SDP

Post Reply
ultima_palabra

#701 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

stochar wrote:platforma ima vise predstavnika, ali je trenutno Ustav tako idiotski postavljen da jednostavno mnoge stvari nemaju smisla. na koncu, sta znaci 'nijedno vazno mjesto'? za koga nije vazno? to Promet nije vazan? ili neke druge oblasti? halo ba, covjek je bolesno ambiciozan, sebi zapikao poziciju, i sada sve prema tome prilagodjava. ne nudim im ja premoc, vec je jednostavno trenutno takav zakon, imaju dogovorenu rotaciju kad ko dobija koja mjesta, i to sve se moze promijeniti samo iznutra, a ne ovakvim ucjenama i inacenjem sto samo pomaze upravo snagama 'Osovine' jer imaju odlican argument da plase i mobilisu svoje glasacko tijelo. na koncu, u Platformi imamo strasan nekadasnji dio Osovine , tako da njena snaga nije bas velika da bi se mogli u tolikoj mjeri kurciti.
Ja bih rekao da su ti zapikao tu tezu i sad sve prilagođavaš njoj ;-) A glavni argument je "halo ba"... Ta teza je vrlo naivna, da si samo čitao ovaj forum u zadnjih godinu dana skontao bi zašto se ovo sve radi...

Rotacija nije propisana ustavom, a u praksi se do sada provodila samo za predsjedavajućeg. I kad bi se provodila striktno za ostala mjesta, MIP bi pripao Hrvatima... SDP će predložiti Hrvata i riješen problem. Ne možeš očekivati da Platforma sa 17 poslanika preda herceg-srpskoj koaliciji sa 16 poslanika dva najvažnija mjesta u VM. Ne znam šta je tu toliko nejasno.
quasar

#702 Re: SDP

Post by quasar »

Covjek ima bolestan kompleks od Zlaje.
.
Last edited by Anonymous on 06/09/2011 14:20, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA
seln

#703 Re: SDP

Post by seln »

Da ja odlucujem u SDP, rekao bih "VM bez nas i sretno vam bilo". Pretsle bi "opstrukcije" od strane SDP-a, Dodik, Covic i ostali bi se zacas dogovorili, stochar bi bio sretan, zemlja napredna i cica-mica, gotova prica, sa sve happy end-om.
dibidus

#704 Re: SDP

Post by dibidus »

Skijaš wrote:
dibidus wrote:kako bih se i ja prikljucio ovoj plemenitoj ideji. Imam naime, po mojoj slobodnoj procjeni nekih pet tisusca knjiga i isto toliko hiljada u PDF formatu.
A mogao bih obezbjediti i jedno racunalo i jedan kompjuter kako bi nenacitana djecica Uskoplja i G.Vakufa mogla pristupiti neisrpnom izvoru knjiga na internetu i ujedno izbjegli lagerovanje otpada u njihovim podijeljenim skolama.
Lijepo je vidjeti da je Pudarićeva inicijativa još nekog inspirisala. Mislim da je akcija završena, ali knjige i računare još uvijek možeš dostaviti školama u tom gradu.
Sto se tice besplatnih racunara mogu se nabaviti ovdje:

http://www.google.ba/#hl=en&q=poklanjam+kompjuter

Najbolji izbor knjiga za koji ja znam je ovdje

http://www.baneprevoz.com

A sto se tice Pudaricevog stila oblacenja, tu mu zaista ne moze niko pomoci, jer on je SDPovac, a oni sami sebe smatraju idealnim.
poznanik

#705 Re: SDP

Post by poznanik »

ultima_palabra wrote:Rotacija nije propisana ustavom....
Da, ako ćemo tjerati mak na konac - ni Ustav nije propisan Ustavom. :oops:

A nakon deceniju i po primjene rotacije, u svojoj nemoći da postignu ambiciozne ciljeve i nepripadajuće pozicije, SDP-ovci sada najbjednijim argumentima obaraju način biranja Prvog ministra. Malo je reći da je to licemjeran pokušaj, više je to izraz jada i ljigavosti inicijatora ovakvih razmišljanja.

