Jeste, trebali smo se odmah devedeset druge predati, a ne provocirati ih i prisiljavati da nas ubijaju. Baš smo zločesti.stochar wrote:i ponavljam, a nisam Dodikov PR, da su nas potezi 'platformasa' vratili u 1995. godinu tako sto su Dodiku i ostalim clanovima zle koalicije dali upravo - savrsenu platformu za ono sto rade!
SDP
- Skijaš
#576 Re: SDP
- ultima_palabra
#577 Re: SDP
Kako bi nazvao nekoga ko je relativni pobjednik izbora, oko sebe okupi koaliciju koja ima skoro 50% mjesta u Zastupničkom domu, a pristane na učešće u vlasti u kojoj ne dobije ni mjesto predsjedavajućeg ni najvažnije ministarstvo... nego ih prepusti protivničkom bloku koji ima manje mjesta.stochar wrote:to k'o sto nas iz SDP-a lazu kako uzivaju punu podrsku javnosti i kako je Parlament iako nije funkcionisao ipak imao najbolji start ikada? ko je ovdje lud?ultima_palabra wrote:Samo da prekinem monolog... ako ponoviš laž hiljadu puta, ona ipak neće postati istinastochar wrote:imamo groznu politicku krizu izazvanu nesposobnoscu izbornih pobjednika koji su mrziteljima BiH dali mogucnost da se raspushu k'o nikad od 1995. i da 'hladno' odluce da nas vrate u postdejtonski period, a sve zahvaljujuci bolesnoj ambiciji Lepog da bude ministar vanjskih poslova ili premijer.![]()
Ako ne želiš da te neko proziva da si Dodikovac, onda prestani ponavljati propagandu osmišljenu u njegovom štabu.
A sad nastavi o Betmenu, Taji i odgovornošću Lagumdžije za propast umjetničke galerije...
haj' kad vec spominjes, molim te odgovori mi na jednostavno pitanje: zasto su Tajo i Semiha bili odgovorni, a Music i Betmen nisu odgovorni za katastrofalnu sigurnosnu situaciju u gradu?
i ponavljam, a nisam Dodikov PR, da su nas potezi 'platformasa' vratili u 1995. godinu tako sto su Dodiku i ostalim clanovima zle koalicije dali upravo - savrsenu platformu za ono sto rade! to je cinjenica, a ti se pravi blesav, k'o i svi ostali i ubjedjuj sebe i druge da nije tako, k'o oni u Vodicu za autostopere... kad stave papirne kese na glavu da lakse prezive smak svita...
Ja bih ga nazvao budalom, ne znam za tebe
-
Irvinovo stado
#578 Re: SDP
Malo govora od strane Blaza, jelte
"branicemo svaki pedalj hrvatske zemlje" i "Za dom spremni"... Ima jos, lijepo se cuje na snimku.
Toliko o ovim kvazipatriotama kojima je on bio za cjelovitu Bosnu... Mozda i je, ali kao hrvatsku zemlju...
- stochar
#579 Re: SDP
znaci, 20 najtezih godina zajedno se nastavlja sa Zlatkom i SDP-om? sad ce nas jos ubjedjivati, k'o SDA, da oni imaju ekskluzivitet na organizovanje odbrane BiH i da se ne bismo odbranili da nije njih bilo. zanimljivo...Skijaš wrote:Jeste, trebali smo se odmah devedeset druge predati, a ne provocirati ih i prisiljavati da nas ubijaju. Baš smo zločesti.stochar wrote:i ponavljam, a nisam Dodikov PR, da su nas potezi 'platformasa' vratili u 1995. godinu tako sto su Dodiku i ostalim clanovima zle koalicije dali upravo - savrsenu platformu za ono sto rade!
p.s. jos mi niko ne odgovori ono za tajo/semiha vs. music/betmen...
Last edited by stochar on 01/09/2011 22:09, edited 1 time in total.
-
skojotovski
#580 Re: SDP
na narednim izborima SDP nestaje kao i Lepi Hare. za veoma kratko vrijeme su usrali motku. propasce k'o kauc!
a, nama neka je Bog na pomoci!
- stochar
#581 Re: SDP
skojotovski wrote:na narednim izborima SDP nestaje kao i Lepi Hare. za veoma kratko vrijeme su usrali motku. propasce k'o kauc!

