Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja spominjem period za vrijeme kampanje, ti nešto kao prijetiš nekim postovima i ono ljudi pomisle da stvarno nešto imaš, a ono kvotaš post iz aprila mjeseca. komedija na djelu. još kada se sjetim da si prizivao delića za predsjednika sdpa, ali o tome nećemo.
neću te više meziti.
nekada sam i ja gajio emocije spram sdpa. ali davno je to bilo. da se sada sdp vrati starim korjenima i u sdp uđu osobe koje trebaju biti dio sdpa, ne bih se nimalo dvoumio bi li glasovao za njih ili ne. sve dok lagumdžijice vladaju sdpom, koji su donedavno lizali stopala svom šefu, uvlačili mu se u pakaš, a zauzvrat im prvo radno mjesto bilo parlament, uz uslov da završe školu, moj glas neće dobiti. niti mislim da imaju perspektivu da naprave rezultat kojim će biti moćni kao ranije. umjesto da, nakon 2010. godine, poslušaju ljude kao što su selim bešlagić, slavo kukić, ante domazet, mirko pejanovićo, željko šain, nerzuk ćurak... i krenu u čistku kleptomana, kao što je, između ostalih i bijedić, te u stranci uvedu demokraciju, a riješe se lagumdžijine autokratije, oni su učinili sve suprotno i takve kadrove nagrađivali prvim pozicijama na izbornim listama, a u sarajevu im i direktorske pozicije dijele.
građani su siti sdpove politike pročišćavanja redova iil rješavanja diskreditiranih kadrova i izbori to pokazuju, ma koliko god netko mislio da sdp ide ulaznom putanjom.
znam dosta toga oko sdpa i tih lagumdžijinih poltrona, nego li što ti znaš ili makar misliš da znaš, ali forum nikada nije bilo mjesto za iznošenje takvih informacija.
Izgovori. Naravno da nisam kritikovao nikog u kampanji, nisam idiot.
SDP jedva čeka da se prilagodi glasačima Bakirove privjesak stranke SDP se konačno profilisao u ideološkom smislu na pravi način i takvi razmišljanja poput tvog nisu interesantna potencijalna glasačka baza za SDP. Umjesto takvih SDP se okrenuo onim koji su razočarani politikom koju su vodili tvoji istomišljenici i bivši članovi. Ukratko, ko te šiša.
Tebe mezi cijeli forum ali si ti sebi umislio da meziš nekog, super, možda bi sutra mogao da se ubijediš i da letiš, šta fali, mašta je besplatna.
Da se razumijemo SDA i na idućim lokalnim izborima ostaje najjača stranka. SDP će ostati drugi u FBiH. Koliko će se SDP približiti SDA-u i pripremiti za Opće izbore 2022 godine to najviše ovisi o samom SDP-u.
Ne znam da li na ovom forumu ima članova SDP-a ili možda neko od rukovodstva prati i čita ovaj forum, mislim da moraju biti svjesni jedne stvari, SDP će ostvariti dobar rezultat koliko se okrenu građanima, terenu i radu na terenu s ljudima, ali konkretno.
Pitanje je da li SDP uopšte ima u svim organizacijama u BiH bazu koja može iznijeti lokalne izbore na svojim leđima, ljudi su pasivizirani i Nikšić mora obići sve organizacije, ojačati ih i dati im svu logističku i moralnu pomoć ako želi rezultat, u suprotnom mrka kapa.
U ovom trenutku SDP ako se ne decentralizuje na lokalni nivo, past će sa brojem načelnika i past će rezultatski u odnosu na izbore 2016 i 2018 sasvim sigurno. Politika se u zadnjih 10 godina transformisala, više glasove ne donosi elokventnost nego rad i teren, ljudi u svakom političaru bez obzira ko bio vide isto = kriminal, lopovluk i laž! i prema tome podmlađivanje SDP-a je pozitivna stvar!
Samo je pitanje koliko će Lana Prlić ili mladi Boban uložiti truda, energije i ličnog novca da promoviraju SDP u svojim sredinama ili će nas nastaviti bombardovati saopštenjima koja im sasvim sigurno kod glasača neće donijeti rezultat, ljudi žele direktan kontakt, a imam osjećaj da se vrh SDP-a udaljio od članstva, građanstva i baze.
U KS ako već sada krenu na teren sa NS-om mogu dobiti jednu Općinu 100%, u TK-u će izgubiti Lukavac, ali Tuzla, Gradačac, Živinice i Gračanica će ostati, Bosanska Krupa, Ključ ostaje sigurica, moraju nešto ulovit u USK, možda kroz transfer u Bihaću ili sl. ZDK Maglaj sigurno ostaje, vratiti Doboj Jug jer su i na zadnjim izborima 2018. pobjedili, probati nešto uraditi u Zavidovićima kroz transfer aktuelnog načelnika ili sl. i to je to, u Zenici su bezlični, nemaju šanse. Mislim da bi Nikšić sad potpisao 10 načelničkih pozicija i rezultat od 160 000 glasova.