U ranijem periodu glavni kočničar razvoju države bio je bolesno narcisoidni Silajdžić sa svojom političkom klikom, čijim dolaskom na pozicije vlasti, kao reakcija na akciju, rapidno jača srpski nacionalizam uz nastanak ideje o referendumima i otcjepljenju dijela države, uz neprestano dizanje tenzija i nestabilnosti u državi, svake vrste.

Danas je ulogu Silajdžića preuzeo Lagumdžija, pa danas čak imamo situaciju da se "svesrpski" politički predstavnici vlasti javno okupljaju i vrše posljednje pregrupisavanje pred konačnim raspadom države. Svi smo svjesni šta to znači...

Mnogi su, i ovdje čak, prije 10-tak mjeseci javno savjetovali Lagumdžiju da preuzme opoziciju, da prepusti kleronacionalistima da se konačno sami uruše ili totalno spetljaju, a da on, istovremeno, dovoljno ojača da bi na slijedećim izborima odnio stoprocentnu pobjedu. I danas, nakon toliko vremena imamo neraspetljan Gordijev čvor, imamo političku krizu i državu bez vlasti, ekonomsku krizu pred vratima, i neizvjesnu budućnost države.

Ili Lagumdžija ima loše savjetnike, ili je potpuni politički idiot, zaslijepljen pohotom i bolesnom ambicijom da vlada :(
seln

#706 Re: SDP

Post by seln »

poznanik wrote:
Ili Lagumdžija ima loše savjetnike, ili je potpuni politički idiot, zaslijepljen pohotom i bolesnom ambicijom da vlada :(
Ili nekima nije otkalo kako su planirali, pa sad predvidjaju judgement day.
ultima_palabra

#707 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

poznanik wrote:
ultima_palabra wrote:Rotacija nije propisana ustavom....
Da, ako ćemo tjerati mak na konac - ni Ustav nije propisan Ustavom. :oops:

A nakon deceniju i po primjene rotacije, u svojoj nemoći da postignu ambiciozne ciljeve i nepripadajuće pozicije, SDP-ovci sada najbjednijim argumentima obaraju način biranja Prvog ministra. Malo je reći da je to licemjeran pokušaj, više je to izraz jada i ljigavosti inicijatora ovakvih razmišljanja.

U ranijem periodu glavni kočničar razvoju države bio je bolesno narcisoidni Silajdžić sa svojom političkom klikom, čijim dolaskom na pozicije vlasti, kao reakcija na akciju, rapidno jača srpski nacionalizam uz nastanak ideje o referendumima i otcjepljenju dijela države, uz neprestano dizanje tenzija i nestabilnosti u državi, svake vrste.

Danas je ulogu Silajdžića preuzeo Lagumdžija, pa danas čak imamo situaciju da se "svesrpski" politički predstavnici vlasti javno okupljaju i vrše posljednje pregrupisavanje pred konačnim raspadom države. Svi smo svjesni šta to znači...

Mnogi su, i ovdje čak, prije 10-tak mjeseci javno savjetovali Lagumdžiju da preuzme opoziciju, da prepusti kleronacionalistima da se konačno sami uruše ili totalno spetljaju, a da on, istovremeno, dovoljno ojača da bi na slijedećim izborima odnio stoprocentnu pobjedu. I danas, nakon toliko vremena imamo neraspetljan Gordijev čvor, imamo političku krizu i državu bez vlasti, ekonomsku krizu pred vratima, i neizvjesnu budućnost države.

I tebe kao i @stochara mržnja prema ZL zasljepljuje i ne da vam da realno sagledate situaciju.

Kao prvo, ko je ono oborio mandatara za Vijeće ministara? Jel čovjek bio Hrvat kao što rotacija nalaže? Ko je onda kočničar?

