Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
costacurta wrote: ↑25/01/2021 20:23
Kakva drama u Tuzli. Ljudi moji.
Nerko nam je u Tz.
Obzirom da sipa snijeg preko Karaule teško da će se vratiti. Uništiće ga Jasko Đoni Vokerom
A šta ako ne poslušaju?
Nije to bitno. Imaju i ovo troje u pričuvi iz SDA što glasaše za Natašu
Fol je da su se doveli do situacije da od apsolutno dominantne pozicije u vijeću strahuju za 2 glasa.
Pa kako strahuju ako imaju i ta tri iz SDA i onaj iz HDZ-a i oni iz PDA
Zato što je djelovao protiv partije.
Većina su bili protiv SDA, nisu htjeli s njima. On je htio to. I tu je puklo.
SDA može izvršiti pritisak na radnike Elektroprivrede i Rudnika da odu na proteste.
Ali neće im to puno pomoći jer je PDA, stranka koja igra prljavo to spriječiti preko ključnih ministarstava, borci, izbjeglice, policija...
Da blagi SDP ili još blaža NS to drže. Protestima bise urušila ova vlada.
Pa evo sad i partija djeluje.. a i to selektivno, u opstini moze DF ali u kantonu Ne...postavlja se pitanje, zasto su usli u vlast, sta ce promjenit sa kukinih tri ministarstva? Jos i HDZ dodali, nista, ali nista nisu naucili...samo licni interesi preko partijskih.
Nije govno vec se cuko posro.
Zato što su drugi ljudi na opštini, a drugi na kantonu. I zbog ovog poteza su se ti ljudi međusobno zakačili.
PDA-ova 3 ministarstva će spriječiti moguće proteste, to su ta prljava 3 ministarstva. Policija, borci, izbjeglice, a HDZ je uvučen vjerovatno zbog nekog drugog nivoa. Ja se lično nadam da je to Elektroprivreda jer bi tu došlo do strašnog udarca od kojeg se SDA ne bi lako sabrao.
Pa sta im je smisao izbora onda da se medjusobom naprdjuju ili da pokusaju nesto smisleno uraditi?
Ako misle nesto uraditi, ja ne vidim tvoju logiku da su ministarstva data da brane vlast od naroda? Ja jos nisam vidio da ministarstva mogu sprijecit demonstracije bilo koga...niti SDA ima veze sa bivsim neredima ( leitimnim ) tako da ja mislim da dobro fulas fudbal.
Umjesto da iskoriste priliku da seljadiju spuste na podnosljiv nivo, opet ce bOnovici biti gnijezdo zaposljavanja pendrek efendija TK...stvarno logika, ako je to sto kazes...cisto samoubistvo. Jedino ce Kadrija najebat u sukobu indijanaca.
Ja bih rekao: "tuzlacki sindrom." ( tuzlak ne podnosi tuzlaka)
General War wrote: ↑25/01/2021 21:09
Pa evo sad i partija djeluje.. a i to selektivno, u opstini moze DF ali u kantonu Ne...postavlja se pitanje, zasto su usli u vlast, sta ce promjenit sa kukinih tri ministarstva? Jos i HDZ dodali, nista, ali nista nisu naucili...samo licni interesi preko partijskih.
Zato što su drugi ljudi na opštini, a drugi na kantonu. I zbog ovog poteza su se ti ljudi međusobno zakačili.
PDA-ova 3 ministarstva će spriječiti moguće proteste, to su ta prljava 3 ministarstva. Policija, borci, izbjeglice, a HDZ je uvučen vjerovatno zbog nekog drugog nivoa. Ja se lično nadam da je to Elektroprivreda jer bi tu došlo do strašnog udarca od kojeg se SDA ne bi lako sabrao.
Pa sta im je smisao izbora onda da se medjusobom naprdjuju ili da pokusaju nesto smisleno uraditi?
Ako misle nesto uraditi, ja ne vidim tvoju logiku da su ministarstva data da brane vlast od naroda? Ja jos nisam vidio da ministarstva mogu sprijecit demonstracije bilo koga...niti SDA ima veze sa bivsim neredima ( leitimnim ) tako da ja mislim da dobro fulas fudbal.
Umjesto da iskoriste priliku da seljadiju spuste na podnosljiv nivo, opet ce bOnovici biti gnijezdo zaposljavanja pendrek efendija TK...stvarno logika, ako je to sto kazes...cisto samoubistvo. Jedino ce Kadrija najebat u sukobu indijanaca.
Ne od naroda, nego od SDA protesta. protesti boračkih udruženja recimo. Jedino što ne mogu spriječiti je ako Hodža naredi proteste Elektroprivrede i Rudnika. Skoro nemoguće spiječiti jer tu ipak jedan čovjek ima svu moć.
