SDP

Control panel

#57976 Re: SDP

Post by Control panel »

julisiz es grant wrote:Naravno da nije. Otkud takvima stid?

Ma ja presuda delicu haskog sida od tri godine zatvora je nista i ma to trebamo zazmiriti, pa dudakovica tetete za razne zlocine nad hrvatima i srbima, pa vlado santic, pa onaj snimak “streljaj na licu mjesta”
Ali on je nas. A nasi nisu cinili zlocine. Ti ljudi su se sami pobili. Pa drekovica su uhapsili za zlocine pocinjene dok je bio komandant 5 korpusa. O oricu necu ni da pricam.

Mozda svi oni licno nisu nikoga ubili ali su izdavali naredjenja ili su propustili sprijeciti ubistva, silovanja, zatvaranja u logore, razne torture.

A kakva je razlika izmedju njih i zornica. Ni zornic nije (mozda, ili mu nije dokazano) nikog ubio ali je izdao naredjenje za unistvo, ili je znao za zlocin a nije ga prijavuo.

Nikakva nije razlika. Ustvari jeste a to je mona poenta. Ako i borac a u SDPu si ti nisi bitan. Ali ako si u Sda e o da cemo te braniti bez obzira na sve.

I da ja imam obraza pa cu reci nije ni nase maslo za ramazana. Ako je neko kriv treba da odgovara, i da odlezi a ne da ja nosim njegovu hippteku i branim ga.
julisiz es grant

#57977 Re: SDP

Post by julisiz es grant »

Control panel wrote:

Ma ja presuda delicu haskog sida od tri godine zatvora je nista i ma to trebamo zazmiriti, pa dudakovica tetete za razne zlocine nad hrvatima i srbima, pa vlado santic, pa onaj snimak “streljaj na licu mjesta”
Ali on je nas. A nasi nisu cinili zlocine. Ti ljudi su se sami pobili. Pa drekovica su uhapsili za zlocine pocinjene dok je bio komandant 5 korpusa. O oricu necu ni da pricam.

Mozda svi oni licno nisu nikoga ubili ali su izdavali naredjenja ili su propustili sprijeciti ubistva, silovanja, zatvaranja u logore, razne torture.

A kakva je razlika izmedju njih i zornica. Ni zornic nije (mozda, ili mu nije dokazano) nikog ubio ali je izdao naredjenje za unistvo, ili je znao za zlocin a nije ga prijavuo.

Nikakva nije razlika. Ustvari jeste a to je mona poenta. Ako i borac a u SDPu si ti nisi bitan. Ali ako si u Sda e o da cemo te braniti bez obzira na sve.

I da ja imam obraza pa cu reci nije ni nase maslo za ramazana. Ako je neko kriv treba da odgovara, i da odlezi a ne da ja nosim njegovu hippteku i branim ga.
Orić je oslobođen na oba suđenja, i u Hagu i ovdje, a Dreković i Dudaković su nevini sve dok ne budu pravosnažno osuđeni (a nadam se i vjerujem da neće biti).
Control panel

#57978 Re: SDP

Post by Control panel »

julisiz es grant wrote: Orić je oslobođen na oba suđenja, i u Hagu i ovdje, a Dreković i Dudaković su nevini sve dok ne budu pravosnažno osuđeni (a nadam se i vjerujem da neće biti).

Jel ti vjerujes, bez obzira na presude, da su oni cisti. Ja ne vjerujem. Vise vjerujem suzama majke koja place za svojim sinom, kceri nego nekome ko kaze da se ne osjeca krivim.

I ja se nadam da ih nece osuditi. Ali ako ih ne osude a imaju nekoga na savjesti e reci mi je li to i redu. Isto ako ih osude ne prihvat hipoteku da smo mi svi zlocinci jer su oni cinili zlocine.
Ali ocito vi mene ne razumijete.
invincible1921

#57979 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Control panel wrote:

Santic je izdajnik i kolaborator sa agresorom, sad ako cemo pravno gledano niej ga trebalo ubit treblo mu je sudit. Al ok nek se istrazi to pa da se zna ko je i sta je.