Srpski nacionalizam jača dolaskom Silajdžića? :lol: Ko li je tebi istoriju predavao... Čak i kad bi uzeli za tačnu tezu da su se Silajdžić i Dodik nadopunjavali, jasno je da se Lagumdžija ne upušta u takve igre i na bačene koske od strane Dodika ne odgovara. A "svesrpski" predstavnici i njihovo biračko tijelo bi se okupljali i protiv Mahatme Gandhija da je kojim slučajem on na vlasti u Federaciji, to im je zadato od strane Beograda i traženje opravdanja za njihovo ponašanje u SDP-u je politički infantilno.

SDP nije mogao sebi priuštiti političku neodgovornost i odlazak u opoziciju nakon ovih izbora... od 2006. naovamo u RS-u, a od 2008. i na prostoru tzv.HB je na sceni politika destrukcije BiH na koju Siljadžić i Tihić nisu imali odgovora. Nastavkom njihove politike ove države 2014. ne bi ni bilo. S druge strane, SDP je uspostavio dobru protivtežu, HDZ je nogiran iz federalne vlasti, na državnom nivou se ne pristaje na ultimatume separatista, RS sve više siromaši, četnici kmeče više nego ikad, a Dodik u svojoj nemoći primoran je da skreće pažnju gladnog naroda cirkusanjem koje ga sve više prikazuje u očima MZ kao ključni problem BiH...

Realno, od 2011. se nije moglo bolje ni očekivati :)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#708 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

:lol: :lol: :lol:
Dobro vam se da raspravljati sa "Zlajoljupcima",sad je problem i kako se oblače! :roll:

Valja još tri godine trpiti zulum te egocentrične skupine neukusno odjevenih ljudu i seruckati
po forumu! :D
Prpa.ba

#709 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

poznanik wrote:U ranijem periodu glavni kočničar razvoju države bio je bolesno narcisoidni Silajdžić sa svojom političkom klikom, čijim dolaskom na pozicije vlasti, kao reakcija na akciju, rapidno jača srpski nacionalizam uz nastanak ideje o referendumima i otcjepljenju dijela države, uz neprestano dizanje tenzija i nestabilnosti u državi, svake vrste.

Haris je bio glavni kocnicar u smislu da su njegovi kadrovi, a i on sam, pokrali sve zivo, a od Federacije napravili socijalnu ustanovu. Drzavni nivo mu je uvijek bio samo dnevnopoliticki adut.

Srpski nacionalizam nikada nije ni oslabio, jednako je jak i ekstreman otkako je umro Tito.

Govoriti o nekakvoj "novoj" ideji o otcjepljenju teritorija sa pravoslavnom vecinom u BiH i nekakvim "novim" tenzijama je ubleha samo takva. Jesi li ti prespavao devedesete godine? :-)
lelan

#710 Re: SDP

Post by lelan »

samo treba EGIPAT ponovit i sve ih ...
Skijaš

#711 Re: SDP

Post by Skijaš »

poznanik wrote:danas čak imamo situaciju da se "svesrpski" politički predstavnici vlasti javno okupljaju i vrše posljednje pregrupisavanje pred konačnim raspadom države.
Raspada neće biti i nemoj Miletov šovinizam pravdati potezima Sarajeva, to je izjednačavanje strana koje nikad neće biti prihvatljivo.
Mnogi su, i ovdje čak, prije 10-tak mjeseci javno savjetovali Lagumdžiju da preuzme opoziciju, da prepusti kleronacionalistima da se konačno sami uruše ili totalno spetljaju, a da on, istovremeno, dovoljno ojača da bi na slijedećim izborima odnio stoprocentnu pobjedu.
:-D To je recept kojim bi se SDP zauvijek držalo van sistema odlučivanja. Tebi to možda odgovara, ali je meni dosadio taj monopol nacionalista.
stochar

#712 Re: SDP

Post by stochar »

gledam reakcije ovih SDP trolova kako odmah one koji iznose bilo kakvu kritiku protiv omiljenog im Vodje odmah svrstavaju u cetnike, ustase, patoloske mrzitelje, idiote... i sve me podsjeca na reisovu spiku kako je svako ko kritikuje lose stvari u rijasetu odmah islamofob.