Ne od naroda, nego od SDA protesta. protesti boračkih udruženja recimo. Jedino što ne mogu spriječiti je ako Hodža naredi proteste Elektroprivrede i Rudnika. Skoro nemoguće spiječiti jer tu ipak jedan čovjek ima svu moć.
...dobro, ali sta ako narod protestvuje, jer da su ovi bivsi bili dobri nebi upali na izborima? A sta se promjenilo? Nista... samo se Kurta i Murta promjenili.
Jbt, ako si ljevicar valjda ljevicare skupljas...a iz satelita se vidi da ljevicari ratuju koji su se "posvadjali" kako ce ove druge skinut, i u toj borbi se udruzili sa ovim drugima...ovdje se moze dobar vic napravit
General War wrote: ↑25/01/2021 21:23
...dobro, ali sta ako narod protestvuje, jer da su ovi bivsi bili dobri nebi upali na izborima? A sta se promjenilo? Nista... samo se Kurta i Murta promjenili.
Jbt, ako si ljevicar valjda ljevicare skupljas...a iz satelita se vidi da ljevicari ratuju koji su se "posvadjali" kako ce ove druge slinut, i u toj borbi se udruzili sa ovim drugima...ovdje se moze dobar vic napravit
Ljevičari više ne postoje.
Bijedić je ugasio svaku mogućnost i onu minimalnu da ljevica sastavi vlast.
Imaš tu Našu Stranku koja se može nazvati ljevicom ali je mala stranka na nivou federacije.
SDP je nešto veća stranka, ali su nešto manje lijevo.
DF i SD se teško mogu nazvati ljevicom. Pa izlazili su zajedno sa SDA na izbore u velikoj opštini kao što je Tuzla. Što je bruka neviđena.
Znači, ne poslije izbora "zato što se mora", nego prije izbora jer "tako treba".
Leverage wrote: ↑25/01/2021 20:36
A šta ako ne poslušaju?
Fol je da su se doveli do situacije da od apsolutno dominantne pozicije u vijeću strahuju za 2 glasa.
De se ti dogovori sam sa sobom.
Jel se čuješ kukavče,
Nadošao si sam.
U konačnici zavise od "nacionalista" PDA, SDA ili HDZ i od samog početka je bilo jasno da se bez njih ne može sastaviti većina. Al zadrigli Nermin i Jasko Brada imaju dovoljno uhljeba i penzionera kao glasačkog tijela koji puše priču o Titu, Tuzli, konstitutivnosti, multikulturalnosti na tuzlanski način.
Vidi sad apsurda,
2018. hrvatski narod koji živi na TK na opštim izborima nije dao legitimitet HDZu, već su vjerovatno dobrim dijelom glasali i za SDP i sad dvije godine SDP ignoriše Hrvate i mimo njihove izborne volje uvodi HDZ u vlast. Hajde mi objasni u čemu je razlika između majorizacije koju HDZ potencira na primjeru Komšića i ovog slučaja?
Isti qrac, samo drugi akteri u glavnoj ulozi.
Multikultura na Kadrijin način
De se ti dogovori sam sa sobom.
Jel se čuješ kukavče,
Nadošao si sam.
U konačnici zavise od "nacionalista" PDA, SDA ili HDZ i od samog početka je bilo jasno da se bez njih ne može sastaviti većina. Al zadrigli Nermin i Jasko Brada imaju dovoljno uhljeba i penzionera kao glasačkog tijela koji puše priču o Titu, Tuzli, konstitutivnosti, multikulturalnosti na tuzlanski način.
Vidi sad apsurda,
2018. hrvatski narod koji živi na TK na opštim izborima nije dao legitimitet HDZu, već su vjerovatno dobrim dijelom glasali i za SDP i sad dvije godine SDP ignoriše Hrvate i mimo njihove izborne volje uvodi HDZ u vlast. Hajde mi objasni u čemu je razlika između majorizacije koju HDZ potencira na primjeru Komšića i ovog slučaja?
Isti qrac, samo drugi akteri u glavnoj ulozi.
Multikultura na Kadrijin način
Zlatan Fatušić neće nikud, a vjerovatno ni onaj drugi. Gold Begić puca u prazno.
Kakva majorizacija na kvartovskom nivou, ko ima 16, tj. 20+ on vlada
HDZ neće Komšića, nije "pravi" Hrvat, izabran voljom bošnjaka, ne poštuje se izborna volja većine Hrvata i to.
TK, Hrvati neće HDZ u vlasti. Kažnjavaju ih brutalno 2018. 2021. SDP ignoriše izbornu volju Hrvata i uvodi HDZ u kantonalnu vladu. Jasnije?
costacurta wrote: ↑25/01/2021 22:54
HDZ neće Komšića, nije "pravi" Hrvat, izabran voljom bošnjaka, ne poštuje se izborna volja većine Hrvata i to.