Delic je osudjen za naredjenja koja nikad nije izadao i za propustanja izricanja kazne koje nije mogao izreci jer bio je neko iznad njega.

Oric dal je kriv ili ne....nek sud odluci, a sud je odlucio da nije tako da...

I jos nesto jedna bitna razlika, ali jako bitna koliko god smijesno zvucalo. Zornica je osudila vojska i drzava kojoj je pripadao i za koju se borio i to u ratu....i njega se tereti za kako bi reko "lokalnu" odgovornost, ipak je on previse mali cin i figura da bi se poredio sa gore navedenim generalima. Mimo ovoga ENVER ZORNIC NIJE OPTUZEN ILI U POSTUPKU ON JE PRAVOSNAZNO OSUDJEN I DOKAZANA MU JE KRIVICA.
Hafis

#57980 Re: SDP

Post by Hafis »

S tim da nije odležao tu kaznu.
invincible1921

#57981 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Hafis wrote:S tim da nije odležao tu kaznu.
E upravo :-) Juce prica kao hocel ga smjenit ako je ovo tacno, niko da kaze ako je tacno hocs li ljudino lezat ? ipak je to nikoliko svirepih ubistava....i onda jos smijesnije ono kao nije ratni zlocin nego ubistvo, a tamo pise "Kao pripadnik vojne formacije pobio civilno stanovnistvo u ratom zahvacenom podrucju". Nisam pravni ekspert, al ovo mi zvuci kao defenicija ratnog zlcoina...
Styling

#57982 Re: SDP

Post by Styling »

Zna li se zasto nije?
invincible1921

#57983 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Styling wrote:
Zna li se zasto nije?

Predpostavljam da je u ratnom vihoru imao nekog na vecim pozcijama prije svega u vojsci i da te ja neko izvrsio pritisak i uputio prijetnju tako da se odustalo radi ne zakuhavanja ionako teske situacije u kojoj smo bili 93.

Ko da sam negdje procito ili cuo da mu je Ganic sredio da ne lezi tad.,,al nemojte me drzat za rijec,
Novak20

#57984 Re: SDP

Post by Novak20 »

Koji je smisao sudske kazne ako je ne odležiš ?
ultima_palabra

#57985 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Da je Zornic u SDA ili makar u DF ili onom Zlajinom projektu, sastao bi se Krug 99 da razmotri olaksavajuce okolnosti i upozori na SANU hajku na bh.patriote.
julisiz es grant

#57986 Re: SDP

Izvor informacije da nije odležao kaznu?
drug_profi

#57987 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ako je nije odlezao, jel sad kasno da se posalje?
invincible1921

#57988 Re: SDP

Post by invincible1921 »

julisiz es grant wrote:Izvor informacije da nije odležao kaznu?
Pa cuj dokaz...izaso bi iz zatvora 2003.godine da je lezo...
julisiz es grant

#57989 Re: SDP

invincible1921 wrote:
A kako znaš gdje je bio od 1993. do 2003?
Thorgerson

#57990 Re: SDP

Post by Thorgerson »

Meni je najsmješnije ovo "nismo znali".

Dajte molim vas. Pa sjećam se nekoliko puta kad sam se prijavljivao po ovim državnim poslovima, traži mi od A do Ž. Ime babice koja me iznijela sa Jezera.

A eto ovi ko biva nisu znali. Lik se vucaro po visokim pozicijama i da niko nikad nije provjerio ko je sta je. Mislim, dovoljno je bilo da pitaju mu prve komsije.

Jbt ko da smo metropolis od 17 miliona stanovnika, ne 200 hiljada.