neko spomenu silajdzica i to kako je on "bio glavni kocnicar u smislu da su njegovi kadrovi, a i on sam, pokrali sve zivo, a od Federacije napravili socijalnu ustanovu. Drzavni nivo mu je uvijek bio samo dnevnopoliticki adut", i taman sam nesto slicno htio napisati za Zlayoglua ciji kadrovi upravo isto to rade. nisu jos pokrali sve zivo, ali su na strateskea mjesta stavili svoje ljude. i da, napravili su mnogo ostriju klimu u kojoj najvise koristi upravo imaju neprijatelji BiH i oni kojima je u interesu da svoje biracko tijelo plase Sarajevom.

vi mozete biti slijepi pored ociju, vjerovati vise Vodji nego vlastitim ocima i usima, ali ja to ne zelim, i nisam pri tome zaslijepljen nikakvom mrznjom, vec jednostavno sve cinjenice govore tome u prilog. vi vjerujte saopstenjima u kojima vas bjedjuju da je Parlament i pored toga sto nije radio, postigao najbolji start od Daytona do danas, ja u takve price ne vjerujem jos od dana kad sam saznao da Djed Mraz ne postoji...

slicne sam rasprave vodio sa ljubitejlima silajdzica na ovom forumu, sa radikalnim SDA-ovcima, i da mi je neko rekao da ce SDP imati iste takve likove, pljunuo bih ga i ne bih mu vjerovao. kao i ranijih godina, tako i sada - kritikujem lose poteze i losh sistem, to sto neki to shvataju licno je njihov problem. i kada ovi padnu s vlasti, a pasce, opet cu kritikovati jos gori sistem i jos gore poteze, a ovi ce promijeniti nickove i govoriti 'bravo stocko, nek' si im rek'o'. jadno, bijedno, ljigavo...
Last edited by Anonymous on 06/09/2011 14:32, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA
Skijaš

#713 Re: SDP

Post by Skijaš »

stochar wrote:gledam reakcije ovih SDP trolova kako odmah one koji iznose bilo kakvu kritiku
Pitaju za argumente. Kad kažeš da Platformaši traže formiranja Savjeta ministara mimo Ustava, tvoje je da objasniš koje se članove Ustava krši. Ne možeš samo lupati gluposti i očekivati da te se ozbiljno shvati. Imaš dosta primjera gdje su simpatizeri SDP-a na ovom forumu kritikovali SDP, ali to što ti radiš ne može biti usvojeno kao konstruktivna kritika.
draganbl

#714 Re: SDP

Post by draganbl »

Nisam nikakav ljubutelj SDP-a, ali mi se stvarno čini da ovo jalovo i uopšteno pljuvanje po Lagumdžiji i SDP-u zapravo više jača poziciju te stranke nego što je slabi.
Ne bih nikome da dijelim savjete, ali bih ipak zamolio dežurne napadače SDP-a da pokušaju taksativno da nabroje, jednu po jednu lošu stvar koju je SDP učinio i za koju je odgovoran. Samo tako, jasno i čisto se može dokazati SDP-ovska nesposobnost i loša politika. Ja bih recimo naveo stavke iz njihovih 5 politika i konstatovao da ništa od svega toga nije ni krenulo da se rješava, a kamoli da je urađeno, posebno ono što se odnosi na zdravstvo i školstvo.
MUNAFIK

#715 Re: SDP

Post by MUNAFIK »

Polahko Stochar pa Zlaja je rekao ''DRZAVA ZA COVJEKA'' tako da nema sumnje u to...

