SDP

General War

#57526 Re: SDP

Post by General War »

Leverage wrote:
palermo wrote:
Leverage wrote:Ovo je konačna podjela na zelene socijaldemokrate, među kojima su i oni koje je Alija Izetbegović lično birao i vrbovao još prije 27 godina (Lagumdžija, Lazović...) kao i njihovi učenici i nasljednici, s jedne strane i one koji to nisu s druge strane.
2019-27 godina jednako je 1992.....ovo ja samo provejravao svoj račun.

Boga ti, da ih nije Alija vrbovao te 1992 godine na kojoj bi to oni strani bili....??....

Mislite malo kad pišete, a ne lupati kao maksim po diviziji
Kakvo bezobrazno podvaljivanje.

Alija Izetbegović vrbovao ih je na svoju stranu u političkom smislu, ne u smislu strana u ratu. Znaš ti šta sam ja mislio samo si dovoljno bezobrazan da pokušavaš napraviti ovakvu podvalu. Sram te bilo.
Tako je...nije on jedini koji misli da bez SDA nebi bilo ni Bosne.
spreca

#57527 Re: SDP

Post by spreca »

Maraschino wrote:
kmirsad wrote:
spreca wrote:Nikad nisam bio glasac SDPa ali na svim buducim izborima imaju moj glas za inat SDA i njihovom novosnovanom crvenom lijevom krilu....nabijem ih na kurac od glavnog do cistacice..Halalosum :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:lol: :lol:

Vidi ovih djuturuma. Znate li vi sta je bio SDP i ko ga je cinio krajem devedesetih i pocetkom ovog stoljeca? Sve eminentna imena.
Ovo sto je ostalo je karikatura. Ono sto nije Lagumdzija rastjerao, rastjerao je Niksic.
Znamo, vecina njih je presla u SDA odmah posle osnivanja i dan danas ih imas u SDa a ako nisu u SDA onda su u SBB i tako dalje :mrgreen:
palermo

#57528 Re: SDP

Post by palermo »

Leverage wrote: Kakvo bezobrazno podvaljivanje.

Alija Izetbegović vrbovao ih je na svoju stranu u političkom smislu, ne u smislu strana u ratu. Znaš ti šta sam ja mislio samo si dovoljno bezobrazan da pokušavaš napraviti ovakvu podvalu. Sram te bilo.
Opet mene sram bilo zbog tvojih riječi. Drugi put mi se ovo dešava na ovom podforumu (nisi ti bio prvi put, da ne shvatiš pogrešno), moram zaista reći da mi to postaje naprosto fascinatno.

Al da budemo pošteni, ne bih ja tebi ovo toliko ni zamjerio, koliko sam upratio ti si mlad momak, vrela krv i haj.....al da niko od tvojih starijih, u ovom trenutku, političkoih istomišljenika ne raguje na ovo što si napisao je, za mene , poražavajuće.

I zapravo oslikava najveći problem ovoga društva, mi smo još uvijek u komunizmu, partiokratija je način življenja, Titovo "prizanjem samo sud svoje partije" je jioš uvijek vrhovna vrijednost.
palermo

#57529 Re: SDP

Post by palermo »

General War wrote:
I ja cu ponovit tebi, uzmi you tube i vidi sta se dogadjalo po sarajevu...koliko se sjecam Alju su izvizdali i odjebali...taj isti narod...zato malo i ti razmisli.
o, bože ....dokle je ovo sve došlo
_Reds_

#57530 Re: SDP

Post by _Reds_ »

Leverage wrote:
_Reds_ wrote: 4 ili3, isto da. Ništa suštinski ne bi promjenilo. Niti bi zbog 4 bio potpisan puta za nato, niti bi SDS/PDP po tom pitanju bio bolji.

Poenta je da godinu dana samo o tom vazim, i da ti je to relani doment kritikovanja. Ako ništa neka nauče nešto od DK.
Pogledaj izjave Ivanića o MAP-u iz perioda dok je bio član Predsjedništva.
1. da je 3vs 2 i da je SDS i PDP za Nato opet ne bi prošlo.
2. Ivanić? Pa zar ne bi trebao biti opozicija sada, a on iste izajve daje kao i SNSD.

