SDP

drug_profi

#58426 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma dzaba su price da je SDP sebi naskodio drzanjem principa. Jer nije. Učvrstio je povjerenje pravih sdpovaca.
Problem je sto ti u SDP-u nemas za koga glasati. Sad da uzmes nekog i da mu das vlast. Kome?
Evo u KS se Mandić i Šteta ističu kao sposobni kadrovi, i za njih bih glasao i ubuduće, ali šta da radim sa iritantnim Mašićem, koji uz to nema izgleda ni osjećaj moralne odgovornosti za kikseve iz njegovog domena.
Da je makar ponudio ostavku nakon Zornića.
Izgubiće Banjalučki odbor radi svoje fotelje, a ja mislim da je ta organizacija u BL važnija od Mašića, pa i bilo koje OO u Federaciji.
pemanapemani

#58427 Re: SDP

Post by pemanapemani »

drug_profi wrote:Ma dzaba su price da je SDP sebi naskodio drzanjem principa. Jer nije. Učvrstio je povjerenje pravih sdpovaca.
Problem je sto ti u SDP-u nemas za koga glasati. Sad da uzmes nekog i da mu das vlast. Kome?
Evo u KS se Mandić i Šteta ističu kao sposobni kadrovi, i za njih bih glasao i ubuduće, ali šta da radim sa iritantnim Mašićem, koji uz to nema izgleda ni osjećaj moralne odgovornosti za kikseve iz njegovog domena.
Izgubiće Banjalučki odbor radi svoje fotelje, a ja mislim da je ta organizacija u BL važnija od Mašića, pa i bilo koje OO u Federaciji.
Ma sve stoji što si napisao.

Reagovao sam na ove "zabrinute" glasače SDP.
putokaz1

#58428 Re: SDP

Post by putokaz1 »

giannibelif wrote:Sdp može ostvariti dobar rezultat ako se kolektivno spametuju, a neće. I to se neće desiti skoro. Onaj ko misli da raja puši ovu priču " Mi ćemo čekati svoju šansu da imamo 50%, a do tada će se jahati po parlamentima i pojedinim kantonima i to ne svojom sposobnošću", taj je baš naivan ili kucka postove iz Norveške. Situacija ja terenu je potpuno drugačija. Nema rezultata praveći press konferencije i šerovanjima Denisovih pisama i njegovih naglas razmišljanja. Itekako će još izgubiti načelničkih pozicija.
Izgubiti .... Samo ako Daso umre,ili Jasmin
Dobro iskrene Živinice su pomalo upitne al vidjet ćemo Samir je popularniji od SDP,pa možda bude neki nezavisni kandidat
bunk

#58429 Re: SDP

Post by bunk »

drug_profi wrote:Ma dzaba su price da je SDP sebi naskodio drzanjem principa. Jer nije. Učvrstio je povjerenje pravih sdpovaca.
Ko su " pravi sdpovci"?
Sta to cini pravog sdpovca?
drug_profi

#58430 Re: SDP

Post by drug_profi »

bunk wrote:
Ko su " pravi sdpovci"?
Sta to cini pravog sdpovca?
Npr. ne voli zelene nijanse.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#58431 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
pa po tom kriterijumu ni nijaz duraković nije bio "pravi" sdpovac.

ah, zaboravio sam. pa on je u sdpu doveden na stub srama.

pravi sdpovci su oni kojima je fotelja i uhljebljenje tek na trecem mjestu. na prvom drzava, a na drugom partija.

koliko ih danas takvih ima u sdpu? mozes li ih makar 10 nabrojati? bilo tko?
drug_profi

#58432 Re: SDP

Post by drug_profi »

malakh wrote:
drug_profi wrote:

pravi sdpovci su oni kojima je fotelja i uhljebljenje tek na trecem mjestu. na prvom drzava, a na drugom partija.

Pa bojim se da nisi shvatio ovo sa nijansama... nema veze.

Nego mi intersantan boldani dio i tvoj favorit na izborima....doduse partija je i njemu na drugom mjestu.
zbiljovski

#58433 Re: SDP

Post by zbiljovski »

SDP nece pasti, ali neće ni napredovati. Opet ponavljam SDP-u treba dobar rezultat za OV-a i načelnike, a pogotovo u ZDK, koji je ključan za 2022. godinu.

