julisiz es grant wrote:Naravno da nije. Otkud takvima stid?
Ma ja presuda delicu haskog sida od tri godine zatvora je nista i ma to trebamo zazmiriti, pa dudakovica tetete za razne zlocine nad hrvatima i srbima, pa vlado santic, pa onaj snimak “streljaj na licu mjesta”
Ali on je nas. A nasi nisu cinili zlocine. Ti ljudi su se sami pobili. Pa drekovica su uhapsili za zlocine pocinjene dok je bio komandant 5 korpusa. O oricu necu ni da pricam.
Mozda svi oni licno nisu nikoga ubili ali su izdavali naredjenja ili su propustili sprijeciti ubistva, silovanja, zatvaranja u logore, razne torture.
A kakva je razlika izmedju njih i zornica. Ni zornic nije (mozda, ili mu nije dokazano) nikog ubio ali je izdao naredjenje za unistvo, ili je znao za zlocin a nije ga prijavuo.
Nikakva nije razlika. Ustvari jeste a to je mona poenta. Ako i borac a u SDPu si ti nisi bitan. Ali ako si u Sda e o da cemo te braniti bez obzira na sve.
I da ja imam obraza pa cu reci nije ni nase maslo za ramazana. Ako je neko kriv treba da odgovara, i da odlezi a ne da ja nosim njegovu hippteku i branim ga.