Lokalni izbori su posebni, svaka stranka ima listu, zato je rad s građanima presudan, SDP se u svojim sredinama mora nametnut, nadam se da će se na ovim nižim unutarstranačkim izborima SDP podmladiti, ali podmladiti vrijednim perspektivnim kadrovima, koji baštite ideju i koji žele raditi.
Ljudi odlaze vani, godina dana je do izbora ostala, DF očekujem da se zadrži samo u većim sredinama, SBB će pasti, SDA će vjerovatno i rasti baš kao i SDP blago, NS nepoznanica izvan KS-a, najbolje da podrže SDP da se ne rasipaju glasovi, izuzev KS-a i TK-a, nema ih nigdje ozbiljno i infrastrukturno. Nezavisni blok bez KF-a je ništa, ali će uspjeti nešto uzeti za OV-a. HDZ standardno. . .
Da čujem ostala viđenja godinu dana pred izbore, može li doći do iznenađenja ?
Leverage wrote:Izgovori. Naravno da nisam kritikovao nikog u kampanji, nisam idiot.
SDP jedva čeka da se prilagodi glasačima Bakirove privjesak stranke
to je ta politika, i da je najgori, da je lopov i kriminalac, ipak je moj. slično sdaovsko razmišljanje koje nas kanali unazad 25 godina.
koja je to privjesak stranka i kakvu ja poveznicu imam sa tom strankom i iz čega si skontao da baš ja imam poveznicu sa tom privjesak strankom?
SDP se konačno profilisao u ideološkom smislu na pravi način i takvi razmišljanja poput tvog nisu interesantna potencijalna glasačka baza za SDP. Umjesto takvih SDP se okrenuo onim koji su razočarani politikom koju su vodili tvoji istomišljenici i bivši članovi. Ukratko, ko te šiša.
profilirao se u ideološkom smislu, a otjerali skoro sve osnivače stranke, ili su neki i sami otišli. tipa selima bešlagića, zorana mikulića iz mostara, ivu komšića i miru lazovića, svetozara pudarića, slavišu šućura, nijaza durakovića, besima spahića i bogića bogićevića u prošlosti, (čak su je i peđa bio blizak sdpu, jer sam ga davno viđao na sastancima sdpa u općini centar) i sada se kao ideološki profilirali. alal im vera, ako je njihovo ideološko prosvjetljenje u trenutnim kadrovima. stranka koja se predstavlja kao multi-kulti, a predsjednik i generalni sekretar bošnjaci.
nemoj da dalje pričao o ideološkom prosvjetljenju i tvojim imaginarnim i lažnim ideološkim predstavnicima.
ma što ćeš i komentirati, kada nitko nije navikao da ti komentiraš i vodiš diskusiju. pitanje je i znaš li to činiti. 90% tvojih postova je napadačkog i konfliktnog karaktera i vezano isključivo za jednu temu. bez odgovora ili bilo kakvih argumenata. banaliziranje, da ne iskoristim riječ stranačko botovanje.
A pazi ja sam bio za to da ih poravnaju (mislim NATO tomahawk rakete i avioni) jos 1992 ali avaj smrdljivo francusko izlapjelo pseto miterandt dodje u Seher 92 proseta se u kolaboraciji sa cetniksima i sprijeci vojnu akciju..tako da to spominjanje 6 flote i sarkasticno podsmijavanje na nadu patriota BiH u pomoc SAD(koja je dosla i pomogla) ja licno nabijem na q.
malakh wrote:ma što ćeš i komentirati, kada nitko nije navikao da ti komentiraš i vodiš diskusiju. pitanje je i znaš li to činiti. 90% tvojih postova je napadačkog i konfliktnog karaktera i vezano isključivo za jednu temu. bez odgovora ili bilo kakvih argumenata. banaliziranje, da ne iskoristim riječ stranačko botovanje.
Dobio si objašnjenje više puta, to što nisi u stanju da to razumiješ mene ni na koji način ne obavezuje. Ne pada mi na pamet da tebe ubjeđujem u nešto, tu je forum, ljudi čitaju i sami će donijeti sud o tome ko je u pravu i ko govori istinu.
A pazi ja sam bio za to da ih poravnaju (mislim NATO tomahawk rakete i avioni) jos 1992 ali avaj smrdljivo francusko izlapjelo pseto miterandt dodje u Seher 92 proseta se u kolaboraciji sa cetniksima i sprijeci vojnu akciju..tako da to spominjanje 6 flote i sarkasticno podsmijavanje na nadu patriota BiH u pomoc SAD(koja je dosla i pomogla) ja licno nabijem na q.