TK, Hrvati neće HDZ u vlasti. Kažnjavaju ih brutalno 2018. 2021. SDP ignoriše izbornu volju Hrvata i uvodi HDZ u kantonalnu vladu. Jasnije?
Pa jesil vidio onaj papir što kruži? De se malo apdejtuj.
Zato što je djelovao protiv partije.
Većina su bili protiv SDA, nisu htjeli s njima. On je htio to. I tu je puklo.
SDA može izvršiti pritisak na radnike Elektroprivrede i Rudnika da odu na proteste.
Ali neće im to puno pomoći jer je PDA, stranka koja igra prljavo to spriječiti preko ključnih ministarstava, borci, izbjeglice, policija...
Da blagi SDP ili još blaža NS to drže. Protestima bise urušila ova vlada.
Nema od elektroprivrede ništa dok je SDA u federalnoj vlasti. Postoje dvije opcije
1. Vraćanje duga što ako povežeš finansiranje SDP-a i suicidalne poteze koje osiguravaju HDZu vlast u nekim mjestima, ministra finansija SK i zdravstva TK ima logike.
2. Avans za rušenje federalne vlade sad ili koaliciju 2022.
drug_profi wrote: ↑25/01/2021 21:16
Pa evo sad ispada da taj vec dva mjeseca vise nije clan HDZ. Ako sam dobro uhvatio pricu.
Zašto onda na svom fb profilu prenosi saopćenja HDZ-a?
Pa valjda je izašao nekad pred novu godinu po onom papiru što kruži.
Pokajali se ljudi što su se 'očešali' o nacionalne stranke. Jurić o HDZ, a Kukić o SDA. Sad su čisti.
"Ne možemo mi biti zatvoreni za sve ljude koji su se nekad očešali o neku stranku niti provjeravati njihove biografije. Za ovo postoji potvrda o izlasku iz HDZ-a", kazao je Nikšić.
General War wrote: ↑25/01/2021 21:09
Nema od elektroprivrede ništa dok je SDA u federalnoj vlasti. Postoje dvije opcije
1. Vraćanje duga što ako povežeš finansiranje SDP-a i suicidalne poteze koje osiguravaju HDZu vlast u nekim mjestima, ministra finansija SK i zdravstva TK ima logike.
A već je 2021.
Sve je moguće.
Elektroprivreda je pripala DF-u ali su preko kriminalnih veza ju ovi prepustili Hodži.
A već je 2021.
Sve je moguće.
Elektroprivreda je pripala DF-u ali su preko kriminalnih veza ju ovi prepustili Hodži.
Prije bih reko jer nemaju kadra i muda, nego preko kriminalnih veza.
No nisam ja mislio (a pretoostavljam ni ti) na elektroprivredu cijelu već TE Tuzla i rudnike
SDP se na izborima 2022. takmici sa DF ko ce dobiti vise glasova, a i jednih i drugin se gase nakon istih.
Tuzno je sto se vec sad vidi da "cetvorka" nece opstati radi par degenerika sto ce sa najvecim cetinicima, ustasama i balijanderim da prave ustupke i dogovore za red licnih interesa. Ovo sto se desilo u Tuzli je samo pocetak, uskoro ce biti novi dilovi sa SDA, SNSD, HDZ.
Istinu govorim wrote: ↑25/01/2021 23:11
A već je 2021.
Sve je moguće.
Prije bih reko jer nemaju kadra i muda, nego preko kriminalnih veza.
No nisam ja mislio (a pretoostavljam ni ti) na elektroprivredu cijelu već TE Tuzla i rudnike
Zna se veoma dobro zašto je Andelija upao na mjesto DF kadra. Zbog Avde Avdića i Osmice, koji su dobri s Hodžom, zauzvrat im neće dirati kadrove.
Možda je i Hodža uletio s kojom markom, nije da ih nema.
Sve se to da srediti.
Ja tebi na ovom nivou, ti meni na drugom nivou. Znam da im već SBB pravi probleme kada je taj sektor u pitanju.
DonieBrasco wrote: ↑25/01/2021 23:55
SDP se na izborima 2022. takmici sa DF ko ce dobiti vise glasova, a i jednih i drugin se gase nakon istih.
Tuzno je sto se vec sad vidi da "cetvorka" nece opstati radi par degenerika sto ce sa najvecim cetinicima, ustasama i balijanderim da prave ustupke i dogovore za red licnih interesa. Ovo sto se desilo u Tuzli je samo pocetak, uskoro ce biti novi dilovi sa SDA, SNSD, HDZ.
PDA i SBB nisu balijanderi. Oni su samo lopovi. Zaboli njih za te nacionalne priče.
PDA je nastala iz kafanske struje SDA, to su ljudi koji bi bili uz Tita da ovaj ustane iz groba.
costacurta wrote: ↑25/01/2021 22:54
Pa jesil vidio onaj papir što kruži? De se malo apdejtuj.