijela zahtjev za poskupljenje. Onda mozes pogledati i cijene el energije u regionu. Pa onda odvadi ono sto nije maslo SDP, a ostatak im slobodno prisij.KatarinaKosaca wrote:KO je odgovoran za makroekonomsku politiku? Ko je donio odluku o poskupljenju struje?quasar wrote:Hm. Poskupljenja su maslo SDP? Interesantno.
2. Daj link za zakon za tu drugu tvrdnju. Ja radim u federaciji i ima primanja oko 1500 mjesecno. Porez mi je na 10% povecala prosla vlast. I jos uvijek je takav. Topli obrok mi nije oporezovan, kao ni naknada za prevoz.
- quasar
#7511 Re: SDP
Pa kazem ti, direktor mi obecao da ce me napraviti supkom iza nove godine.... 
-
sanaman
#7512 Re: SDP
Treba malo diferencirati, nit je dobro sve sto rade ali nije sve ni lose...racun ce se ispostaviti vec na lokalnim izborimaKatarinaKosaca wrote:KO je odgovoran za makroekonomsku politiku? Ko je donio odluku o poskupljenju struje?quasar wrote:Hm. Poskupljenja su maslo SDP? Interesantno.
Ja recimo smatram da nije dobro sto su donijeli odluku o poskupljenju struje, sto vise nema ljetne i zimske tarife i sto su u nekim kantonima povecali premiju. Imalo bi se jos puno toga nabrojati...
A mislim da je dobro sto su upravi smanjili plate za 4,5% i tu jos mogu neke stvari da odrade. Isto sam misljenja da treba uvesti porez na TO i prevoz i sve to svesti pod jedno primanje ALI istovremno poboljasti poreske olaksice kako bi se taj porez kompenzirao.
Po mom misljenju ima vise losih nego dobrih stvari. Kako sam vec rekao, pogresno su procijenili situaciju i odnos snaga u BiH a svoje kapacitete za promjene precijenili. Puno nerelanih stvari su obecali. Da citiram iz predizborne kampanje, letak Ekonomska politika, str. 30.
"Socijaldemokratska partija će zbog toga smanjiti postojeću stopu PDV-a na osnovne životne namirnice (brašno, hljeb, mlijeko, masnoće...) , knjige, školski pribor i lijekove u početnoj fazi na 7%." Jel ovo realno obecanje bilo? Mada jos ima vremena...mozda se i ispuni.
Imaju dva pitanja koja ce pokazati svu sustinu, obecanja, odnosa itd. To je pitanje kako ce se rijestit pitanje GRAS-a...ili ce sve ostati isto ili ce nesto na bolje da se promijeni i rekonstrukcija Vlade FBiH...ako dodje do iste.
- quasar
#7513 Re: SDP
Sa tobom bih se mogao sloziti. Ima dobrih poteza i ima onih koji su losi, za sad, mozda ispadne na kraju i dobro, mozda ne. Upravo kao sto kazes - izbori ce presuditi.
Za PDV, nadlezan je drzavni nivo i na entitetskom se tu nista ne moze uraditi, a nece moci ni na drzavnom jer Dodik je vec ranije predlagao povecanje stope na 20%, za sto naravno nije nasao razumjevanje druge strane.
Za PDV, nadlezan je drzavni nivo i na entitetskom se tu nista ne moze uraditi, a nece moci ni na drzavnom jer Dodik je vec ranije predlagao povecanje stope na 20%, za sto naravno nije nasao razumjevanje druge strane.
- nosara
#7514 Re: SDP
quasar wrote:Sa tobom bih se mogao sloziti. Ima dobrih poteza i ima onih koji su losi, za sad, mozda ispadne na kraju i dobro, mozda ne. Upravo kao sto kazes - izbori ce presuditi.
Dakle, po toj "logici", najtezih 20 godina su izbore dobijali kvalitetni ljudi...?
-
sanaman
#7515 Re: SDP
Radi se jako bitnom obecanju...znaci kada obecas znas i kako ces realizovati. Medjutim ulazis u formiranje vlasti sa stavom da nema podjele fotelja strankama. Sve stoji 15 mjeseci. Na kraju se opet podijeli strankama. Sta je bilo bitnije za malog covjeka, smanjti porez na 7% ili razbiti ovakvo formiranje VM?quasar wrote:Sa tobom bih se mogao sloziti. Ima dobrih poteza i ima onih koji su losi, za sad, mozda ispadne na kraju i dobro, mozda ne. Upravo kao sto kazes - izbori ce presuditi.
Na kraju ce ispati da se nijedno nije ispostovalo. Zasto? Pa jer se ignorisao odnos snaga i nacin funkcionisanja sistema zvanog BiH i VM.
- Alfons Kauders
#7516 Re: SDP
Nista, trebamo formirati klub supaka na forumu...quasar wrote:Pa kazem ti, direktor mi obecao da ce me napraviti supkom iza nove godine....
- quasar
#7517 Re: SDP
Znam ja da je tebi vjerovatno krivo. Fol jeu tome sto SDP ne moze ostati na krilima iste spike koja je drzala ove ranije na vlasti i pored katastofalnih rezultata na svim poljima.nosara wrote:quasar wrote:Sa tobom bih se mogao sloziti. Ima dobrih poteza i ima onih koji su losi, za sad, mozda ispadne na kraju i dobro, mozda ne. Upravo kao sto kazes - izbori ce presuditi.
Za PDV, nadlezan je drzavni nivo i na entitetskom se tu nista ne moze uraditi, a nece moci ni na drzavnom jer Dodik je vec ranije predlagao povecanje stope na 20%, za sto naravno nije nasao razumjevanje druge strane.![]()
Dakle, po toj "logici", najtezih 20 godina su izbore dobijali kvalitetni ljudi...?