Samo postoji jedna kvaka... Nije rekao kojeg covjeka, ali evo sada to pokazuje...
ultima_palabra

#716 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

stochar wrote:gledam reakcije ovih SDP trolova kako odmah one koji iznose bilo kakvu kritiku protiv omiljenog im Vodje odmah svrstavaju u cetnike, ustase, patoloske mrzitelje, idiote... i sve me podsjeca na reisovu spiku kako je svako ko kritikuje lose stvari u rijasetu odmah islamofob.
A to je napisao ko? Izvinjavam se, nisi mrzitelj, ali jesi paranoik :)
stochar wrote:slicne sam rasprave vodio sa ljubitejlima silajdzica na ovom forumu, sa radikalnim SDA-ovcima, i da mi je neko rekao da ce SDP imati iste takve likove, pljunuo bih ga i ne bih mu vjerovao. kao i ranijih godina, tako i sada - kritikujem lose poteze i losh sistem, to sto neki to shvataju licno je njihov problem. i kada ovi padnu s vlasti, a pasce, opet cu kritikovati jos gori sistem i jos gore poteze, a ovi ce promijeniti nickove i govoriti 'bravo stocko, nek' si im rek'o'. jadno, bijedno, ljigavo...
Ne znam s kakvim si Silajdžićevim ljubiteljima vodio rasprave, ali pretpostavljam da su ih oni dobivali... ti drug nemaš nikakvih argumenata ni argumentovane kritike, ti kolerični ispadi ("halo ba", "slijepci jedni", "pljunuo XY") to nisu. Upravo ti si taj koji, suočen sa argumentima, pozivaš da vjerujemo tebi umjesto svojim očima...
stochar

#717 Re: SDP

Post by stochar »

draganbl wrote:Nisam nikakav ljubutelj SDP-a, ali mi se stvarno čini da ovo jalovo i uopšteno pljuvanje po Lagumdžiji i SDP-u zapravo više jača poziciju te stranke nego što je slabi.
Ne bih nikome da dijelim savjete, ali bih ipak zamolio dežurne napadače SDP-a da pokušaju taksativno da nabroje, jednu po jednu lošu stvar koju je SDP učinio i za koju je odgovoran. Samo tako, jasno i čisto se može dokazati SDP-ovska nesposobnost i loša politika. Ja bih recimo naveo stavke iz njihovih 5 politika i konstatovao da ništa od svega toga nije ni krenulo da se rješava, a kamoli da je urađeno, posebno ono što se odnosi na zdravstvo i školstvo.
u nekoliko navrata sam na ovoj i nekoliko slicnih navrata taksativno i sa svim mogucim cinjenicama nabrajao, i oni mi samo odgovore: ti si c etnik, ustasa, izdajnik BiH. nemam vise namjeru truditi se, jer ovi ocito ne citaj sta pise, vec sta oni zele procitati. a, napisati sta je SDP uradio zaista je lako: nista. formirali su vlast na nivou FBiH sa ministrima drzacima kisobrana i pomjeracima mikrofona, napravili blokadu u drzavi kakvu je Dodik mogao samo sanjati, zaostrili situaciju, rat se spominje vise nego ikada.

sta nisu uradili: nisu formirali vlast, nemamo drzavu za covjeka vec entitet za njihove ljude. dok sve propada, oni su radili na imenovanjima vise od 300 direktora, predstavnika upravnih i nadzornih odbora... nikad se nisam nesigurnije osjecao u Sarajevu, i zbog toga smo nekada protestovali protiv gradonacelnice i premijera, sad je to OK. policija sminka izvjestaje, 'zaborave' napisati da je bila masovna tuca za vrijeme SFF, 'zaborave' jednu od dvije eksplozije koje su se desile u sat vremena razmaka. i onda ja zaslijepljen jer sve to vidim, a nisu zaslijepljeni oni koji me ubjedjuju da nam je dobro, i da zbog Zlajinog inata da bude MVP mi svi trebamo da trpimo. aferim! i, kad nakon sljedecih izbora na koje ja necu izaci pobijedi najgora opcija za BiH, SDP i njihova politika elitizma, 'mi sve znamo' i 'kome ba mi da se prilagodjavamo' ce biti iskljucivi krivci za to!
draganbl