- Skijaš
#582 Re: SDP
Meni SDP ne znači ništa, podržaću i Dodika ako promjeni odnos prema državi. Ja sam lojalan samo Bosni i Hercegovini, a u ovom trenutku SDP, pored manjih negativnih stvari, radi velike pozitivne i zato imaju moju podršku. A tebi bih preporučio manje sektaškog odnosa i više objektivnosti.stochar wrote:znaci, 20 najtezih godina zajedno se nastavlja sa Zlatkom i SDP-om? sad ce nas jos ubjedjivati, k'o SDA, da oni imaju ekskluzivitet na organizovanje odbrane BiH i da se ne bismo odbranili da nije njih bilo. zanimljivo...Skijaš wrote:Jeste, trebali smo se odmah devedeset druge predati, a ne provocirati ih i prisiljavati da nas ubijaju. Baš smo zločesti.stochar wrote:i ponavljam, a nisam Dodikov PR, da su nas potezi 'platformasa' vratili u 1995. godinu tako sto su Dodiku i ostalim clanovima zle koalicije dali upravo - savrsenu platformu za ono sto rade!
- Skijaš
#583 Re: SDP
Možda na kantonalnom nivou, na entitetskom će moći samostalno formirati vlastskojotovski wrote:na narednim izborima SDP nestaje kao i Lepi Hare. za veoma kratko vrijeme su usrali motku. propasce k'o kauc!
- ultima_palabra
#584 Re: SDP
Odgovorni su isto kao i ovi prvi, jedino što su manje bezobrazni. Mada je dobar dio odgovornosti na pravosuđu, Musić i Betmen nisu uradili ništa. Pokreni protestestochar wrote:p.s. jos mi niko ne odgovori ono za tajo/semiha vs. music/betmen...
Sad ti meni odgovori, da li bi u slučaju pristajanja na ultimatume Zlatko ispao budala i neodgovoran prema svom biračkom tijelu?
-
Murisno1
#585 Re: SDP
Ne odgovara on biračkom tijelu ... odgovara svakom ko ga plaća. I njeg i sve ostale.ultima_palabra wrote:Odgovorni su isto kao i ovi prvi, jedino što su manje bezobrazni. Mada je dobar dio odgovornosti na pravosuđu, Musić i Betmen nisu uradili ništa. Pokreni protestestochar wrote:p.s. jos mi niko ne odgovori ono za tajo/semiha vs. music/betmen...![]()
Sad ti meni odgovori, da li bi u slučaju pristajanja na ultimatume Zlatko ispao budala i neodgovoran prema svom biračkom tijelu?
- stochar
#586 Re: SDP
vjerovati da je neformiranje vlasti dobar potez i da je rad Parlamenta koji ne funkcionise savrsen, za mene je sektashenje. ja govorim o cinjenicama, i o tome da nema velikih pozitivnih stvari, a te male stvari uopste nisu male:Skijaš wrote: Meni SDP ne znači ništa, podržaću i Dodika ako promjeni odnos prema državi. Ja sam lojalan samo Bosni i Hercegovini, a u ovom trenutku SDP, pored manjih negativnih stvari, radi velike pozitivne i zato imaju moju podršku. A tebi bih preporučio manje sektaškog odnosa i više objektivnosti.
- cekamo godisnjicu bez VM dok svi bitniji procesi stoje
- niko ni ne spominje evropske integracije (da ne govorim o rokovima iz Platforme)
- jedino mjerljivo sto su uradili jesu smjene i postavljanje rodbine i prijatelja po direktorskim pozicijama i raznim odborima
- nikad za manje vremena nije palo vise optuznica i istraga iz oblasti organizovanog kriminala, korupcije i reketa
- nepotizam nevidjen i u 'najboljih 20 godina zajedno u svojoj vjeri na svojoj zemlji' - lik zaposli oca penzionera na mjesto direktora, ovaj postavi rodjenog brata...
- nezaposlenost rapidno raste dok cijene divljaju
- sigurnosna situacija nikada gora, sretan sam svaki put kad ziv dodjem kuci i zateknem neprovaljen stan, a tako se nisam osjec'o otkako je Dayton potpisan (s tim da mi tad nisu smjeli lopovi doci do kuce, jer sam zivio skoro na prvoj liniji)
de me sad prosvijetli sa bar dvije velike stvari zbog kojih ja mogu zanemariti sve nabrojeno i glasati sutra za SDP.
