putokaz1 wrote: ↑29/05/2024 18:01
Hakiz wrote: ↑29/05/2024 14:06
Još samo da je glasače koji ne čitaju forum, analize forumskih analitičara, nego glasaju "po osjećaju", u to ubijediti.
Naravno, ako analiza ne uspije, u takvim situacijama kriv je glasač, ne analitičar.
Kako ja mogu ubjedit nekoga sa Romanije da ne glasa za SDA
To i govorim. Na forumu je redovno aktivnih 30-50 forumaša. U odnosu na broj registrovanih, može se slobodno reći da stavovi koje možemo čitati na forumu ne odražavaju ni mišljenje forumaša, kamoli BiH.
Onda neko na forumu napiše neku analizu koja može biti tačna, ali je beskorisna. Služi samo tome da istomišljenici potapšu po ramenu. Ako ja emotivno osjećam da je Vukoja trojkina greška, može neko napraviti analizu kojom će to opovrgnuti, svejedno je. Ionako reagujem emotivno, ne racionalno. A to će me voditi na glasačkom mjestu.
Ono šta treba je shvatiti zbog čega je moja emocija takva i ili je promijeniti ili je zadovoljiti ako se želi moj glas.
Jedan od načina je shvatiti da se od trojke očekuje da s vremena na vrijeme lupi šakom od sto i kaže "ne može". Naš narod reaguje na geste, ne na duboke analize.
Možda dugotočno trojka zna šta radi, ali ako ne lupi šakom od sto, ne pokaže zube ponekada, može joj se desiti da ne bude u prilici da dugoročno radi. Oni koji budu razočarani što im emocija da se lupilo šakom od sto i pokazali zubi nije zadovoljena će joj uskratiti glas.
Analize su za fotelje i akademiju. Teren traži jake geste.
"Narod" možda jeste "glup", ali ako ne zadovoljiš njegovu glupost, a pogotovo ako mu to nabiješ na nos, neće ti dati glas.
I čemu ti onda služe pametni planovi koje imaš? Ničemu, nisi u prilici da ih provedeš. Ništa nisi dobio tako, samo si izgubio.
[/quote]
Hoces glas zaposli i ucjeni