#718 Re: SDP

Post by draganbl »

stochar wrote:
draganbl wrote:Nisam nikakav ljubutelj SDP-a, ali mi se stvarno čini da ovo jalovo i uopšteno pljuvanje po Lagumdžiji i SDP-u zapravo više jača poziciju te stranke nego što je slabi.
u nekoliko navrata sam na ovoj i nekoliko slicnih navrata taksativno i sa svim mogucim cinjenicama nabrajao, i oni mi samo odgovore: ti si c etnik, ustasa, izdajnik BiH. nemam vise namjeru truditi se, jer ovi ocito ne citaj sta pise, vec sta oni zele procitati. a, napisati sta je SDP uradio zaista je lako: nista. formirali su vlast na nivou FBiH sa ministrima drzacima kisobrana i pomjeracima mikrofona, napravili blokadu u drzavi kakvu je Dodik mogao samo sanjati, zaostrili situaciju, rat se spominje vise nego ikada.

sta nisu uradili: nisu formirali vlast, nemamo drzavu za covjeka vec entitet za njihove ljude. dok sve propada, oni su radili na imenovanjima vise od 300 direktora, predstavnika upravnih i nadzornih odbora... nikad se nisam nesigurnije osjecao u Sarajevu, i zbog toga smo nekada protestovali protiv gradonacelnice i premijera, sad je to OK. policija sminka izvjestaje, 'zaborave' napisati da je bila masovna tuca za vrijeme SFF, 'zaborave' jednu od dvije eksplozije koje su se desile u sat vremena razmaka. i onda ja zaslijepljen jer sve to vidim, a nisu zaslijepljeni oni koji me ubjedjuju da nam je dobro, i da zbog Zlajinog inata da bude MVP mi svi trebamo da trpimo. aferim! i, kad nakon sljedecih izbora na koje ja necu izaci pobijedi najgora opcija za BiH, SDP i njihova politika elitizma, 'mi sve znamo' i 'kome ba mi da se prilagodjavamo' ce biti iskljucivi krivci za to!
Očigledno je da si žestoki protivnik SDP-a i da posjeduješ dosta informacija o njihovom neradu i nesposobnosti. Međutim, mišljenja sam da previše lično ulaziš u ovu temu i time uzrokuješ i provociraš napade na tebe. Ja se sa 90% forumaša se slažem praktično ni oko čega (ponajmanje o SDP-u), ali nisam baš često nazivan četnikom (osim od strane 4-5 pojedinaca koji svejedno nisu vrijedni pažnje). Tvoji postovi ne daju mogućnost rasprave, jer u njima slabo šta konkretno da i pominješ, osim što se uhvatiš nečega i to vučeš kroz jedno 10 postova.
Evo, pošto je očigledno da imaš strpljenja i snage da pljuješ po SDP-u, a da ne bih sad listao stranice unazad, možeš li, onako iz ruke, da navedeš za svaku svoju zamjerku SDP-u, ko je tačno odgovoran za taj konkretan problem koji navodiš, u kojoj mjeri i na koji način ga se pozvati na odgovornost i šta treba da se uradi da se problem iskorijeni.
Last edited by draganbl on 06/09/2011 13:58, edited 1 time in total.
stochar

#719 Re: SDP

Post by stochar »

draganbl wrote:
Očigledno je da si žestoki protivnik SDP-a i da posjeduješ dosta informacija o njihovom neradu i nesposobnosti. Međutim, mišljenja sam da previše lično ulaziš u ovu temu i time uzrokuješ i provociraš napade na tebe. Ja se sa 90% forumaša se slažem praktično ni oko čega (ponajmanje o SDP-u), ali nisam baš često nazivan četnikom (osim od strane 4-5 pojedinaca koji svejedno nisu vrijedni pažnje). Tvoji postovi ne daju mogućnost rasprave, jer u njima slabo šta konkretno da i pominješ, osim što se uhvatiš nečega i to vučeš kroz jedno 10 postova.
Evo, pošto je očigledno da imaš strpljenja i snage da pljuješ po SDP-u, a da ne bih sad listao stranice unazad, možeš li, onako iz ruke, da navedeš za svaku svoju zamjerku SDP-u, ko je tačno odgovoran za taj konkretan problem koji navodiš, u kojoj mjeri i na koji način ga se pozvati na odgovornost i šta treba da se uradi da se problem iskorijeni.
upravo sam u postu koji si citirao ukratko napisao ono na sta sam reagovao ranije, i potkrepljivao, od izvjestaja MUP-a, pa do novinskih tekstova, izjava i kojecega, i uvijek je bilo da sam zbog toga izdajnik BiH i da pozivam na predaju Dodikovim ucjenama.