Ima li šta ozviljnije za kritivoati fakat ili je ovo vrh?
_Reds_

#57531 Re: SDP

Post by _Reds_ »

palermo wrote:

Opet mene sram bilo zbog tvojih riječi. Drugi put mi se ovo dešava na ovom podforumu (nisi ti bio prvi put, da ne shvatiš pogrešno), moram zaista reći da mi to postaje naprosto fascinatno.

Al da budemo pošteni, ne bih ja tebi ovo toliko ni zamjerio, koliko sam upratio ti si mlad momak, vrela krv i haj.....al da niko od tvojih starijih, u ovom trenutku, političkoih istomišljenika ne raguje na ovo što si napisao je, za mene , poražavajuće.

I zapravo oslikava najveći problem ovoga društva, mi smo još uvijek u komunizmu, partiokratija je način življenja, Titovo "prizanjem samo sud svoje partije" je jioš uvijek vrhovna vrijednost.
I ja sam nekad bio mlad i vjerovao u idele SDP-a, mlad, lud zanesen, slično je i sa njim, ne zamjeri mu.

SDP nažalost nikada nije postao socijaldemokrstka stranka, to je i danas više KP.
Leverage

#57532 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote:

Sram te bilo što izvrćeš moje riječi i interpreriraš ih kao da sam ja rekao da je SDP trebao u ratu izabrati Karadžića. Kako te nije stid? I još se buniš kad neko reaguje.
palermo

#57533 Re: SDP

Post by palermo »

Leverage wrote:
palermo wrote:

Sram te bilo što izvrćeš moje riječi i interpreriraš ih kao da sam ja rekao da je SDP trebao u ratu izabrati Karadžića. Kako te nije stid? I još se buniš kad neko reaguje.
mene sram bilo :D

golemo, majke mi.....
Leverage wrote:
Ovo je konačna podjela na zelene socijaldemokrate, među kojima su i oni koje je Alija Izetbegović lično birao i vrbovao još prije 27 godina (Lagumdžija, Lazović...) kao i njihovi učenici i nasljednici, s jedne strane i one koji to nisu s druge strane.
Leverage

#57534 Re: SDP

Post by Leverage »

Da, ti taj post koji pravi jasnu podjelu na Izetbegovićeve klimoglavce i one koji to nisu pokušavaš prezentovati kao ovo o čemu ja pričam.

Alija Izetbegović nije isto što i Republika Bosna i Hercegovina. Krv moje porodice pala je za RBiH, ne za Aliju Izetbegovića. Sram te bilo.
palermo

#57535 Re: SDP

Post by palermo »

opet mene sram bilo :D :D .....haj, dobro.....

P.S ipak me poslušaj, prvo razmisli pa onda pritisni ono submit
Leverage

#57536 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote:opet mene sram bilo :D :D .....haj, dobro.....

Smiješno ti je to što je neko prolio krv za ovu državu? Baš fino.
palermo

#57537 Re: SDP

Post by palermo »

Leverage wrote:
palermo wrote:opet mene sram bilo :D :D .....haj, dobro.....

Smiješno ti je to što je neko prolio krv za ovu državu? Baš fino.
smiri živce. momčino......i piši šta hoćeš, svakako te tvoji psotovi legitimiraju na forumu (kao i svakog drugog)
Leverage

#57538 Re: SDP

Post by Leverage »

palermo wrote: smiri živce. momčino......i piši šta hoćeš, svakako te tvoji psotovi legitimiraju na forumu (kao i svakog drugog)
Eh tako, sad si naučio šta znači bit bezobrazan i namjerno pogrešno tumačiti tuđe postove.
palermo

#57539 Re: SDP

Post by palermo »

Leverage wrote:
palermo wrote: smiri živce. momčino......i piši šta hoćeš, svakako te tvoji psotovi legitimiraju na forumu (kao i svakog drugog)
Eh tako, sad si naučio šta znači bit bezobrazan i namjerno pogrešno tumačiti tuđe postove.
:D ....malo je tužno što si ti ovdje glasnogovornik novog SDP-a.....mislim za SDP tužno, al haj.....

i odustajem od daljnej diskusije...ti slobodno nastavi...
Leverage

#57540 Re: SDP

Post by Leverage »

I to si izmislio. Nisam ja glasnogovornik SDP-a ni na ovom forumu niti bilo gdje drugo, nego glasnogovornik isključivo vlastitih stavova.