@ultima palabra - ne vidim po cemu su manje bezobrazni. oni su se bar oglasavali, ovi se nisu ni pocesali. a, koje proteste da organizujem? nisam lud, da me proglase veleizdajnikom i da me pojede mrak (bio sam na svim protestima zadnjih 5-6 godina, i prvi put zaista osjecam strah i nisam siguran da bih sad smio stati pred raju s megafonom i govoriti: Hocemo siguran grad, ostavke, ostavke...)
o ultimatumima - koji ba ultimatumi? to sad Zlatko jos neki patriota i spasioc Bosne? ovom politikom moze samo otcijepiti FBiH, a Bosne danas ima manje nego prije 10 godina
Last edited by stochar on 01/09/2011 22:25, edited 1 time in total.
-
skojotovski
#587 Re: SDP
@ skijas,
stocar, po ko zna koji put, udara u kost, detektuje problem...cinjenice iznosi i podastire...ne vrijedi. fanatici i dalje slijepo, hordaski, brane neodbranjivo. a to ce se pokazati na izborima. i to ne samo na kantonalnom nivou, kako mislis. nazalost....
@ palabras,
sad je dobar dio odgovornost na pravosudu???
sta se to promijenilo od Semihice-frizurice i Taje???
sta se u pravosudu promijenilo???
nema potrebe za proteste. na izborima SDP-u slijedi potop. oslusni malo puls medu ljudima i razmisljanja.
a, ovdje mozete naprdivati i, da ponovim, braniti neodbranjivo.
stocar, po ko zna koji put, udara u kost, detektuje problem...cinjenice iznosi i podastire...ne vrijedi. fanatici i dalje slijepo, hordaski, brane neodbranjivo. a to ce se pokazati na izborima. i to ne samo na kantonalnom nivou, kako mislis. nazalost....
@ palabras,
sad je dobar dio odgovornost na pravosudu???
sta se to promijenilo od Semihice-frizurice i Taje???
sta se u pravosudu promijenilo???
nema potrebe za proteste. na izborima SDP-u slijedi potop. oslusni malo puls medu ljudima i razmisljanja.
a, ovdje mozete naprdivati i, da ponovim, braniti neodbranjivo.
- Skijaš
#588 Re: SDP
Nisam to rekao. Vlast treba formirati i to što prije, ali ne po Dodikovom diktatu. Platforma ima više poslanika od Osovine HDZ/SNSD/SDS i nema smisla da ne dobije MVP ili mjesto mandatara i još 3-4 ministarska mjesta.stochar wrote:vjerovati da je neformiranje vlasti dobar potezSkijaš wrote: Meni SDP ne znači ništa, podržaću i Dodika ako promjeni odnos prema državi. Ja sam lojalan samo Bosni i Hercegovini, a u ovom trenutku SDP, pored manjih negativnih stvari, radi velike pozitivne i zato imaju moju podršku. A tebi bih preporučio manje sektaškog odnosa i više objektivnosti.
-
skojotovski
#589 Re: SDP
hocemo li se kladiti da ce na kraju SDP popustiti?
sto je moglo odmah na pocetku da se desi i da imamo vlast nakon dva mjeseca od izbora, a ne nakon skoro godinu dana.
sto je moglo odmah na pocetku da se desi i da imamo vlast nakon dva mjeseca od izbora, a ne nakon skoro godinu dana.
- Skijaš
#590 Re: SDP
Udara on u lonce i šerpe, diže larmu i stvara atmosferu linča u kojoj nema mjesta argumentima i dijalogu. Hoće da se sve radi u skladu sa diktatom separatista, a ako se to odbije, onda je SDP remetilački faktorskojotovski wrote:@ skijas,
stocar, po ko zna koji put, udara u kost
- heckler
#591 Re: SDP
stochar wrote:Skijaš wrote:
- cekamo godisnjicu bez VM dok svi bitniji procesi stoje
- niko ni ne spominje evropske integracije (da ne govorim o rokovima iz Platforme)
- jedino mjerljivo sto su uradili jesu smjene i postavljanje rodbine i prijatelja po direktorskim pozicijama i raznim odborima
- nikad za manje vremena nije palo vise optuznica i istraga iz oblasti organizovanog kriminala, korupcije i reketa
- nepotizam nevidjen i u 'najboljih 20 godina zajedno u svojoj vjeri na svojoj zemlji' - lik zaposli oca penzionera na mjesto direktora, ovaj postavi rodjenog brata...