E hvala. Takodjer i obratno.
Nade u intervenciju seste flote su kako danas znamo bile uzaludne cak i pored nikad slabije rusije.
Danas sa probudjenom rusijom koja se ukopala na balkanu mi i dalje ocekujemo magicna rjesenja nasih problema telefonskim pozivom iz vasingtona...
E hvala. Takodjer i obratno.
Nade u intervenciju seste flote su kako danas znamo bile uzaludne cak i pored nikad slabije rusije.
Danas sa probudjenom rusijom koja se ukopala na balkanu mi i dalje ocekujemo magicna rjesenja nasih problema telefonskim pozivom iz vasingtona...
SAD su nama otac i mati.
Europa bi nas najradje raselila a o dobrim namjerama susjeda necu pocinjati.
SAD su na nasoj strani i to se broji.
Oni koji srusise americki paket ustavnih promjena zvan Aprilski paket kolosalnost svoje pogreske uvidjaju na dnevnoj bazi.
Da malo se grublje izrazih jer sam vec 4 ili 5 puta naisao na podsmjehljivo spominjanje 6 flote,nista licno samo da se zna..
kolega mirso, tvrdim, a i vt to znaš, da nema niti jednog mog posta usmjerenog ka obrani df-a ili hvalospjeva df-a, kao stranke. o komšiću i razlozima zašto sam glasovao za njega i razmjenjivao mišljenje o njemu na forumu si upoznat, pogotovo iz razloga što smo vrlo često imali sukob mišljenja na relaciji komšić-falatar. a i uvijek to mogu ponoviti i stajati iza svojih riječi.
to što ovi novokomponirani sdp botovi žele tako prikazati, je već njihov problem i ako ćemo se voditi takvom logikom, onda sam svačiji pomalo, jer u svim strankama ima ljudi o kojima imam pozitivno mišljenje i kojima bi rado, svjetla obraza stao u obranu.
SDP-eu se nije moglo desiti nista bolje od ciscenja SDA-ovskih dzibera iz svojih redova.
Bijedic i Delic su pokusali uvuci SDP u vlast sa SDA na svim nivoima. Kada nisu uspjeli, pokusali su pocjepati SDP. Kao sto vidimo, odvojio se manji broj ljudi, SDA spavaca. Odlicno.
U Gradaccu su pokusali napraviti vlast sa SDA sektom ali im nije uspjelo
Skinuli smijenjenog SDP- ovca i postavili efendiju.
nek je i imam nista ne fali samo da je posten i dobar insan a ne ove truHlje iz sdO... selam
Sva naivnost vjerovanja u ideologiju stranke pada na lokalnom nivou. Nema tu stranaka osim u onom dijelu kome pripada koja javna ustanova. Efendija je dobio još četiri godine mandata kao direktor biblioteke, a šta su ovi čut' će se uskoro. A drugi efenfija što je direktotor obdaništa ili leti ili ostaje još 4 godine. To je još dio za koji rekoh da se ne zna. U suštini su samo fotelje.
vatrogasac wrote:
Sva naivnost vjerovanja u ideologiju stranke pada na lokalnom nivou. Nema tu stranaka osim u onom dijelu kome pripada koja javna ustanova. Efendija je dobio još četiri godine mandata kao direktor biblioteke, a šta su ovi čut' će se uskoro. A drugi efenfija što je direktotor obdaništa ili leti ili ostaje još 4 godine. To je još dio za koji rekoh da se ne zna. U suštini su samo fotelje.
pa normalno da su fotelje u pitanju nece na livadi biti... u politici zu radi pozicija,vlasti, neko da bude samo njemu dobro(sdO stranka) neko da bude i njemu i drugima dobro... ko ne zna sebi ne zna ni drugom...
vatrogasac wrote:
pa normalno da su fotelje u pitanju nece na livadi biti... u politici zu radi pozicija,vlasti, neko da bude samo njemu dobro(sdO stranka) neko da bude i njemu i drugima dobro... ko ne zna sebi ne zna ni drugom...
I ti ovdje svršavaš što su izmijenjali fotelje između sebe. Šta ja od toga imam? Svelo se na priču o fudbalu. Navijači sjede i aplaudiraju, pljuju, psuju zavisno jel njihov tim dobio utakmicu ili izgubio. A fudbaleri prodali utakmicu i odnesoše i tvoje pare od ulaznice.
vatrogasac wrote:
I ti ovdje svršavaš što su izmijenjali fotelje između sebe. Šta ja od toga imam? Svelo se na priču o fudbalu. Navijači sjede i aplaudiraju, pljuju, psuju zavisno jel njihov tim dobio utakmicu ili izgubio.
dok su prijateljske tekme nek mjenjaju klubske zastavice, aplaudiracu vazda tome, kad dodje sHupacki tim tj ekipa jebo sam im nanu naninu...