Ima ovdje crvenih, bez ZDK-a i dobrog rezultata, nema se čemu nadati. 2022 SDP/NS/NIP ce poderati u KS, TK neće biti sporan, USK je neodređen, treba im rezultat u ZDK 2020, da bi 2022 mogli izdominirati.

Upravo zbog toga sam pitao crvendaće kako stoje u Zenici ? Zavidovićima? Maglaju? Žepču? Tešnju ? Kaknju? Visoko? D Jug? Kakve su organizacije, ima li terena? rada? Odgovor na ovo pitanje je ujedno i sudbina SDP-a 2020 i 22.. . .
putokaz1

#58434 Re: SDP

Post by putokaz1 »

zbiljovski wrote:SDP nece pasti, ali neće ni napredovati. Opet ponavljam SDP-u treba dobar rezultat za OV-a i načelnike, a pogotovo u ZDK, koji je ključan za 2022. godinu.

Ima ovdje crvenih, bez ZDK-a i dobrog rezultata, nema se čemu nadati. 2022 SDP/NS/NIP ce poderati u KS, TK neće biti sporan, USK je neodređen, treba im rezultat u ZDK 2020, da bi 2022 mogli izdominirati.

Upravo zbog toga sam pitao crvendaće kako stoje u Zenici ? Zavidovićima? Maglaju? Žepču? Tešnju ? Kaknju? Visoko? D Jug? Kakve su organizacije, ima li terena? rada? Odgovor na ovo pitanje je ujedno i sudbina SDP-a 2020 i 22.. . .
Zenicu uzima FUDO,Zavidovići su upitni možda SDP ako bude znao?,Maglaj zna se SDP,Tešanj -na žalost Suad Huskić,Kakanj ej upitan SDP ako bude znao?,Visoko Amra Babić,D Jug vjerovatno SDP
Ako SDP bude znao ali Trenutno NEZNA :sad:
putokaz1

#58435 Re: SDP

Post by putokaz1 »

malakh wrote:
drug_profi wrote:

PRAVI SDP OVCI SMO JA I BOSNASKI KRALJ,Edo Muftić Lukavac,Hasan Ibrakić Lukavac(kruševica)...
Možda Damir Nikšić ali nije više u SDPu istjerali ga SDA ovci:Bijedić,Delić,Vujović :D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#58436 Re: SDP

Post by malakh »

drug_profi wrote:
malakh wrote:

Pa bojim se da nisi shvatio ovo sa nijansama... nema veze.

Nego mi intersantan boldani dio i tvoj favorit na izborima....doduse partija je i njemu na drugom mjestu.
pa mislim da znas sto je on moj favorit, a mislim da si zapratio koliko puta sam napisao da se mora naci zamjena za istog i to sto prije.

a ni sdp ni nasa stranka ne nude alternativu za istog.
Banksy

#58437 Re: SDP

Post by Banksy »

drug_profi wrote:
Ma dzaba su price da je SDP sebi naskodio drzanjem principa. Jer nije. Učvrstio je povjerenje pravih sdpovaca.

.
Da.
putokaz1

#58438 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Banksy wrote:
drug_profi wrote:

.
Da.
Pa za Listu a nek birački odbor,nakon 22,00, dopiše kome Hoće
U Lukavcu Vrijedi Hasan Ibrakić,u svom selu je sve napravio svojim radom a ni marke sebi nije uzeo :!:
high_volume

#58439 Re: SDP

Post by high_volume »

Ko je sada glavni SDP-ovac u Općini Centar?
malakh

#58440 Re: SDP

Post by malakh »

putokaz1 wrote: PRAVI SDP OVCI SMO JA I BOSNASKI KRALJ,Edo Muftić Lukavac,Hasan Ibrakić Lukavac(kruševica)...
Možda Damir Nikšić ali nije više u SDPu istjerali ga SDA ovci:Bijedić,Delić,Vujović :D
zar si i ti sdpovac?
putokaz1

#58441 Re: SDP

Post by putokaz1 »

malakh wrote:
putokaz1 wrote: PRAVI SDP OVCI SMO JA I BOSNASKI KRALJ,Edo Muftić Lukavac,Hasan Ibrakić Lukavac(kruševica)...
zar si i ti sdpovac?
Nisam aktivan ko Nermin Nikšić al tu sam negdje :lol: :lol: :lol: :lol:
bunk