ne mrzim SDP, nemam ni strpljenja ni snage da pljujem po SDP-u, vec pljujem po losoj situaciji kojoj oni u ovom trenutku najvise doprinose svojim bahatim stavovima, i svojim ponasanjem koje je daleko od 'Drzave za covjeka'. nemam ni snage ni volje ponavljati, jer ovi koji pljuju po meni i sve neistomisljenike svrstavaju u neprijatelje BiH kao sto su me i prije Silajdzicevi i SDA trolovi na istom ovom forumu svrstavali u izdajnike i mrzitelje Bosne to ni ne citaju.

sve sto sam u ovom postu koji si ti citirao potkrijepljeno je i lako dokazivo, u stvari, vecina je opstepoznata, samo sto ovi to ne zele vidjeti. sad je odjednom sve po zakonu, i za zakonske rupe se sada kace isti oni koji su podrzavali posipanje bojom Brankovicev haustor. sad odjednom gradonacelnik i premijer nemaju nista sa sigurnosti u gradu, a pravili smo danima proteste protiv njihovih prethodnika zbog iste stvari. nemam zaista vise snage, jer ja sam i nudio argumente, ali ovi koji mene pljuju nisu, osim: 'ko je bolji?' i 'treba li pristati na Dodikove ucjene?'.

pri tome zaborave da je i Zlaja taj koji ucjenjuje, preskoce dijelove o tome kako je lik toliko sujetan da nije dopustio da se bilo ko kandiduje za predsjednika SDP-a, i na kraju ja ispadam mrzitelj? ne mrzim ja nikoga, niti mi pada na pamet da ja sad govorim ovima kako i sta treba da rade - mi ih placamo da to rade za nas, i za to smo ih izabrali! i tebi kad majstor uradi vodoinstalacije koje ne funkcionisu, pozoves ga i kazes: 'napravi ovo da voda tece!', ne govoris mu kako to da radi.
Last edited by stochar on 06/09/2011 14:33, edited 2 times in total.
nosara

#720 Re: SDP

Post by nosara »

Crveni vise nisu crveni, ako su to uopste i bili unazad 15 godina... Jebeno... :roll:
zonbirile

#721 Re: SDP

Post by zonbirile »

:-) komplet SDA bojkotirao reisov bajramski prijem,komplet SDP bio tamo :-) :-)
draganbl

#722 Re: SDP

Post by draganbl »

@Stochar
Ne smatram da nisi u pravu, naprotiv. Međutim, često se dešava da pomiješaš konkretne optužbe sa tvojim ličnim procjenama šta je dobro, a šta ne. Na primjer, kakve veze ima to što Lagumdžija nije imao protivkandidata na izborima unutar stranke sa lošim stanjem u državi? Pa šta ako hoće da bude doživotni predsjenik? Kakve veze ima farbanje Brankovićevog haustora sa tvojom nesigurnošću u gradu?
Jasno je da branioci SDP-a ne mogu odbraniti nepotizam, lopovluk, katastrofalno stanje u školstvu, problem nacionalne pripadnosti zaposlenih u gradskog upravi Sarajeva, poskupljenje struje itd, ali kada priču svedeš na vodoinstalatera, onda tvoji postovi gube na kvalitetu. Samim tim otvaraš mogućnost patetičnim čuvarima SDP-ove politike da ti vrate istom mjerom i skrenu raspravu sa pravih, životnih problema.
Last edited by draganbl on 06/09/2011 14:32, edited 3 times in total.
stochar