- nezaposlenost rapidno raste dok cijene divljaju
- sigurnosna situacija nikada gora, sretan sam svaki put kad ziv dodjem kuci i zateknem neprovaljen stan, a tako se nisam osjec'o otkako je Dayton potpisan (s tim da mi tad nisu smjeli lopovi doci do kuce, jer sam zivio skoro na prvoj liniji)
1) Nema nikakve veze sa SDPom ili ti propagiras kapitulaciju pred herceg cetnickim ultimatumima?
2) Vidi pod 1
3) Lazes. Pogledaj izvjestaje sa sjednica vlade od formiranja pa do danas pa se javi opet
4) Navedi izvor ili neke cinjenice i statistiku da potkrijepe ovu izjavu
5) Da je meni neko oca smijenio zbog mene, i da ja dodjem na vlast i ja bih ga licno vratio na poziciju na kojoj je i bio prije nemoralne smjene. Mimo toga, nepotizam i treba kritikovati.
6) Lazes. Pogledaj FZS izvjestaj o zaposlenosti.
7) Kojom se statistikom o kriminalitetu vodis? Pokazi na osnovu cega donosis ovaj zakljucak.
HELEM. Najvise sto mene nervira poput likova poput tebe je sto neargumentovanom zajapurenom nekoherentnom kritikom jedino uspjevas zasjeniti i ugasiti glas konstruktivne kritike koja je u drustvu jako potrebna. Tom lavinom nebuzola niti uspjevas kome oci otvoriti niti ukazati na prave probleme. A KAMOLI ponuditi soluciju za bilo koji od tih problema, stvarni ili imaginarni.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#592 Re: SDP
Diskurs vam se vrti u 15 istih rečenica. Nije stvar u pokratanju protesta, nego u dokazu da su prošli bili čista politička manipulacija, a ne briga za sigurnost, da su bili samo želja da se umjesto Semihe stavi pijani Batman, i da pri tom nije bilo briga da se išta poboljša, nego da vi uzjašete. Uz dnevniceultima_palabra wrote: Pokreni proteste![]()
-
skojotovski
#593 Re: SDP
Skijaš wrote:Udara on u lonce i šerpe, diže larmu i stvara atmosferu linča u kojoj nema mjesta argumentima i dijalogu. Hoće da se sve radi u skladu sa diktatom separatista, a ako se to odbije, onda je SDP remetilački faktorskojotovski wrote:@ skijas,
stocar, po ko zna koji put, udara u kost
no, polako...dode sve na svoje
- ultima_palabra
#594 Re: SDP
Kome vama? Ja sa svakim na ovom forumu razgovaram pojedinačno, tražim isti pristup i prema sebi.KatarinaKosaca wrote:Diskurs vam se vrti u 15 istih rečenica. Nije stvar u pokratanju protesta, nego u dokazu da su prošli bili čista politička manipulacija, a ne briga za sigurnost, da su bili samo želja da se umjesto Semihe stavi pijani Batman, i da pri tom nije bilo briga da se išta poboljša, nego da vi uzjašete. Uz dnevniceultima_palabra wrote: Pokreni proteste![]()
A evo ti @stochara, on je bio u organizaciji protesta pa njemu nabijaj na nos da su protesti bili politički motivisani
- KatarinaKosaca
#595 Re: SDP
Bilo mi je jasno još onda, ali ne daj Bože to reći na forumu...ultima_palabra wrote:A evo ti @stochara, on je bio u organizaciji protesta pa njemu nabijaj na nos da su protesti bili politički motivisani
- Skijaš
#596 Re: SDP
Prvo, na entitetskom nivou je postignuta pobjeda, ultimatumi HDZ-a su odbijeni i ispostavilo se da se SDP ne predaje tako lako. Drugo, zašto ne očekuješ od Dodika da popusti ? Zašto stalno Sarajevo ? Navika ?skojotovski wrote:hocemo li se kladiti da ce na kraju SDP popustiti? sto je moglo odmah na pocetku da se desi i da imamo vlast nakon dva mjeseca od izbora, a ne nakon skoro godinu dana.
-
osrbih_do_groba
#597 Re: SDP
[quote="Irvinovo stado]
Pjeva se i na mnogo mjesta Bajaga i Balasevic, pa ni to ne cini od Sarajeva Srbiju...