Ili ce i SDP doci "tobe".
Kako god bude, bice nekako. Ja cu im suditi prema rezultatima i prema tome sta nudi konkurencija.
@sanaman
ma jsano je to drug, samo ja im to ne uzimam za zlo iz prostog razloga sto ja politiku gledam kao turisticke agencije.
Imas aranzman, sve sjano na slikama, uplatis, odes, pa i nije bas tako kako su ti rekli, ali nije bilo ni lose, mozda ces opet ici. Ili ti se ne svidi pa neces vise nikad ni istu agenciju, ni isto mjesto.
PDV je nesto sto su obecali, a posto biraci nisu mala djeca i treba da znaju gdje se takva odluak donosi, onda su trebali i da znaju koliko je realno takvo obecanje. Kako god, to znaci da nakon Dodinog zahtjeva od prije dvije godine za povecenje stope, imas kontra zahtjev za smanjenje, sto znaci da ce ostati gdje jest.
E sad kad ja koji ne citam novine i ne gledam dnevnike, to sve znam, onda bi valjda svi ovi sto prate sve sto se pise i objavljuje tzrebali da znaju isto ili vise.
- Alfons Kauders
#7518 Re: SDP
Ja mislim da nema nista od uvodjenja diferencirane stope, barem ne jos.sanaman wrote:Radi se jako bitnom obecanju...znaci kada obecas znas i kako ces realizovati. Medjutim ulazis u formiranje vlasti sa stavom da nema podjele fotelja strankama. Sve stoji 15 mjeseci. Na kraju se opet podijeli strankama. Sta je bilo bitnije za malog covjeka, smanjti porez na 7% ili razbiti ovakvo formiranje VM?quasar wrote:Sa tobom bih se mogao sloziti. Ima dobrih poteza i ima onih koji su losi, za sad, mozda ispadne na kraju i dobro, mozda ne. Upravo kao sto kazes - izbori ce presuditi.
Na kraju ce ispati da se nijedno nije ispostovalo. Zasto? Pa jer se ignorisao odnos snaga i nacin funkcionisanja sistema zvanog BiH i VM.
Jedina mogucnost je se progura u paketu ako se bude moralo ici na dizanje stope, cisto da se raji zamazu oci, tipa 7% ili 0% na brasno, mlijeko, lijekove, knjige i sl, a 25% na ostalo, s tim da bi na kraju mjesece definitivno velika vecina ljudi placala vise.
Zvuci fer da najsiromasniji placaju manje, ali dodatni je problem sto bi tako dugorocno napravili cirkus u siromasnijim sredinama, jer bi se tamo placalo jos manje PDV-a (samim tim bi i dobijali manje), dok bi se npr. u razvijenijim krajevima i vecim gradovima placalo osjetno vise, i naravno dobili bi veci dio kolaca...
Mac s dvije ostrice u svakom slucaju, pogotovo kad bi dosli u situaciju da se npr. SK, TK, ZDK moraju odreci dijela prihoda za BPK, Posavinu, Kanton 10. Da i ne pricamo o mogucim razlikama medju entitetima.
- quasar
#7519 Re: SDP
Samo mi nemoj clanarinu naplacivati.Alfons Kauders wrote:Nista, trebamo formirati klub supaka na forumu...quasar wrote:Pa kazem ti, direktor mi obecao da ce me napraviti supkom iza nove godine....Nek madner organizuje, svakako voli bit kolovodja svakakvim glupostima
- Alfons Kauders
#7520 Re: SDP
Ne sikiraj se, to ce za koji mjesec vlast odraditi umjesto nasquasar wrote:Samo mi nemoj clanarinu naplacivati.Alfons Kauders wrote:Nista, trebamo formirati klub supaka na forumu...quasar wrote:Pa kazem ti, direktor mi obecao da ce me napraviti supkom iza nove godine....Nek madner organizuje, svakako voli bit kolovodja svakakvim glupostima
- quasar
#7521 Re: SDP
Nista, moracemo naci neke porezne olaksice.Alfons Kauders wrote:Ne sikiraj se, to ce za koji mjesec vlast odraditi umjesto nasquasar wrote:Samo mi nemoj clanarinu naplacivati.Alfons Kauders wrote: Nista, trebamo formirati klub supaka na forumu...Nek madner organizuje, svakako voli bit kolovodja svakakvim glupostima
- Alfons Kauders
#7522 Re: SDP
Ja vala necu. Prijavljen sam na nesto manji iznos...quasar wrote: Nista, moracemo naci neke porezne olaksice.
Sirotinja moj quasar, radi se kod privatnika...
- quasar
#7523 Re: SDP
Aaa, znaci vec imas porezne olaksice... pa tako reci.Alfons Kauders wrote:Ja vala necu. Prijavljen sam na nesto manji iznos...quasar wrote: Nista, moracemo naci neke porezne olaksice.
Sirotinja moj quasar, radi se kod privatnika...Dok poplacam racune, rezije, kiriju, jedva mi na kraju mjeseca ostanu dvije milje u dzepu...
- Alfons Kauders
#7524 Re: SDP
Jok, samo imam malu osnovicu.quasar wrote:Aaa, znaci vec imas porezne olaksice... pa tako reci.Alfons Kauders wrote:Ja vala necu. Prijavljen sam na nesto manji iznos...quasar wrote: Nista, moracemo naci neke porezne olaksice.
Sirotinja moj quasar, radi se kod privatnika...Dok poplacam racune, rezije, kiriju, jedva mi na kraju mjeseca ostanu dvije milje u dzepu...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7525 Re: SDP
ha ja, pekari slabo zaradjuju