#723 Re: SDP

Post by stochar »

draganbl wrote: Molim te da popraviš citat u svom prethodnom postu.
Ne smatram da nisi u pravu, naprotiv. Međutim, često se dešava da pomiješaš konkretne optužbe sa tvojim ličnim procjenama šta je dobro, a šta ne. Na primjer, kakve veze ima to što Lagumdžija nije imao protivkandidata na izborima unutar stranke sa lošim stanjem u državi? Pa šta ako hoće da bude doživotni predsjenik? Kakve veze ima farbanje Brankovićevog haustora sa tvojom nesigurnošću u gradu?
Jasno je da branioci SDP-a ne mogu odbraniti nepotizam, lopovluk, katastrofalno stanje u školstvu, problem nacionalne pripadnosti zaposlenih u gradskog upravi Sarajeva, poskupljenje struje itd, ali kada priču svedeš na vodoinstalatera, onda tvoji postovi gube na kvalitetu. Samim tim otvaraš mogućnost patetičnim čuvarima SDP-ove politike da ti vrate istom mjerom i skrenu raspravu sa pravih, životnih problema.
slazem se skroz sa ovim postom, posebno sa zadnjom recenicom, lijepo sroceno. a zasto spominjem Brankovica: upravo zato sto sad isti oni koji su podrzavali farbanje njegovog haustora jer nas je ubjedjivao kako je 'po zakonu' kupio stan za 900 KM, na slican nacin kao on opravdavaju lose poteze nove poluvlasti. zato spominjem i Gradsku upravu i premijera, jer mi je smijesno da meni isti ljudi koji su protestovali skupa sa knom zbog lose sigurnosne situacije, sad kazu: 'dokazi da je lose, daj nam statistike!' a budala vidi da je sigurnosna situacija losa, na kraju im i podastrem podatke o porastu broja ubistava i pokusaja ubistava.

i zaista, najvise me 'izbije iz cipela' kad krenu braniti nepotizam, lopovluk, katastrofalno stanje u školstvu, problem nacionalne pripadnosti zaposlenih u gradskog upravi Sarajeva, poskupljenje struje... i kako bi mi sad svi trebali zazmiriti na to zarad 'visih ciljeva' a visi ciljevi su u stvari sujeta Vodje. hvala na odlicnom postu, i jednom od rijetkih odgovora covjeka koji je procitao ono sto sam napisao prije nego je odgovorio.
klixober

#724 Re: SDP

Post by klixober »

Ima ovdje dosta ličnog u kritikama...Najlakše je svakome naći manu. Međutim, potezati argument koliko je Lagumdžija na čelu SDP-a (to se tiče samo članstva) je besmisleno. Ja npr. smatram da je jedina SDP-ova fula do sada ono sa Nikšićevim bratom.
vazi

#725 Re: SDP

Post by vazi »

ne zavaravajte se...dosli su na vlast, to je glavno...sad su mirni jedan dobar period, do tada ce nesto malo raduckati, pred nove izbore malo vise halambuke i kampanje da produze mandate i eto ga, sve stima...Ovi sto sada imaju oko 45-55 godina obezbijedit ce sebi fine penzije i njima dosta, mladji ce se vec nekako snaci, mijenjati stranku ako zatreba, osnivati neke nove stranke i tako se "kotrljati" do penzije, bez puno odgovornosti a s puno licnih zahtjeva/prohtjeva i ciljeva...

vlast je vlast i kad je s edobije ne ispusta je se lako...i to vazi za cijeli svijet pa sto ne bi i za nasu cemernicu? u biti ne volim generalizovati, ali kad je vlast u pitanju tu su ono svi u pet deka...

u njihovom radu najmanje je bitna BiH. Ako nesto za nju i urade to je prvenstveno da s eoni "dokazu" pa tek onda za BiH i ev korist koju ona od toga ima ili moze imati.

opet, cast malobrojnim izuzecima
Post Reply