Znaci, ako je HSP za unitarnu BiH, ne smeta ti to sto su clanovi te stranke ustase. Ili, da su cetnici za cjelovitu Bosnu, takodjer ti ne bi smetalo sto su cetnici?
Prije nego li kazes da nisu fasisti razmisli o tome... Nemoras mi odgovarat, nema veze zaboravi.[/quote]
Mada radim u sigurnosnim strukturama BiH, nemam informacija da u našoj državi imamo neke udruge ustaša i sl. Znam da jedan dio članstva HSP verbalno simpatiše tekovine ustaškog pokreta iz II SR, kao i da veliki dio srpskog naroda u BiH veliča tekovine četničkjog pokreta. Ali, razlika je u tome što u BiH imamo registiraran ogranak Četničkog ravnogorskog pokreta. Što se mene tiče, ne interesira me mnogo II SR. Ovaj naš 92-95 itekako, a tu su se moj vrli prijatelju mnogi deklarirali, pa i pripadnici HOS-a. I ako je za tebe HSP=ustaše, moraš priznati da su te "ustaše" za BiH a protiv "četnika". Kao takvi oni imaju i imaće moje simpatije
Pjeva se i na mnogo mjesta Bajaga i Balasevic, pa ni to ne cini od Sarajeva Srbiju...
Znaci, ako je HSP za unitarnu BiH, ne smeta ti to sto su clanovi te stranke ustase. Ili, da su cetnici za cjelovitu Bosnu, takodjer ti ne bi smetalo sto su cetnici?
Prije nego li kazes da nisu fasisti razmisli o tome... Nemoras mi odgovarat, nema veze zaboravi.[/quote]
Mada radim u sigurnosnim strukturama BiH, nemam informacija da u našoj državi imamo neke udruge ustaša i sl. Znam da jedan dio članstva HSP verbalno simpatiše tekovine ustaškog pokreta iz II SR, kao i da veliki dio srpskog naroda u BiH veliča tekovine četničkjog pokreta. Ali, razlika je u tome što u BiH imamo registiraran ogranak Četničkog ravnogorskog pokreta. Što se mene tiče, ne interesira me mnogo II SR. Ovaj naš 92-95 itekako, a tu su se moj vrli prijatelju mnogi deklarirali, pa i pripadnici HOS-a. I ako je za tebe HSP=ustaše, moraš priznati da su te "ustaše" za BiH a protiv "četnika". Kao takvi oni imaju i imaće moje simpatije
- KatarinaKosaca
#598 Re: SDP
Kako ti ne dosadi stalno ponavljati isto?Skijaš wrote:Prvo, na entitetskom nivou je postignuta pobjeda, ultimatumi HDZ-a su odbijeni i ispostavilo se da se SDP ne predaje tako lako. Drugo, zašto ne očekuješ od Dodika da popusti ? Zašto stalno Sarajevo ? Navika ?
Dalje, da li si se ikada upitao koliko nas košta taj inat kojeg tolik o poštuješ SDP-a? Nezapolene? Umirovljenike?
Ne, ti si jasno rekao da si dobrostojeći i da ti je samo stalo do svađe sa Dodikom. Toliko o tvojoj ljubavi prema BiH
- ultima_palabra
#599 Re: SDP
Bio sam par puta tamo, mislim da to nije istina... možda je par ljudi imalo neke sopstvene ciljeva, ali većina je bila tu iz najboljih namjera.KatarinaKosaca wrote:Bilo mi je jasno još onda, ali ne daj Bože to reći na forumu...ultima_palabra wrote:A evo ti @stochara, on je bio u organizaciji protesta pa njemu nabijaj na nos da su protesti bili politički motivisaniSad je valjda i tebi jasno
- heckler
#600 Re: SDP
skojotovski wrote:Skijaš wrote:Udara on u lonce i šerpe, diže larmu i stvara atmosferu linča u kojoj nema mjesta argumentima i dijalogu. Hoće da se sve radi u skladu sa diktatom separatista, a ako se to odbije, onda je SDP remetilački faktorskojotovski wrote:@ skijas,
stocar, po ko zna koji put, udara u kost![]()
![]()
u svakoj recenici, covjek ima argumente i cinjenice, samo se vi pravite slijepi
![]()
no, polako...dode sve na svoje
Argumente i cinjenice? U njegovoj nabrajalici ne prepoznah niti jedan jedini argument a kamoli cinjenicu.