#58442 Re: SDP

Post by bunk »

A evo i zvanicno sund u Sdp :lol: :lol:
bunk

#58443 Re: SDP

Post by bunk »

A evo i zvanicno sund u Sdp :lol: :lol:
putokaz1

#58444 Re: SDP

Post by putokaz1 »

bunk wrote:A evo i zvanicno sund u Sdp :lol: :lol:
Sund je bio jak u Živinicama,bili su s SDA dugo,da se nisu opametili ili znaju ko će pobjediti pa uz pobjednike :D :-D
giannibelif

#58445 Re: SDP

Post by giannibelif »

Racunaj da je ova ekipa sa SDP-om do proljeća i to dok ne vide da ih na listama nema nigdje. SDP ima puno gladnih usta već pored ovih koji "misle" mjesec jedno-mjesec drugo.
putokaz1

#58446 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP skočio sa 5 na 8 Vijećnika u Živinicama,skoro ko SDA ,osim ako neki nisu napustili ih ranije otišli u SD=SDA
costacurta

#58447 Re: SDP

Post by costacurta »

Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali.
:lol:
Za neupućene, Aco Vujadinović je vertebrolog parexeselans, nema ga jačeg na području bivše YU.
Na lokalnim izborima donio je tuzlanskom SDPu 6000 glasova od ukupno 14.500 koliko je SDP osvojio u Tz.
U tu priču uvukao ga Jasmin isto kao i neke druge obećavajući im 101 qrac a na kraju su dobili mjesto u opštinskom vijeću ili ništa.
Aci nije trebalo ništa, mene je iskreno razočaralo što se uključio u politiku, ali da skratim, u ovoj priči jedino SDP gubi i to mnooogo, zato su zapjenili.
Povući će Aco za sobom još mnogo njih. ABD :thumbup:
pinkman

#58448 Re: SDP

Post by pinkman »

costacurta wrote:
Vujadinović je iznevjerio povjerenje SDP-a i građana koji su za njega glasali.
:lol:
Za neupućene, Aco Vujadinović je vertebrolog parexeselans, nema ga jačeg na području bivše YU.
Na lokalnim izborima donio je tuzlanskom SDPu 6000 glasova od ukupno 14.500 koliko je SDP osvojio u Tz.
U tu priču uvukao ga Jasmin isto kao i neke druge obećavajući im 101 qrac a na kraju su dobili mjesto u opštinskom vijeću ili ništa.
Aci nije trebalo ništa, mene je iskreno razočaralo što se uključio u politiku, ali da skratim, u ovoj priči jedino SDP gubi i to mnooogo, zato su zapjenili.
Povući će Aco za sobom još mnogo njih. ABD :thumbup:
Nije on nista donio. Koga god stavis na prvo mjesto, imao bi toliko glasova. Vidjeti ces sljedece godine kad bude neko drugi nosilac liste.
putokaz1

#58449 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Neznam ko je Aco ni kuda je otišao
A SDP je jači od svakog pojedinca
Tako da bilo čiji odlazak neće utjecat mnogo
SDP može samo rasti
Tuzla,Gračanica.Gradacac,Živinice +
2020 Kalesija,Srebrenik,Doboj Istok +još
DO POBJEDE
malakh

#58450 Re: SDP

Post by malakh »

u narednih par mjeseci kreću transferi, a aco je samo ozvaničio taj početak.

sdp spas traži u damiru mašiću i kadrovima sličnim njemu. uzdaju se u njegove sposobnosti da našteti drugim partijama, a zanemaruju unutarstranačke malverzacije.

zanimljivo mi je kako nitko nije komentirao unutarstranačke izbore u sdpu za općinske i kantonalne organizacije. ljudi iz sdpa su svim silama objašnjavali kako se u sdpu glasuje po sistemu jedan član jedan glas, a npr za predsjednika kantonalnog odbora sdp sarajevo se glasova po delegatskom principu i tako je damir mašić i pobijedio i tako se održala struktura kadrova koji urnišu sarajevski sdp i koji će ga na koncu i ugasiti.
Post Reply