:roll:
johntra

#57991 Re: SDP

Post by johntra »

Ležao je u CZ 1993-1995. Amnestiran od strane Alije Izetbegovića, kao i njegovi ahbabi, ali i mnogi 1995. godine.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#57992 Re: SDP

Post by plain vanilla »

saale wrote:
putokaz1 wrote:Enveri samo prave probleme
Tuzlanski ode u SDA
A ovaj vraća SDA u KS :lol:
Taj Enver i Tuzlanski SDP je donio najviše glasova SDP na prošlim izborima, SDP bi vrlo lahko u budučnosti mogao da završi kao stranka za BiH :lol:
jest ali malo sutra

samo zbog Envera nisam ni glasala (za SDP), a sve ovo citam i kontam bravo ja
invincible1921

#57993 Re: SDP

Post by invincible1921 »

julisiz es grant wrote:
invincible1921 wrote:
A kako znaš gdje je bio od 1993. do 2003?
Nije bitno, al isto ko da je neki James Bond pa eto pitaj nekog sa hrasnog...
saale

#57994 Re: SDP

Post by saale »

plain vanilla wrote:
saale wrote:
putokaz1 wrote:Enveri samo prave probleme
Tuzlanski ode u SDA
A ovaj vraća SDA u KS :lol:
Taj Enver i Tuzlanski SDP je donio najviše glasova SDP na prošlim izborima, SDP bi vrlo lahko u budučnosti mogao da završi kao stranka za BiH :lol:
jest ali malo sutra

samo zbog Envera nisam ni glasala (za SDP), a sve ovo citam i kontam bravo ja
Poenta je da tom SDP koji je dobio izbore u Tuzli nije dopušteno da formira vlast,i pitanje koje se namece samo od sebe jeste koji qurac uopšte oni izlaze na izbore, jel u sredini u kojoj su pobjedili nisu formirali vlast, kontaš :D
_Reds_

#57995 Re: SDP

Post by _Reds_ »

I opet se Damir Masic izvuce. Koric nagrabusi.
Banksy

#57996 Re: SDP

Post by Banksy »

malakh wrote:
ovo je doslo iz sdpa, netko iz sdpa je ovo otkrio, a avdo avdic je tu informaciju samo malo detaljnije istrazio
Ovo je došlo od ministra policije, Čampare, kojem Avdo Avdić - kao i mnogi drugi novinari Žurnala, Oslobođenja, Klixa, Slobodne Bosne, Starta, FTV-a, itd. - trenutno služi.

(Što nijednog trena ne dovodi u pitanje postojanje brutalnog ratnog zločina u slučaju Zornić)
Roccohljup

#57997 Re: SDP

Post by Roccohljup »

_Reds_ wrote:I opet se Damir Masic izvuce. Koric nagrabusi.
Da ima obraza sam bi podnio ostavku
ultima_palabra

#57998 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

saale wrote:
Poenta je da tom SDP koji je dobio izbore u Tuzli nije dopušteno da formira vlast,i pitanje koje se namece samo od sebe jeste koji qurac uopšte oni izlaze na izbore, jel u sredini u kojoj su pobjedili nisu formirali vlast, kontaš :D
Pa oni koji su htjeli da je formiraju na kraju su je i formirali, gdje problem?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#57999 Re: SDP

Post by plain vanilla »

saale wrote:
pa ti prvo rece da SDP bez Envera ne bi dobio glasove, pa promijeni poentu
kad sam vidjela Bijedica na onim plakatima, lose mi doslo
saale

#58000 Re: SDP

Post by saale »

plain vanilla wrote:
saale wrote:
pa ti prvo rece da SDP bez Envera ne bi dobio glasove, pa promijeni poentu
kad sam vidjela Bijedica na onim plakatima, lose mi doslo

To što ti nisi glasala za SDP zbog Envera nE mjenja cinjenicu da je SDP dobio izbore u Tz, i da je taj kraj donio najviše glasova SDP, neki bi rekli tradiocionalno(Tz je crvena) ja samo kažem da je SDP u svoj toj prici ispao najveci gubitnik, jel stranka je pukla ko kokica, od ujedinjena ljevice ne bi ništa, a bh blok se raspao :D
Post Reply