Pa bilo bi pošteno da se povučeš nakon što si se drznuo da na onakav način zloupotrijebiš moj post. Bilo bi pošteno i da uputiš izvinjenje ali smatram da je isuviše optimistično očekivati od tebe tako nešto.
Banksy

#57541 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:
Ovo je konačna podjela na zelene socijaldemokrate, među kojima su i oni koje je Alija Izetbegović lično birao i vrbovao još prije 27 godina (Lagumdžija, Lazović...) kao i njihovi učenici i nasljednici, s jedne strane i one koji to nisu s druge strane.
Ne podjela, čišćenje, kao kad sjeme ubaciš u vodu, pa ono šuplje, staro i pokvareno ispliva na površinu.
Bakirova nemogućnost da formira vlast je poput te vode izvukla sve višedecenijske spavače njegovog oca na površinu i zauvijek ih, trule, potrošila.
Sad ih možeš samo baciti.
Maraschino

#57542 Re: SDP

Post by Maraschino »

Banksy wrote:
Sve SDA službenici.

Za aktuelnu SDA eminenciju, ovi su akademici.
Ali nedovoljno draga Banksy. :D
Leverage

#57543 Re: SDP

Post by Leverage »

Banksy wrote:
Leverage wrote:
Ne podjela, čišćenje, kao kad sjeme ubaciš u vodu, pa ono šuplje, staro i pokvareno ispliva na površinu.
Bakirova nemogućnost da formira vlast je poput te vode izvukla sve višedecenijske spavače njegovog oca na površinu i zauvijek ih, trule, potrošila.
Sad ih možeš samo baciti.
Istina.

Moj post u neku ruku izgleda kao eufemizam za njih.
bunk

#57544 Re: SDP

Post by bunk »

Kakve vi gluposti ovdje valjate to je nevidjeno...
ultima_palabra

#57545 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:

Pa jesi pokusao sanerski podvaliti patriotska muda za bubrege.

Ko je bio Lagumdzija kad ga je Alija 92. stavio ni manje ni vise za potpredsjednika vlade? Ni u samom SDP-u nije bio poznat. Samo dvije godine iza rata je vec toliko ojacao da smijeni neprikosnovenog Nijaza sa cela partije.
palermo

#57546 Re: SDP

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Pa jesi pokusao sanerski podvaliti patriotska muda za bubrege.

Ko je bio Lagumdzija kad ga je Alija 92. stavio ni manje ni vise za potpredsjednika vlade? Ni u samom SDP-u nije bio poznat. Samo dvije godine iza rata je vec toliko ojacao da smijeni neprikosnovenog Nijaza sa cela partije.
i šta da ti na ovo kažem....bogami, nije ovo dobar put kojim idete (mislim na ovu forumksu elitu), al eto na volju vas....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57547 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da svaki svaki za SDP "zabrinuti" forumas ostavi svoj trag.
ultima_palabra

#57548 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Eki forumska elita
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#57549 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

To je ista ona autostrada pakla i stradanja.
palermo

#57550 Re: SDP

Post by palermo »

_BataZiv_0809 wrote:Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da svaki svaki za SDP "zabrinuti" forumas ostavi svoj trag.
pa znaš kako Batice, kad me već vučeš za jezik, ja i moja familija smo dali toliko glasova SDP-u tokom ovih zadnjih dvadeset godina, da ti sad pokupiš čitavu mahalu i kolektivno glasate, nećeš nikad brojem dostići.....

Al za SDP nisam zabrinut, danas je on samo ime i ništa više......
Post Reply